Şimdi Ara

BASİT BİR SORU ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
1.114
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar altta linkini koyduğum sistemdeki hoparlör sistemleri hakkında basit bir soru sormak istiyorum.

850 watt nasıl bir güçtür ve o küçüklükte bir sistemdeki o "küçük" hoparlörden 142 watt ses çıkışı iddia edilirken AV4000 deki devasa hoparlörlerin her biri 50 watt güç kapasitesine sahip. teknoloji, ar-ge, deneyim nedir bunun farkı ?

TIKLA

• Anlık güç çıkışı oLarak biliyorum ve cihazın hoparlörleri 2 ohm normaldir.
    yanlışım varsa düzeltin arkadaşlar.
  • valla ben inanmıyorum bu belirtilen watt olaylarına. hi-fi sistemlerde daha güvenilir bu iş.mesela ne creative s750 700watt ne de z5500 500watt. hi-fi sistemlere bakın 200wattlık bir subwooferın fiyatı ne kadar.Bu iş bu kadar ucuz değil.
  • quote:

Orjinalden alıntı: aykutx

valla ben inanmıyorum bu belirtilen watt olaylarına. hi-fi sistemlerde daha güvenilir bu iş.mesela ne creative s750 700watt ne de z5500 500watt. hi-fi sistemlere bakın 200wattlık bir subwooferın fiyatı ne kadar.Bu iş bu kadar ucuz değil.

yani çifte standardı mı var bu işin anlayamadım? @aykutx

adamlar sinema sistemlerinde 500 600 watt diyip bize 10 20 kat güçsüzünü mü kakalıyolar bence bu kadar basit olamaz bunun bilimsel bi açıklaması olmalı bence değil mi? acaba cihaz mı yeterli gücü karşılamıyo ya da sony nasıl bir hoparlör kullanıyo?
  • Bende sony dav-dz100 modeli var mesela toplamda 720 w. diyor ama nerde ses kademesi 35 sonuna kadar açıyorum.Pioneer müzik setim 100*2 w yarısına gelince ev camlar zıngır zıngııırrrr...
  • quote:

Orjinalden alıntı: hypnoz

Bende sony dav-dz100 modeli var mesela toplamda 720 w. diyor ama nerde ses kademesi 35 sonuna kadar açıyorum.Pioneer müzik setim 100*2 w yarısına gelince ev camlar zıngır zıngııırrrr...
    aynı sorular bende de var. mesela SONY HT DDW880 için 960watt RMS diyor. ya da SONY DAV-DZ810 1280watt RMS diyor. şimdi bu setler gerçekten bu değerleri veriyor mu. mesela aşağı mahalleyi sallayan z5500 505 watt RMS iken bu sistemin 1280 watt RMS olması doğru mudur. hypnoz, eğer dinlediysen z5500 için de yorum yapabilir misin, mesela onun ses şiddetini ve kalitesini de müzik setinle mukayese edebilir misin, teşekkür ederim.
  • değerler şişrme mantıklı bir açıklamsı da yok.
    ama hi-fi sistemlerde ise durum değişik.
    sizin yapmanız gereken şu sözüme kulak verin.
    yükselteç ve hoparlörde ki

etken, ortalama ve maximum gücün ne olduğunu, ''watt'' kelimesinin nasıl kullanıldığını öğrenin.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İLGİNÇ BİR ZEKA SORUSU!!
    15 yıl önce açıldı
    Garip bir soru :)
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Sevgili JUNIORX inan z5500 dinleme fırsatım almadı.bu formda o kadar çok bahsediliyorki bende çok merak etmeye başiladım
    R.M.S (Root Mean Square) Hoparlörde bu ibare bence ortalama bir değer olarak gösteriyor zira forumlarda da aynı değerlendirmeler yapılmış.Ama kesin bir değer olmadığı kesin.Mesela P.M.P.O değer belirtilen hoparlörün maximum dayanabileceği gücün değeridir.
    90 lı yıllarda şimdi duyduğumuz rakamları duymuş olsaydık bu küçücük cihazlarda 1280 w gibi değerleri heralde dudaklarımız uçuklardı
    Bence her ne kadar da firmalar çok ciddi görünselerde bu tür hilelerden kaçamıyorlar çünkü rakibi de yapıyor.Aslında adamlar doğruyu yazıyorlar biz ne anlama geldiğini bilmediğimizden bu şekilde düşünüyoruz.
    Aynen ilaçların prospektüs bilgileri gibi

