Şimdi Ara

Basınçlı Oto Yıkama Makinası Alsam mı ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
32
Cevap
6
Favori
35.579
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: j.blackk13

Arkadaşar oto yıkama makinaları profesyonel ve amatör sınıf olmak üzere ikiye ayrılmaktadır. Amatör sınıf makinaların en büyükleri bile günde maks.1 saat çalışacak kapasitedir. Profesyonel makinalar ise 24 saat çalışabilcek modellere kadar olan geniş bir yelpazeye hitap etmektedir. Tabii ki fiyatlar makinanın performansına göre artmaktadır.
    Doğru tespit için oto yıkama makinasının günde kaç saat çalışacağının tespitini yapmak gerekmektedir.
    Makina ile bir günde kaç adet araba yıkayacaksınız? Bu sorunun cevabı sizin bu makinalara fazla para vermeden en doğru tespiti yapmanızı sağlayacaktır.
    Profesyonel makinalar 1000 TL den başlar 25.000 TL ye kadar gider. Amatör makinalar ise 100 TL ile 1000 TL arasında fiyatlardadır. Profesyonel makinalarda sıcak su üreten modellerde mevcuttur.

Oto yıkama istasyonları genellikle yerli üretim makina kullanmaktadır. Bu makinalar teknolojik olarak zayıf fakat sağlamlık olarak fena değildir. İthal grupta ise Karcher ve Nilfisk markası öne çıkmaktadır. İki markada Alman menşeilidir. Ürünler oldukça sağlam ve teknolojiktir. Özellik sıcak-soğuk makinalarda fiyatlar yüksektir ancak yakıt tüketimleri dikkate alınırsa makinalar çok daha ucuza gelmektedir. Çünkü bu makinalar yerli üretim olanlara kıyasla %50 yakıt tasarrufu sağlamaktadır.

Özellikle profesyonel makina almak isteyenler mutlaka konunun uzmanı bir bayiye danışmalıdır. Ben sizewww.bsymakina.com.tr adresini incelemenizi tavsiye ederim. Karcher, nilfisk, yerli üretim makinalarının tamamını burada görebilirsiniz. Bildiğim kadarı ile ücretsiz demoda yapıyorlar.

http://www.hepsiburada.com/liste/flora-h200-oto-yikama-makinasi-200bar/productDetails.aspx?productId=hrcenfxh200&categoryId=34001223 Bu makine iş görürmü kullanım alanı ticari oto yıkama yerinde kullanılacak yani sürekli çalışması gerekebilir

• quote:

Orijinalden alıntı: TradeCenter

Arkadaşlar basınçlı yıkama makinesi alacaksanız bu işin mercedes i KARCHER, bunu tartışmaya bile gerek yok. Kovadan da su çekebilirsiniz.
    FAKATKESİNLİKLE VE KESİNLİKLE BUNA DİKKAT!! MAĞAZALARDAN BU BİLGİYİ ALAMAZSINIZ!!
    Arkadaşımızında bahsettiği K 2.20dahil, K2.xx , K3.xx , K4,xx Gibi seri modellerin pompaları PLASTİK dir. Koçtaş,Praktiker vb.. mağalarda hep böyle
    Kesinlikle ve Kesinlikle 15dakikadan fazla çalıştırmamak şart. 15dakika çalışıp 5-10 dakika dinlerndirilmeli. Aksi taktirde ısınıp çatlıyor. Pompa tamiri mümkün değil. Pompa Değiştirmeniz gerekir. 150-180 TL den başlayan bu modellerin serviste pompa değişim maliyeti, işçilk dahil 100TL civarında.
    K2,K3 gibi seriler 100-110-120 barlık makilerki, inanın basınç yetmiyor. Daha önce hepsinden aldım, denedim zamanında

1araba 15dakkada yıkanır dedim aldım , ama öle olmuyor, yerdeki kirli suyu temizle, yok duvara tut, yok şuraya tut,o gelir bu gider derken zaman geçiyor.

