Şimdi Ara

Batman v Superman : Dawn of Justice(2016)l Ben Affleck - Henry Cavill (617. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14.573
Cevap
75
Favori
355.478
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
26 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 615616617618619
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ben çr bilmem kardeş, Atlantis'e Mumble'a falan sor
  • çr bende bilmiyorum ya animasyondan aklımda böyle kalmış
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sercan Ç.

-18 ay önceki kısmı tam anlamadım. Uzaylılar Superman için mi gelmişlerdi?
    -Superman neden annesinin kaçırıldığını sezemedi? Batman ile kapıştıktan sonra nereden öğrendiler annesinin bulunduğu yeri?
    -İnjustice Gods Among Us oyunundan hatırladığım şekliyle soruyorum bunu. Lex Luthor daha yaşlı biri olması gerekmiyor muydu? Bir de Lex Luthor'un zırhı filmde var mıydı(göremedim ama gözümden kaçmış olabilir)?
    -Flash'ın sahnesini tam anlamadım. Rüya mı gördü Bruce Wayne?
    -Cyborg'un oluşmasını sağlayan taş neyin nesiydi?
    -Lex'in Zod ile yarattığı yaratık gerçekten Doomsday miydi? Ben biraz daha etkileyici birini bekliyordum(İnjustice Gods Among Us'taki gibi).

Şuanki soracaklarımın ise belirli bir cevabı olmayabilir ama yine de sorayım. Belki çizgi roman/animasyon/çizgi filmlerle bağı olabilir ya da hiç olmazsa sizin tahminlerinizi almış olurum.

-Batman ile Superman'in kapışma sahnesinde Superman neden annemi kurtar demiyor da Martha'yı kurtar diyor. Batman'in zaafını mı biliyordu acaba?
    -Lex nasıl Kriptonit sistemine hemen erişebildi? Sistem Zod'un kötü biri olduğunu bildiği halde neden hemen ikna olabildi?
    -Lex Doomsday'i yaratırken neden kendi kanını katma gereğini neden duydu?
    -Superman neden suya girip mızrağı aldı(Batman de alabilirdi sanki)? Mızrağı neden Superman soktu(Wonder Woman da sokabilirdi)?
    -Superman'e zarar verebileceğini bildikleri halde neden nükleer füzeyi attılar?
    -Superman'i neden hemencecik gömdüler? İyileşme imkanı yok muydu(Güneş'in çıkmasını bekleselerdi mesela)?
    -Batman neden şehre Doomsday'i getirdi? Ayrıca silah da kullanıyordu aracında. Batman zarar vermeyen biri diye biliyordum.

Film için okunursa daha anlaşılabilir olacak çizgi romanları araştırdım fakat yapılan listeler hep film öncesi hazırlanmış. Filmi izleyenlerden böyle bir liste bekliyorum. Hangi çizgi romanları okuyalım? Hangi animasyonları izleyelim?

Arkadaşın hata dediği kısımları da ben yazayım.

- Superman odaklanmadığında bazı şeyleri fark edemediğini söyledi filmde. Aynı şey. Annesini bilen olduğunu düşünmemesi ve bir tedbir almayışından fark edemedi.
    Batman de Alfred ile iletişime geçerek buldu.

-Martha olayı tesadüf. Zayıf noktasını bilmesiyle alakası yok.

-Gemi Zod un kötü olduğunu söylemedi hiçbir yerde. Gemi zaten onun. General Zod un bedeni bu diye de teşhis koyuyordu Lex onu sıuya bırakınca. Ana odaya ulaşılabilince de, (ki buraya yetkililerin girebildiği aşikar), lex te istediğini aldı.

- Neden Superman mızrağı aldı, o sırada boşta biri yoktu.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Furiosa

supermanın diktatör olmasının sebebi lex luthorun flashı öldürmesi değilmiydi zaten? en azından animasyondan öyle hatırlıyorum ben.

