Şimdi Ara

Başarı Sıralamaları Neye Göre Yükselip Düşer?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
2.945
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Temel nedenlerin kontenjan artışı ve talep meselesi olduğunu biliyorum ama 2016'da Ankara'da neredeyse hic kontenjan artışı olmamasına rağmen pdr bölümleri 6k gerilemiş. Ankara psikoloji 4k gerilemiş mesela. Önceki senelerde bu kadar düşüş olmamasına rağmen -kontenjan artışı bile olmuş- 2016'da ne oldu da birden düştüler? Talep azlığı olduğunu düşünmüyorum sonuçta eşit ağırlığın en kaliteli üç bölümünden ikisini ele aldım. Bilgisi olan paylaşırsa sevinirim.

Birkaç örnek:
    Sırasıyla 14-15-16 başarı sıralamaları
    Ankara psikoloji: 11.500-12.900-16.200
    Hacettepe pdr:14.400-14.900-19.200
    Ankara pdr:18.400-20.200-26.600

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Saykoloji -- 10 Temmuz 2017; 15:44:46 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Söylediklerinden başka bir ihtimal var mı ki?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam eskiden hukuk tm2 puan türündeydi psikoloji isteyenler ile hukukçular doğrudan rakip sayılmıyordu ikisi de tm3 olunca hukukçular psikolojilerin sıralamalarını biraz geriletmiş olmalı tahminimce :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WuPPeRS -- 10 Temmuz 2017; 15:40:42 >
  • Up

• WuPPeRS W kullanıcısına yanıt
    Haklısınız ama hukuk 2015'ten itibaren Tm-3 ile almaya başladı. Bakıyorum 2014-2015 taban puanları değişimine en fazla 1k oynamış. Ne olduysa 2016'da olmuş. Bu da kafamı karıştırdı

• Saykoloji kullanıcısına yanıt
    Geçen yılki edebiyatın kolaylığından ötürü halihazırda mat netleri iyi olan mfciler edebiyatı da çok rahat çözüp TM sıralamasında yüksek yapıp buna rağmen tercih yapmamış olabilirler yani diğer yıllara oranla araya daha fazla MF girmiş olabilir veya geçen yılki öğrenci grubu psikolojiye ilgisi az öğrencilerden oluşuyor da olabilir bu da etkiler

• psikolojiyi bilmiyorum ama pdr'yi eskisi kadar rahat atamasının olmamasından dolayı çok tercih eden olmamıştır diye düşünüyorum. sadece ankara değil türkiyedeki diğer üniversitelerdeki pdr bölümlerinin başarı sıralamaları da çok düşmüş. mesela erciyes 2014 27k 2015 30k 2016 34k olmuş

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Tıp sıralamaları düşer mi
    geçen yıl açıldı
    sıralamalar kaç
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster
  • WuPPeRS W kullanıcısına yanıt
    Evet bu ciddi anlamda mantıklı geldi. Araya daha fazla sayısalcı girmiş olmalı -bu sayısalcıların çok azı psikoloji pdr yazıyor zaten- bu yüzden düşmüş olabilir. Teşekkürler cevabın için

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Saykoloji -- 10 Temmuz 2017; 16:10:37 >
  • Hocam farklı fikirdeyiz. Devletteki atamalarda pdr psikolojiden daha avantajlı. Psikolojide doğu için bile 85 almak gerekirken pdrde bu puan 71. Diyelim ki çok tercih eden olmuş olmasın. Pdr yazacak sıralamaya sahip kaç kişi sınıf öğretmenliği, sosyal hizmet gibi bölümler yazsın ki? Onların atamaları da sıkıntılı çünkü. Onların sıralamaları da yükselmedi. Umarım anlatabilmişimdir
  • Sonucuna bakıp sen karar versen iyi olur hocam.

https://sonuc.osym.gov.tr/Sorgu.aspx?SonucID=4300
  • Güncel

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.