Şimdi Ara

Başkent Doğalgaz'in vicdansızlığı (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
116
Cevap
0
Favori
8.859
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
111 oy
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: ahmetbayram5

Kesin(!) haksız yeredir

Konu linki attım, 3 yıllık konu, baştan sona konuyu okuyun ve siz karar verin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Yaşlı annen ve hasta kardeşin için elektrikli ısıtıcı alamadın mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahmetbayram5 -- 26 Aralık 2020; 2:8:7 >

Stonesim uzuldum bende 480 tl aidat veriyorum diye sitem ediyordum. Mustakil isitma demek ayni paraya geliyormus. Ben dikmendeydim orasi pahali diye evi etimesguta tasidik. Inanir misin marketler bile farkediyor orada 5 tl olan urun burada 3tl.

Soba lazimsa vereyim infared kumtel var emaneten verebilirim.

Adorer ne yazmis ki okunmuyor silmis, niye siliyor ? Ben silmem kufurde etsem yanlis yanlistir dogrusunu ogrenirsin o yanlis orada kalir, seni olgunlastirir. Ozel sektor paraya bakar o yuzden guven olmaz sen ne yap et evi ucuz semte tasi. Gerci Kadin milleti rahatliga alismis ama maddi sikinti cekmekten iyidir. Mercedesten renoya binmek istemez sende ona dersin varlikta yoklukta yeminini sen yalan uzerine etmissin, daha dusuk kirasi olan semtlere tasin.

@Adorer

Orijinalden alıntı: flyer_mig

Stonesim uzuldum bende 480 tl aidat veriyorum diye sitem ediyordum. Mustakil isitma demek ayni paraya geliyormus. Ben dikmendeydim orasi pahali diye evi etimesguta tasidik. Inanir misin marketler bile farkediyor orada 5 tl olan urun burada 3tl.

Soba lazimsa vereyim infared kumtel var emaneten verebilirim.

Adorer ne yazmis ki okunmuyor silmis, niye siliyor ? Ben silmem kufurde etsem yanlis yanlistir dogrusunu ogrenirsin o yanlis orada kalir, seni olgunlastirir. Ozel sektor paraya bakar o yuzden guven olmaz sen ne yap et evi ucuz semte tasi. Gerci Kadin milleti rahatliga alismis ama maddi sikinti cekmekten iyidir. Mercedesten renoya binmek istemez sende ona dersin varlikta yoklukta yeminini sen yalan uzerine etmissin, daha dusuk kirasi olan semtlere tasin.

@Adorer

Ben silmedim, yönetim silmiş, yazdıgım şey de buranın chp li trollerle dolu oldugu ve konu chp li beledeyiye ait olan bir yer olunca seni haksiz bulurlar demek istedim ama konu sahibi arkadaş demek istedigimi anlayamadı canı sagolsun.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: ahmetbayram5

Yaşlı annen ve hasta kardeşin için elektrikli ısıtıcı alamadın mı?

Evde gaz olmadığı icin yemekte yapılmadı 1 hafta, konuyu okuyun, 3 yıllık bir konu, olan biten tüm detayları ile yazılı.

Bu işin bir kuralı olmalı. İşte 3 ay fatura ödenmeyince, yada faturalar tutarı 2000 -3000 TL olunca kesilir. Tebliğ edilmeden kesilemez gibi. Ayrıca bu firmalar haber vermeden saat veya sayaçları değiştiriyor, evde 5-6 ay yoksun, sigortaları, vanayı kapatmışsın, gelince bir bakıyorsun kesmişler. Bunların hepsi kesin, net ifadelerle kurallara bağlanmalı.
    Özellikle şu zor dönemde daha itinalı olmalı, her türlü kısıtlamanın getirildiği, gidip biryerlerde işlemleri yapamayan 65 yaş üzerindekilere özellikle.
  • Bey konu acip verip veristirmiste bir nevi belediyeye, hatırladığım kadari ile ozellestirildi.Nasil elektrigin peskes çekilmesi kacinilmaz bu zihniyette bu da oyle.