• bi arkadaşım elektronik mühendisi bunun tek cevabı ohm'dur.hi-fi lerde 6-8-16 ohm olabilir ama sinema sistemi 2-4 ohm dur fark bu yani örnek verirsek bi tane 100watt lık kolon hi-fi 8 ohm bi de 200watt 2 ohm bunların ohmlarını eşitlersek 8 den yarısı 4 olursa watt ı 200 e yükseliyor 2 olursada 400 watt a yükseliyor basit sorunun basit cevabı......
  • bende onu ilk mesajımda belirtmiştim 2 ohm olduğunu ve o değererin normal olduğunu.
  • quote:

Orjinalden alıntı: b2tuh2n

bi arkadaşım elektronik mühendisi bunun tek cevabı ohm'dur.hi-fi lerde 6-8-16 ohm olabilir ama sinema sistemi 2-4 ohm dur fark bu yani örnek verirsek bi tane 100watt lık kolon hi-fi 8 ohm bi de 200watt 2 ohm bunların ohmlarını eşitlersek 8 den yarısı 4 olursa watt ı 200 e yükseliyor 2 olursada 400 watt a yükseliyor basit sorunun basit cevabı......

dbu fikrin daha pişmesi gerek .
    kapasiteyi tartışıyoruz bu arada ohm la ilgisi yok. yani bir cihazın ürünün gücü nedir ne kadardır? watts mesele bu.
    ev sinema sistemlerinde 2-4 olması ne demek olmaz.yok öyle şey.
    bir ampli 2; 4 ohm da şu kadar güç 8 ohm da şu kadar güç vs vs vs. verir bunlar konumuz dışında dolaylı ilgili ama rated, continious, peak değerleri inceleyin.
    azcık iyice araştırın.

• quote:

bende onu ilk mesajımda belirtmiştim 2 ohm olduğunu ve o değererin normal olduğunu.

topiğin açan arkadaş sorduğu soruya uygun değil.
    eğer o set 2 ohm da (2 ohm olduğuna emin misin? sorayım hele bu soruyu.) -min 4 ohm dur.- ve normal; diyorsan o set 850 W ulaştığında bir yer kesin cortlar.

ama anlık olarak dediğin doğruda eksik kalmış.olmamış.
  • erinmeseydim fotoğrafını çekip sana gösterirdim inan.hatta evinde olan varsa baksın hoparlörün arkasına dav-dz100 modelinin hoparlörleri 2,7 ohm.
    bildiğim kadarı ile 100 w 2 ohm bir hoparlör 8 ohm hoparlöre göre 25 w eşşedeğer.hatalıysam düzeltin lütfen.saygılar.
  • arkadaşlar yorumlarınız için teşekkürler ama pek bişey anlamadığımı itiraf etmeliyim

mesela @hypnoz ohm la doğru orantılamış durumu diğer bir arkadaş ta alakası yok rated, continious, peak değerlerini inceleyin demiş fakat RMS ve PMPO sistem anlayışı farkından kaynaklandığını da duymuştum haklı olabilirsin @hypnoz peki araba hoparlörlerindeki watt anlayışı pmpo mudur zira sinema sistemlerine göre daha iyi performans gösteriyorlar???

cevap veren arkadaşlara teşekkürler iyi geceler saygılar
  • quote:

erinmeseydim fotoğrafını çekip sana gösterirdim inan.hatta evinde olan varsa baksın hoparlörün arkasına dav-dz100 modelinin hoparlörleri 2,7 ohm.
    bildiğim kadarı ile 100 w 2 ohm bir hoparlör 8 ohm hoparlöre göre 25 w eşşedeğer.hatalıysam düzeltin lütfen.saygılar.

doğrudur.
    s-master gibi digital amplilerin düşük yükleri sürebilme yeteneği bir hayli iyi. fakat bu uydu sürücüleri için mi?

e_rdem

PMPO sallayın.gerçekle alakası yok. bu son zamanlarda özellikle uzakdoğudan ithal edilmiş bir değer.sn. binde biri gibi ulaşılmıiş değer desek ne kadar abartıldığını; değersiz olduğunu anlarsın. bırak araçlarda PMPO ne arıyor. hangi sistemde gördün. bir de Hi-Fi sistemlerde gördün mü PMPO yani bunun bilimsel bir değeri yok.

