Şimdi Ara

Batarya Probleminden Dolayı Anakart Değişimi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
411
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar Samsung'un R620-JS03 laptop'ını kullanıyorum. Bataryası sorun vermeye başladı, sağ altta bataryanızı değiştirmeniz yararlı olabilir yazıyordu. Duyduğuma göre batarya fiyatları pahalıymış, bir de kendim yeni batarya takarsam garanti kapsamından çıkar diye servise götüreyim dedim. Götürdüm Vatan Bilgisayar'ın servisine verdim. Daha doğrusu 3-5 dakikada yapar verirler diye düşündüm, alt üstü bataryayı çıkarıp yenisini takacak sonuçta. Neyse aradan 10 gün geçti hala servis yolunda yazıyor sitelerinde. En son 15 gün sonra baktım olmuş gittim almaya. Adam anakart ve batarya değiştirildi dedi. Şimdi benimkini aldı kötüsünü taktı diyeceğim, bu laptop sonuçta, aynısını takmazsa girişler uymaz ki dedim, bir de ayaküstü girdim işlemciye, RAM'e falan baktım hepsi yerli yerinde. Batarya sorunuyla anakartın bir alakası olabilir mi ? Böyle bir şey mümkün mü ? Aldım laptop'ı geldim fakat gelince aklıma geldi baktım ki tüm R620 serisi tasarımları aynı. Acaba bu R620 serisi laptop'ların anakartları farklı mı, yoksa sadece işlemcileri mi farklı ? Çünkü diğer tüm özellikleri aynı gördüğüm kadarıyla. Bu durumda kazığa oturma ihtimalim var mı ? Acaba benim anakartımdan daha kötü bir anakartı takmış olabilirler mi ? R620-JS03'ün detaylı özelliklerini bulabileceğim bir yer var mı (Ram'inin markasından anakartının chipsetine kadar her özelliği yazan bir liste) ? Ben de everest'den açıp karşılaştırayım bakalım çalınan-değiştirilen bir şey var mı ? Her şeyden önemlisi R620 serisi anakartların hepsi aynı mı ? Bu konuda yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

• Valla anakartta da sorun olabilir.

Ya da Nokia nınki gibi bir durum var ise haybeye de anakart değiştirmiş olabilirler.

Eğer ekran kartın aynı ise. İşlemci Ram vb aynı ise anakartta aynıdır zaten. Vatan da bir şey yapmaz o konuda zaten. Samsung a gönderir. Eğer yazılımsal bir şey var ise kendileri bakarlar. Yani pil değişimini de onlar yapamaz. Çünki onlar da yetkili değil.

Samsung Servisini de sanmıyorum yani alt model taksın. Zira anakarttan elde edecekleri bir şey yoktur. Maliyet ucuzlasın diye de hep aynı anakartlar olur zaten aynı seride. Bildiğim kadarı ile PM45 çipsetli bir anakart olması lazım.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.