Şimdi Ara

Bateriye başlamadan önce metronom

Bu Konudaki Kullanıcılar:
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
0
Favori
2.353
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar yaklaşık 3-4 senedir bateriye bir merakım var. Geçen sene 1-2 ay kursuna gitme fırsatım oldu oturuş , bageti tutma gibi şeyler ayrıca bir kaç tanede ritim öğrendim . Daha sonra bir kaç tatsız olay oldu ve çıkmak zorunda kaldım ve bateriye aç gibi hissediyorum kendimi evime almayı düşünüyorum ancak bir kaç yerde bateriye başlamadan önce metronom ve 2 baget alın gibi şeyler okudum. Bazı alış veriş sitelerinde metronoma baktım ancak pek birşey anlayamadım. Ne işe yarar , ne faydası olur , ne için kullanılır ? Bilgili arkadaşlar yardım ederse çok sevinirim.


    Saygılar



  • Metronom ritm tutmana yarayan bir alettir. Ritm kaçırmıyorsan kullanmaya gerek yok
  • davulcu olarak söyleyeyim yetenekliysen ve kulağın varsa metronoma pek gerek yok (ben öyleyim). başlangıç olarak bir pad al ve bir çift baget, stick control çalış yastıklarla felan. öyle direk davul alma derim çalamazsın hevesin kaçar.

    ayrıca bol bol müzik dinle bu arada hangi tarz dinlersin ?
  • metronom ritm hızı ayarlanabilen ve enstruman çalışırken kullanılan bir alettir.ama metronom ile çalışmak için illa bir alet satın alman gerekmez.bazı web sitelerinde hatta doğrudan metronom olan web sitelerinde metronom ile çalışabilirsi.ritm duygınun çok iyi olması metronomla çalışmanı gerektirmez düşüncesi de şahsi fikrim olarak tamamen yanlıştır.dünyanın en önde gelen davulcuları dahil müzikle ciddi anlamda ilgilenen tüm müzisyenler metronom ile çalışırlar.ama bu işin etüd kısmında böyledir.sahnede çalarken çoğu müzisyen metronom kullanmaz vurmalı bir ritm aleti varsa onu metronom olarak baz alır.dolayısı ile bir davulcu olarak çalışmalarını metronom ile yaparak ritm duygunu bir metronom gibi yapmaya çalışabilirsin.ne kadar çok metronom ile çalışırsan metronomsuz çalımlarda o kadar başarılı olursun.özet; metronom candır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tribal_infection -- 5 Kasım 2013; 23:36:44 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • evet doğru.herşeyden önce metronom.metronom parçaları aynı hızda çalmanı sağlar.parçaya girdiğin hızla ve parçayı bitirdiğindeki hızın aynı olmasına yardımcı olur.yani koşmalara ve kaçırmalara birebirdir :)
  • Metronom sana istediğin hızı sürekli olarak sağlayan alettir.Başlamadan metronom ve baget önerisi yerindedir. Öncelikle ritmik zekanı geliştirmen ve davulcu olarak istenilen hızda stabil kalabilmen için metronomla çalışman çok çok yararlıdır. Hatta bu işin temelidir. Çünkü herhangi bir müzik grubunda çaldığında metronom sen olmalısın. Metronom olabilmek için metronom çalışmak gerekir. Müzisyenler arasında bir tabir vardır davulcu oluşumun lokomotifidir.Ritmi ilk veren sensin. Lokomotif hızlanırsa diğer vagonlarda kaçınılmaz olarak hızlanmak zorundadır yavaşlarsa aynı şekilde yavaşlamak zorundadırlar. Bu sebepten diğer müzisyenlerle ilerde sıkıntı yaşamak istemiyorsan stabil bir lokomotif olman açısından metronom ile çalışman senin için iyi olur.
  • @Angelica Katılmıyorum, yeni başlayan biri muhakkak metronom almalı bence,
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    a
    17 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Stüdyo ya tek başına git ve dinlediğin müzikleri çalmayı dene veya youtube videolarında ki ritimleri dene. Evde yastıklara da vurabilirsin :)) ben hiç metronom kullanmadım lisede baterimiz vardı aralarda başına oturup bişiler çalmayı deniyordum. Yeteneğin varsa hiç durma bir yerden başla ilk zamanlarda bateri alman gereksiz olur diyebilirim.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eğer gerçek bir müzisyen olacaksan metronom ile çalışman gerekmiyor diyenleri kafana takma. Kim ne derse desin benim metronoma ihtiyacım yok diyene sakın aldanma. Yarın öbür gün delay li reverb lü gitarın altına çalman gerekirse bütün şarkının içine edersin. 15 yıldır davul çalıyorum. Konserler dışında her zaman metronom kullanıyorum. Arabanın lastiği ne derece önemliyse grubun için de sen öylesin. Şunu unutma sen müziğin baterisi (pili) sin :p Davul alabiliyorsan al. Diğerlerinin dediği gibi soğumazsın. Aksine enstrumanını ne kadar iyi tanırsan o kadar iyi çalarsın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: arradh

