Şimdi Ara

Başkası internette gezinirken ping problemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
101
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

arkadaşlar ev taşıdık da taşınmadan önce ben superonline kullanıyordum(24 mbit). Evde herkes bir yere girse çıksa, video izlese vs. hiçbir sorun olmuyordu yani ping değerleri rahatsız etmiyordu beni online oyunalrı oynayabiliyordum. (altyapı TT)

yeni evde fiber altyapısı varmış. fiber altyapısı da Türk Telekom'a aitmiş. Turkcell'i aradıgımda fiber altyapısı kimde ise onlar internet verebiliyorlarmş yani başka firmalarla paylaşmıyorlar dediler.

ben de biraz araştırdım ve milenicom aldım ancak modemden midir başka bir şeyden midir bilmiyorum da kardeşim instagramda video izlerken bile çok etkileniyor ping değerlerim 130 140lara çıkıyor ve o anda zaten çoktan ölmüş oluyorum oyunda.

Bu şekilde bi sorun yaşayan var mı? Yaşadığım durum normal mi yoksa?
    Superonlinede iken neden böle bişi yoktu onda da ttnet altyapısı varken

çözemedim gitti modemden mi acaba :(
    nolur yardım edin

• Sorununun muhtemel kaynağı ev ağında interneti kullanan diğer bireylerin örneğin video izlediğinde, akıllı telefonlarını bulut sunucuya yedekleme/senkron yaptığında vb durumlarda bant genişliğinin tıkanmasına sebep oluyor. Oyun veri paketlerinin oldukça küçük olmasına rağmen gigabit internet bağlantısı olanlar dahi bu sıkıntıyı yaşıyor.

Ecnebice adı "BufferBloat" olan bant genişliğinin tıkanmasına/şişmesine çözüm akıllı sıralama teknolojisi (Smart Queue) ya da Codel (kontrollü gecikme), CAKE, WRT gibi servis kalitesi (QoS) destekli yazılımları barındıran/destekleyen bir yönlendiriciye (Router) sahip olmaktan geçer.

dsl reports
    Speed test - how fast is your internet? | DSLReports, ISP Information
    https://www.dslreports.com/speedtest

Yukarıda adresini verdiğim siteden DSL seçili olarak bir test yapmanı öneririm. Buffer bloat denilen kısma dikkat et. Özellikle sorun yaşadığın saatlerde bu testi, ethernet kablosu ile yap. Kablosuz bağlantı ile yapma!

Bant genişliği tıkanması/şişmesi (bufferbloat) ecnebice 'ping spikes' olarak tabir edilen anlık aşırı ping yükselişlerine sebep olur. Özellikle zaman hassasiyetli rekabetçi FPS oyunları oynayan oyuncular için zulümdür, ölümdür.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bir garip İnternet problemi
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.