Derseniz ki ne yapalım, ben bir üst sınıf olan K serisi aldım hem 140-150 bar gücünde, hem extra aksesuarları var ve EN ÖNEMLİSİ POMPASI ALUMİNYUM!! Aldığım yer 30-45Dk durmadan çalıştırabilirsin dedi. Ben 1saat ara vermeden çok rahat ve sorunsuzcaçalıltırıyorum ve 1,5 yıldır kullanıyorum,servis yüzü de görmedi.

Etilerde bi bayiden almıştım, gelip kurmuşlardı makineyi bi ara bakar bulurum firma ismini isteyen olursa..

Durmadan alıpo atan biri için Benden bu kadar.. Umarım faydalı olmuştur....

Arkadaş 2 sene önce de olsa iyi bilgi vermiş ancak anlaşılamayan bir husus var. K serisi almayın demiş ama ben bir üst seri olan K serisi aldım demiş. Neticede öyle ya da böyle; pompası alüminyum olan modeli hangisi?

• bu makineden bulabileceyimiz yer varmı acaba hem sabunlu hem sulu ?
  • arkadaşa son derece katılıyorum kesinlikle bu bilgiyi hiçbir satıcıdan almanız mümkün değildir..... ben madur oldum ve inadına yazıyorum pompası plastik olan hiçbir basınçlı yakamayı almayın.... karcher olsa bile cin malı alın daha iyi o derece.
    ürünü 1 senedir kullanıyorum tam bir saçmalık sonuçta hobi içinde kullanıyorsunuz almışken sorun yaşamamanız gerek.alacak olan arkadaşların bilmesi gereken şu profesyonel olmayan hiçbir basınçlı yıkama makinesine paranızı vermeyiniz su pomposı prinç çünki profesyonellerin bunun gibi diğer amatör ürünlerin kulllanım süresi 15 dk.dır daha fazla kullanımda su pompası plastik olduğu için çatlamakta ve 100 lira gibi bir garanti dışı tamir ücreti sizi beklemekte.su pompası prinç olan ürünler gün boyu kullanılıyor ve fiyatları 1000 TL den başlamakta ve ömürlük.KÖPÜK yıkama yapmak için foem lancer aldım oda yalan dolan videolar zaten temiz araçlar üzerinde kullanılmakta köpük sonrası fırça ile araca yine müdahele etmedikçe temizlemek söz konusu değil para tuzağı @someone74

• Hobi amaçlı alıyorsun zaten ve kitapçığında çalışma süresi yazıyor. K2 serisi plastik gövde yeni teknoloji ve en en fazla yarım saat çalışır tek araba yıkarsın sonra kapatırsın.

K3 ve üstü metal gövde acayip ağır zaten ve su soğutma sistemi var şebeke suyu ile kendini soğutuyor aynı zamanda.

K7 serisi vardı birde sanırım o da metal gödvde ve 1800 lira civarında yağ soğutmalı.

- 1 senedir k2300 kullanıyorum şimdilik memnunum. Tek araç yıkıyorum en fazla 15dk çalıştırıyorum olması gerekende o zaten. Sonra foam ile köpükleyip az bişey süngerle üstünden geçip 10dk makine kapalı duruyor zaten sonra , duruluyorum o da 10 15 dk sürüyor tamamdır. Amatör serileri zorlarsanız bozulacağı aşikar.

