Şimdi Ara

Bas Gitar İçin Parmak Egzersizleri!

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
1.593
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Beyler hem sağ hemde sol el için parmak ezgersizi arıyorum. Eğer elektro gitar çalan arkadaşlar varsa onlarda yardımcı olabilir çünkü penayla çalıyorum. En üst tel ( E )' de pena ile hız yapmak zor oluyor, takılıyorum ne gibi ezgersizler önerebilirsiniz?

• Selim Işık öncülüğünde Umut Yenilmezin bas gitar dersleri var aralarında egzersiz olaak dersler de var bunları izleyebilirsiniz başka egzersiz dersleri de olması lazım bir bakmanı öneririm

Daha bir çok egzersiz dersi var

• Teşekkürler, bir bakayım. Bunlar sadece sol elimi geliştirmeye yarar ama. @erdemfb12
  • Eger 3 parmak teknigini kaparsan cok rahat hiz yaparsin. Penayla en ust telde cok hiz yapilmiyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: The Obsessive Devotion

Teşekkürler, bir bakayım. Bunlar sadece sol elimi geliştirmeye yarar ama. @erdemfb12

Hocam zaten penayla çalıyorsanız daha çok sol el tekniğine ihtiyacınız var.penayla çift taraflı yani altlı üstlü vurursanız tele daha hızlı çalarsınız ama parmakla çalmak gibi olmaz tabi.ayrıca bass fitness diye bi kitap var internette pdf şeklinde bulabilirsiniz eski bi kitap.baya hızlanmanıza yardimcı olabilir oradaki egzersizler.zaten öyle çok bişey yok kitapta yeni başlayanlar için parmak alıştırması ve hızlanmaya yardımcı,ileri seviyedekiler içinse çalma öncesi ısınmaya yarayacak egzersizler var içinde ama verimli olacaktır gayet

• Spider egzersizleri işine yarayabilir çeşitli kombinasyonlarla. Tel geçişleri ile sağ elin de çalışmış olur. Bir teli atlayıp takılmadan yapmak zorlar mesela güzel olur.

• @log10:Bas gitara zaten parmakla başladım ama penayla daha çok zevk aldığımı farkedince pena ile çalmaya başladım. İdollerimin hepside penayla çalıyor zaten.

@recko: Bakayım hocam bi teşekkürler.

@Kissed by Fire: Teşekkürler, bakıcam
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Klasik gitar için tel önerisi
    7 yıl önce açıldı
    Bas Gitar tavsiyesi
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Beyler bi yardım ederseniz ben de sağ elimi geliştirmek istiyorum hızlandırmak istiyorum.Şu steve harris in sık kullandığı bi teknik vardı adı aklıma gelmiyor 3 nota yı arka arkaya çaldığımız teknik mesela onu çok öğrenmek istiyorum.O tekniği bilmediğim ve elimimn yavaş olmasından dolayı Iron Maiden şarkılarını çalmayı cesaret bile edemiyorum nasıl hızlanabilirim
  • quote:

Orijinalden alıntı: sametcetints

Beyler bi yardım ederseniz ben de sağ elimi geliştirmek istiyorum hızlandırmak istiyorum.Şu steve harris in sık kullandığı bi teknik vardı adı aklıma gelmiyor 3 nota yı arka arkaya çaldığımız teknik mesela onu çok öğrenmek istiyorum.O tekniği bilmediğim ve elimimn yavaş olmasından dolayı Iron Maiden şarkılarını çalmayı cesaret bile edemiyorum nasıl hızlanabilirim

gallop o tekniğin adı. parmağın iç kısmını slap atar gibi tele vurarak yapılıyor. önce o kısımla ses çıkarman lazım yani parmağını baya güçlendirmen lazım. sonra yavaş yavaş hızlanırsın zaten.
  • quote:

Beyler bi yardım ederseniz ben de sağ elimi geliştirmek istiyorum hızlandırmak istiyorum.Şu steve harris in sık kullandığı bi teknik vardı adı aklıma gelmiyor 3 nota yı arka arkaya çaldığımız teknik mesela onu çok öğrenmek istiyorum.O tekniği bilmediğim ve elimimn yavaş olmasından dolayı Iron Maiden şarkılarını çalmayı cesaret bile edemiyorum nasıl hızlanabilirim

gallop o tekniğin adı. parmağın iç kısmını slap atar gibi tele vurarak yapılıyor. önce o kısımla ses çıkarman lazım yani parmağını baya güçlendirmen lazım. sonra yavaş yavaş hızlanırsın zaten.
  • quote:

pupping deniyordu galiba bende bir süre caldıktan sonra yapmaya basladım suan oluyor , elini calarak hızlandıracaksın , bahsettigin sey clairvoyantın introsu gibi galiba degilmi ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dreamwalker23

quote:

pupping deniyordu galiba bende bir süre caldıktan sonra yapmaya basladım suan oluyor , elini calarak hızlandıracaksın , bahsettigin sey clairvoyantın introsu gibi galiba degilmi ?

Gallop şu videodaki;http://www.youtube.com/watch?v=aoLiONtsoxc

• quote:

Orijinalden alıntı: The Obsessive Devotion

quote:

Orijinalden alıntı: Dreamwalker23

quote:

Gallop şu videodaki;http://www.youtube.com/watch?v=aoLiONtsoxc

evet gallop bu ama daha önce de denedim 3 parmakla çalmaya çalışınca parmaklar birbirine dolanıyor resmen

• Bas gitar egzersizi soran arkadaş, konuyu hortlatıyorum fakat ben de arattığımda ilk sayfada çıktı dolayısıyla hala tıklanıyor bu yazıya, donanım haber farkı işte. Neyse, benim yararlandığım ve konuya hala tıklayan arkadaşlar için çok yararlı bir bas gitar egzersiz yazısı bırakıyorum, görseller ile açıklanmış, çok detaylı bir içerik. Okumanızı tavsiye ederim!

Bas Gitar İçin Çok Önemli Egzersizler
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.