Şimdi Ara

BART PE CD yaratma (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
1
Favori
26.120
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orjinalden alıntı: tumra

Tesadüfen "Acaba yine cevap gelmiştir de bu zımbırtı uyarmıyor mudur" diye kontrol ettiğimde gördüm ki evet, cevap gelmiş...

Ben tüm programlarımı hem Linux'da hem Windows'ta çalışabileceklerden seçtim. Böylece işime her ortamda kaldığım yerden devam edebiliyordum. Şu anda flaş bellekteki 3 GB'lık taşınabilir Windows programları sayesinde yeni kurulmuş bir Windows'a oturtuğumda yine herhangi bir işimi kaldığım yerden devam ettirebiliyorum.

Gel gelelim, her ne kadar Linux'da hemen her şeyi yapabiliyor olsak da bazı programlar veya bazı programların Thinstall'lanmış halleri Linux'da (Wine altında) çalışmıyor. Bu yüzden Windows'a ihtiyacımız oluyor.

Benim istediğim, flaş belleğe bu kadar program kurduktan sonra bir de yanımda taşınabilir Windows'u gezdirmek. Böylece illa Windows kullanmam gereken bir durumda, bilgisayardaki mevcut Windows kurulumu bozuk mu, virüslü mü diye endişelenmeme gerek kalmayacak.

Bunun bir yararı da şu ki, üniversitenin bilgisayarlarına tam işlevsel bir PE yükler ve taşınabilir programları kopyalarsak artık bilgisayarların bakımları inanılmaz kolay olacak. Hatta her öğrenciye kendi Windows'unu okulda kullanma imkanı sağlayabileceğiz.

"bazı programlar veya bazı programların Thinstall'lanmış halleri Linux'da (Wine altında) çalışmıyor."
    Benim PE'm de de henuz calismiyor (sherpya da denemedim), konu hakkinda ilgilenecek firsatim olmadi. Ama ihtiyacimda olmadi, zaten kullandigim programlar thinstall suz calisiyor, ve kurulum gerektirecek programlarda PE ye yuklenmis oluyor (or: partition magic)

"Benim istediğim, flaş belleğe bu kadar program kurduktan sonra bir de yanımda taşınabilir Windows'u gezdirmek."
    istegin ve yukarda yazdigin amaclara gore PE senin istedigin cevap olabilir/olmayabilir.
    olmayabilir, Nedeni de PE nin adinda gizli, Preinstalled Environment. Sayende ogrendigim slax dakine benzer (yada baska) bir yontemle degisiklikleri saklamak pek mumkun degil. Kisaca su andaki bilgilerimle Solidworks u PE ye kuramam (teorik olarak mumkun, pratik olarak karın agrisi).
    olabilir, cunku bu ozellikleri ile benim gibi windows a aliskin birinin ihtiyac duyabilecegi her acil/normal program PE ye konabiliyor. messenger, firefox, ie, miranda, mirc, partition magic, paragon partition manager, hd tune, open office, gimp, vsvsvs

Bir de USB ye XP kurmak var, (hakiki XP , PE degil), lab icin iyi bisi olmayabilir, lab da hd varken niye usb kullanip yavas windows a katlanalim, nede olsa hepimiz biliyoruz windows kasar, ben hic denemedim henuz, farkli donanimlara baglanip baglanamadigini bilmiyorum (yani taşınabilir mi degilmi bilemiyorum), nette tutorial lar var, biraz okuman ugrasman gerekir, lakin senin bir Windows tan isteyecegin herseyi rahatlikla usb den yapar, zaten gercek windows. USB ye kurduktan ve programlarini vs ekledikten sonra yedegini alirsin (ghost vs) sonra kurmak bir daha sorun olmaz.
    Ben USB ye XP kurma fikrine pek sicak bakamadigimdan ve PE ile ihtiyacim olan tum isleri gordugunden zaman ayirip ugrasamadim.

Windowsumsu gorunumu ve calisma sekli ile gayet iyi calisan livexpPE yi dene
    http://winbuilder.net/download.php?view.35
    Tabi BartPE gibi 32mb ramde calismiyor :>, sanirim minimum 96 (yada 196) ram gerekiyordu.
    Birde sherpya XPE var
    hem bartpe nin sitesinde hem sherpya sitesinde nasil kurulacagi aciklanmis (zaman alir)
    lakin sherpya XPE normal xp32 ile kurulan herseyi icerir, en büyük PE cdsidir, ve en büyük yeri kaplar ve en yavaş acilanidir.
    (xp32 olan bir bilgisayarin varsa, reatogo xpe yi dene, reatogo islemleri otomatik yaparak sherpya xpe yaratir)
    Tabi sherpya xpe de iyi ram ister,
    neticeye gore aradigin PE yada PE degil diye karar verirsin.

lab icin en güzeli su yontemi tavsiye ederim:
    1***) Ghost 11 ile tüm bilgisayarlara windows kurulduktan sonra yedek alinir, sonra bu yedek server olacak bir bilgisayara konur. (tabi ben uyaniklik edip gizli bir partitiona da saklayabilirim, ama serverdada muhakkak bulunur, maksat saglam kazık)
    1b) Eger bilgisayarlarin anakartlari ayni ise ayni ghost 11 imaji diger bilgisayarlara aktarilabilir. Aktardiktan sonra tek yapman gereken bilgisayarin adini ve SID ini degistirmek, onun icinde MS in dagittigi freeware bir SID changer programı var.
    Ben pratik buldugumdan sid/compname degistirdikten sonra yine ghost ile yedek alip servera koyarim. Duruma gore degisir, 200 tane ayni anakartli bilgisayar varsa tek imaj, 30 tane varsa 30 imaj. :>, farkli imajlar yer kaplasada tec servis olayini kolaylastirir.0
    1c) anakartlari farkli bilgisayarlarada ghost imaji konabilir, ama ben pratik bulmadigimdan bosver :>.

