Şimdi Ara

Başlangıç için Fotoğraf Makinesi tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
1.625
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhabalar arkadaşlar. Ben özellikle portre çekimlerinde iyi olan, aynı zamanda iyi video da çekebilen max 3000 TL'lik bir fotoğraf makinesi arıyorum.

Bu fiyatlarda en iyi Nikon d5200 bulabildim. Fakat bir yandan da Canon ten renklerinde, nikon ise genel renklerde daha iyi diye duydum. Bir de sony de çok iyi diyorlar ama önemli olan bu fiyat aralığında en iyi olanı bulmak. Sizler ne tavsiye edersiniz? (Sonraki yıllarda ekstra lensler de alabilirim)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Portre için lens almak kişiden kişiye göre değişiyor,kimi uzaktan çekmeyi sever,kimi yakından.O yüzden crop gövde alacağınızı göz önünde bulundurarak herhangi bir markanın 18-135 lensi ile
    sevdiğiniz bir odak uzaklığı belirledikten sonra prime lens düşünebilirsiniz.Ya da 18-135 ile de başlayabilirsiniz.

Başlangıç için Fotoğraf Makinesi tavsiyesi

Sonyler güzel ama bütçenizi aşar ve lensleri de pahalı.Size dual pixel teknolojisini kullanan canonlar yeterli gelir gibi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Emphire -- 16 Eylül 2019; 21:2:44 >
  • canon 600d-650d-700d hatta 1000d...al yanına 50 1.8 al...temiz 2. el rahatça bulunur...başlangıç değil ömür boyu bile kullanırsın...senin merakına göre zaten şekillenecek gelecekte fikrin...Ama ucuz yollu ve hakkını verecek kombin bunlar...Canon 24 2.8 stm veya 50 1.8 stm de olur...sen al 50 1.8 sanata giriş yap...zaten 80mm e tekabül edecek...çok mu dar al 24 stm yi 38mm al sana portre...Başka her şey fantaziye girer...Gönlümden geçen 6d 50 1.4 ikilisi olur ama 3000 e yakın bulunabilir de zor...
    explorecams.com
    Canon EOS 700D | Canon EF 50mm f/1.8 | Sample Photos - ExploreCams
    https://explorecams.com/photos/pair/canon-eos-700d=canon-ef-50mm-f-1-8
    al 700d 50 1.8 kombini...sana fikir versin...600d 650d 700d 750d hepsi bire bir aşağı yukarı aynıdır...aynı sonucu verir...kolay gelsin...

• Canon modelleri daha uygun hem makina hem lens olarak, Bu fiyat aralığı için A6000 + Sel 50mm F1.8 alınabilir ancak memnunda eder tabi bu ikili.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cancanax

canon 600d-650d-700d hatta 1000d...al yanına 50 1.8 al...temiz 2. el rahatça bulunur...başlangıç değil ömür boyu bile kullanırsın...senin merakına göre zaten şekillenecek gelecekte fikrin...Ama ucuz yollu ve hakkını verecek kombin bunlar...Canon 24 2.8 stm veya 50 1.8 stm de olur...sen al 50 1.8 sanata giriş yap...zaten 80mm e tekabül edecek...çok mu dar al 24 stm yi 38mm al sana portre...Başka her şey fantaziye girer...Gönlümden geçen 6d 50 1.4 ikilisi olur ama 3000 e yakın bulunabilir de zor...
    https://explorecams.com/photos/pair/canon-eos-700d=canon-ef-50mm-f-1-8 al 700d 50 1.8 kombini...sana fikir versin...600d 650d 700d 750d hepsi bire bir aşağı yukarı aynıdır...aynı sonucu verir...kolay gelsin...
    Çok teşekkür ederim detaylı cevap için. İkinci el fiyatlarına bakınca çok mantıklı geldi . Aslında şu anda 2000d ve 4000d modelleri var mağazalarda, ama onları çok tavsiye etmediler ki bu modeller daha da eski sanırım. Fotoğraf makinesi teknolojisinin hangi hızda geliştiğini bilmiyorum. Eski olmasının dezavantajı olabilir mi?

Bir de ilk alışta verilen 18 - 55 lensler yetersiz mi sizce?

• quote:

Orijinalden alıntı: Emphire

Portre için lens almak kişiden kişiye göre değişiyor,kimi uzaktan çekmeyi sever,kimi yakından.O yüzden crop gövde alacağınızı göz önünde bulundurarak herhangi bir markanın 18-135 lensi ile
    sevdiğiniz bir odak uzaklığı belirledikten sonra prime lens düşünebilirsiniz.Ya da 18-135 ile de başlayabilirsiniz.

Sonyler güzel ama bütçenizi aşar ve lensleri de pahalı.Size dual pixel teknolojisini kullanan canonlar yeterli gelir gibi.
    Çok teşekkür ederim. Görseldeki en geniş açı ile yani ayaklar dahil çekimleri seviyorum. Bunun İçin hangi lensler uygun olur?

