Şimdi Ara

Basit damıtma hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
909
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Bir katının çözünmesiyle oluşan homojen karışımlarından sadece katı bileşeni elde etmek istiyorsak buharlaştırma işlemi, her iki bileşeni elde etmek istiyorsak basit damıtma(destilasyon) yapılır.
    damıtma yapılırken buharlaştırma dışında ne uygulanıyor biri açıklayabilir mi? bir de sıvı-sıvı arasında olabiliyor mu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lilpackage -- 28 Şubat 2015; 23:35:06 >

• Tek farkı basit damıtmada buharın deyip de sıvı hale geçeceği bir kısmı var, uzun bir tüp gibi bir şey diye hatırlıyorum yani buharlaştırma gibi havayla karışmıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mad_Jak

Tek farkı basit damıtmada buharın deyip de sıvı hale geçeceği bir kısmı var, uzun bir tüp gibi bir şey diye hatırlıyorum yani buharlaştırma gibi havayla karışmıyor.

ayrımsal damıtmadaki tüpten bi farkı olması lazım o zaman
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lilpackage

quote:

Orijinalden alıntı: Mad_Jak

Tek farkı basit damıtmada buharın deyip de sıvı hale geçeceği bir kısmı var, uzun bir tüp gibi bir şey diye hatırlıyorum yani buharlaştırma gibi havayla karışmıyor.

ayrımsal damıtmadaki tüpten bi farkı olması lazım o zaman

Hocam ayrımsal damıtma kaynama noktası farkı ile olur. 2 sıvı olmalıdır genellikle alkolle su cıkıyor denemelerde. Basit damıtmadan farkı 2 sıvı olmasıdır
  • Ayrımsal damıtmada sıvıların buharlaştığı tüpte ilk sıvı geçerken diğerinin de geçmesini engelleyecek diş gibi bi şeyler var. Basit damıtmada bu yok çünkü zaten tek sıvı buharlaşıyo. Fark bu diye biliyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Damıtmada sadece katı madde elde edilir.Sıvı madde buhar olur gider. Basit damıtmada ise katı maddenin yanında sıvı maddede elde edilir.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: bluees

Damıtmada sadece katı madde elde edilir.Sıvı madde buhar olur gider. Basit damıtmada ise katı maddenin yanında sıvı maddede elde edilir.

onu anladım zaten sıvının nasıl elde edildiğini soruyorum..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Lilpackage L kullanıcısına yanıt
    Damıtma düzeneğinde soğutulmuş bir cam boru var kaynayan sıvı o borudan geçerken yoğunlaşıyor ve başka bir toplama kabına dökülüyor. Bu şekilde sıvı da katı da ayrı ayrı elde edilebiliyor. Ayrımsal damıtmada sıvı sıvı homojen karışımlar, basit damıtmada katı sıvı homojen karışımlar birbirinden ayrılır onun dışında düzenekler aynı benim bildiğim.
    Bi de ayrımsal damıtmada sıvılar yüzde yüz saf olarak elde edilmez çünkü sıvılar her sıcaklıkta buharlaştığı için diğer sıvı da bir miktar buharlaşıp toplama kabına dökülür bu da not :)

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam sizin hedef neresiydi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: dlr_dgn

Damıtma düzeneğinde soğutulmuş bir cam boru var kaynayan sıvı o borudan geçerken yoğunlaşıyor ve başka bir toplama kabına dökülüyor. Bu şekilde sıvı da katı da ayrı ayrı elde edilebiliyor. Ayrımsal damıtmada sıvı sıvı homojen karışımlar, basit damıtmada katı sıvı homojen karışımlar birbirinden ayrılır onun dışında düzenekler aynı benim bildiğim.
    Bi de ayrımsal damıtmada sıvılar yüzde yüz saf olarak elde edilmez çünkü sıvılar her sıcaklıkta buharlaştığı için diğer sıvı da bir miktar buharlaşıp toplama kabına dökülür bu da not :)

Tesekkurler

@Zaitan Netlerim hedefimi karsilamiyor hocam bosverin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lilpackage -- 1 Mart 2015; 13:08:33 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Lilpackage

quote:

Orijinalden alıntı: dlr_dgn

Tesekkurler

@Zaitan Netlerim hedefimi karsilamiyor hocam bosverin

Moralinizi bozmayın hocam. Umarım YGS'de iyi yaparsınız ve istediğiniz yeri kazanırsınız.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.