Şimdi Ara

Barton için fan-heatsink tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
287
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

XP Barton 2500+ kullanıyorum. Overclocksuz dahi sıcaklık 70-80 derecelerde. Termal macun sürülmüş standart fan kullanıyorum. Bu sıcaklığı düşürecek, çok pahalı olmayan nasıl bir fan-heatsink önerirsiniz?

• o sıcaklıkla işlemcinin çalıştığına dua et.

bulursan tt cl-p0006 ve iyi bi fan alabilirsin.ben memnunum.aldığım fan dışında
  • Ne yaptın sen ya barton için osıcaklıkar çok fazla. Stock fanla bile 40-45 derece olmalıydı. Başka bir sorun olmalı.
    Ben linkteki soğutucuyu kullanıyorum. Oldukça sessiz.
    http://www.firebal.net/asp/show_stock.asp?product=fbtTTC-D9TBCU35R1
  • Biliyorum işte normalin çok üstünde olduğunu ama sanırım işlemci biraz problemli. İki farklı anakartta sıcaklıklar birbirine yakın.
  • playground arkadaşm aynı sorun bende de vardı.. söylediğin sıcaklıkları yazın görüyodm ciddi ciddi!

sonra gittim, arkadaşın tavsiye ettiği clp0006 yı aldım işlemcim yandı

clp0006 tüm cpu larla uyumlu, ondan sorun çıkartabilir yani en azından bana çıkardı.

ben çözüm olarak tt towerlarından öneririm, üstüne de güzel sessiz bi fan..

benim kasa ta210 onda kasa içi sıcaklık çok fazla oluyodu, ona da 2 arkaya 1 öne olmak üzere 3 tane fan aldım, şimdi canavar gibim maşallah! senin işlemcinin üzerindeki box fanıysa o sıcaklıkların tek nedeni, kasa içi sıcaklığının yüksek olmasıdır! onlara da bir bak derim!

• Hmm, işlemci neden yandı acaba, fanla ilgili olduğuna emin misin kardeş?
  • quote:

Orjinalden alıntı: WoraZ

clp0006 tüm cpu larla uyumlu, ondan sorun çıkartabilir yani en azından bana çıkardı.

naaptın macunsuz falanmı yerleştrdin, fan falanmı takmadın nasıl yaktın işlemciyi bu soğutucuyla
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • @playground o sıcaklıkta pc de donma olmuyor ve sorunsuzca işlem yapabiliyorsan kesinlikle sensör bozuktur...ama başka anakart demişsin o zaman işlemcide bi sorun vardır..
  • quote:

Orjinalden alıntı: dikmenibo

quote:

Orjinalden alıntı: WoraZ

naaptın macunsuz falanmı yerleştrdin, fan falanmı takmadın nasıl yaktın işlemciyi bu soğutucuyla

sorma arkadaşım, macun falan hepsi tamamdı. herşeyi yapmıştık ya da öyle zannediyodk. macunu düzgün sürdük, klipsleri taktık üstüne fan taktık sonra açalım dedik ama bios a kadar açılabildi ardından açılmadı bi daha :(

teknik serviste uzun süredir çalışan arkadaşım var, ona gösterdim. böyle olacak başka türlü olmaz dedi ama nafile yandı bi kere :(

• quote:

Orjinalden alıntı: BuRaK

@playground o sıcaklıkta pc de donma olmuyor ve sorunsuzca işlem yapabiliyorsan kesinlikle sensör bozuktur...ama başka anakart demişsin o zaman işlemcide bi sorun vardır..

Aynı anda birkaç işlem yaparken takılmalar oluyor. Yalnız XP'de speedfan'dan gördüğüm sıcaklık, biosta gözüken sıcaklıktan 10 küsür derece daha az. Yani 60 gözüküyor. Neden bu kadar fark oluyor ki, aynı sensörden bakmıyor mu ikisi de?
  • Aslında sıcaklıklar 10-15c fazla normalde de 32bit amd'ler 60-65c seviyesinde sıcaklılları tabi stock soğutmada doğru düzgün bi fan alınca sorunun kalmaz.
  • quote:

Orjinalden alıntı: ZİW®O

Aslında sıcaklıklar 10-15c fazla normalde de 32bit amd'ler 60-65c seviyesinde sıcaklılları tabi stock soğutmada doğru düzgün bi fan alınca sorunun kalmaz.

Fan için 20-30 milyon masraf yapabilirim ama o kadar masrafa değecek mi bilmiyorum. Bir de bu kadar şeyin üzerine 5 derece düşerse hiç bir anlamı olmaz yani benim için. Bi 10 derece farkettirebilir miyim acaba fan değiştirerek?
  • quote:

Orjinalden alıntı: playground

quote:

Orjinalden alıntı: ZİW®O

Aslında sıcaklıklar 10-15c fazla normalde de 32bit amd'ler 60-65c seviyesinde sıcaklılları tabi stock soğutmada doğru düzgün bi fan alınca sorunun kalmaz.

Fan için 20-30 milyon masraf yapabilirim ama o kadar masrafa değecek mi bilmiyorum. Bir de bu kadar şeyin üzerine 5 derece düşerse hiç bir anlamı olmaz yani benim için. Bi 10 derece farkettirebilir miyim acaba fan değiştirerek?

Tamamen aldığın fana bağlı bişey bu,eğer dandik ucuz bişey alırsan sana sağlıcağı performansda vasatın altında olur

• Valla o sıcaklıklar arkadaşlarında dediği gibi bi hayli yüksek. Sana tavsiyem bi termal macun al ve standart heatsink'in altındaki macunu temizleyip yeniden termal macun sür, tabi bu işlere elin yatkınsa. Ayrıca kasadaki hava akımına da dikkat et. En azından bir tane önde bir tane arkada fan bulunsun. Bu işlemler sonrasında günlük 50~55 derece soket ısısına ulaşman lazım. Eğer bunlar sana yetersiz gelirse Thermalright SP-97 tavsiye ederim. Ben yaklaşık 1,5 senedir kullanıyorum ve memnunum. Zalman ZM-F2 (90mm) fanla birlikte gayet güzel performans veriyor. Düşük devirde (oldukça sessiz) ortalama soket ısısı 40~42 derece.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.