Şimdi Ara

Batman Arkham City-Victor Zsasz Türkçe Rehberi

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
2.070
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar oyunu oynarken Victor Zsasz’dan birtakım telefonlar alıyoruz.Önce gelen telefon hemen yakınımızda çalıyor ve Zsasz bizim için telefonu olduğunu söylüyor.Sonrakine ise batcomputer sayesinde zamanında ulaşmaya çalışıyoruz. Toplamda 6 tane ses kaydı var.Telefonları ve Zsasz’ın yerini bulmak için sinyali takip etmemiz gerekiyor.Aynı anda Zsasz da bize yaşadığı bir takım olayları anlatıyor.Ki çok etkileyici geldi bana.Anlattıklarını hem kafamızdan Türkçe’ye çevirmek hem de sinyali analog çubuğuyla takip etmek(ya da Mouse ile işte. Oynarken ne kullandıysanız )zor.Bende oynarken tam anlamıyla iyi anlayamadım.Ve Türkçe’ ye çevirdim.Zsasz’ın hikayesini anlamayanlar,az anlayanlar ya da anlayıp da fazladan 5 dakikası olanlar buyrun okusun.Tavsiye ederim.

Henüz oyunu oynamayan arkadaşlar için yan görevde olsa spoiler sayılabileceğini düşünüyorum

Batman Arkham City-Victor Zsasz Türkçe Rehberi

Victor Zsasz'ın Biyografisi ve orjinal diyalogları

B:Batman
    Z:Victor Zsasz

İLK GELEN TELEFON
    Zsasz:Merhaba Batman sesimi tanıdın mı?
    Batman:Victor Zsasz
    Z:Ta kendisi.Beni hatırladığına çok sevindim.Ben seni hiçbir zaman unutmadım.Senin için çok özel bir oyun planladım Batman.Sadece senin için olan bir oyun.Ring ring

BİZİ YÖNLENDİRDİĞİ TELEFON
    B:Konuş
    Z:Sesin çok aceleci geliyor Batman .Bu iyi ,hem de çok iyi.Benim küçük oyunumu çözmen için ona ihtiyacın olacak .Duymuş olabilirsin.Telefonlarım cevaplanırsa akılsız asalakların kurtulmalarını sağlıyorum.
    B: Kurtuluş mu ?.Onları öldürüyorsun
    Z:Bu sadece bir bakış açısı.Örneğin benim bakış açıma göre karşımda benden onları tedavi etmemi bekleyen 3 domuzcuk görüyorum.Onların bakış açısından hayal edersek,onlarda farklı şeyleri görüyorlar.
    B:Eğer onları incitirsen zsasz.Bende senin peşine düşerim.
    Z:Bahse varım.Yaparsın.Ama şimdilik önceliğimiz küçük oyunumuz.Şimdi Arkham City’nin herhangi bir yerinde telefon çalacak.Biliyorum.Arkham City çok büyük bir yer.Ama onu bulmalısın.Eğer zamanında bulamazsan domuzcukları öldürürüm.Ve sakın aptalca bir şey yapmaya kalkışma.Bir arkadaşım bana Blüdhaven’e kadar bütün yayın yapan sinyallerin sıçramasında yardımcı oldu.Beni asla bulamayacaksın.Şimdi telefonu kapa ve koşmaya başla.Ring Ring Ring Ring

1.SES KAYDI
    Z:Sana ilk cinayetimi anlatmış mıydım Batman?Hayır mı?Eminim ki farkındasındır.Ailem öldü. Ve ben çok zengin birisi oldum.Hem de çok zengin.Herşeye sahiptim.Ne istersem elde ediyordum.Şimdi bunun kulağa çok imkansız geldiğini biliyorum.Ama ailemin ölümü daha büyük bir amaca hizmet etti.Ben onların savaşan etlerinin buz kesmesinde zevkli bir deneyim yaşadım. (Bilmeyenler için:Zsasz’ın ailesi tekne kazasında ölüyor)Ben bu insanların varlıklarını acımasız sefaletten kurtarabilirmiydim.Hiçbir fikrim yoktu.

B:Şu an artık kendini durdurmalısın.

Z:Gerçekten mi?O zaman duracağım.Öbür telefonu bul.Batman.Görüşürüz.

2.SES KAYDI

Z:Başardın.Neyse ben hikayeme devam edeyim.Seninle konuşma ihtiyacı hissediyorum.İtiraf gibi bir nevi.Zengindim ama yalnızdım.Elbette bu o kadar uzun sürmedi.Kumar oynamaya başladım.Ya da kumar benimle oynadı diyelim.Eğer kumarda iyi olsaydım,belki de şu an burada olmayacaktım.Hayatımı konrol altına alamıyordum.Umutsuzca bir plan yaptım.Planım şuydu.Ailemin parasını tekrar kazanacak,yeniden mutlu olmaya çalışacaktım.Elbette işe yaramadı.Planlar zaten asla tutmaz.Sıcak bir yaz akşamı Iceberg Lounge’nin dışarısında öylece duruyordum.O an bir şey hissettim.Umut belki de.