Bir de bazen portre değil manzara arkaplanıyla boydan insan çekimi yapmak istiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -piyanist- -- 18 Eylül 2019; 15:33:25 >

• -piyanist- kullanıcısına yanıt
    Yine çekeceğiniz mesafeye göre değişiyor.Yani birçok değişken var.

Mesafe farkını şu videodan anlayabilirsiniz.

Canon için kaliteli zoom lens + prime lens kombinasyonu yapabilirsiniz.Kaliteli zoom lenslerin görüntü kalitesi oldukça iyi oluyor.

Sırasıyla

Canon 17-55>sigma 17-50>tamron 17-50(bütçenize göre herhangi biri) + 85 1.8 usm kombinasyonu yapabilirsiniz.

Crop gövdeye 50mm alırsanız iç mekanda zorlanırsınız,35mm daha uygun.

İlk başta kit lensle de başlayabilirsiniz.

Siz kaliteli video çekmesini istediğiniz için daha güncel gövdelere yönelmelisiniz,eski gövdelerin video kalitesi ve video otomatik odaklaması yeniler kadar başarılı değil ama beklenti meselesi,beğenebilirsiniz de.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Emphire -- 18 Eylül 2019; 16:2:14 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Glorfindel1907

Canon modelleri daha uygun hem makina hem lens olarak, Bu fiyat aralığı için A6000 + Sel 50mm F1.8 alınabilir ancak memnunda eder tabi bu ikili.
    Peki Nikon d3500 ve d5200 modelleri hakkında düşünceniz nedir? 2.700 gibi bir fiyata Canon'daki aynı fiyatlı 2000d ve 4000d modellerinden çok daha iyi olduğu söyleniyor. Yoksa daha ucuz bir kamera alıp lens almak daha mı mantıklı?

• Emphire kullanıcısına yanıt
    Bu fotoğraflarda en çok 85 mm olanı beğendim. Zaten çok beğendiğim mezuniyet çekimlerinde de fotoğrafın özelliklerinde:

Kamera: Canon EOS 5D mark 3
    Lens: F/1.4 85.00 mm

yazıyor. Sanırım istediğim lens 85 mm. Ama lenslerin diğer özelliklerini hiç bilmiyorum açıkçası.

Nikonlara pek hakim değilim ama Nikon gövdelerin d7xxx den düşük modellerinde gövdede af motoru yok.Bu yüzden lens alırken af motorlu lens almanız gerekiyor ve bunlar biraz daha pahalı oluyor.

Canonlarda 1.6 çarpan var,50 mm lens alırsanız 80mm oluyor,yani sizin beğendiğiniz odak uzaklığına yakın olur.
  • Hocam portre iyi olsun diyorsanız portre lensi almanız şart.
    30-35mm aralığı en iyisi
    ama 50mm veya 85mm de alabilirsiniz
    Video konusunda sorun yok her sene yeni cihaz cikmasina ragmen hepsinin ayni sensoru kullandigini bilsen anla mevzuyu:)Video konusunda icin rahat olsun ama bir arkadasin dedigi gibi gunden gune otomatik netlemeleri gelisti su an dual piksel olayi var canon da butce yeterse dual piksel bi model artik 750d midir 800d var midir bilmem özunde hepsi ayni makine butcenin yettigini al...lens konusunda 18 55 onermem kit lensi o cihazin hakkini verecek sey lens olacak 50 1.8 de dunyanin en mucize lensidir...f/p olarak...85 mm sevmissin iste o aralikta portre cekmeyi seviyorsan 50mm zaten senin cihazinda 1.6x yakinlasacagi icin 50x1.6 = 80mm lensin olacak...ama dedigi gibi arkadasin evde falan isin zor...ama dusuk isik vs deyince cok milyarlar vermen lazim benzer fotolar cekmen icin...bir 650d ve 50 1.8 ile harikalar yaratabilirsin ki foto islemeyi bilmen sart...ver bana aleti aksam karanliginda 1.8 diyafram 3200 iso 50 de shutter belki 40 6400 iso...ac adobe raw da golgeleri pozlamayi duzelt ayarla keyfine gore ver topaz denoise ile yeterince detay kaybettirmeden noise reductionu ,sonra keskinligi ver bozmadan fotoyu bi yeniden boyutlandir miss...foto islemen şart az da olsa öğrenmek lazim...nikona girme derim ki lens cesitliligi ucuzlugu vs bulunabilirligi kolay el degistirmesi ile canon derim...binbir cesit manuel lens de elinin altinda olacak...ben a7 cihazima 50 1.4 rokkor manuel lens aldim minolta...gecelerin kraliyim...:)

• quote:

Orijinalden alıntı: Fenomenon

Hocam portre iyi olsun diyorsanız portre lensi almanız şart.
    30-35mm aralığı en iyisi
    ama 50mm veya 85mm de alabilirsiniz
    Peki mesela fotoğraflarda direkt 55 mm yazarken lenslerde 18-55 mm diye bir aralık veriliyor. Bunun anlamı nedir? 18'den 55'e kadar ayarlanabiliyor anlamına mı geliyor, yoksa ikisi farklı değerleri mi ifade ediyor?