Birde niye bu kadar kotu niyetlisiniz.Simdi baktim ozel.Gidip bakan isimli sekreterleri protesto ediniz.İmkan varsa kisiklida ufak bir protesto diger sicaga kavusur hasret olanlar.Pardon oradada fatura ödüyorsunuz 🤔

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi froster2006 -- 26 Aralık 2020; 12:45:15 >
    Apartman için komple proje çizilmiş, tüm tesisatı ile onaylanmış, kontroller yapılmış ve buna göre bacalı kombiler alınmış 3-4binlere. Testler yapılıp, kullanımım onayı ile. Sonra aradan 5 yıl geçmeden bir bakmışsın evine bir görevli gelmiş, gazı kapatacağız, kombinizi değiştirin diye.
    Ya dedik 5 yıl oldu, burada siZ onay verdiniz, işte belgeler falan yok yasa değişmiş falan. Neyse zar zor 10-15 gün süre aldık, gaz kesilmeden,sonra yine proje, tesisat masrafı ve 5-6 bin yeni kombi ile.
    Zamanında bu eski başkan sayesinde zorunlu ve dolar ile kapora vererek ön ödemeli kartlı sayaç taktık. Şimdilerde bunu değiştirtmeye çalışıyorlar.
    Dolayısı ile bu eski başkana hakkımı helal etmiyorum ve aynı şekilde bu şirketlere de.
  • zanka Z kullanıcısına yanıt

Geçmiş zaman ZORLA okumalı sayaç olan daireye sayacı söküp 300$ karşılığında kartlı sayaç takan ve kısa bir süre önce kartlı sayacı söküp götürüp ZORLA okumalı sayaç taktırıp yaklaşık 700tl para alan firmadır Başkentgaz.

Çok şükür halkı düşünüp gözeten bir hükümetimiz var , çok şükür halkın sorunlarını tespit edip bunu dile getiren muhalefet partilerimiz var , çok şükür her türlü haksızlığa karşı sesini çıkartan milletimiz var , bilinçli ve hakkını koruyan ...

Dip Not : Başkentgaz sitesine girip her ay doğalgaza ne kadar zam yapıldığını görebilirsiniz hani kur düşüyor , doğalgaz dünya çapında değer kaybediyor! lakin bizde her ay gazın m3 fiyatı artmaya devam ediyor. Bu ayda da gazın m3 fiyatı artmış...

Halen ön ödemeli kartlı sayaç kullananlara tavsiyem öyle binlerce TL ödeyim sayacınıza gaz yüklemeyin. Bu firma her ay gaza gelen zam oranında bir sonraki gaz alımında bu farkı tahsil ediyor. 100 TL gaz aldım zannederken, bakıyorsun 80 TL lik gaz almış alıyorsun. Aradaki 20 TL bu önce kullandığın gazın zam farkı olarak tahsil ediliyor.
    İhtiyacınızdan fazla karta gaz yüklemeyin.
  • miko_miko kullanıcısına yanıt
    Evi kiralarken yasal olarak doğalgaz su ve elektrik aboneliklerini üstünüze almanız gerektiğini bilmiyormusunuz ? Neden mühüre kadar beklediniz ?
  • Elektrikli fırın ya da ütü ya da elektrikli ocak hiçmi yok bunların hepsi elektrikle ısı veren aletler .
  • quote:

Orijinalden alıntı: radko

Twitter'dan Mansur başkanı etiketleyip bi tweet at derhal açarlar gazı

Başkent Gaz Belediyeye bağlı bir kurum değil.Özelleştirildi.

Ankara’da doğalgaz dağıtım işleri 2007 yılına kadar (belediye işletmesi) EGO İşletme Gn.Md; 2013 yılına kadar (belediye şirketi) Başkentgaz A.Ş. tarafından yürütülmüştür.

Başkentgaz 2013 yılında, Başkentgaz’a için çıkarılmış özel bir yasa hükmüne dayanılarak, hisselerinin (% 80’i yerine) tümü özelleştirilmiş, Ankara Büyükşehir Belediyesine (ABB),Doğalgaz Yasasından kaynaklanan, Şirket yönetim kurulunda temsil hakkı bile bırakılmamıştır.