şurada hafif değiniliyor

Hayır, injustice serisiyle alakalı bir durum

• Arkadaşlar benim bi sorum var..simdi filmde justice league de olacak karakterler ufaktan gosterildi anladik , ama simdi hic birinin daha solo filmi ortada yok..daha dogrusu hepsinin solo filmi justice league filminden sonra..eeee nolcak yani simdi filmde pat diye karakterler karsimiza cikacak bi sonraki filmde izleyecegiz..sonra tek tek solo filmleri cikacak..sizcede bi terslik yokmu bu işte ?? Nasil bir strateji anlamadim..ilk bu karakterlerin solo filmleri cikar bi izler isiniriz , sonra nerde istiyosan kullanirsin..su sinematik evren geyigine cok ters ve aceleci işler yapiyolar gibi geliyo bana..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi huseyin_mk35 -- 31 Mart 2016; 0:25:33 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: bostonceltic

Hans zimmer daha süper kahraman filmi için müzik yapmıcakmış :(

Aynen bende duydum... ama adama biraz rahat versinler yahu, kaçıncı röportajında bahsediyor hiç tatile çıkmamış yıllardır Ama diyor bu ne güzel birşey diyor sürekli yapacak birşeyiniz olması.

edit: ayrıca şu an iki yeni film üzerine beste yapıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi X-FI -- 31 Mart 2016; 0:33:53 >
  • huseyin_mk35 kullanıcısına yanıt
    Kadroda Superman, Batman, Wonder Woman, Aquaman, Flash ve Cyborg var.

Superman'in kendi filmi çıktı, Batman'e gerek yok bilen biliyor, Wonder Woman'ın filmi JL'den önce çıkacak. Geriye Aquaman, Flash ve Cyborg kalıyor. Cyborg çok önemli bir karakter değil. Marvel nasıl Hawkeye veya Black Widow'a film çekmediyse Cyborg'a da çekmeyebilir. Ki çekecek geç de olsa. Aquaman ve Flash konusunda haklı olabilirsin ama nasıl bir kurgu, senaryo izleyeceklerini bilmiyoruz. Belki de böyle daha güzel olacak ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: huseyin_mk35

Arkadaşlar benim bi sorum var..simdi filmde justice league de olacak karakterler ufaktan gosterildi anladik , ama simdi hic birinin daha solo filmi ortada yok..daha dogrusu hepsinin solo filmi justice league filminden sonra..eeee nolcak yani simdi filmde pat diye karakterler karsimiza cikacak bi sonraki filmde izleyecegiz..sonra tek tek solo filmleri cikacak..sizcede bi terslik yokmu bu işte ?? Nasil bir strateji anlamadim..ilk bu karakterlerin solo filmleri cikar bi izler isiniriz , sonra nerde istiyosan kullanirsin..su sinematik evren geyigine cok ters ve aceleci işler yapiyolar gibi geliyo bana..

Farklı bir yol izleniyor ve ne derecede başarılı olacak göreceğiz.
    Mesela bu filmde birçok karakter gösterildi. Bunları merak edenler, geçmişlerini anlatan solo filmleri de görmek isteyebilir, belki o şekilde düşünülmüştür

• Şakamı bu ........ BATMAN v SUPERMAN EFSANE
  • quote:

Orijinalden alıntı: HASAN_CRAZY_TURK

Şakamı bu ........ BATMAN v SUPERMAN EFSANE

paşa ben aksiyon olarak dedim ama MOS'ınde aksiyonu iyi idi
  • IraArel kullanıcısına yanıt
    Filmlerde felsefik unsurlar, tartışmalar olunca nedense hoşuma gidiyor.
    Bu sebeple Lex'in Superman'e diz çöktürmesini insanın Tanrı'ya karşı üstünlüğü gibi gördüm(tövbe tövbe çarpılcam şimdik ama öyle gösteriyorlar ne yapalım :D).
    Ayrıca yine o sahnede Tanrı hep iyi olur mu falan diyordu. Teodiseye değiniyor Lex. Yine bir felsefi tartışma yapıyor.
    Yine bir felsefi tartışma daha vardı. Tv programında Neil Degrasse Tyson ile birisi Superman hakkında konuşuyorlardı. Orada adam bir kurtarıcı yani bir mesih geldi fakat onu kendi kurallarımıza mı uyduracağız diyordu. Lex'in sahnesine hazırlık gibiydi bu da.

Bu arada diğer mesajımı alıntılayıp daha detaylı bilgiler vermişsiniz. Çok teşekkür ediyorum. Dikkat etmediğim yerler olmuş resmen.

-Odada kağıtların uçuşmasından anladığım flashın bizatihi bulunması değil mi? Yani flashın içerisinde bulunduğu portaldan ötürü uçuşuyor kağıtlar.
    -Wonder woman'ın ölebilmesinden anladığım onun gücünün Doomsday'e yetememesi değil mi?