şimdi bakın;
    2 ohms özdirence sahip max. 100watts olan bir hoparlör sürücüsü var;

8 ohms nominal(ortalama) 50Watt olan bir hoparlör sürücüsü var. burada 50W olan güçlü. neden zorlama anında max. gücü 200W müzik gücüne dayanıverir. hangisi güçlü?50w değil mi? bu yüzden ohm değerleri sizi şaşırtmasın.dolaylı destek mesela
    min.4 ohms çıkışa amfiye min. 4 ohms amfiden güçlü hoparlör yada ne takarsanız takın. ampliye bir şey olmaz. lakin ses gücü, kontrolü, kalitesi, işleyiş doğru değildir.

bu yüzden verilen rakamsal değerin hangi nitelik değeri verdiğini iyi ayıklamnız gerkir. aynı şey ampliler için de geçerli.

• Yalan yanlıs kendilerince olcup koydukları ticari kaygılı yazılmıs, ucuk rakamlardan baska bir sey degil.
    Birde utanmadan RMS demisler. Uydularda 142 watt mıs. Ne hale geldi piyasa yazık. Birde %10 gibi bir distorsiyon, felaket. Gercek gucu coook daha altında bu yazılanların emin olun.

Toplam cihaz tuketimi 150 watt ustelik dvd+tuner+5,1 ampli yi besliyor bu guc. Cıkan guc ise 850 watt. Bunlar fizik kurallarını alt ust etmisler haberleri yok Sadece 850 watt lık ampliyi bile kucuk bir servetle alırsınız, daha kolonlarını soylemiyorum bile. Bu cihazın fiyatı, gercekte 850 wattlık amplinin besleme katı fiyatını bile karsılamaz.

Bunlara inanmayın kulagınıza gore karar verin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ikarahal -- 21 Şubat 2007; 10:20:58 >
  • harman-kardon , sherwood , magnat , definitive , antec-lansing vb. ürünler gerçek değerlerini yansıtır ...
  • quote:

Orjinalden alıntı: the_cantan

quote:

erinmeseydim fotoğrafını çekip sana gösterirdim inan.hatta evinde olan varsa baksın hoparlörün arkasına dav-dz100 modelinin hoparlörleri 2,7 ohm.

doğrudur.
    s-master gibi digital amplilerin düşük yükleri sürebilme yeteneği bir hayli iyi. fakat bu uydu sürücüleri için mi?

e_rdem

PMPO sallayın.gerçekle alakası yok. bu son zamanlarda özellikle uzakdoğudan ithal edilmiş bir değer.sn. binde biri gibi ulaşılmıiş değer desek ne kadar abartıldığını; değersiz olduğunu anlarsın. bırak araçlarda PMPO ne arıyor. hangi sistemde gördün. bir de Hi-Fi sistemlerde gördün mü PMPO yani bunun bilimsel bir değeri yok.

şimdi bakın;
    2 ohms özdirence sahip max. 100watts olan bir hoparlör sürücüsü var;

8 ohms nominal(ortalama) 50Watt olan bir hoparlör sürücüsü var. burada 50W olan güçlü. neden zorlama anında max. gücü 200W müzik gücüne dayanıverir. hangisi güçlü?50w değil mi? bu yüzden ohm değerleri sizi şaşırtmasın.dolaylı destek mesela
    min.4 ohms çıkışa amfiye min. 4 ohms amfiden güçlü hoparlör yada ne takarsanız takın. ampliye bir şey olmaz. lakin ses gücü, kontrolü, kalitesi, işleyiş doğru değildir.

bu yüzden verilen rakamsal değerin hangi nitelik değeri verdiğini iyi ayıklamnız gerkir. aynı şey ampliler için de geçerli.

@the_cantan

hocam açıklamalar için çok teşekkürler

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.