Şimdi Ara

Başlangıç Kamera Tavsiyesi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
809
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Razer

    Sony a6300'u dusunmemin sebebi; af noktasinin 425 olmasi ve netlemenin hizi. Yanlis mi dusunuyorum acaba? Beni yonlendirebilirseniz ona gore tekrardan degerlendireyim.

    Bakacaksınız...
    425 çok da mühim bir şey değil. Benim makinada 81 tane var tüm kadrajı kaplıyor. M10 Mark II'de 81 AF noktası var. Tabi hareket halindeki bir kuş, insan, araba, bisiklet vb. gibi şeyi yakalamda a6300 daha başarılı olacaktır.

    Bakınız ,
    https://www.dpreview.com/reviews/sony-a6300/8

    Burada bisikletliyi seri çekimde çekiyor. Çoğu doğru netleme ile yakalanmış görünüyor.

    Aşağıdaki linkte ise M10 mark II'nin bu kadar başarılı olamadığını göreceğiniz bir seri çekim örneği var.
    https://www.dpreview.com/reviews/bang-for-the-buck-olympus-om-d-e-m10-ii-review/7




  • Hocam bugün bir arkadaşa danıştım. Kendisi fotoğrafçılık mesleğini çekirdekten icra eden biri. Bana direkt Sony A7 al dedi. Maddi olarak karşılayamayacağım için A6300 ile Olympus Mark3 düşünüyorum dedim. O zaman Olympus al dedi fakat neden A6300 önermedi bunu açıklamadı. Olympus çok iyi cihaz dedi sadece. Kafam allak bullak oldu iyice.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Razer

    Hocam bugün bir arkadaşa danıştım. Kendisi fotoğrafçılık mesleğini çekirdekten icra eden biri. Bana direkt Sony A7 al dedi. Maddi olarak karşılayamayacağım için A6300 ile Olympus Mark3 düşünüyorum dedim. O zaman Olympus al dedi fakat neden A6300 önermedi bunu açıklamadı. Olympus çok iyi cihaz dedi sadece. Kafam allak bullak oldu iyice.

    Bu foto işini pro yapar olmak kişiyi daha iyi bilir yapmaz bence. Hatta daha kötü bilen bile yapabilir !.. Çünki ben de nice pro gördüm eğer olay fotoğrafçılıktan para kazanmak ise hani, e daha kime pro diyeceğiz ha ? İşte böyle bir adamın stüdyosuna gittim kullandığı makina Nikon P520 !.. Adam stüdyoda vesikalık çekiyor. Kuyruk da var, dükkanı merkezi bir yerde, etrafta plazalar var, plazalardan birisinde konsolosluk var falan. Bana da o an lazım oldu da gittim falan e şimdi minnacık vesikalığı iyi ışıklandırılmış bir stüdyoda adam çekiyor, gayet de güzel, ne kusur göreceksin ki ? O adama desem mesela belki bana önerir !..

    Kişisel önermeler kişinin bilgisi ve tecrübesi ile hem sınırlı hem de saplantılı olabilir. O nedenledir ki sensör başarımı net bir biçimde bir çok güncel makinadan kötü olan Canon d-slr'ları ve aynasızları piyasada daha pahalıya satılmasına rağmen en çok satılan ürünlerdir. Çünki çoğu insanın ezberinde Canon ve Nikon vardır. Bu ezberler insanları bir bakıma ZOMBİ'ye çevirir. Araştırmaz, incelemez, güncel bilgiler edinmezsin ki bunlar vakit alır. Zaman ve beynini kullanman gerekir. Çevrene sorduğunda ise mesela işte yaşadığın toplumun senin gibi tembelliğinden dolayı ezberlediği-sağdan ve soldan duyduğu, reklamdı vs. işte dikkat etmeden bilinç altına işlenmiş isimler direk öne çıkar ve onu söylerler.

    Sensörünü ölçen DxO Mark sitesi var. Canon a6300, a6500'ün sensörü Ekim 2017 itibarı ile piyasanın en iyi APS-C ebatlı sensörü. Dengi yada işte zerre farkla üstü yada altında denebilecek sensöre sahip olan makina Nikon D7200 bu eleman da bildiğin dev gibi ve külçe ağırlığında bir yaratıktır !.. Nikon D7200 , bu sony a6300/6500 video kalitesinin yanında zavallı kalır. Herşey sensör değildir işte 425 AF noktasını da kat da ufak olması, vs. gibi sebepler birisine çok iyi dedirtirken lensleri pahalı diye falan öteki biri de büyük sever Nikon D7200 daha iyi der... Buralarda çoktur ille de d-slr derler. O ise benim gördüğüm d-slr kullananların aynasız kullananlara oranla sayısı belki 10 kattır. Yani 100 tane aynasız (sony a6000'ler, Olympus, Panasonic, Fujifilm) fotoğrafına baktığımızda o fotoğrafların benzeri 1.000 tane fotorafı d-slr ile çekilmiş olarak görmemiz çok mümkün ! E çünki bir çok insan yıllardır belli başlı yerlere turist olarak gider. Bunlar da yıllardan beridir d-slr kullanırlar. Fotoğraflar bile yani bakılınca insana "d-slr al" der bir nevi, ne ile çekildiğine bakarsanız... Çünki "O hoo 5.000 fotoya baktım sadece 300'ü sony ile 200'ü Olympus ile 150'ü Fujifilm ile 150'si Panasonic ile çekilmiş" demeniz büyük ihtimal.

