hocam tam anlamadım subwofer çift bobin 4 ohmda 400 rms nasıl 2 ohm olacak
quote:
Orijinalden alıntı: myselfokan
hocam tam anlamadım subwofer çift bobin 4 ohmda 400 rms nasıl 2 ohm olacak
Çift bobin. D4 yazar yani Dual 4 ohm. 1 bobin 4 ohm. 4+4 çift bobin yani. 4+4 paralel bağladığınız zaman 2 ohm a düşer, Seri bağladığınız zaman 8 ohm a çıkar
gollatr
kullanıcısına yanıt
teşekkürler hocam subwoofer pioner alıcam ancak amfide kararsız kaldım sound magus kullanan gördüm iyiydi ses abartı istemiyorum ancak
quote:
Orijinalden alıntı: myselfokan
teşekkürler hocam subwoofer pioner alıcam ancak amfide kararsız kaldım sound magus kullanan gördüm iyiydi ses abartı istemiyorum ancak
hocam Soundmagus dan önce tercihinizde Xetec 600.1 olsun eğer 2.el almak isterseniz temiz bulursanız kesinlikle JBL 600.1 almanızı tavsiye ederim. Ama yok 2.el almam garantisi, faturası olsun derseniz. Xetec 600.1 önceliğiniz olsun veya bütçeniz 500 - 600 lira arasında ise Pioneer D8601 tavsiye ederim 2 ohm 500 veriyor eğer ilerde 1 tane daha alırsanız aynı subwooferdan ikisini 1 ohm bağlayıp tam güç alabilirsiniz
söyledğiniz bu amfiyse iyi duruyor ancak biraz pahalı bide rms 600 ben tek wofeer kullanıp 350 400 rms arası olan baksam olmaz mı xetec gibi
Yeni konu açmayayım ben de arkadaşımın konusuna yorum olarak yazayım dedim. ufak çaplı yani kendi çapımda bi sistem oluşturmayı düşünüyorum çok fazla bütçe ayırmadım bu yüzden amfi seçimini 100 ila 250 tl arasında yapmayı düşünüyorum lütfen bi 50 100 daha çık yukarı demeyin mümkünse istediğim aralıklarda önerilerde bulunun. 2. sorum da şu ben aşağıda sıralı olarak fiyatını ve amfileri yazıcam kafamdakileri ama daha önce hiç kullanmadıgım için sizlerden yardım istemek zorundayım bu amfilerden hangisini almalıyım, alabilirim neden??
Hei HAA-504 4 Kanal 1000Watt Anfi Ampfilikatör 130 tl
Roadstar RDA-8040 4 Kanal 4x500 Watt Köprülenebilir Amfi 200 tl
Harward HR-460 1200W - 4Kanal Oto Anfi 200 tl
KENWOOD KAC-PS847 800 W 4/3/2 Kanal Amplifikatör 249 tl
Sony XM-N1004 4/3/2 Kanal Stereo Güç Amplifikatörü 250 tl
Ben bu saydığım amfilerde şuanda kafamda olan ya MTX Ya da Xetec Almayı düşünüyorum. 4 kanal olması tercih sebebim 2 köprüyü bass a diğer 2 sini de ya komponent ya da 2 oval hoparlörde kullanmayı düşünüyorum. bu arada kafamdaki bass JBL 1214CS 1000w 250w RMS. oval olarak da Pioneer TS-6995S 600 watt lık olanı var sizce bu sistem ne derece doğru siz saygı değer bilgili arkadaşlarıma sormak istiyorum.
quote:
Orijinalden alıntı: hmyildiran
Yeni konu açmayayım ben de arkadaşımın konusuna yorum olarak yazayım dedim. ufak çaplı yani kendi çapımda bi sistem oluşturmayı düşünüyorum çok fazla bütçe ayırmadım bu yüzden amfi seçimini 100 ila 250 tl arasında yapmayı düşünüyorum lütfen bi 50 100 daha çık yukarı demeyin mümkünse istediğim aralıklarda önerilerde bulunun. 2. sorum da şu ben aşağıda sıralı olarak fiyatını ve amfileri yazıcam kafamdakileri ama daha önce hiç kullanmadıgım için sizlerden yardım istemek zorundayım bu amfilerden hangisini almalıyım, alabilirim neden??
