Şimdi Ara

basketbol boy uzatırmı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
19
Cevap
0
Favori
803
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

• Ben de pek inanmıyorum açıkçası. Bence basketbolcular basketbol oynadıkları için uzun değiller, uzun oldukları için basketbolcular. Ama tabii istisnalar da oluyor.
  • uzamaya yardımcı olur
  • ben uzasın diye yavaş yavaş başladım oynamaya da pek bi ilerleme yok
  • surekli zipladigin icin boyun uzamasina katkida bulunuyor. basketbol oynamak istemiyorsan ip atla duzenli olarak yaparsan daha cok faydasi var
  • Evet kesinlik ben de o kadar oynadım külüpte oynadım sokakta faln günde 1-2 saat oynardım

Gerçektende uzun boylular basketbolcu oluyor

Mehmet okur falan adam çok hızlı büyümüş

13 yadında iken 1.91 falanmış
    quote:

Orjinalden alıntı: serji

surekli zipladigin icin boyun uzamasina katkida bulunuyor. basketbol oynamak istemiyorsan ip atla duzenli olarak yaparsan daha cok faydasi var

• Arkda$Lar Boy Uzama GeneTikTir !! benden SöyLemesi BasketLe Faln AlaKası Yok !! Belki Biraz ETkisi vardır Oda Çok Fazla ZıpLama Yeteneğin varsa Biraz Basket Boy Uzatır Yoksa BasketLe Faln Olcak İş Değil Boy Uzaması !!...

Ben 1990 DoğumLuyum Boyum 1.80 !! Belki Uzar Daha Ama Bilemicem Bende BasKet Oynuyorum ! Bu BoyLa Smaça Az Kaldı
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Boy Uzaması
    13 yıl önce açıldı
    Boy mevzusu
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Ben 17 yaşında 1.91cm

Oynamasam heralde 1.71 olurdum
  • basketbol boy uzatmıyor arkadaşlar boy uzaması kemik uclarındaki iliklerin kemik üretmesiyle olusur, bunuda tetikleyen şey kalsiyum ve proteindir fakat basketbolun su yararı vardir, her kemiğin bir esneme payi vardir, basketbol oynarken sıcradıgınız zaman, ve bunu surekli gercekleştirdiginiz zaman kısıtlı bir şekilde kemikleriniz esner...fakat bu esneme gercek kemik gelişiminin 3te 1i kadar olur

bunu hocamız anlatmıstı bn onun yalancısıyım
  • Evet.... Ayriyetten bir kaç şey daha ekleyecek olursak, boy uzaması sadece genetik değildir. Bunu etkileyen bir çok sebep var. Mesala bunu duruşunuz bile etkilemektedir. Eğer biraz eğik duruyorsanız boyunuz normalde olması gerekenden 5-6cm daha kısa olacaktır. Kemik uçlarındaki kıkırdak dokusu sertleştiği zaman boy uzamasıda durur. Eğerki boyunuzun kısa olduğunu düşünüyorsanız, elinizin röntgenini çektirerek boyunuzun yaklaşık kaç cm olacağını ögrenip buna göre önleminizi alabilirsiniz. Basketbol, veloybol gibi kişileri yukarı doğru esneten sporlar boyunuzun uzamasında etkileri oluyor. Hatta boy uzatan hareketler bile var ama bunları yapmak gayet sıkıcı olduğu için bu tarz sporları oynamak sizin için çok faydalı olacaktır. Boy uzamasında en büyük etkenlerden biride süttür. Uzun süren deneyler sonucunda sütün boy uzamasında çok etkili olduğu kanıtlanmıştır. Bu konuda uzman doktorlar var. Boylarının kısa olduğunu düşünen arkadaşlar daha gelişme çağlarındayken uzman doktorlara başvururlarsa onlar için çok faydalı olacaktır. Benim boyum kısa bu olay genetik diye bir kanıya sakın kapılmayın. Tabiiki genetikte var ama genetik olmayan faktörlerde çokça. O faktörler kullanılarak boyunuzun uzamasına yardımcı olunuyor.

• 17 yaşındayım ve boyum 1.96 baskete borçluyum diyebilirim
  • basketbol takımını kurarken hep uzun boyluları aldıkları icin bütün basketbolcular uzundur bence
  • Allen iverson ???
  • quote:

Orjinalden alıntı: tracy

uzamaya yardımcı olur

ewet katılıyorum
  • uzatıyor çünkü smaç filan basarken zıplıyorsun ozaman kasların açılıyor kemiklerin birbirinden biraz ayrılıyor ayrılan kısım zamanla kemik oluyor
  • yaşım 15 boyum 1.73 basket oynamasaydım 1.65 felandım heralde ..
  • ben 9 yasımdan beri basketbol oynuyorum .

su an 17 yasındayım 3-4 yıldan beride street oyuncusuyum ama boyum hala 1.78 basketbolun uzamaaa katkısı oluyor ama o kadar fazla degil.

Çünkü boy uzunlugu genektik bir etkendir cevre kosulları bunu %10 oranında fln etkiler.

Bir yerde okumustum ( bilimsel )

cocugun boy uzunlugu : annenin boy uzunlugu + babanın boy uzunlugu + 13 / 2 (kızlarda -13 ) formulunden hesaplanıyor bu sevre kosullarına gore en fazla 12-13 cm farklılık gosteriyor
  • çok saçma boy felan uzatmaz
  • quote:

Orjinalden alıntı: by*cambaz

çok saçma boy felan uzatmaz

nie banki? hayır yani uzatınca noluo

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.