Şimdi Ara

Başlangıç seviyesi için elektro gitar

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
433
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar, normalde bateristim ve bateri çalıyorum. Şu sıralar biraz da gitar ile uğraşayım diyorum (tabiki bateriyi bırakmayacağım) Piyasaya baktım biraz ve tabiki önerilere. Verebileceğim max gitar + amfi ücreti 400-450 TL'dir. Amfi almak yerine bilgisayara bağlamayı düşündüm guitar rig ile fakat bilgisayara hem çok vakit ayıramıyorum hem ses kartı pek iyi sayılmaz. Baktığım gitarlar cort x2 - manuel raymond - ibanez in birkaç modeline de baktım. Tarz olarak çalmak istediğim rock, blues ve türevleri (çoğunluk hard, soft ve classic rock) Sizden önerilerinizi bekliyorum



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Shephardlove -- 5 Nisan 2016; 14:02:11 >



  • O tarzlar için cort x serisi çok odun gibi gelecektir. O fiyar aralığı için ikinci el olarak Sx'in stratlarına bakabilirsin. Ama yanında bir bilen olması gerekir, Sx'in gitarlarında sabit bir kalite çok söz konusu değil. Bazı gitarlar iyi olup, aynı modelin bazıları işçilik anlamında çok daha kötü çıkabiliyor. Bu yüzden bilen birinin yanında denemesi lazım. Ama iyi bir sx strat bulabilirsen fiyatına göre çok şahane aletlerdir. Onun dışında Squier Bullet Strat bakabilirsin gene ikinci el olarak.
  • Squier bullet strat
    Epiphone les paul special,studio

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Squier bullet strat almayı düşünüyorum. 300 TL'ye buldum. Yanına amfi olarak blackstar id core10 öneriyorlar ama daha uygun bir amfi var mı bu tarzıma uygun?
  • Shephardlove kullanıcısına yanıt
    Line 6 spider iv 15w en mantıklısı bence.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Daha başka tavsiyesi olan?
  • Cort CM10G



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ayku7 -- 12 Mayıs 2016; 12:45:51 >
  • Shephardlove kullanıcısına yanıt
    Alabiliyorsan line 6'nın amfisine bak. Ton yelpazesi oldukça geniş. 4 tane amfi simülasyonu var.

    Guitar Rig gitar çalışmak için rezil bir Simülasyon programı. Nüanslar neredeyse yok. Bunun gibi yazılımlarla tekniğini rezil edersin o yazılımlar daha çok kayıtlarda mix sırasında reamp yapmak için. Zaten gitarı normal line seviyesinde girişten ses kartına girersen empedans sorunu yaşarsın. Gitarın gitarlığı kalmaz, ses kartının preamp'ı bile bozulabilir.

    Yukarıdaki arkadaşın önerdiği Line 6 spider'ın bulursan ikinci eline bak. Bateride piyasa yapıyorsan zaten ikinci el ekipmanı rahat bulursun.

    Bunun dışında Fender Mustang 1'in ikinci elini bulursan mutlaka onlara da bak. Hatta ben bulursam ekipmanıma Mustang mini ekleyeceğim. Bunlar için tam çalışma amfisi diyebilirim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pena kutusu -- 12 Mayıs 2016; 22:14:20 >
  • pena kutusu kullanıcısına yanıt
    Amfi için line 6 mı yoksa black star id core 10 mu alayım?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.