Hei HAA-504 4 Kanal 1000Watt Anfi Ampfilikatör 130 tl
Roadstar RDA-8040 4 Kanal 4x500 Watt Köprülenebilir Amfi 200 tl
Harward HR-460 1200W - 4Kanal Oto Anfi 200 tl
KENWOOD KAC-PS847 800 W 4/3/2 Kanal Amplifikatör 249 tl
Sony XM-N1004 4/3/2 Kanal Stereo Güç Amplifikatörü 250 tl
Ben bu saydığım amfilerde şuanda kafamda olan ya MTX Ya da Xetec Almayı düşünüyorum. 4 kanal olması tercih sebebim 2 köprüyü bass a diğer 2 sini de ya komponent ya da 2 oval hoparlörde kullanmayı düşünüyorum. bu arada kafamdaki bass JBL 1214CS 1000w 250w RMS. oval olarak da Pioneer TS-6995S 600 watt lık olanı var sizce bu sistem ne derece doğru siz saygı değer bilgili arkadaşlarıma sormak istiyorum.
Hocam bakın şimdi. Xetec 600.1 dediğimiz amfi 2 ohm da 600 RMS veriyor sizin bass 4+4 ohm olduğu için 2 ohm bağlanacak. Pioneer 8601D ile de olur Xetec 600.1 ile de olur ikisiyle de verim alırsınız ama ileri de bi tane daha alırım derseniz Pioneer 8601D ye yönelin
quote:
Orijinalden alıntı: gollatr
Hocam bakın şimdi. Xetec 600.1 dediğimiz amfi 2 ohm da 600 RMS veriyor sizin bass 4+4 ohm olduğu için 2 ohm bağlanacak. Pioneer 8601D ile de olur Xetec 600.1 ile de olur ikisiyle de verim alırsınız ama ileri de bi tane daha alırım derseniz Pioneer 8601D ye yönelin
Alıntıları Göster
Kenwood veya Sony XM-N 1004 e bak gerisini düşünmen hata
gollatr
kullanıcısına yanıt
sağol hocam verdiğin bilgiye
gollatr
kullanıcısına yanıt
Hocam teşekkür ederim, izniniz olursa size bir soru daha yöneltmek istiyorum kısmet olursa yarına şu ürünleri almayı düşünüyorum;
SONY XS-NW1202E 1800 W 420RMS bu ürün ultra slim diye geçiyor ve hava kanalı yok satıcıya sorduğum zaman bana kabinin özel bi kabin olduğunu hava kanalına gerek olmadığını söyledi özellikle de ürünü önerdi.
SONY XM-N1004 amfi
Ve
Sony XS-GTF6938 6’ x 9’ inç 420 Watt 50RMS 3 Yollu Koaksiyel Hoparlör. bi sorum daha olucak sizce bu 3 ürünü alsam 420w RMS gücündeki subwooferi o amfi 2 kanalı köprüleyince kaldırır mı herhangi bir zarar verir mi? teşekkürler
quote:
Hocam teşekkür ederim, izniniz olursa size bir soru daha yöneltmek istiyorum kısmet olursa yarına şu ürünleri almayı düşünüyorum;
SONY XS-NW1202E 1800 W 420RMS bu ürün ultra slim diye geçiyor ve hava kanalı yok satıcıya sorduğum zaman bana kabinin özel bi kabin olduğunu hava kanalına gerek olmadığını söyledi özellikle de ürünü önerdi.
SONY XM-N1004 amfi
Ve
Sony XS-GTF6938 6’ x 9’ inç 420 Watt 50RMS 3 Yollu Koaksiyel Hoparlör. bi sorum daha olucak sizce bu 3 ürünü alsam 420w RMS gücündeki subwooferi o amfi 2 kanalı köprüleyince kaldırır mı herhangi bir zarar verir mi? teşekkürler
Hocam öncelikle şunu söyleyeyim o subwoofer ı biliyorum kabinini de. Ama fiyatı hakkında bir bilgim yok. Özel derken şunu kastetmek istemiştir. Bu bass ı Sony üretince yanında ona uygun, hesaplanmış vs ona uygun kabini de veriyor. Yani eğer port gerekli olsaydı onun için port da yaparlardı (PORT = Hava Kanalı). Bir sıkıntı oluşturmaz rahatlıkla kullanabılırsınız.
Sony nin 6x9 oval hoparlörlerini hiç dinlemedim nasıl olduğu konusunda bir fikrim yok. Ama onun dışında başka markalara da bakmak isterseniz Pioneer 6965s öneririm tatmin edecektir veya Pioneer 6975s.