18mm ile 55mm değerlerine ve aralığına ayarlanabiliyor demek. Makineniz ff bir makine ise tam değerleri alıyorsunuz. Değilse croplu bir makine ise 1.5 yada 1.6 değerine göre mesela 55mm bir değeri 1.6 croplu bir makinede 88mm olarak kullanabiliyoruz.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
    Aynen hocam dediğin gibi 18-55mm lensi 18-55 aralığında kullanabiliyorsun
    Kısa ve öz anlatmaya çalışacağım. anlamadığın veya merak ettiğin yer olursa çekinmeden sorabilirsin. cevaplamaya çalışırım.

2 tür lens vardır
    zoom lensler > zoom yapabilirsin
    mm değeri arttıkça gördüğü açı daralır daha uzağı görür.
    örneğin 55/18=3.06 yani 55mm'de 18mm'nin 3 kat zoom halini görürsün.

sabit odaklı (prime) lensler > zoom yapamazsın sadece tek bir açı ile fotoğraf çekebilirsin

diyafram değeri azaldıkça daha çok ışık alır ve arka plan bulanıklaştırma yapar (yani daha profesyonel çeker)
    örneğin portre fotoğrafı için f/1.4 veya f/1.8 gibi diyafram gerekir.
    manzara fotoğrafları için f/4 f/8 gibi değerler daha uygundur

prime lensler daha kaliteli lenslerdir. daha küçüktür. kaliteli olanları pahalıdır.
    zoom lenlerin kali,teli olanları çok ağırdır, çok pahalıdır.

örnek
    Sigma 30mm f/1.4 çok kaliteli bir portre lens. fiyatı 2400 TL. ağırlığı 265 gr, boyu 73mm
    Sigma 18-35 f/1.8 çok kaliteli bir zoom lens. fiyatı 7000 TL. ağırlığı 810 gr boyu 121mm

• Arkadaşlar da çok yardımcı olmuş, ancak ben de bir iki eksik bulduğum şeyden bahsetmek isterim. Öncelikle Sony kullanıcısıyım video ve kısa film ile uğraştığım için. Bana soracak olursanız, Canon daha iyi bir boudy (Lenssiz makine) üreticisi. Lens seçimi konusuna gelecek olursak portre çekimi için dar lensler daha uygundur. Diafram konusunu arkadaş çok iyi açıklamış, ben de bir diğer sebebini açıklamak isterim. Lensin açısı ne kadar daralırsa odakta ki nesnemiz ile arka plan bir o kadar yakınlaşır. Yani 50mm ile çekilen bir fotoğraf, portre için uygundur. Çünkü ne arka plan gereksiz detay ile kaplanır, ne de yüzde deformeler oluşur. Göze en yakın 50mm dir. Lens geniş açıya gittikçe yanlardan açma, dar açıya gittikçe sıkıştırma yapar. Biraz karışık gittim ancak istediğini sorabilirsin.

Bknz; Sinemada yüz planlar 50 mm, detay planlar 85mm ile çekilir. (Yönetmen deforme veya değişik bir estetik istemiyorsa)

• Yani senin için 50/1.6 85/1.6 olacak FF almazsan...
    Canon EOS 5D Mark 3 full frame (tam kare) bir sensöre sahip olduğundan 85mm lensin karşılığı birebir 85mm. lenstir... Eğer crop sensöre sahip bir gövde almayı düşünüyorsanız (600D, 750D ve buna benzerleri) size 85mm. f/1.8'in tadını verecek olan lens 50mm. f/1.8 olacaktır... Bu bakımdan, alacağınız gövdenin full frame ya da crop sensörlü bir gövde olup olmadığını göz önünde bulundurun...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Emphire

Nikonlara pek hakim değilim ama Nikon gövdelerin d7xxx den düşük modellerinde gövdede af motoru yok.Bu yüzden lens alırken af motorlu lens almanız gerekiyor ve bunlar biraz daha pahalı oluyor.

Canonlarda 1.6 çarpan var,50 mm lens alırsanız 80mm oluyor,yani sizin beğendiğiniz odak uzaklığına yakın olur.
    canon'da gövdede af motoru hangisinde var???
  • degobar kullanıcısına yanıt
    Canonların hiç birinde yokmuş

Canon,Nikon gibi ayrım yapmamış tüm lenslere af motoru koymuş.

Burada detaylı anlatmışlar,yeni öğrendim.
    Fotopedi
    Nikon - Canon Otomatik Netleme Motoru Çıkmazı - Fotopedi
    https://www.fotopedi.org/nikon-canon-otomatik-netleme-motoru-cikmazi-8607

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.