Şimdi Ara

Basketbol'da tek başına antreman yapmak.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
1
Favori
3.906
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Herkese merhaba :).14 yaşındayım.Boyumun uzamasını ve birazda kilo vermeyi istiyorum.Bu yüzden basketbola başlamayı planlıyorum.Spalding TF-150 topum var.Evimin yakınında okul var.Beton zemin.Tek başıma neler yapabilirim.Neler önerirsiniz ?
    Bu arada boyum 161 cm.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Tek başına anca şutlarını geliştirirsin arkadaş Gruplarıyla yapman daha faydalı olur lakin boy uzatmak için oynuyorsan hiç oynama şimdiden söylim yeteneğin yoksa beceremezsin basketbol oynamak kolay iş değildir ben 4 senedir oyuyorum daha ilk oynadığım senede yeteneğim olduğunu fark ettim
    Edit:daha yaşın küçük uzarsın Babanın annenin boyları kaç ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MyHappy -- 17 Mart 2015; 22:39:23 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: MyHappy

Tek başına anca şutlarını geliştirirsin arkadaş Gruplarıyla yapman daha faydalı olur lakin boy uzatmak için oynuyorsan hiç oynama şimdiden söylim yeteneğin yoksa beceremezsin basketbol oynamak kolay iş değildir ben 4 senedir oyuyorum daha ilk oynadığım senede yeteneğim olduğunu fark ettim
    Edit:daha yaşın küçük uzarsın Babanın annenin boyları kaç ?

Ailemizin boyu uzun orada sıkıntı yok.Ama eğlenmek içinde oynayacağım.Top sürme konusunda, bir öneriniz var mı ?

• Herkezin kendine göre bir sürme yeteneği vardır onu kendin keşfedeceksin. 2 basketbol topunu alıp sektirme alıştırmaları yapabilirsin top sürme yeteneğin artar Hangi mevkide oynamak istiyorsun pivotmu guardmı vb ? Mesela benim boyum 1.78 ama 1.90 lık adamlardan ribaund alıyorum arada sırada pota altı oynuyorum okulda tabi genelde oyun kurucuyum

• quote:

Herkezin kendine göre bir sürme yeteneği vardır onu kendin keşfedeceksin. 2 basketbol topunu alıp sektirme alıştırmaları yapabilirsin top sürme yeteneğin artar Hangi mevkide oynamak istiyorsun pivotmu guardmı vb ? Mesela benim boyum 1.78 ama 1.90 lık adamlardan ribaund alıyorum arada sırada pota altı oynuyorum okulda tabi genelde oyun kurucuyum

Point Guard diyebiliriz.Peki nasıl alıştırmalar yapabilirim tek başıma ?

• Dediğim gibi 2 basketbol topunu al sektirmeye çalış sürüş yeteneğin gelişir bir diğer örnek basket topunu al potanın dibine git her attığın basketle beraber bir adım geri git atış yeteneğin gelişir. potaya doğru topla beraber hızlı koş ve olabildiğince yükseğe zıpla topla zıplama yeteneğin gelişir bacak arası antrenmanları yap topu bacaklarının arasından geçirmeye çalış bazen karşıda rakip olduğunu varsay ona karşı bacak arası hareketleri yapmaya çalış şimdilik bunları yap basketbolda daha ileri gitmek istersende gidersin kurslarına daha çok gelişirsin ama sağlam takımlara git

• quote:

Dediğim gibi 2 basketbol topunu al sektirmeye çalış sürüş yeteneğin gelişir bir diğer örnek basket topunu al potanın dibine git her attığın basketle beraber bir adım geri git atış yeteneğin gelişir. potaya doğru topla beraber hızlı koş ve olabildiğince yükseğe zıpla topla zıplama yeteneğin gelişir bacak arası antrenmanları yap topu bacaklarının arasından geçirmeye çalış bazen karşıda rakip olduğunu varsay ona karşı bacak arası hareketleri yapmaya çalış şimdilik bunları yap basketbolda daha ileri gitmek istersende gidersin kurslarına daha çok gelişirsin ama sağlam takımlara git

Tavsiyeleriniz için teşekkür ederim.Uygulayacağım. ;)

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Top sürme, duvara karşı pas, şut, sıçrama.

• youtube'a ball handling drills yaz videodakileri uygula. 2 topla birlikte çalış, turnike çalış (sol,sağ,ters) vs. Maçları takip ediyorsan oyuncuların hareketlerini felan çalışabilirsin. Mesela maçta gördüğün bi crossoverı çalışabilirsin. Tek başına kendini geliştirdikten sonra bi takıma yazıl, yaşın daha genç ileride lisede basketbol çok işine yarar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rookie PG -- 22 Mart 2015; 15:57:09 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mem1n

youtube'a ball handling drills yaz videodakileri uygula. 2 topla birlikte çalış, turnike çalış (sol,sağ,ters) vs. Maçları takip ediyorsan oyuncuların hareketlerini felan çalışabilirsin. Mesela maçta gördüğün bi crossoverı çalışabilirsin. Tek başına kendini geliştirdikten sonra bi takıma yazıl, yaşın daha geç ileride lisede basketbol çok işine yarar

Teşekkür ederim ;)

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.