Katılıyorum. üni okuyacaksanız, hobi, çevre edinme maksatlı olabilir. Farklı bir bakıl açısı vs. yoksa a üniversitesine .. bölümü bitirdim, işim hazır olur kafası yaşıyorsanız çok yaşamazsınız < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Başarılı bir öğrenci değilseniz üniversite okumanın anlamı yok. (4. sayfa)

-
-
Haklı genelde arkadaş gençler. Ülkede iş yok. Benim zamanımda garanti iş bulan bölümler bile bitik durumda. Mesela 1 öğretmen ihtiyacı varsa 10 tane üniversiteye giren var. Hukuk neredeyse bitti.
Her ile bir üniversite kesinlikle olmaz katılıyorum.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
ilköğretim mezunuyum yaş 38 sanayi de koltuk işi yapıyorum iş yeri kendimin değil iş yetiştiremiyorum 4 tane müşterimin 2 tanesine iş yapıyorum günlük 600 750 tl arası para kazanıyorum 0 sermaye 0 masraf
elimde 50 tl lik makas 30 tl lik bıçak 1 tornavida 1 kerpeten kendi tabancamı dahi kullanmıyorum
(işi olanın dükkanında iş yapıyorum öğlen yemeği çay su bile adamlardan )
sanayide çok büyük eleman eksiği var sabit çalışmam için millet yalvarıyor aylık 10000 tl maaş teklifleri ediliyor sigorta yemek cumartesi pazar tatil sabah 8:30 akşam 18 :00 paydos
okul okumadım bu işi bu seviyede yapmak için 3 4 yıl çekirdekten yetişmek şart 21 yaşında 1 elemanım var günlük 400 tl kazanıyor altında arabası var istediği gibi yiyip içip rahat rahat geziyor
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fthcyr -- 25 Şubat 2022; 6:4:56 > -
"Oku da ne okursan oku"
Cübbeli Ahmet Hoca
Kitap Okuma oranının düşük olması üzerine söylemişti
Oku en azından baba parası yersin işsizim demezsin
Çocuğumuz okuyor derler
Zorunlu eğitim varken sanayide nasıl usta olunacak nasıl tecrübe kazanılacak
Okumak istemeyeni zorla okutmak saçmalığın daniskası
Bu hayat benim değil mi kardeşim
Seçimlerimde niye özgür olamıyorum
İstediğim sanayide iş öğrenme fırsatım niye yok diye sorabilmeliyiz
Lise bitene kadarki Okuldaki eğitimin bişeye yaramadığı, başarı sağlamadığı ortada
Sürekli sistem değiştiğinden anlaşılıyor zaten
Öbür taraftan bir youtube videosu izliyorsun adam usta olmuş kaç çeşit arabayı söküyor takıyor motor indiriyor geri takıyor
İzlerken ben zorsunuyorum
Faydalı bir ilim
Tanjant kotanjant geometri fizik kimya faydasını gören oldu mu yazsın
O ilmi ilaç yapımında, üretimde kullanmayacaksın e niye öğreniyorsun
Geometriyi içmiş adam hayatta belki de hiç işine yaramayacak işe girerken sınavı kazanması dışında
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Türkiye'de üniversite okumak cidden boş. Sırf önemli olduğu bize söylendiği için okuyoruz. Ailem hayatımı bitirdi benim bu üniversite saçmalıkları yüzünden. 29 yaşına geldim ve hiçbir şeyim yok. Ne ev, ne araba, ne de iş. Halen üniversite okuyorum. İlk okuduğum bölüm istemediğim bir bölümdü ve zorla okutmaya kalktılar. Hayatımı yerle bir ettiler. Zorbalık ve şiddette bulundular. Şu an istediğim bölüme geçtim ve 1. sınıfım. 29 yaşında. Hayatımın amın a koy du lar kısacası. Türkiye çöp bir ülke amk. Valla. Ekonomisi de bok gibi zaten.
Okusan da bir bok olmaz bu ülkeden, okumasan da. Bence yurt dışına gitmek en iyi çözüm. Burda ekonomi bir tık iyiye dahi gitse direk cami yapıyorlar o paralarla. Bu ülke gelişemez sürekli cami yaparak.
-
üniversite bitirmektedi amacınız neydi kozmonot olmakmı hangi bölümü bitirdiniz.
-
Hocam hangi bölümden neye geçtiniz?
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
50k üstü üniversitede okuyorsanız, üniversitenin size katabileceği tek deneyim cinselliktir. Kolay gelsin.
(psikolojik yorumdur, ofansif bir cümle değil.)
-
Arz-Talep meselesi bu işler.
İhtiyaç dahilinde ve büyüme oranlarına göre yapılmayan işler enkaz yaratır.
Şimdi Türkiye sanki nüfusu 4-5 katına çıkmış ekonomisi %500 büyümüş gibi yanlış işlere bulaştı.
Sonucunda ne oldu.İş gücü mesleklerin değeri düştü.
Sıralama filan önemsiz kardeşim.Sıralama demişsiniz.Yarın odtülüsü itülüsü bile iş bualamayacak.İş bulamayacaktan kastım harcadığı efor sonrası emeğini ve çabasını karşılamayacak düzeyde teklifler alacak o noktaya gelinecek.
Bir şeyin değeri yok ve icra edenin emeğine bakılmıyorsa maliyete bakılıyor Türkiye'de esasen malum astronomik asgari ücret var ama alım gücü düşük.Bu kafa ile gidilirse etiketli bir kişi olmanın anlamı kalmıyor.