@SonictheHedgehog-MZ
    Size de çok teşekkür ediyorum. Eksikleri tamamlamış daha detaya girmişsiniz.

-Lex yetkiyi nasıl almış olabilir?
    -Batman alamaz mıydı acaba? Boğulabilme ihtimalinden olabilir mi?

Son olarak hepinize sorayım üstatlar.
    Darkseid'in film ile bağlantısı nasıldı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sercan Ç. -- 31 Mart 2016; 1:32:54 >

• Az önce çıktım filmden. Filmi beğendim. AMA eksikleri vardı.

Bi kere Lex'teki Joker havası kesinlikle olmamış. Lex bu kadar hareketli deli dolu bi karakter mi? Değil bildiğim kadarıyla.
    Doomsday olmamış. Bildiğin yüzüklerin efendisi trollerine benzemiş. Çok daha orijinal bi görüntü beklerdim.
    Üçüncüsü ise bence en önemlisi müzikler. Hans Zimmer kendini verememiş gibi duruyor filme. Gerçek Hans Zimmer bu değil. Nerde Batman Begins'teki Molossus nerde bu filmdeki müzikler...
    https://www.youtube.com/watch?v=tmYXjL_ACmk
    Şu müziği bi dinler misiniz. Aman Allahım... Ama bu filmde böyle bir müzik duyamadım malesef.

Gelelim iyi taraflara.

Ben Affleck konusunda şüphelerim vardı ama adam döktürmüş. Kesinlikle muhteşem bir Batman olmuş. Bale'in ve Nolan'ın Batman'i başka bir yönde bu başka bir yönde ama kesinlikle ikisi de birbiriyle kapışır... Çok beğendim.
    Filmdeki sonraki filmlerin kahramanlarına dokunuşlar da çok iyiydi. Flash, Aquaman, Cyborg. Çok iyi yedirilmiş diye düşünüyorum.

Bir diğer nokta ise filmin bi felsefe oluşturmak istemesi. Felsefi bir taban oluşturmaya çalışmak istemesi.
    BU filmin buna ihtiyacı yok ki. İyi-kötü felsefesini Nolan Joker-Batman ile Ras'al Ghul-Batman ile öyle epik bir şekilde anlattı ki. Felsefi şeylere ihtiyacımız yok artık diye düşünüyorum. Saf iyi ve saf kötü savaşı izlemek izleyicilerin daha hoşuna gider diye düşünüyorum. Hele de karşısında Marvel gibi bi rakibi varken...
    Şahsen hem Marvel hem DC sever olarak hepsini severek izliyorum.
    Şimdi merak ettiğim bu kesilmiş 30 dakikada neler var acaba?

Ha bu arada. Filmin ilk yarısı kopuk olmuş kurgu kötü diyenler vardı. Kesinlikle katılmıyorum. Kurgu kötü değildi. Hatta olabilecek en iyi derecedeydi bence. Snyder 3 filmlik tanışma birleşme merasimini tek filme sıkıştırmak zorunda kaldı nihayetinde ve bunu başarmış diye düşünüyorum. Eşimle gittim filme ki kendisi hiç bir süperkahraman filmi izlememiş, çizgi roman vs okumamıştır. Filmden önce kısaca Man of Steel'i anlattım kalan bütün bağları kendisi kurdu. Bi kurgu eksikliği yok bence.

Küçük basit beğenmediğim başka noktalar da var ama şu anda aklıma gelmiyor. Bluray çıkınca bi kaç kere daha izlemek lazım muhakkak.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• quote:

Orijinalden alıntı: Lord of Atlantis

Kadroda Superman, Batman, Wonder Woman, Aquaman, Flash ve Cyborg var.

Superman'in kendi filmi çıktı, Batman'e gerek yok bilen biliyor, Wonder Woman'ın filmi JL'den önce çıkacak. Geriye Aquaman, Flash ve Cyborg kalıyor. Cyborg çok önemli bir karakter değil. Marvel nasıl Hawkeye veya Black Widow'a film çekmediyse Cyborg'a da çekmeyebilir. Ki çekecek geç de olsa. Aquaman ve Flash konusunda haklı olabilirsin ama nasıl bir kurgu, senaryo izleyeceklerini bilmiyoruz. Belki de böyle daha güzel olacak ?

