Şimdi Ara

Başlıyorum

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
250
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Elektro gitarda amacım ciddi yerlere gelmek. Nasıl bir ilerleme yapmalıyım ? Başlangıç için hangi death ve thrash şarkıları önerirsiniz ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi All Hail The King -- 20 Haziran 2014; 20:13:42 >

• gitarı ne zaman aldın egzersiz yaptın da parça çıkaracaksın :D parçadan önce uzun bi süreç var önünde
  • Ayrıca tel olarak ne önerirsiniz ?
  • Dostum oncelikle basliyorum dedigin icin hicbir sey bilmiyormussun gibi yazmak istedim.
    Kendine bir metronom edinmelisin.
    Metronomla egzersizler calismalisin.(Nota degerlerini ogrenmen sana parca calarken ve metronom calisirken kolaylik saglicaktir)
    Baslangic icin kromatik egzersizler iyidir :)
    Bora Uslusoy'un gitar methodlari sana yardimci olacaktir bu yolda :) ve bu kitapta seni egiticek bir cok egzersiz var...
    Temel akorlar,Besli Akorlar,7 li akorlari baslangicta ogrenmen lazim (Sana tavsiyem akorun icinde ki bastigin notalarida ezberlemen ilerde dogaclama calarken sana cok faydasi olur)
    Bir cok teknigi yalayip yutman lazim (Internette yeterince egzersizler, egitim videolari var)
    Parca calismadan olmaz tabi youtube a cifra club veya cifra tv diye arattiginda karsina bir cok parcalar cikicaktir bunlarin aralarindan seviyine gore olanlari bulup calabilirsin.
    Sonra yavas yavas gamlara girmen lazim. Gamlar buyuk bir bilgi dagarci isteyen derin konuladir sabirla calistikca her gecen gun daha iyi kavricaksindir.
    Son olarak "adam akilli" bir gitar hocasindan ders alma imaknin varsa daha cabuk ilerleyebilirsin.Piyasadaki cakma hocalara dikkat et :)

Tel olarakra Elixir teli bir deneyebilirsin.Bir kac marka tel deneyince kendine en uygun teli bulabilirsin.
    Kolay Gelsin.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: AnakinHendrix

Dostum oncelikle basliyorum dedigin icin hicbir sey bilmiyormussun gibi yazmak istedim.
    Kendine bir metronom edinmelisin.
    Metronomla egzersizler calismalisin.(Nota degerlerini ogrenmen sana parca calarken ve metronom calisirken kolaylik saglicaktir)
    Baslangic icin kromatik egzersizler iyidir :)
    Bora Uslusoy'un gitar methodlari sana yardimci olacaktir bu yolda :) ve bu kitapta seni egiticek bir cok egzersiz var...
    Temel akorlar,Besli Akorlar,7 li akorlari baslangicta ogrenmen lazim (Sana tavsiyem akorun icinde ki bastigin notalarida ezberlemen ilerde dogaclama calarken sana cok faydasi olur)
    Bir cok teknigi yalayip yutman lazim (Internette yeterince egzersizler, egitim videolari var)
    Parca calismadan olmaz tabi youtube a cifra club veya cifra tv diye arattiginda karsina bir cok parcalar cikicaktir bunlarin aralarindan seviyine gore olanlari bulup calabilirsin.
    Sonra yavas yavas gamlara girmen lazim. Gamlar buyuk bir bilgi dagarci isteyen derin konuladir sabirla calistikca her gecen gun daha iyi kavricaksindir.
    Son olarak "adam akilli" bir gitar hocasindan ders alma imaknin varsa daha cabuk ilerleyebilirsin.Piyasadaki cakma hocalara dikkat et :)

Tel olarakra Elixir teli bir deneyebilirsin.Bir kac marka tel deneyince kendine en uygun teli bulabilirsin.
    Kolay Gelsin.

Metronom sizce şart mı ? Hocamızın iyi bir hoca olduğunu baştan nasıl anlarız ?

• Metronom kesinlikle sart. Ensturmanin olmazsa olmazi.
    Hocamizin basta iyi bir hoca olup olmadigini tecrubeniz yoksa anlaman biraz zor oyalandigini hissettigin anda baska kurs aramaya basla :) Cevrende oturdugun yerde tavsiye alabilecegin kisiler varsa tavsiye uzerine kursa gitmeye calis.
    Ilk dersler genelde sıkıcı konulardır. Metronom,nota degerleri,klavye uzerindeki notalar ve basit egzersizler ve basit sarkilar,Basit akorlar... 1-2 Ay icinde basit rock parcalari calmaya baslarsin.Bu evreyi gectikten sonra seni dinledigin muzik turune gore yol gostericek bir hoca bulman lazim. Sana israrla klasik muzik yada pop muzik caldirmaya calisan hocalardan uzak dur... :)

• quote:

Orijinalden alıntı: AnakinHendrix

Metronom kesinlikle sart. Ensturmanin olmazsa olmazi.
    Hocamizin basta iyi bir hoca olup olmadigini tecrubeniz yoksa anlaman biraz zor oyalandigini hissettigin anda baska kurs aramaya basla :) Cevrende oturdugun yerde tavsiye alabilecegin kisiler varsa tavsiye uzerine kursa gitmeye calis.
    Ilk dersler genelde sıkıcı konulardır. Metronom,nota degerleri,klavye uzerindeki notalar ve basit egzersizler ve basit sarkilar,Basit akorlar... 1-2 Ay icinde basit rock parcalari calmaya baslarsin.Bu evreyi gectikten sonra seni dinledigin muzik turune gore yol gostericek bir hoca bulman lazim. Sana israrla klasik muzik yada pop muzik caldirmaya calisan hocalardan uzak dur... :)

Son olarak bahsettiğiniz kitap bu mudur hocam ?http://www.mydukkan.com/urunler_detay.asp?id=713&gid=4072
    Teşekkürler.

• Kitap aynen budur. Yanlis hatirlamiyorsam guzel bir yaziyla basliyordu kitap nasil calisman gerektigine dair.
    Kolaydan zora dogru ilerliyo alistirmalar.Her alistirma tablara ve notalara dokulmus. Ayrica nasil calindigina dair ornek olmasi amaciyla cd ile geliyo kitap. Yinede calisirken tek bir kaynaga bagli kalma.Ingilizce kaynaklarada goz atmaya calis.
    Rica ederim...

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.