Dolayısı ile yurt dışı imkanınız varsa ona göre hareket edin.Öyle illa okuyacağım dersenizde sizi ve ailenizi sıkıntı getirmeyecek uzak yerlerde okumayın Şehrinizde okuyun.Çünkü ne harcadığınız emeğe nede efora değecek noktada değüil.Okullada çok sorun yaşarsınız filan.
Başarılı girişimci kişi elbet kazanım elde eder ama Türkiye'de genellikle iş çakallıktan geliyor.
Türkiye'de şuan için öğretmenlik hukuk mühendislik vs okunacak düzeyde değil.
Yazılım ayrı bir konu şuan rağbet var ama buda daralacak ve bunun için illa okul okumanıza gerek yok.
Daha çok zanaata yönelik şeyler okumanız yararınıza olacaktır.Kendi yaşadığınız yere yakın 2 yıllıklar bence daha iyi özellikle fabrika ve kuruluşlarla anlaşmalı olanlarla.
Üniversite sayısını artırmak kontenjanları uçurmak bu ülkeye kuşaklara yapılmış en büyük ihanetti.Olması gereken 250 binde sınırlı kalmasıydı.Bu enkazı ülke ve insanı kaldıramaz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi M3lank0lik -- 25 Şubat 2022; 18:18:53 >
-
Çöpçü bile olsanız okuyup ilim sahibi olun.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
olm başarılı öğrenci olsan,derecee yapsan kaç yazar? keko müteahhit gelir 6 ayda bi apartman diker, senin sülalenin ömrü boyunca kazanacağı parayı kazanır, sende 10 sene kredi çeker adamın 6 ayda kazandığını 30 yılda amorti etmeye çalışırsın.
-
Konu sahibi arkadasa katiliyorum. Herkes universite okumak zorunda degil. Gidip gecerliligi olan bir meslek ogrenin daha iyi. Bize de dediler universite oku hayatin kurtulsun. Tam aksine hayatimin en buyuk gereksizligi oldu. Ustelik de herkesin ingilizce ogretmenligini cok populer gordugu bir donemde bitirdim bolumu. Suan hem ingilizcem hem almancam var ama ben egitimimle hic alakasi olmayan bir is yapiyorum. Keske 21 yasinda universiteye baslamayip direk simdiki ugrasim olan tarim isine baslasaydim.
Çok sağlam yorum. Tebrik ediyorum.
Boş bir konu. 400 binle de üniversiteye giren ve cok iyi yerlere gelen insanlar tanıyorum.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Yazılım öğrenmeyen neden asgari ücret alıyorum diye ağlamasın. Yazılım öğrenmek şart bu çağda.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Bakın şuan Ukrayna'da savaş var belki bize de sıçrayacak. Savas olursa boyaci dedigin adam cephenin en onunde savasacak. Rutbe alamayacak. Kimse boyaciyi orduda tegmen yapmaz. Hukuk okumus ve baroda asgari alan hukukcuyusa muhtemelen savasta asttegmen yapacaklar. Muhendis olan adam hic ise yaramasa bile cepheye gitmeyecek....
Ayrica yalan soyluyorsunuz. 15 milyon asgari ucretli var bu adamlar enayi mi boyacilik yapmiyorlar? Hadi bir 1 sene egitimi olsun(gerci 2 saattir oda neyse). Ondan sonra gitsin zengin olsun. Bu adamlarin aklina gelmiyor herhalde. Ulan gider suriyeliye afgana boyatir millet sana 1000 tl vereceğine armut. suriyeli dururken normal isciye 1000 tl yevmiye veren zeka ozurlu adam da 1000 tl ne gezecek?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mert Bormann -- 26 Şubat 2022; 2:11:52 >
Bence;
içerikte doğrular var ama eksikler de çok ve başlık şöyle olsaydı daha anlamlı olacaktı:
"Gelecek için bir hedefiniz yoksa üniversite okumanın anlamı yok"
Burada verilen para yönünden başarılı örneklerin hepsinin temelinde, erken yaşta alınan bir hedef ve bu hedefte istikrarlı çalışma yatıyor.
Üniversite de bir hedefin basamaklarından biri olursa, mezun olmadan daha o öğrenci kardeşimiz hedeflerinden birine ulaşacaktır.
Şunu unutmayın arkadaşlar! İYİ YAPTIĞINIZ BİR İŞ VARSA, PARA HER ZAMAN KAZANILIR. ASLA PARASIZ VE İŞSİZ KALMAZSINIZ.
Önemli kriter, yapmak istediğiniz işin basamakları arasında üniversite var mı?
Eğer deniz sevdalısı, balık sevdalısı biri iseniz, tabiki üniv.'ye ihtiyaç yok.
Eğer, araç tamirinden keyif alıyorsanız, lise yıllarında çırak olarak işe başlamanız daha doğru,
Eğer, teknoloji konusunda / alanında çalışmak istiyorsanız, tabiki üniv. şart, uygun bir bölüm kazanmanız da şart,
gibi örnekler çoğaltılabilir.
--//--
Küçük çocuklarım var, onlar için üniv. şartım yok, ama eğitim şartım var. Eğitim bugün sadece üniversitelerde alınmıyor, üniv. dışında özellikle internet sayesinde bir çok alanda mümkün. Tabi çocuğum (örneğin) diş hekimi olmak isterse kesinlikle diş hekimliği fakültesi kazanmak ve bitirmek zorunda. Ama kendi işini kurmak fikri varsa, duruma göre üniv. olabilir de, olmayabilir de..
bir kaç farklı yol işin içine girebiliyor..
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X