Şimdi Ara

Basketbol maçında yapılacak hareket önerileri... (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
61
Cevap
1
Favori
26.536
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Dsi'nin Dsi olduğu zaman dolayısıyla bende kilolu değildim ve alt yapıda oynadım bir süre 2 numarada. crossover kullanırdım daha çok. Ama Alt yapıda oynarken 1.90 boy ile adam gibi smaç basabilen tek tük adamdan biri olduğum için genelde içeri kat edip önümde kim var kim yok bakmadan smaca giderdim. Biraz pratik yapınca korkmadan içeri dalmayı alışkanlık haline getirirsen rahat sayı buluyorsun. Alt yapıdaki adamlar yer tutmayı ve hücum faul yaptırmayı pek bilmediği içinde smaca giderken önünde bile olsa onu devirip üzerinden smaç veya turnike yapabiliyorsun ayrıca çokta fena gaz veriyor bu hareket tavsiye ederim Hatta o kadar gaza gelmiştimki maçın sonunda gözümü karartıp Vince Carter'ın olimpiyatlardaki meşhur smacını yapayım dedim, bileğimi sakatladıktan sonra anladımki o kadarını da yapamıyormuşum..

• quote:

Orijinalden alıntı: Kraven

Dsi'nin Dsi olduğu zaman dolayısıyla bende kilolu değildim ve alt yapıda oynadım bir süre 2 numarada. crossover kullanırdım daha çok. Ama Alt yapıda oynarken 1.90 boy ile adam gibi smaç basabilen tek tük adamdan biri olduğum için genelde içeri kat edip önümde kim var kim yok bakmadan smaca giderdim. Biraz pratik yapınca korkmadan içeri dalmayı alışkanlık haline getirirsen rahat sayı buluyorsun. Alt yapıdaki adamlar yer tutmayı ve hücum faul yaptırmayı pek bilmediği içinde smaca giderken önünde bile olsa onu devirip üzerinden smaç veya turnike yapabiliyorsun ayrıca çokta fena gaz veriyor bu hareket tavsiye ederim Hatta o kadar gaza gelmiştimki maçın sonunda gözümü karartıp Vince Carter'ın olimpiyatlardaki meşhur smacını yapayım dedim, bileğimi sakatladıktan sonra anladımki o kadarını da yapamıyormuşum..

biraz hayvanlaşmamı istiyorsun bunu maçta denerim...

• quote:

Orijinalden alıntı: cefa

Mevkin ne normalde?

kalıplı olmama rağmen 1 numara benim işim
  • Dostum şey yap.Ben çok yapıyorum.İçler dışlar+diz altı 10 senedir basketbol oynuyorum o hareketin adı içler dışlar diye kaldı aklımda onun ne demek istediğini biliyorsan yap.Sonra bide diz altı oh keyfinden yenmez. Bunu yap bak %90 geçersin adamı.%10'da hani beceremezsen diye Bunu Ankara Türkiye şampiyonası büyük kolej maçında yaptım karşımdaki çocuk tamamiyile ters köşe oldu tribünler coştu filan Çünkü o içler-dışlar dediğim hareket topu sağa doğru gideceğin izlenimini veriyor.Ee iyi oyuncu diyor ha bu içler dışlar yapacak ama arkasından gelecek diz altıyı düşünemediği için hop ters köşe o sağ sen sol Ama bak hızlı yapmalısın.Ben bu sene son sınıfa geçtim lisede kardeşimle oynarken bi yapayım dedim bilek dönmedi.5-6 ay oynamadığımdan artık bilek esekliğini kaybetmiş.Çalış öyle git.

• quote:

Orijinalden alıntı: ismailovic

quote:

Dsi'nin Dsi olduğu zaman dolayısıyla bende kilolu değildim ve alt yapıda oynadım bir süre 2 numarada. crossover kullanırdım daha çok. Ama Alt yapıda oynarken 1.90 boy ile adam gibi smaç basabilen tek tük adamdan biri olduğum için genelde içeri kat edip önümde kim var kim yok bakmadan smaca giderdim. Biraz pratik yapınca korkmadan içeri dalmayı alışkanlık haline getirirsen rahat sayı buluyorsun. Alt yapıdaki adamlar yer tutmayı ve hücum faul yaptırmayı pek bilmediği içinde smaca giderken önünde bile olsa onu devirip üzerinden smaç veya turnike yapabiliyorsun ayrıca çokta fena gaz veriyor bu hareket tavsiye ederim Hatta o kadar gaza gelmiştimki maçın sonunda gözümü karartıp Vince Carter'ın olimpiyatlardaki meşhur smacını yapayım dedim, bileğimi sakatladıktan sonra anladımki o kadarını da yapamıyormuşum..

Hayvanlaşmak demeyelim de.. Fiziğini ön plana çıkarmak bu. Dwayne Wade ve Vince Carter tarzı smaçlar. Yani içeride kim var nasıl konumlanmışlar bakmadan bulduğun en ufak açıklıktan potaya dikine gitmek, gayette işe yarıyor fiziğin yeterli ise. Özellikle önünde 4 veya 5 numara varken smaç yapman hem o adamı psikolojik olarak ezmeni hemde kendine güvenmeni sağlıyor. Örneğin üçlük bölgesindesin ve rakip serbest atış noktası civarında, hiç dikkatini dağıtmadan rakibe değil potaya bakar şekilde gittiğin ve alacağın darbeyi önemsemeyip doğruca potaya yöneldiğinde rakip psikolojik olarak izin verme durumunda kalıyor. Eğer direnme durumuna geçip önünü kapatmaya çalışırsada pozisyon almayı iyi bilen biri değilse en kötü faul oluyor. Ama bu sırada havadayken dizlerini hafif çıkarmanı öneririm çünkü rakip karşına geçerse alacağın darbeden dolayı dengeni bozabilir ve ters düşebilirsin. Dizini çıkardığında sen yoluna devam ederken rakip darma duman oluyor ve potaya güle oynaya gidiyorsun.

