Şimdi Ara

Batarya nasıl kullanılmalı? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
1
Favori
26.196
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • bu 98% 99% olayı icin kendi gorusumu belirteyim... simdi pil tam doluyken hic kullanılmadan rafa kaldırılsa yaksaık 3ay omru var kendiliginden bosalıyor... 3ay 90gun olduguna gore yaklasık hergun yuzde 1 azalması gerekır... hem pil hem fişe takılıyken pil dolu ise adaptor pile elektrik gondermıyor... sonuc olarak bırıncı gun 99% ıkıncı gun 98% e dusuyor sankı rafta kalmıs gıbı... belli bi yuzdenın altında ıken adaptor pılı dolduruyor... sonuc olarak hem pilde hem fişte kalması pili eskitmiş olmuyor cunku uzerınden akım gecmıyor... fakat yukarıda bı arkadasın dedıgı gıbı laptopun altında sıcak bı ortamda oldugu ıcın omru kısalabılır...

    ben ıse suanda ıkısı de takılı kullanıyorum... cunku bırkac defa elektrık gıtmesı oldu ve bunlar tehlıkelı durumlar... laptopa zarar gelcegıne pıl eskıyınce yenı pıl alınabılır...
  • Eski laptopumu yıllarca hem pilde hem de elektriğe bağlı olarak kullandım.Pili asla çıkarmadım.P4 işlemcili bir makine idi.Pil yeni iken 2.5 saat dayanıyordu.Yaklaşık 2 yıllık yoğun bir kullanım sonrasında artık 45 dakika dayanır hale gelmişti.Bu süre içinde 700-800 den fazla şarj olmuştur.Sonra yeni pil aldım.onu da aynı şekilde kullandım.6 aylık kullanım sırasında herhangi bir kapasite azalması görmedim.Son bir yıldır eşim kullanıyor.O genelde elektrikten kullanır.Batarya halen yaklaşık 2 saat kadar dayanıyor.Yeni laptopu şöyle kullanıyorum.Eğer çok performans isteyecek bir şey yapmıyorsam şarj bitene kadar bataryadan kullanıyorum sonra bir yandan şarj olurken bir yandan kullanmaya devam ediyorum.Eğer performans isteyen iş yapıyorsam her halükarda elektriğe bağlı kullanıyorum.Normal masaüstü kullanımda şarjdan kullanmayı tercih ediyorum.Asla batarya çıkarmıyorum.

    Laptopu sürekli olarak masaüstü gibi sabit bir yerde lektrikten kullanmak isteyenlere eğer pillerini çıkarmayı düşünüyorlarsa bir kesintisiz güç kaynağı kullanmalarını öneririm.Eletrik kesintisi çok tehlikeli.Laptop anakartına zarar veriyor.Bir tanıdıkta gördüm böyle oldu.Gerçi adaptör bir yere kadar koruyor ama yine de ani kesintiler zararlı.(Masaüstü bilgisayarlar için bile zararlı.)

    Ne yaprsan yap kullanılan batarya 2 yıldan fazla randıman göstermiyor zaten.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LokmanHekim -- 31 Ocak 2008; 0:36:34 >




  • Ben daha yeni apple macbook aldım, iki-üç gün oldu :) ben sonuna kadar doldurdum şarj oldu ondan sonra fiş sembolü gözüktü şöle yazı Battery is charged altta da Power Source : Power Adapter yazıo yani kendi bataryayı kapattı :) fişten devam edio.. gzl yöntemmiş! :)
  • quote:

    Orjinalden alıntı: korfezgunesi

    yani şimdi sürekli şarjda kalırsa pilin ömrü uzuyor mu kısalıyor mu? bi de bu piller ne kadar akıllı:)



    Önce pil dolar ve güç kablosu prizde bırakılırsa pilin dolumu sonrası artık batarya şarj olmaz ve AC modda çalışır... Pilin kesinlikle çalışırken çıkarılmaması gerekir... Çünkü pilin ömrü kısalmaz ve üzerinde bırakılan pil UPS görevi görür... Pillerin arasıra tam deşarj ve full şarj yapılması çok iyi olur... ama en önemlisi ilk 5-6 çevrimi muhakkak bu şekilde yapmaktır... Evde sabit yerde çalışırken güç kablousun takarak çalışıştırmak pilinizi dinlendirecektir... Ama siz siz olun asla pili çıkartmayın...
  • bence bataryayı çıkarmak daha mantıklı.. eğer bilgisayar bataryayla bağlantıyı keserse ani bir elektrik kesintisinde bilgisayar kapanır.. yeteri kadar hızlı olamaz yani.. ama dikkat ederseniz öyle bişey olmuo bilgisayar kapanmıo.. aynı kesintisiz güç kaynaklarındaki olay bence line-interactive.. elektrik batarya üzerinden geçip cihaza gelir kesintide cihaz etkilenmez cihaz beslenmeye devam eder.. yeni jeneratörleride örnek gösterebilirz..
  • quote:



    bence bataryayı çıkarmak daha mantıklı...


