Şimdi Ara

Barkod okuyucu sorunum var :(

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
15.312
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar. benim sorunum barkod okuyucumun diğer pc lerde çalışıp kendi pcmde çalışmaması. geçen kısadevreden dolayı pcm yandı yeni pc aldım sigortadan. bu yeni pc de çalışmıyo. şirkette kullandığım için diğer pclerde baktım çalışıyor.ufacık bir bilgi ; klavye giriş yerine takıyorum. cevaplarınızı bekliyorum.Teşekkürler

• Yapay Zekanın Yanıtı

Barkod Okuyucunuz Sorun Çıkarıyor mu?

Barkod okuyucular, işletmeler için verimliliği artırmak ve hataları azaltmak için hayati bir cihazdır. Ancak zaman zaman sorunlar ortaya çıkabilir ve bu da iş akışını engelleyebilir.

Eğer Performax barkod okuyucunuz okumuyorsa, aşağıdaki adımları deneyebilirsiniz:

• Barkod okuyucunun güç kaynağına doğru şekilde bağlı olduğundan emin olun.
    • Barkod okuyucunun lenslerinin temiz olduğundan emin olun.
    • Barkod okuyucunun kablo bağlantılarını kontrol edin ve hasar olup olmadığını inceleyin.

Tiger, Hyper veya Datalogic barkod okuyucularınız çalışmıyorsa, aşağıdaki adımları izleyin:

• Okuyucunun el terminali ile doğru şekilde eşleştirildiğinden emin olun.
    • Okuyucunun pilinin dolu olduğundan emin olun.
    • Okuyucunun yazılımının en son sürüme güncellendiğinden emin olun.

Afanda barkod okuyucunuz okumuyorsa, aşağıdaki adımları deneyebilirsiniz:

• Okuyucunun USB kablosunun bilgisayarınıza doğru şekilde takıldığından emin olun.
    • Okuyucunun sürücülerinin güncel olduğundan emin olun.
    • Okuyucunun yapılandırmasını kontrol edin ve doğru ayarları kullandığınızdan emin olun.

El terminalinizin barkod okuyucu ışığı yanmıyorsa, aşağıdaki adımları deneyin:

• El terminalinizin pilinin dolu olduğundan emin olun.
    • El terminalinizin yazılımının en son sürüme güncellendiğinden emin olun.
    • El terminalinizin barkod okuyucu modülünün hasar görmediğinden emin olun.

Bu adımları izledikten sonra barkod okuyucunuz hâlâ çalışmıyorsa, üreticinizle iletişime geçmeniz gerekebilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Bu barkod okuyucu cihazlarına ait sürücüleri Pc nize yüklediniz mi ?
  • DiÄŸer pclerde yúklemeden çalışiyo. zaten kollu barkod olduÄŸu için yûkleme cdside yok.
  • Benim çalıştığım şirkette İT de çalışan bir arkadaşım barkot okuma cihazları ve el terminalleri için Bilgisayarınızda Active Sync Kurulu olması gerektiğini söylüyor. Active Sync'i kurup tekrar dener misiniz?

http://www.microsoft.com/downloads/tr-tr/details.aspx?familyid=9e641c34-6f7f-404d-a04b-dc09f8141141&displaylang=tr
  • Yardmci oldugun icin cok tesekkur ederim. yarn isyerinde deneycegim.( tldenyaziyrm o yuzden turkce karakterler yok. kusuruma bakma)tekrar tesekkurler
  • Okuyucunuzun markası, modeli ve işletim sisteminiz nedir ?
  • Rica ederim. Umarım sorununuzu çözmeye yarar.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Kart Okuyucu Çalışmıyor.
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • işyerinde denedim herhangi bir değişiklik olmadı. tık sesi geliyor ama pc deki ekrana klavye görevi görmüyor . daha doğrusu aktif değil . okuyucunun markası genesis model no: bc-201 .kollu okuyucu .işletm sstemi xp .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi baykene -- 4 Ocak 2012; 9:10:10 >
  • ps2 klavye girişinden kullanıyorum dediniz, bilgisayarı da kısadevre yaptım dediniz.

buradan çıkan sonuç bilgisayarınızın klavye çıkışının zarar gördüğü, kullandığınız klavye muhtemelen usb,

bunun en pratik çözümü ps2 klavye-mouselerin yanından çıkan ps2-usb dönüştürücüsü olacaktır. denemekte fayda var,

resmi budur :

Barkod okuyucu sorunum var :(

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mr.big -- 4 Ocak 2012; 23:15:21 >
  • kusuruma bakmayın orda "da" eklemini koymadığım için yanlş anlatmş oldum. durum şöle ; 2 sene önce pcmde barkod okuyucu çalşmadığı için bizim paketleme bölümümüzün pcsini aldım . onda çalışıyodu. sonra 2 hafta önce bu bizi kısa devreden dolayı yandı . yerine sigortadan güzel özellklere sahip pc aldık. şirketimizde 16 bit sistemli bir program olduğu için xp yüklettirdik. ama şimdi napsam brkod okuyucuyu kullanamıyorum. 2 adet var bende birisi kollu genesis modeli diğeri ise ncr1000 tipli lazer okutmalı . bilgilerim bunlar. Yardımlarınız için teşekkür ederim.
  • Arkadaslar sorunu halettm usb li bir okuyucu aldm. srunsuz çalÅŸti.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.