--Ilgili bilgisayar coktugunde, hemen bir PE cdsi/usbsi ile o bilgisayari acar, ağ uzerinden servera baglanip ilgili bilgisayarin yedek ghost dosyasini secerek kurmasini soylersin. Gider bir cay icersin.
    (ghost11 linux+wine ile ne yapar bilemem, olabilir olmayabilir, wine nin disk erisimine nasil izin verdigi ile ilgili, livecd linux larda ag uzerinden partition dosyasini kuracak baska cozum muhakkak vardir :>, sen linux cusun, o kismi senin bilecegin is)

"her öğrenciye kendi Windows'unu okulda kullanma imkanı sağlayabileceğiz. "
    Yontemi şık bulmama ragmen sevmesemde yazmadan olmaz:
    bunu windows un kendi ozellikleri ile zaten yapabilirsin,
    yontem soyle isler:
    kullanici profilleri üye sayisina gore labda server bir bilgisayarda saklanir.
    kullanici adini ve sifresini girdiginde server bilgisayardan dosyalari suratle o bilgisayara aktarilir. Serverda duranlar sadece depo dosyalari degil, kisisel ayarlar (hkey_current_user), (zaten registry ve hersey \Documents and Settings\kullaniciadi\ ile geliyor)
    Tabi bir limit konur, mesela 100MB
    kullanici logoff yaptiginda yeni dosyalar servera gonderilir.
    Bu cok tatli isleyen bir yontemdir (bizzat kullandim, ama kurmadim),
    Neticede serverin gucune bagli olarak kullanici uni de lab bilgisayarina bagli her bilgisayarda kullanici profili ile mutlu mesut window kullanabilir. (5 lab bir servera bagli, kabaca 300 bilgisayarlik sistem güzelce calisiyordu eskiden)

ogrenmek zaman alacaktir, ben labda calismadigimdan ve serverlik ile ilgili baska birseyle ugrasmadigimdan hic ogrenmedim, lakin bildigim kadari ile yukarda yazdiklarimin yaninda bol bol kullanici izni vs yapman gerekiyor.

umarim cevap tatmin edici olmustur, denemelerde iyi şanslar, kolay gelsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lancelot_Real -- 8 Kasım 2008; 10:24:22 >

• lancelot ben bu bartpe yi çöken windowsumdan bazı dosyalarımı kurtarmak amacıyla kullanmıstım ama içine baska hiçbir program yüklemeden. Bilgisayarı bununla boot ettikten sonra acaba veri yedeklemeyi nasıl yapabilirim? yardımcı olabilirsen cok sevinirim. Şimdiden teşekkürler..
  • quote:

Orjinalden alıntı: grandwoywoy
    Bilgisayarı bununla boot ettikten sonra acaba veri yedeklemeyi nasıl yapabilirim?
    Diskin bir bolumunden diger bolumune kopyalayarak (ör C: den D: ye)
  • bende hata verdi hata kısmında 1 yazıyor neden kaynaklanmış olabilir
    Hata : getinfvalue()''winntdirectories,2 ve 3 birde ben ıso dosyası yaratmak istiyordum en sonunda log dosyası kaydedildi diyor ama iso dosyası diye bi dosya görülmüyor yardımlarınızı bekliorum şimdiden teşekkürler
  • Ellerin dert görmesin, beni büyük bir yükün altından kurtardın, sağolasın.
  • gerçektenmi xp hep cd`den çalışıyo yoksa program ismimi sadece belki komik bir soru ama
  • arkadaşım benim laptopun hdd çoktu o yüzden windows kuramıyorum pardus sürümlerini denedim ama onlarda çalışan cd olarak açılmadılar ne yapabilirim acaba merak ediyorum BartPE ile internete rahatca girebilirmiyim tabii bişey indirme yada kaydetme olmadan birde usb hddm var ama ona kurmak istemiyorum o da pek tekin degildir de ondan fazla elektrikte bırakmıyorum...ona erişebilirmiyim yani jdownloaderi o disk üzerinden kullanarak boş bir BartPE ile ne şekilde internete girebilirim yada kullanabilirim önerilerin nelerdir ben sadece internete girecegim için wireless networku destekleyen windows yada linux sürümlerinden birini onerebilirmisin sadece firefox çalıştıracagım...

eger konuşmak daha cok bilgi almak istersen msn adresim : eonder87 @ hotmail.com
  • paylasım icin tesekkur ederim elinize saglık
  • ARKADAŞLAR BART PE YI HAZIR HALE GETIRDIM ISOLADIM ISTEYEN HERKESE YOLLARIM. SADECE ISOYU CDYE YAZDIRIRSINIZ..TEST TETTIM. CALISIYOR.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.