    Olympus'un iyi yönlerini yazdım 5 eksenli IS'ten dolayı bir çok durumda iso yükseltmeyerek daha temiz foto çekme imkanı verir. Fakat bu durum aydınlık günlerde gündüz vakitleri çekilen fotolarda sony a6300'e karşı bir avantaj olarak öne çıkamaz. Çünki hiç IS olmasa da ışık iyi ise yüksek enstantane ile net foto çekilir zaten-titreme olmaz. Buna karşın a6300 megapixel, daha iyi imaj kalitesi veren sensörü ile sensör olarak öndedir Olympus OM-D E-M5 Mark II'den de M10 Mark II'den de. Burada sizin var ise geçmiş tecrübelerinizden neler yaptığınızı bir gözönüne getirmeniz gerek. Mesela işteyim haftanın 6 günü, işten çıkınca ancak 18-19'dan sora müsaitim yani ben hep düşük ışık koşullarında sokak fotoları çekecebilirim. Yağmur/kar dinlemem diyorsanız işte 5 eksenli IS, daha ufak gövde ve lensler sizin daha çok, daha iyi fotolar çekmenize yarar. Hatta OM-D E-M5 Mark II, E-M1 falanda yalıtım var yağmurda-karda takır takır sokaklarda foto çek.

    Başka bir senaryoda misal benim vaktim bol, c.tesi-pazarları boşum alıp makinamı saatlerce foto çekimi için gezicem. Öyle işe de gidip-gelirken bir de makinayı taşıyamam yanımda... falan gibi bir durum olacak ise Nikon D7200 de, Nikon D5600'de listeye girebilir. Bu işi yapan birinin ne dediği işte bu nedenlerle çok önemli değil bence. Benim için de birisine bir makina önermek bu nedenlerle inanılmaz zor bir iş. Çünki size bu tür hiçbir bilgi vermeyen birisine sadece şu kadar para ödyebilirim dediği için bir tek bu kıstas üzerinden bir şey önererek onu memnun olacağı bir sonuca yönlendirmeye çalışıyorsunuz, durumu düşünün. Böyle sizinle yüzyüze konuşabilen birisi olsam burada yazdığımdan çok dahasını anlık cevaplarınız ile falan çok daha iyi detaylı anlatarak cevaplarım. Şu sorduğunuz fotoğrafçı ile neler konuştunuz, kafadan kendisini böyle bir edalar ile "Bilir kişi" olarak görüp "sen bunu al" mı dedi bilemiyorum :)

    "Sony a7 al" güzel laf ama lafta güzel. Al da bak bakalım bir ona 2 lens almaya kalksan n'olacak halin ? Ya ben bir çok sony a6000 serisi a7 kullananı görüyorum sosyal medyada, flickr'da vs. adamlar eski filmli makina lenslerini kullanıyorlar. Acaba filmli makina lenslerine aşık olduklarından mı ? Yoksa bunlara orijinal güncel lens alacak paraları olmadığından mı ? !

    Netice, prof iş yapmayacaksan (Ha yapılmaz demek de değil bu. Ben de satıyorum fotolarımı) bence en uygun fiyat/performans ürünü Olympus OM-D E-M10 Mark II. Yok ben zengin adam olmasam da hal-vakit yerinde alırım 1-2 lens Sony'm de olsa diyorsan dediğim gibi sensörü daha başarılı...




  • Hocam açıklayıcı mesajınızdan ötürü çok teşekkür ederim. Zaten fotoğrafçının bana verdiği öneriyi başından savar gibi yaptığı izlenimine kapılınca burada paylaşma gereği hissettim.
    Dedim ya, direkt A7 önerdi. Ben alamayacağımı söyleyince de o zaman Olympus al deyip geçiştirdi. Ama neye göre? Ben kriterimi, kullanış amacımı söylüyorum. Fakat sadece bana marka söylüyor.

    Böyle öneriyi ben de yaparım. Fotografium'a girip en pahalı makineyi listeden seçip Canon 1DX Mark 2 al der geçerim. Yaptığınız tespitte haklısınız. Bazen profesyonel olmak yetmeyebiliyor.

    Başından beri samimi duygularınızla beni yönlendiriyorsunuz. Bundan ötürü size müteşekkirim. Şu anda benim için ağır basan model; Olympus OM-D E-M10 Mark III 14-42mm & 40-150mm Kit

    Belki sadece 14-42mm Kit ile de alabilirim. Henüz tam karar vermedim.

    Zaman zaman Sony A6300 ile arasında gidip gelsem de muhtemelen Olympus'a yöneleceğim. İçime daha çok siniyor çünkü.

    Bakalım, hayırlısı.




  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.