Şimdi Ara

Basit green screen

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
1
Favori
4.178
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkese merhaba,konuya giriyorum twitch den veya herhangi bir sunucudan yayın yapmak isteyen arkadaşlarımız için; en basitinden başlayalım yeşil perde gereklimidir, fon kartonu da götürürmü ? Sonraki sorumuz kameralar. Hangi kalite kamera tavsiye edersiniz ? Kaliteli olmasada götürürmü :) örn:360p veya 480p. Son olarak da ışık kurulumu nasıl yapılmalıdır, kamera yüze mi perdeye/kartona mı bakmalı? Ortalama kaç ışık gerekir fazla masrafa girmeden "basit" bir kurulum kaça patlar :D Sorularımın cevaplarını şevkle, arzuyla, istekle ve heyecanla bekliyorum :) Şimdiden teşekkür ederim..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Açıkçası, biz ucuzundan bir yeşil perde bulup arkaya tutturmuştuk arkadaş için. Ancak bence çok gerek yok ve oraya dergilerden çıkan posterleri vs. yapıştırabilirsin. Kamera konusu riskli. Gidip de 5 liraya alınan kamera ile yayın yapılmaz. Sana önerim Logitech C920 olacaktır. Ancak daha az maliyet istersen telefon/1080 p çekim yapabilen (fotoğraf makinesi vs.) aygıtlardan çekebilirsin. Bir de 2. el'den ucuza fotoğraf makinesi bularak alıp çekebilirsin. Işık konusunda bilgim yok ancak yansıtıcı tipli bir şey yardımını görecektir. Işık yapmaya kalkışınca fiyat artıyor Ha bir de Logitech C920 yazan yer link, tıklayıp ürün yorumlarını okumanı tavsiye ederim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jancatezcan -- 22 Mart 2015; 9:18:46 >




  • beyler şu işin bi minimum malzeme listesini çıkaralım haydi beyin fırtınası ! :) ışıktan anlayan arkadaşlar varsa yorumunuzu esirgemeyin :)
  • Biz arkadaşlarla zamanında yeşil çarşaf kullanmayı denemiştik ve ince ayarlar ile güzel bir görüntü elde edebilmiştik.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • dostum ben evde yeşil yatak çarşafı gerdim. 1 adet masa lambası (15 tl civarı tekzenden almıştım) 1 adet projektör ışık 25 tlye aldım elektrikçiden. Sahibinden.com'da 12 tl civarı. Bir de pazardan koyu renkli çarşafımsı bişeyler alıp perde yaptırdım anacığıma yani odaya ışıkta girmiyo harici olarak. Etrafımı tamamen Chroma key ile sildim. Fakat bu dediğim olay için gerçekten en az 100-150 tl'lik bir kamerayı veya droidcam ile telefonu ayarlamak gerek. kamera kötüyse diğer ekipman ne kadar net olursa olsun bişeye yaramıyor.

    Sonuc olarak:

    Yatak Çarşafı - Pazarda Max 10 tl
    Işıklandırma (Sahibinden.com'dan alırsanız 24 TL.)
    Kamera - Minimum 100 TL
    TOTAL 150 TL'ye bu işi halledesiniz. Düz hesap. Telefon iyiyse 35-40 tl fakat droidcam işlemciyi çok zorluyor. En azından bi 4590 filan olması lazım işlemcinin yoksa yayın bozuluyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: officalk1rci

    dostum ben evde yeşil yatak çarşafı gerdim. 1 adet masa lambası (15 tl civarı tekzenden almıştım) 1 adet projektör ışık 25 tlye aldım elektrikçiden. Sahibinden.com'da 12 tl civarı. Bir de pazardan koyu renkli çarşafımsı bişeyler alıp perde yaptırdım anacığıma yani odaya ışıkta girmiyo harici olarak. Etrafımı tamamen Chroma key ile sildim. Fakat bu dediğim olay için gerçekten en az 100-150 tl'lik bir kamerayı veya droidcam ile telefonu ayarlamak gerek. kamera kötüyse diğer ekipman ne kadar net olursa olsun bişeye yaramıyor.

    Sonuc olarak:

    Yatak Çarşafı - Pazarda Max 10 tl
    Işıklandırma (Sahibinden.com'dan alırsanız 24 TL.)
    Kamera - Minimum 100 TL
    TOTAL 150 TL'ye bu işi halledesiniz. Düz hesap. Telefon iyiyse 35-40 tl fakat droidcam işlemciyi çok zorluyor. En azından bi 4590 filan olması lazım işlemcinin yoksa yayın bozuluyor.

    Hocam yayın linkiniz ne ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Hocam su anda yayınım yok ama en kısa zamanda olucak. Forumca beklerim
    Edit: yayın denemesi yapmak için açtım fakat hem işlemciden hemde 0.3mbps upload hızından dolayı yayın yapamadım

    -kısmetse youtube ile biseyler yapıcaz



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi officalk1rci -- 8 Mayıs 2015; 22:51:25 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • officalk1rci kullanıcısına yanıt
    Konu Güncelliğini Yitirmiş Ama Ben Ginede Yazayım Yararım Dokunur.
    logitech c270 = 70 Tl
    Işıklandırma = 80 Tl (Dolar Düştüğü Zaman = 65 Tl)
    Yeşil Perdeyi Herhangi Bir Kumaşcıdan Max 20 Tl ye alırsın
    toplam maliyet = 170 Tl ama profosyonel bir ışıklandırmaya sahip olursun görüntün gerçekten 720P olur.
  • Aynen hocam. Işıklandırma çok önemli. Kameranın kalitesi tamamen ışıklandirmaya bağlı. 480P kamera da yeter ama önerim c525 logitech 8mp 720p kullanıyorum su anda.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İmzanız 7 satırdan fazla kurallara aykırı buda egonuzu tatmin etmek için yan yana yazabilirsiniz sizin için sıkıntı olmaz ise. =)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi K E N -- 24 Ağustos 2015; 17:36:16 >
  • C920 ve sağ ve soldan gelen büyük isik

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MOLİVER

    Biz arkadaşlarla zamanında yeşil çarşaf kullanmayı denemiştik ve ince ayarlar ile güzel bir görüntü elde edebilmiştik.

    Yayın link'im ;http://www.twitch.tv/themaniaac44
    Arkada , kırtasiden alınan , fosforlu yeşil kağıtlar var birbirine ek yapıp bankladım :) kamera logitech c525 , ışık konusuna takıl bazen oda ışığı yeterli oluyor bazen 15w ile çalışan beyaz ışık yakıyorum .. cam gibi ...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.