Amfiniz ile o bass a tam güç veremezsiniz onun için bir mono amfi gerek ama sorun değil. Köprülediğinizde zaten size yetecek bir bass sesi gelecektır bir sıkıntı vs yaratmaz. Ama ayarlarını iyi bi ustaya ayarlatmanızı tavsiye ederim gidip de Gain ayarını sonuna kadar açmasınlar
Çok tesekkur ederim hocam o bahsi gecen ürünlerden 1800w 420rms lık Sony subu aldım. Fiyat 227 TL media markt da. (Teşir fiyatı) Sony 420w 50rms lik ovalleri de aldım fiyat 99tl madia markt da. (Sıfır kapalı kutu) bir de Sony n1004 ampliyi aldım. 229tl (Kapalı kutu oda) hepsi bana toplamda 555 TL ye mal oldu pazartesi günü baglatıcam ankarada Ergazi oto elektrik de. Ampliyi koltuk altına koydurmayı düşünüyorum sizce uygun mudur? 2 kanal köprü yaptırıp subu besletip 2 kanalı da ovallere yonlendirtcem.
Bir sorum daha olacak saygıdeğer hocam size, kapasitör almalı mıyım? Aracım 1986 model Opel Ascona coupe malum alternatörü ve aküsü biraz eski ve tahminim 65 amper akü. Kapasitör alsam mı alın derseniz kaç farad alayım 1 2 3 ? Gerek yok diyen arkadaşlar çok okuduğum yorumlarda ancak o araçlarla kendi aracımı kıyaslayınca en kötü 1 farad alayım diyorum siz ne dersiniz bu konular hakkında?
gollatr
kullanıcısına yanıt
Resim yuklerse bu da ürünlerimin bagajdaki halleri
quote:
Hocam ürünleriniz gayet güzel. Sorun oluşup oluşmayacağını tesisat bağlandıktan sonra anlayabılırız. Ama kapasitörden önce eğer sorun olursa akünüzü değiştirmeye bakın hocam. Tahminen şuan ki akü yetecektir ama yinede bakmak gerek.
Amfiyi koltuk altına veya arka koltuk arkasına vs. bir yere monte ettirin hocam. Ama bass kabinine monte etmesınler
gollatr
kullanıcısına yanıt
Hocam zaten subun orjinalliğini bozmamak adına ve bildiğim kadarıyla amfi teybe ne kadar yakın olursa o kadar iyi oluyor düşüncesiyle koltuk altına monta ettireceğim baya boş koltuğun altı.
Bu arada bass teşir olduğu için MTX T450 4x80 terminator ampli de denedik media markt da bildiğim kadarıyla o ampli 80rms değil 35rms etiketinde öyle yazıyordu yani bir sorun oluşturmadan çalışıyordu deneyip de aldım zaten subu.
Bir de Ankarada ikamet eden ve sistem kurmak isteyen ürünlerimi garantili alayım diyen arkadaşlar için istanbul yolundaki batıkent kavşağını geçince, şaşmaz kavşağına gelmeden sağ tarafta vatan bilgisayarın yanındaki media markt a uğramalarını tavsiye ederim özellikle ses sisteminden anlayan Gökhan adında bi arkadaş var bana o çok yardımcı oldu sağolsun usb den trailer bass lı müzikler yaptı getirdi benim telefonumdaki müzikleri dinlemem için aux kablosu buldu getirdi bir de ürünlerimin yanında 2 tane samsung camera case hediye etti elimden gelen bu kadar valla müdürüme sordum ancak bu kadar hediye verebildim dedi. Müzik sistemleri hakkında da baya bir bilgisi var ankamall deki elektro world deki mazda arabanın arkasındaki sony xplod ses sitemini kuranlardanmış kendisi 2 günümüzü aldı dizayn etmek o aracı dedi. Bunlar benden ufak tavsiye :)
Umarım büyük sorun olmaz da şuanlık kredi kartımda limit kalmadı çünkü eğer akü yetmezse 1 ay yatar sistem 1 ay sonra ancak açılır 1 akü alacak limit :)
Bu arada yardımlarınız için çok teşekkür ediyorum hocam yarın kısmetse öğlen gibi Ankara Ergazi Oto Elektriğe gidip bağlatmayı düşünüyorum.
quote:
Bu setten memnunmusunuz.
thexxroot
kullanıcısına yanıt
Bass ı sattım hem de aldığım fiyatın daha yukarısına. Kaliteli vuruyordu ama beklediğim kıvamda güçlü vurmuyordu (420 RMS i 175ile beslemenin de etkisi var bunda) Eğer yer sıkıntın yok ise slim bass çok yüksek vurmuyor ama Sony kaliteli vuruyor bunu söyliyim.
Ovaller fiyatına göre çok güzel 99 liraya almıştım son seste bile cızırtı hiç bir şey yok.
Ampliye laf yok zaten gidip jameson roadstar harward gibi tırt amfli alacagına bunu alırsın taş gibi kullanırsın. 229 tl ye almıştım şu anda 249 tl media markt da.
Bass da sony yerine Alpine sbg-1244bp 800W 250RMS lik bu modeli aldım on numara vuruyor.