3.SES KAYDI
    Z:Iceberg Lounge’da insanlığın iğrenç eti kaynıyordu.Orada birşeyler bulabilirdin.Elbette parada vardı.Oyuna başladım.Başlangıçta ben kazanıyor gibiydim.Kartlar benim istediğim gibi geliyordu.Masada adeta kendimi tekrardan bulmuştum.Hilesiz oynarlarsa, kazanacağımı düşünüyordum.Masanın etrafına baktım.Karşımda insanları gördüm.Kumarbazlar,haydutlar,prensler ve orada koşuşturan cüceler.Masadaki herkes ya pas demişti ya da eli kaybetmişti.Ortada paralar yığılıydı. Sadece o ve ben kalmıştık.

4.SES KAYDI
    Z:O zamanlarda bile ona Penguen diye hitap ediyorlardı. İki gözü de sağlamdı.Henüz kaza geçirip gözünü kaybetmemişti ve her iki gözüde kartımı yere koyduğumda bana bakıyordu.Elimde sinek 6 ve karo 6 vardı.Korkmuş gibi bakıyordu.Öne doğru eğildi.Onun nefesinden puro kokusunu alabiliyordum.Maça 6 ve kupa 6 da vardı yerde.Kendimi çok iyi hissediyordum.Ve o birden gülmeye başladı.Purosunun dumanını dışarıya doğru geğirerek çıkardı.Kartlarını masaya koydu.Onun kartlarına karşı benim kartlarım.Sanki kalbime bir şey battı .Bir 3lü,bir 4lü,bir 5li,bir6lı ve kahrolası bir 7li.Düz bir floş yaparak beni orada bitirdi.Kaybettim.Meteliksiz kaldım.Şehrin dışına ölmeye bırakıldım.

5.SES KAYDI
    Z:Neye benzediğini hayal edebiliyor musun ,Batman?Uyuşmuştum,Herşeyimi kaybettim.Yalnızdım.Sokaklarda bebek gibi ağlayıp sersem sersem dolaşırken,aradığım şeyin cevabını buldum.Sprang Bridge’de durup denize baktım.Bedenimde sıcak bir esinti hissetim.Güzel bir histi.Aşağıya baktım.Annemim kollarında aşağıya doğru düştüğümü hayal ettim.Aniden o ortaya çıktı.Bıçağını çekip paramı istediğini söyledi.BENİM PARAMI!!! Buna inanabiliyor musun?!Onun soğuk,umutsuz bakan gözlerine baktım ve tanıdık birşeyler gördüm.Çaresiz gibiydi.Kayıtsızlığı gördüm.Onunla birbirimize benzediğimizi gördüm.Sefil bir döngüye takılmış gibi kurtuluş istiyordu.Ve ben ona kurtuluşu verdim.

SON SES KAYDI
    Z:Onun elinden bıçağı kaptığımda serserinin yaşadığı sürprizi hayal edebilir misin?Çok hızlı olmuştu ama çok neşeli bir duyguydu.Kanları yüzüme fışkırdı.Onun gözlerinden küçük hayatının yitip gittiğini gördüm.Aniden sona erdi.Anlamsız gibiydi.Kimse kabul edemezdi.Ama oldu işte.Farkında olmadan yapmıştım.Bıçağı kendi koluma sapladım.Derine doğru…İnanılmazdı.Adeta vücudumun yüksek bir yerden daha da yukarıya doğru hareketlendiği hissini veriyordu.Şu an ise artık mesleğim oldu.Bir tapınak haline geldi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi burocker86 -- 18 Ocak 2012; 17:36:35 >

• Elinize saglık.
  • emege saygı
  • Hepsini okudum.Diyaloglar güzel.Çeviri için teşekkürler.
  • Teşekkürler güzel olmuş.
  • eline sağlık emeğin için teşekkürler
  • Teşekkür ederim çalışma için tam aradığım şeydi...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Batman Arkham City Catwoman Sorunu
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • MERHAB ARKADAŞLAR ACILEN YARDIMA IHTIYACIM VAR BATMAN ARKHAM CITYE YENI BASLADIM 2 GUN OLACAK BU ZZASIN GOREVINDEKI SESI ARAMA SEVIYESINDE 100-61 E GELDIM UYKUM GELIP OGUN OYUNDAN CIKTIM ERTESI GÜN OYUNA GIRDIM AMA NE BIR ZZASTAN TELEFN GELIYOR NEDE BIR IMLEC BENI YONLENDIRIYOR IKI GUNDUR BOS BOS ARAZIDE GEZMEDIGIM YER KALMADI CLDIRMAK UZEREYIM BI YARDIM EDIN LUTFEN
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.