Şimdi Ara

BATARYA FULLKEN PC'NİN ŞARJDA KALMASI

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
189
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Gençler merhaba. Elimde HP CB009nt modeli var. Bir kaç aydır kullanıyorum. Şarj hk'da bir şey soracağım. Ben bu zamana kadar fulledikten sonra çıkarıp kullanıyordum batarya bitmesin diye ama sanırım bu zamana kadar yanlış olanı yapmışım. Biraz araştırdıktan sonra batarya tam doluyken şarjda bırakırsak bataryadan harcamayı bırakıp direktman masaüstü gibi prizden aldığı elektrikle çalışıyormuş. Ben de 2 gündür bu şekilde kullanmaya başladım. Bu konu hk'da bilgisi olan yanlış yapıyorsun ya da doğru yapıyorsun diye onaylayacak olan var mı ya? Şimdi şarjda bırakıp bataryayı bitirmeyelim?



  • yaptıgın doğğrudur fullendıgınde sarjı keser prizden kullanır batarya hücreleri sağlam kalır cıkarıp kenara koyarsan kullanılmadığı için ölmeye başlar haftada bir doldur boşaltta yaparsan bitaryayıda korumuş olursun
  • Tamam hocam sağ olun. Bir de şunu öğrenmek istiyorum. Atıyorum sarjdan cekmem gerekti bilgisayarı 60 70 seviyelerine kadar düştü. Bunu bu seviyedeyken tekrardan sarja mi koymaliyim yoksa artik bitirip öyle mi sarja koymaliyim?

    Edit: bir de pc kapalıyken sarjda kalsa problem olur mu?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Aeronautical Engineering -- 24 Mart 2018; 19:30:58 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Aeronautical Engineering A kullanıcısına yanıt
    istediginiz şekilde kullanın. en mukemmel sekılde kullansan yuzde 2 fark yaratacaksın.
  • Aeronautical Engineering A kullanıcısına yanıt
    60 70 seviyelerinde tekrar dolumu yapmamaya calısın ben önceki bataryamda sürekli o sekilde yaptım ve bataryam öldü garantiden değiştirdim
    genelde 10 seviyelerine kadar bitirip tam dolum yapmanızı tavsiye ederim

    kapalıyken bi sorun olmaz ama bırakmamaya çalışın
  • tekrardan selamlar. aklıma bir şey takıldı. ben bu şarjda kullanma olayını öğrendikten sonra öyle çalıştırmaya başladım. tam dolu da fişe takılı bi şeklilde çalıştırıp kapatıyorum fakat bazen açtığımda şarj 92 seviyelerine kadar inmiş oluyor. 3-4 gün kadar bayram vesilesiyle şehir dışındaydım. şimdi yeni açtım bilgisayarı ve full olarak çıakrdığım fişi açtığımda 82 de buldum çok normal gelmedi bana. sebebi ve çözümü nedir bunun? normal bir şey mi?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.