2013 yılından itibaren Ankara ilindeki doğalgaz dağıtım işleri; özel hukuk tüzel kişisi ve (ABB) ile doğrudan/örgütsel bir bağı kalmamış Başkentgaz A.Ş. tarafından yürütülmektedir.

https://www.ankara.bel.tr/duyurular/dogalgaz-kaynakli-sikayetler-hakkinda-basin-bildirisi#:~:text=taraf%C4%B1ndan%20y%C3%BCr%C3%BCt%C3%BClm%C3%BC%C5%9Ft%C3%BCr.,kurulunda%20temsil%20hakk%C4%B1%20bile%20b%C4%B1rak%C4%B1lmam%C4%B1%C5%9Ft%C4%B1r.

Ayrıca şu rezalete imza atanlardan ne beklenir.

https://tr.euronews.com/2020/02/01/baskent-gaz-kizilay-ensar-bagis-ucgeni-uzmanlar-nasil-yorumluyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi M3lank0lik -- 26 Aralık 2020; 13:46:44 >

• quote:

Orijinalden alıntı: zanka

Sizin yaşadığınız olayların benzerini Ankara’da birçok kişi yaşadı bu şirket ve önceki b.başkanından dolayı.
    Apartman için komple proje çizilmiş, tüm tesisatı ile onaylanmış, kontroller yapılmış ve buna göre bacalı kombiler alınmış 3-4binlere. Testler yapılıp, kullanımım onayı ile. Sonra aradan 5 yıl geçmeden bir bakmışsın evine bir görevli gelmiş, gazı kapatacağız, kombinizi değiştirin diye.
    Ya dedik 5 yıl oldu, burada siZ onay verdiniz, işte belgeler falan yok yasa değişmiş falan. Neyse zar zor 10-15 gün süre aldık, gaz kesilmeden,sonra yine proje, tesisat masrafı ve 5-6 bin yeni kombi ile.
    Zamanında bu eski başkan sayesinde zorunlu ve dolar ile kapora vererek ön ödemeli kartlı sayaç taktık. Şimdilerde bunu değiştirtmeye çalışıyorlar.
    Dolayısı ile bu eski başkana hakkımı helal etmiyorum ve aynı şekilde bu şirketlere de.

Evet, benim olayda ;

1- Baskentgazi aradık, üşüyoruz, gazimiz gelmiyor, gelin gazimizi açın dedik, geldiler, eve girmek istediler ve ardından gazı kestiler. Gaz vermek için gelen kuruluş gazı kesti.

2- Bir hafta süre ver, gazı keseceksen öyle kes dedim, bunun yeni kombisi takılması, montajı, randevusu vs vs 1 hafta sürer dedim, yok dedi, aynı gün gazı kesti.

3- Bu olaydan sonra Baskentgazin sahibini ınternetten araştırdım ve aile şirketi olduğunu öğrendim.Sahibi Mehmet Torunlar, abisi Aziz Torunlar, imam hatip lisesinden Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın arkadaşı, yönetim kurulu başkan vekili Ali Coşkun, iki dönem Ak parti döneminde Sanayi ve Ticaret Bakanlığı yapmış.

• quote:

Orijinalden alıntı: Oğuzhaan

Bunlar zamanında dolarla gaz saati sattı, şimdi de bunun yılı doldu diyerek yeni saat takıp faturalı sisteme geçiriyorlar. Saat parası 650 lira, takdit yok kredi kartı yok. Biz de kombi değişiktik 7 küsür harcadik tesisatı kombisi vs. Adam gibi planlama yapmıyorlar sonra vatandaşı uğraştırıyorlar.

bizden de aldılar işte eylülde eve kağıt geldi baktım sayaç 20 yılı doldurmuş değiştir diye

değiştirelim dedik 600 lira istediler o sıkışık anımda yatırdım 2 günde sayaç takıldı ondan sonra tesisat kontrolü dediler ve şak şurda kaçak var bacalı kombi yasak diye gaz 3-4 aydır kesik durumda

kaçak halledilir ama kombi bu aralar imkansız, kettle ile leğene su doldurup banyo yapıyoruz tüpe falan geçtik resmen trajikomik bir olay allahtan üstten alttan yakıyorlar da fazla üşümüyoruz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi B-2 Spirit -- 26 Aralık 2020; 14:31:17 >

• B-2 Spirit kullanıcısına yanıt

Allah yardımcın olsun hocam

Orijinalden alıntı: ozbey08

ne alaka doğalgaz şirketleri belediyeye bağlı değil ki?

Alıntıları Göster

Başkent doğalgaz Mehmet Torun 'un dur yani Torunlar GYO nun dur.

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.