Evet belki daha güzel olur..dc nin tek avantaji flash in dizsinin sevilmis olmasi..en azından c.roman okumayanlara biraz karakter ozlliklerini tanittilar..ama ben yinede bazi strateji hatalari oldugunu düşünüyorum..marvel alip basini gittigi icin biraz acele ediyolar izlenimi yaratiyolar bende..allah askina bu filme doomsday,i sokma mesela , film cok daha guzel olurdu..abi doomsday superman evreni icin cok onemli bi vilian dir , 20 dakikada harcadilar..sadece batman vs superman yap..karakterlerini daha derin işle , ozamangor puanlari, elestirileri..bukadar baslik bi filme sigmaz..geri kalmayalim diye , sinema diline yeni kurallar getirmeye calisiyolar..ha ben büyük batman faniyim , sinemadan cokta pisman ayrilmadim ,ama ciddi problemler var wb adina bence !!

• Güzel filmdi

• Güzeldi de ilk yarım saati çok sıktı.
  • PHI kullanıcısına yanıt
    nerden attın hocam şu müziği ya açtım yine dinliyorum, bitmeden kapatamıyorum da
  • Efsane müzik. Zimmer in en iyilerinden açık ara. Batman dedin mi akla bu müzik gelir 😂

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lord of Atlantis

Çizgi roman konusunda benden daha tecrübeli olanlar var o arkadaşlar önerebilir ama animasyon konusunda imzamdaki konuya bakabilirsin.

Teşekkürler hocam

• Bilal0 kullanıcısına yanıt
    Sözüm insan gibi eleştirenlere değil kardeşim, bazılarının eleştirileri fazla saldırgan, onlara dedim.

Olumsuzlu eleştiri ile şahsi nefretlerin dolaylı dışa vurumu arasında bir fark var, ondan bahsetmek istedim.

Yoksa tabii ki eleştirilecek yığınla şey var, bulunur.
  • doomsday dc nin milat taşlarından biridir. bu filme koymaları biraz basit olmuş. bence age of ultron tarzı sırf ona karşı bi film yapılabilirdi diyenler çıkabilir. evet kısmen haklısınız ama dc ile ilgili bi spoiler vereyim ve olayı karıştırayım biraz daha.

doomsday ölümsüz tarzı bi şeydir. öldükten sonra nasıl öldürüldüyse bi daha o şekilde ölmemeye bağışıklık kazanır ve daha güçlü gelir. ileri de çok daha sağlam bi doomsday görücez. bunlar onun temelleri sayılır. süp öldü sananlar ağır çr eksikleri var. onlara sabah tok karna bi baskı, akşam tok karna bi baskı çizgi roman okumalarını tavsiye ederim. süp. ün bu güçleri çerezlik, tadımlık. ileri de yıkım olacak. filmi saçma bulanlarda dediğim gibi çr bilgi eksiklerinden. dc nin yaptığı en büyük hata karakterlerini tanıtmadan toplu giriş yapması. bu yüzden çr okumayanlara saçma gelebilir ama aslında tüm hepsinde mantıklı kurgu var. hikaye bana göre çok güzel işlenmiş. eksik yok. sadece biz çr okurları çoğu şeyi bildiğimiz için mantığını anladık. dc nin karakter filmlerini izledikçe bu filmi vay anasını neler anlatmış tarzıyla yeniden anacaksınız. dört dörtlük film olmuş. nolan ve bale nin heryerde olması şart değil. nolan ın batman i ayrı bu ayrı. nolan ın batman i de on numaraydı. bu da on numara. adamlar ne yapsa yaranamıyor size. gitti nolan kendi hikayesini yaratıp, çr dışında kendi batmaninin oluşturdu. böyle batman mi olur yeeeaaa. çr batman i ile alakası yok dediniz. şimdi de çr batman i olunca. bu ne yeeaaa hikaye yokçular emin olun aynı kişiler. ikisi hakkında da bilgileri yok halbuki. bana göre dc nin filmleri tam benlik. sıkıldım artık marvel in makara kukara çoluk çocuk eğlendiren karakterlerinden. dc nin karakterleri ağır geliyorsa gidin çizgi film izleyin. buralara uğramayın. marvel i de severim, dc yi de severim ama aşırı marvel fanları da burada ağlaşıp durmasın.

• 
Sayfa: önceki 615616617618619
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.