Bende Black decker vardı yukarıda memnunum falan diyordum memnundum ama servisi yok parça bulamadım. Ve metal gövde olmasına rağmen piston kısmı çatladı Bunun plastiği metali princi yok. oto yıkamacı gibi kullanıcam derseniz yağ sğutmalı büyük modellerden hatta mazotlu olanlarından alacaksınız 100-200 bar basınç ayarıda var hem :) Sürekli kullanıyorsanız bu amatör makinelerin ömrü 3 - 4 sene zaten.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• quote:

Orijinalden alıntı: burakyeke

bu makineden bulabileceyimiz yer varmı acaba hem sabunlu hem sulu ?

bu makine cok iyimis hangi makine oldugu ve hangi model oldugunu bilen varmi bide fiyatini ???
  • www.otohijyen.com sitesinde oto köpüğü karşlığında basınçlı yıkama makinası veriyorlar..Fırçasız Oto köpükleri çok güzel...bi bak istersen - otoyikamacı
  • Hocam bende basınçlı yıkama makinesi alacaktım, fakat bir akrabam dikkatsizlik sonucu elini feci bir şekilde yaraladığı için vazgeçtim. Elini bıçak gibi kesmiş dikiş atılmıştı. Bu yüzden bende basınç sağlayan fakat zarar vermeyen bir aparat aldım.

Basınçlı Oto Yıkama Makinası Alsam mı ?

http://www.tekzen.com.tr/urun/worth-garden-5149-hortum-tabancasi-821835

Fiyatı epey ekonomik. İki hortum patlattı. Kalın bahçe sulama hortumu alarak önüne geçebildim. Yaklaşık bir yıldır kullanıyorum hiç bir sorun yaşamadım. Sadece aracı değil, müstakil evimin önünü, balkonunu da bununla fırça kullanmadan beş dakikada çok az su harcayarak temizliyorum. Tavsiye ederim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Y£K£

bu makineden bulabileceyimiz yer varmı acaba hem sabunlu hem sulu ?

Craftsman pressure washer 2700psi, 2.3gpm
    Yurt dışında bile 800 tl civarında satılıyor.
    4 zamanlı motoruyla benzin yada gazla çalışıyor.
    En çok yıpranacak malzemeleri çelik ve pirinçten yapılmış.
    Parasını hak eden bir ürün ama Türkiye'de satışı yok.

• Alanların deneyimlerini alabilsek çok güzel olurdu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yanlışmı düşünüyorum arkadaşlar bir de sizden fikir alayım istedim.

- şuan bozulan oto yıkama makinemi 2013 yılında aldım 2019 yılında bozuldu. 6 sene kullanmışım. 1 yılda 54 hafta var. Ben bu arabayı petrolde yıkasaydım 2 tl köpük 2 tl de suya para verecektim. her yıkamada 4 tl gidecek desek. ben 2 haftada 1 kere araba yıkarım bir yılda 54 hafta var bunu yarıya bölelim bir yılda 27 kez araba yıkıyormuşum yani petrolde yıkasaydım 27 X 4 den ben yıllık 108 tl petrole para verecektim. ben Eski makinemi 6 sene kullandığıma göre 6 sene X 108 TL den 648 TL yapar 6 yılda petrole vermediğim para . Ben yılda 4 litre sabun kullanıyorum 20 tl de o desek 6 yılda 120 tl yapar. Benim bozulan makinenin yenisi 600tl +120 de sabun desek ettimi bana 720 lira benim 6 yılda evde elektirik su hariç oto yıkamamın maliyeti. Ben aynı işi petrolde yapsaydım 648 tl ye bana maal olacaktı.

-Bu durumda ben makine alarak 6 yılda 70 tl zarar etmişim bu paranın içine elektirik ve su parası dahil değil. Bu arada makinede filtreli şebeke suyu kullandım 6 yılın sonunda pompası özelliğini yitirdi.

Bu konuda fikirlerinizi bekliyorum arkadaşlar siz olsaydınız gidip aynı makineden veya muadilinden alıp 6 sene daha kullanır mıydınız yoksa ne gerek var makineye yok hortumuydu yok fişiydi git petrolde 4 liraya yıka arabayı kendine iş bulup durmamı derdiniz kendinize ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi latif.07 -- 19 Mart 2019; 19:12:38 >

• petrol büyük ihtimal kuyu suyu kullanılıyor. kumlu yani. arabanın boyasına yavaş yavaş zarar verir. evindeki su daha kumsuz daha zararsız.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.