    Hiçbir firma tarafından önerilmeyen ve veri kaybı ile sonuçlanabilecek bir durum... Eğer pili çıkartacaksanız en azından bir regülatör hatta bağlı olmalıdır...
  • quote:

    Orjinalden alıntı: cenkog

    Hiçbir firma tarafından önerilmeyen ve veri kaybı ile sonuçlanabilecek bir durum... Eğer pili çıkartacaksanız en azından bir regülatör hatta bağlı olmalıdır...



    o konuda katılıyorum size.. elektrik kesintileri veya dalgalanmalar cihaza buyuk zararlar verebilir..
  • Ben bu konuda kararsızdım. Bilgisayarımı da alalı daha 3 gün oldu üzerine titriyorum :) Bu konuda da 2-3 forumda konu açtım. Ama başıma gelen bir olaydan sonra artık pili üzerinde çalıştırmaya karar verdim. Yarıyıl tatili ödevimi yapıyordum. Birden kablo çıkıverdi. Tüm yaptığım ödev gitti. Artık bataryayı çıkarmayı hiç düşünmüyorum. Sanırım sağlıklı olanı da bu. Artık tek korktuğum şey ''Acaba batarya ömrü kısalır mı?'' cevaplarınızı beklerim.
  • Nalk kullanıcısına yanıt
    Yeni sistemlerde çok uyardık batarya üzerinde kullnın diye bazıları dinlemediler ya sizin gibi veri kaybı yaşadılar yada makineye zarar verdiler onlar eskide kaldı,yeni sistemlerde zaten batarya dolduğunda gücü kesiyor fişten besleniyor.Bataryayı çıkarmakla aynı şey ama ani güç kesintilerinde veri kaybı hem de makineniz korunur size iyi ders olmuş bu şekidle kullanın.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Cengaver53

    Yeni sistemlerde çok uyardık batarya üzerinde kullnın diye bazıları dinlemediler ya sizin gibi veri kaybı yaşadılar yada makineye zarar verdiler onlar eskide kaldı,yeni sistemlerde zaten batarya dolduğunda gücü kesiyor fişten besleniyor.Bataryayı çıkarmakla aynı şey ama ani güç kesintilerinde veri kaybı hem de makineniz korunur size iyi ders olmuş bu şekidle kullanın.

    Artık kesinlikle böyle kullanacağım.
  • Notebook bilgisayarinizin nasil kulanildigina bagli olarak pil doldugunda sarjdan cekilmesi yada sarda kullanilmasi degiskenlik gosterir. Basit bir deyisle laptop batarya eger bilgisayariniz asiri isi yaratan islem yapiyorsaniz batarya doldugunda sarjdan cekip oyle kullanmaniz batarya omrunu uzatacaktir. Egerki normal ofis islemlerini yapiyorsaniz bu durumda surekli prize takili halde kullanmaniz cok daha yararli olacaktir.
  • hasanisik H kullanıcısına yanıt
    Sizin yöntem deşarj döngüsünü artırır,yıpranma sürecini hızlandırır.Sizde bazıları gibi adam oyun oynuyor diyelim ozaman bataryayı çıkaracak öyle mi?Bu nu tasvip etmiyoruz.Kaldıki bu artık sorun olmaktan çıktı üreticiler ısının önlemini alıyor ısıyla alakası yok şimdi birçok oyun leptopları hariç orta segment makinelerde olsun ultrabooklarda olsun batarya sabit kasa içerisine gömülü çıkarma şansınız olmuyor.Çok ısınan makinelerde bile özellikle bataryası seyyer olanlar için konuşayım işlemci ve ekran kartının ısınma yaptığı kısım bataryayla alakası bile yok.
  • İstediğin gibi kullan hocam o pil her türlü çöp olacak,

    bu arada ürün nedir? Dell ve Lenovo' nun kendi pil koruyucu yazılımları var. (pil sarjını devre dışı bırak vs.)

    +bu arada pili çıkartıp kullanmayın, burası Türkiye hemen her yerde elektrik bir şekilde gider. (kaydetmediğiniz veri çöp olur hiç yoktan.)
  • meter90 M kullanıcısına yanıt
    Çöp olacak tabiki ona bir şey demiyoruz ama kısa sürede olması var uzun sürede olması var.Benim takıldığım konu bu konularda seyyar bataryaya sahip olan makinelerde bataryanın çıkartılmasının söylenmesi ona sende değindin zaten
  • Batarya çıkarılarak kullanılması komik ve ilkel bir yöntem bence. Şimdiye kadar hiç bu şekilde kullanmadım. Batarya takılı iken evde isem elektriğe bağlar ve şebekeden kullanırım. Ev içinde muhtelif yerlerde duracaksam sadece bataryadan kullanırım. Şebekeye çok fazla sök tak yapmam ama Li-ion batarya istendiği zaman şarj edilebilir. Bitmesini beklemeye gerek yok. Ama bir iki haftada bir %10 a kadar boşaltıp %100e kadar şarj ederim. Genelde şebekeye bağlı ve üzerinde batarya takılıdır. Asla ve asla batarya çıkarmam. 4 yıldır bu şekilde kullanıyorum. Batarya yeni iken 4-5 saat dayanırdı. 4 yıldır kullanıyorum, 3-4 saat civarı dayanıyor halen.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.