Şimdi Ara

BARIŞ PINARI HAREKATI BAŞLADI🔥 🇹🇷 (2135. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
8 Misafir - 8 Masaüstü
5 sn
45.542
Cevap
163
Favori
2.745.832
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
266 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 21332134213521362137
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Yıllardır Türkiye Suriye'ye giremez,Suriye bataklığında batar deyip aklı sıra halkta panik oluşturup Türkiye'nin Suriye'ye girip pkk'yı perişan ermesine engel olmaya çalışan marksist solcu Troll twitter.com/Mustafa_Selanik kafalılar vardı. Sürekli bu algıyı pompaladılar sosyal medyada. Afrin'e girerse çıkamaz diyorlardı çünkü uluslararası ilişkilerden ve dengelerden haberleri yoktu. Olsa da aklı sıra pkkyı güçlü gösterip Türkiyeyi korkutma peşindeydiler. Ne oldu Afrin'de? Pkk 1 gece kaçtı gitti.
    Şimdi de yine aynı algı operasyonunu yapıyorlar. Arkadaşlar yemeyin bu algı operasyonunu.
    Kobani,Tel Afer,Tel Abyad,Resulayn,Münbiç bir Hakkari değil,bir Kandil değil. Nato'nun en güçlü 2. ordusu Türkiye'nin buraları alması en fazla 3 ayı alır. O da strateji gereği.
    Türkiye daha Özel Kuvvetleri cepheye sürmedi. Şehir merkezlerine girildiğinde Özel Kuvvetler operasyonlara başladığında ne olacağını tüm dünya biliyor.
    Troll Mustafa_Selanik gibiler işlerine gelmediği için uluslararası dengeleri dikkate almazlar.
    İçimizdeki pkk destekçisi marksist solcular istemese de Suriye'de pkk devleti planı bitmiştir.Kobani'nin kontrolünü ortak devriye adı altında Türkiye'ye verdiğinde bu yazıyı ve beni hatırlarsınız.
    Rusya'nın ikide bir " Suriye'nin bütünlüğü" lafına inanmayın. Suriye bölünüyor,TR de payını istiyor.Türkiye olmadan Suriye'de ve Akdenizde istediğini yapamayacağını anlayan Rusya ve ABD,Suriye'yi paylaşma konusunda Türkiye ile anlaştı. Kuru gürültüye kavgaya bakmayın. Suriye'ye giren girdi,artık çıkmaz.
    Pkk'nın veya Esed'in kaybetmesine ideolojik sebeplerle hayal kırıklığına uğrayıp üzülenler varsa Şam'da yada Kandil'de yaşayabilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • ortalık karışmış sonu hayrola...

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bunlar tamamda bize itelenen bu Suriyelilerle ve cihatçı Öso ile ne yapacağız? Bunlarla ilgili plan nedir? Suriye'nin toprak bütünlüğüne karşı olmadığımızı sürekli söylememiz neticesinde Bab, Afrin,Cerablus ve Tel Abyad gibi yerleri ne yapacağız paralel bir Suriye devleti mi kuracağız burada?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >



  • Utanmadan o mektuptan sonra bir de diyaloğa çağırıyorlar.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Esad kuzey suriyeyi ypgye verdi. ypg özerklik kazandı. tıpkı ırakta özerklik kazanan kürtler gibi. Şimdiden devlet kurma amacında değiller. Onlara şimdilik özerklik yetiyordu ve aldılar. Esad ise tek bir kurşun sıkmadan eski topraklarına kavuştu. Rusya ise Suriye'deki bu çatışmaların bitecek olmasıyla istediğine kavuştu(daha idlib meselesi çözülmüş değil biliyorum). Şu durumda Türkiye'nin bir kazanımı yok. Sahada kazandığımızı masada kaybettik tarih tekerrür etti yine. Abd ve Rusya Suriye'deki petrol ve doğalgazı aralarında pay edecekler belli. Muhtemelen bunun karşılığında Abd askerlerini çekti. Yine kaybeden taraf biz olduk
    Ama nasıl kaybetmeyelim ki? Ortadoğu gibi bir çukurun içindesin ve kimse seninle müttefik olmuyor herkes sana karşı. Şu durumda yapacak ne var ki? Tam hükümeti suçlayacam ama bu gerçekleri hatırlayınca diyorum şu ortamda ne yapabilirsin ki?




  • Beyaz Saray'daki Türkiye konulu toplantıda Demokratlar-Cumhuriyetçiler Trump'ı PASİF durduğu için topluca linç etti.

    Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi ABD Başkanı Donald Trump'la kavga edince salonu terk etmiş.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Emekli Komutan

