Şimdi Ara

Basket atarken tavsiyeler..?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
1.816
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Kesin kareye atarsak basket girer mi ve atarken açı önemli mi? Basket atarken şutun girmesi için tavsiye verirmisiniz ?

• Taktikle basket mi atilir arkadasim?

Gidiceksin salona calisicaksin. Ayrica her yerden panyali atamazsin.
  • Kendi atış stilini çalışarak belirlersin . Panyalı atışlar zevkli değildir file sesini duymak lazım .

Kimisi topu havada süzülerek yapılan atışlar yapar , kimide sert şut potaya daha yakın giden şutlar atar .

Tabi bunlardan daha da önemlisi elinin bir kere düzgün olması lazım . Nereden atarsan at ivme kaybetmemeli top . Mümkün olduğunca tek elinle kuvveti ver

Ben avuc içi ile topu kavrayarak sert şut atıyorum ...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Özgü®

Kendi atış stilini çalışarak belirlersin . Panyalı atışlar zevkli değildir file sesini duymak lazım .

Kimisi topu havada süzülerek yapılan atışlar yapar , kimide sert şut potaya daha yakın giden şutlar atar .

Tabi bunlardan daha da önemlisi elinin bir kere düzgün olması lazım . Nereden atarsan at ivme kaybetmemeli top . Mümkün olduğunca tek elinle kuvveti ver

Ben avuc içi ile topu kavrayarak sert şut atıyorum ...

Olur mu hiç, yanlardan panyalı sokmak çok zevkli
  • Gidersin salona önce atış karakterini oluşturursun sonra zamanla şut ata ata becerini bir üst seviyeye taşırsın. Buraya yazarak olmaz
  • üstat pistol pete maravich tarzını çalışmalısın yüzdelerin artar.
  • zıplayarak at hocam.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Oynadığın mevkiye göre değişir diyecem de ''mevki'' de senin oynadığın yerlerde pek var olan bir şey değildir büyük ihtimalle.

Salla gitsin bence.
  • Daha önce benim bir şut karakterim yoktu çok klasik şut atıyordum, kulüpte, kursta ilk öğretilen atış stili yani bilirsiniz. Dün kendi kendime çalışırken farkettim sol elimi topu yanına değilde önüne koyunca topu daha iyi kavrıyorum ve elimden daha iyi çıkıyor. 10 da 8 atınca çok heyacanlandım bunun üzerine çalışmalıyım dedim, öylede yapıcam.

Not: Pivot'um 193'üm.

Ekleme: Burda Pistol Pete reyizin önerilerini ve atış tarzını görebilirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Awesome -- 15 Eylül 2011; 22:37:26 >

• quote:

Orijinalden alıntı: The Griff

Gidersin salona önce atış karakterini oluşturursun sonra zamanla şut ata ata becerini bir üst seviyeye taşırsın. Buraya yazarak olmaz

Sokakta çalışmak faydalı olmuyor mu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi guitarist999 -- 18 Eylül 2011; 15:15:55 >
  • Benim 'GEBERİK' ismini verdiğim bir atış stilim var Sıçramadan çok yumuşak bir şekilde topu çemberin sana uzak olan noktasına atıyorsun Gününe göre %60-80 isabet sağlıyorum Ama bu atışı kesinlikle tavsiye etmiyorum Bu atış yüzünden şut atmaya korkar oldum Bu stille tahmin edemeyeceğin kadar blok yiyorsun
    Sana tavsiyem kendi stilini ve atış noktalarını bul bunun üzerine git Panyalı atarkende kareyi düşünme o an ölç biç at
  • quote:

Orijinalden alıntı: guitarist999

quote:

Gidersin salona önce atış karakterini oluşturursun sonra zamanla şut ata ata becerini bir üst seviyeye taşırsın. Buraya yazarak olmaz

Panya farkı var ya sokakta oynadıktan sonra salonda salonda oynadıktan sonra sokakta oynanmıyor

• quote:

Orijinalden alıntı: ZenCihan

quote:

Orijinalden alıntı: guitarist999

quote:

Panya farkı var ya sokakta oynadıktan sonra salonda salonda oynadıktan sonra sokakta oynanmıyor

Sokaktakiler yine standart pota gibi 3m yada o civarsa hiç sorun olmaz.Ayrıca panyalı şutlar en garanti şutlardır.Şut atmaya ilk başlarken önce panyaya çalışman lazım en garanti şuttur.Karşıdan bile panyalı atabilirsin.Sonra net atmaya çalış.Şahsen çapraz üçlükten panyalı atıyorum diğer noktalardan net atıyorum.Çaprazda panyayı kullanmamak biraz saçma olur.Ayrıca o panyayı biz kullanalım diye koymuşlar dimi?

• Net atmak panyalı atmaktan daha kolaydır ve ilk önce net atmayı öğrenmek lazımdır. Panyalı atmak için daha fazla kuvvet uygulaman gerekir, o kuvveti çok iyi ayarlamalısın yoksa top alakasız yerlere gider panyaya çarptıktan sonra.
  • Ayrıca eklemeliyim atıcak pozisyon varsa net atman daha doğru olur panya zor pozisyonlarda ve bloktan kaçmak için en büyük en büyük yardımcın olur. Mesela en az panyalı atılan pozisyonlardan biri olan faul çizgisinin oralarda el üstü atarken bile panya kullanabilirsin
  • Panyalı şutu zaten daha çok 4-5 numaralar kullanır.(Bknz:Tim Duncan,Dirk Nowitzki ve sayamadığım diğerleri)
  • Arkadaşların dediği gibi git bir salona çalış kendi stilini kendin belirle . Ben havada asılı kalarak atmayı tercih ediyorum shooting guard/forward oynuyorum boyum 1.78
  • Havada asılı kaldığınızda atarsanız topu itemezsiniz. Yükselme esnasında atarsanız topu daha rahat gönderirsiniz. Ama herşey stilde başlıyor tabi. Kimse bir Kobe değil.
  • Teke tek maç yapmadıktan sonra sut kullanabılecegın herhangı bır basketbol eylemi şutunu geliştirir.
  • Bir de topa ivme vermek çok önemli yani döndürerek atmak . Eğer döndürerek atarsan parmak uçlarınla top ivme kazanır ve çemberin içine girme olasılığı daha da artar . Eğer maçlarda dikkat ettiysen bütün basketbolcular öyle yapar
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.