    Eğer gerçek bir müzisyen olacaksan metronom ile çalışman gerekmiyor diyenleri kafana takma. Kim ne derse desin benim metronoma ihtiyacım yok diyene sakın aldanma. Yarın öbür gün delay li reverb lü gitarın altına çalman gerekirse bütün şarkının içine edersin. 15 yıldır davul çalıyorum. Konserler dışında her zaman metronom kullanıyorum. Arabanın lastiği ne derece önemliyse grubun için de sen öylesin. Şunu unutma sen müziğin baterisi (pili) sin :p Davul alabiliyorsan al. Diğerlerinin dediği gibi soğumazsın. Aksine enstrumanını ne kadar iyi tanırsan o kadar iyi çalarsın.

    Hocam davul calmiyorum ama kesinlikle haklisiniz. Bi tanıdığım davulcu kulaklıkla metronom açıp öyle uyuyodu. Yani çok onemli.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: IamGambLer

    Arkadaşlar yaklaşık 3-4 senedir bateriye bir merakım var. Geçen sene 1-2 ay kursuna gitme fırsatım oldu oturuş , bageti tutma gibi şeyler ayrıca bir kaç tanede ritim öğrendim . Daha sonra bir kaç tatsız olay oldu ve çıkmak zorunda kaldım ve bateriye aç gibi hissediyorum kendimi evime almayı düşünüyorum ancak bir kaç yerde bateriye başlamadan önce metronom ve 2 baget alın gibi şeyler okudum. Bazı alış veriş sitelerinde metronoma baktım ancak pek birşey anlayamadım. Ne işe yarar , ne faydası olur , ne için kullanılır ? Bilgili arkadaşlar yardım ederse çok sevinirim.


    Saygılar

    Hocam başladın mi davula?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Enstrumanım bateri değil ama genel olarak söyleyim; Müzik için nota okumak ne kadar gerekliyse, metronomda o ölçüde gerekli. Zaruri yani. Çok karmaşık ritmleri çözümlerken, çalışırken metronom şart. Kendi yaptığın ritm seni yanıltabilir, eşit sandığın yerler eşit olmayabilir. Piyanoda, gitarda ve bilhassa bateride metronom çok önemli. Ayrıca değişik ritm örnekleri olan bir ritm kitabıda al. Fernand Fontain şiddetle öneririm. Konservatuvar müfredatında da enstruman ne olursa olsun, bu kitaba başlanır ve bitirilir. Bu kitap, metronom ve ağzından ses çıkararak, (yada elinle bi yere vurarak) ritmini oldukça geliştirirsin. Kitaptaki notaları okumana gerekte yok, sadece zamanları vermen yeterli olur, bateri çalacağın için. Daha sonra poliritm falan giriyor işin içine oralara gelince zaten kendin nasıl çalışman gerektiğini bilirsin, anlamış olursun artık. Metronom olarak mekanik metronomları tercih etme, sıcaktan soğuktan etkileniyor, düşünce bozuluyor falan. Elektronik al, mümkünse bip bip yapan değil Tak tak sesi çıkaranlardan. :)




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.