Şimdi Ara

Basit bir animasyon için program önerisi lütfen

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
467
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

basit bir senaryo var, animasyon gerekiyor:

kamera TOP pozisyonda, beyaz fonda, bir adet siyah çizgi ekrana giriyor, kıvrılıp S şeklini alıyor.
    sonra kamera ISOMETRIC pozisyona geçiyor ve yukarıdan 10 tane daha S şekli mevcut S'in üzerine düşüyor.

Bildiğim programlar Autocad, Max, Skecthup, Photoshop.

Fakat bunların dışında, bu animasyonu yapabilecek pratik bir program var mı tavsiye edebileceğiniz?

şimdiden teşekkürler.

• photoshop u biliyorsan adobe programlarına çabuk ısınırsın.bence flash a bi göz at.flash la rahat yaparsın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emre544 -- 11 Ağustos 2011; 11:57:28 >
  • @emre544 teşekkürler, şimdi inceliyorum.

fakat flash programlama bilgisi gerektirmiyor mu?
    bilmediğimden flash'dan uzak duruyordum.
  • Max biliyorum yazmışsın.

Bunu yapmanın muhtemelen pek çok yöntemi vardır ama ilk aklıma gelen şu :

Yeterli segment sayısına sahip bir box çiz (çubuk). Daha sonra bir adet kopyasını oluştur (instance değil). Kopyasını oluşturduğun çubuğa ffd modifier'ı at ve s şeklini ver (başka türlü de yapılabilir). Daha sonra diğer çubuğa morpher modifier'ı salla ve ilk slot'a sağ tıklayıp "pick from scene" basıp diğer çubuğu seç. Slot'un yanındaki değeri yükseltiğinde, ilk çubuk diğer çubuğun şeklini alır. Animasyon için "auto key" kullanabilirsin.

Çubukların düşme olayını ise reactor ile yapabilirsin. Kamera animasyonunu da aynı şekilde auto key ile halledebilirsin.
  • actionscript le işin olmayacaktır bu animasyonu yaparken.o yüzden programlama kısmını bilmene gerek yok fakat tabi flash ı biraz bilmen gerekir.en azından sahne mantığını.ama altwo elindeki programla nasıl yapacağını açıklamış madem bildiğin programla deneyebilirsin.ben o programı kullanmayı bilmediğim için aklıma ilk flash geldi.
  • genelde max'i meşgul etmeden, render'a bıraktıktan sonra o arada hazırlayacağım basit animasyonlar için bir program arıyordum.

Lynda'dan bir eğitim seti inceledim:

http://www.lynda.com/Flash-CS5-tutorials/flash-professional-cs5-animation-projects/69087-2.html

sanırım flash tam bu işe göre, bakalım öğrenebilecekmiyim.

@emre544, @altwo,
    tavsiyeleriniz için çok teşekkür ederim,sağolun.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.