• sana iki taktik biri teke tek için diğeri normal maç için...
    1)topu alır almaz koş ve potaya yaklaşınca direk turnikeye kalk.eğer beklersen blok yersin.adam tependeyken kalkamazsın ordan.o yüzden direk potaya yönel turnike için...
    2)buda normal maç için taktik.karşındaki kim olursa olsun topu elinden çıkmayacak şekilde tut ve bodoslama potaya dal.adam topa müdahele etse bile elinden çıkmadığı için top sende kalır.zaten sen bodoslama potaya dalarken adam topa değil eline,koluna vurur ve hakem çalar düdüğü.faul atışlarınıda geliştirdinmi on numara oyuncu olursun...
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ismailovic

quote:

Hayvanlaşmak demeyelim de.. Fiziğini ön plana çıkarmak bu. Dwayne Wade ve Vince Carter tarzı smaçlar. Yani içeride kim var nasıl konumlanmışlar bakmadan bulduğun en ufak açıklıktan potaya dikine gitmek, gayette işe yarıyor fiziğin yeterli ise. Özellikle önünde 4 veya 5 numara varken smaç yapman hem o adamı psikolojik olarak ezmeni hemde kendine güvenmeni sağlıyor. Örneğin üçlük bölgesindesin ve rakip serbest atış noktası civarında, hiç dikkatini dağıtmadan rakibe değil potaya bakar şekilde gittiğin ve alacağın darbeyi önemsemeyip doğruca potaya yöneldiğinde rakip psikolojik olarak izin verme durumunda kalıyor. Eğer direnme durumuna geçip önünü kapatmaya çalışırsada pozisyon almayı iyi bilen biri değilse en kötü faul oluyor. Ama bu sırada havadayken dizlerini hafif çıkarmanı öneririm çünkü rakip karşına geçerse alacağın darbeden dolayı dengeni bozabilir ve ters düşebilirsin. Dizini çıkardığında sen yoluna devam ederken rakip darma duman oluyor ve potaya güle oynaya gidiyorsun.

Bugün yine maç yaptık gerçekten bir yeteneğimi dh sayesinde keşfettim.Fiziğimle pota altına giriyorum ve rakip hiçbirşey yapamıyor.

•  Basketbol maçında yapılacak hareket önerileri...
  • bence ilk önce koş önüne set yaptı devam et ondan sonra topu 1-2 kere kendin yap veya kaptır bu sana kalmış istersen benim dediğimi dene ondan sonra ben sağ elimle yapıyorum adam koşarak geldiği an onun ter yönüne daire çiz ileri doğru adam zaten sen o hareketi yapınca (eğer hızlı yaparsan)topu almak için elini bile sokamıyıcak amaç potaya yaklaşmak ordanda gidebildiğin kadar gidersin adam gene önüne geçerse koşarak gidiceksin aniden yön değiştirip atış yap ama atışı yapar yapmaz top havadaşken potaya doğru koşmaya başla
  • topu aldığın gibi potaya at sonra direkt ribaunda koş baktın çembere deydi aynı taktiği defalarca defalarca uygula. başka türlü bi cacık olmaz senden.
  • 3lük çizgisindeyken rakip seni karşıladığında güçlü olmayan elinle geniş bir crossover yap .Top güçlü eline gelince yere sektişrmeden hızlı bir reverse yap yap.Sonrasında direk turnikeye gir. Ama adımlarını uzun atman gerekiyor.
    Zaten boyalı alanın yakınlarındaysan arkan dönük bitirirsin. İçeriyi zorla => Topu tut => Ortaya doğru fake ver => Kenara doğru dönerek şut :)
  • Konu eski ama hadi söliyim

İlk önce topu sektirme şut fake i ve adım fake i yap adamı hareket ettir biraz.Eğer sektirmeye başladıysan ve adamı geçemediysen killa crossover yap.Ben yapmıştım bir çocuğa yere düştü
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ben pes ettim.

Bu hareketin üstüne tanımam adı '' İnstant Fatality'' asadece rakibi oyundan düşürmüyor ayrıca tüm taraftarların desteğinide yanına alıyorsun.

Basketbol maçında yapılacak hareket önerileri...

• mesaj.
  • karpuzlama salla
    Nasıl olsa girecektir
  • Moonwalk yap.
  • Crossover calısmadan olcak bişey degil ama yani en kestirme ve işe yarıyacak yollardan biri makas. Ama Allen Iverson un videolarınıı izlemeni tavsiye ederim
  • quote:

Bu hareketin üstüne tanımam adı '' İnstant Fatality'' asadece rakibi oyundan düşürmüyor ayrıca tüm taraftarların desteğinide yanına alıyorsun.

• quote:

Orijinalden alıntı: acheron

quote:

10 dakidadır gülüyorum bu ne ya ?

• Konu 2010 dan
    Belki okuyan olur yardım edeyim bare Crossover yapmanız gerekKalıp varsa omzunu kullanıp gireceksin.Fundamental ın iyiyse çalışarak düzeltebilirsiniz
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.