    Kobani'nin alınması Tel Abyad'ın alınmasına,Munbiç'in alınmasına benzemez. Bombalar dümdüz edersin toz duman gider girersin ama Amerika'nın da istediği öyle yap da dünyanın desteğini alıp Türkiye'yi ekonomik olarak bitireyim.
    YPG mi Pkk mı,PYD mi adı her ne ise bu hırsız terör örgütünün,bu örgütü Putin'in kucağına düşürmek Türkiye'nin ve Rusya'nın ortak planıydı ve düşürdüler. Herşey Türkiye'nin planladığı gibi gidiyor. Erdoğan işler ters gittiği zaman saklayamayan vucut diline yansıtan,belli eden biri. Bakın Erdoğan oldukça rahat ve mutlu.
    Afrin'i hatırlayın beyler Afrin'i.
    Pkk yok direneceğiz falan demişti,Esad güçleri girdi ve arkasından biz elimizle koymuş gibi hedefleri teröristleri vurduk. Nasıl olmuştu? Sıkıştığımız bir anda Esad askeri sanılan teknik ekip Afrin'e girdi,koordinatları aldı verdi vurduk.
    Şuan işin açıkcası Kobani konusunda işimiz zor ve bilin bakalım kim yardıma geldi. Tabiki gizli anlaşmalar çerçevesinde Rusya devreye girdi. Bakın bu yazıyı unutmayın: Kobani'de Türk askeri güvenliği sağlayacak. Teröristler direnmeden Kobani'yi teslim ediyor,biz de uğraşmadan alacağız. Yok pkk teslim etmem derse,Rusya içeri girip cephanelerin ve terörist üstlerinin konumlarını alıp bize verip çıkacak. Sonra izleyin Afrin'de olduğu gibi Pkk 1 haftada kaçmıyor mu.
    Rusya da biliyor biz olmazsak pkk-pyd'yi Suriye'den çıkaramazlar. Bunun için Türkiye ile anlaşma yapıldı,Türkiye Kobani'yi ve diğer sınır bölgelerini alacak,Türkiye de Munbiç ve Afrin ile ilgilenmeyecek.
    Sonuç olarak Suriye'de Pkk merkezli devlet planı bitti. Pkk tekrar Kandil'e çekilecek ve Türkiye'nin Kandil'i ele geçirmesi yeni silah sanayimizle 6 aydan uzun sürmez.
    Arkadaşlar,40 yıldır bizi sokan yılanın kuyruğunu kopardık kaçıyor,başını ezmemize az kaldı.
    Rahat olun. Rusya ile Türkiye artık stratejik ortaktır ve gizli ajanda ile planlandığı gibi herşey yolunda. Sadece İran sorun çıkarmaya çalışacaktır Esed (Esad) üzerinden ama Putin Esed'e havucu gösterince İran sadece izleyebilir.
    Sonuç olarak belki yazının uzunluğundan kafanız karışmış olabilir; Zorlanarak alacağımız Kobani'yi Rusya ile planladığımız şekilde kolaylıkla alıyoruz. Rahat olun. Pkk son günlerini yaşıyor. Marksist devlet hayali kuran içimizdeki hainler oturup ağlayabilirler,ABD ve Rusya bizi sattı,sonuçta emperyalist güçler değil mi diye tweet atabilirler. Marksist devletinizi askerimizi,öğretmenlerimizi,kaymakamlarımızı,çocukları bebekleri öldürerek mi kurmayı planlıyordunuz?
    Dediklerinize aynen katılıyorum.Türk-Rus ilişkileri çok gelişti ve Akdenizde ortak çıkarlar var.Rusya PYD için Türkiyeyi dışlarsa bütün projeler havaya uçar ve Akdenizdeki gaz Avrupaya ulaşıp Rus gazına alternatif yaratılır.Hatta Kırım'ın güvenliği bile tehlikeye girer.Neden iki tarafta böyle kaybet-kaybet ilişkisine sürüklensin ki




  • Pence yarın pkk koordinatlarını ve silahların konumlarını Erdoğan'a sunacak. Görüşmeden sonra gece bombalama başlar. Sandılar ki tehditlerinden santajlarından korkup pes edecektik.
    Bugün bir anda planlanan Erdoğan'ın Rusya ziyareti Amerika'ya gözdağıdır,bize destek olmazsanız umrumuzda değilsiniz mesajıdır.
    ABD'nin vereceği(hediye edeceği) koordinatları yarın gece vurmaya başlamazsak bana hatırlatın. Bir daha burada yazmam.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yalnız o mektubun dili ve aşağılayıcılığı bilerek yapılmış bir şey. Sızdırılması da bilerek yapılmış bir şey.

    Trump salak bir siz akıllısınız.
  • Trump tam müptezel olduğunu bu gece tescilledi.






    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi radko -- 17 Ekim 2019; 1:26:35 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • Bu arada yıllarca Clinton - Ecevit fotoğrafı üzerinden algı yapan aktrollere gelsin bu mektup.

    Bu ülkenin başına gelen en kötü şey bu iktidar kesinlikle.

    8 yıl sonra aynı yere geldik ve elimizde harcanan milyar dolar ile 5.5 milyon Suriyeli kaldı. Her şey müstahak bize.
  • Deniztns kullanıcısına yanıt
    O da hep dış basın ve içimizdeki teröristler yüzünden oldu zaten.
    Kobanide insanlar ölüyor,
    daeş kürtleri katlediyor
    Türkiye sınır kapılarını açmıyor
    Vb gibi manşetlerle bugün olduğu gibi üzerimize oynadılar,
    Sınır kapılarını açtığımızdaysa 5 milyon suriyeliye kucak açmış olduk.
    Şimdi güvenli bölge oluşturup geri göndermeye çalışıyoruz.
    Yine aynı terhane.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: felsefesever

    Bu arada yıllarca Clinton - Ecevit fotoğrafı üzerinden algı yapan aktrollere gelsin bu mektup.

    Bu ülkenin başına gelen en kötü şey bu iktidar kesinlikle.

    8 yıl sonra aynı yere geldik ve elimizde harcanan milyar dolar ile 5.5 milyon Suriyeli kaldı. Her şey müstahak bize.
    Adama cevabı cumhurbaşkanı 9 Ekim’de vermiş zaten bu neyin kafası





    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DenzeL_28 -- 17 Ekim 2019; 1:39:9 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • hocam zannetmiyorum ama inşallah yazdıklarınız gibi olur herşey. buraya yazdıklarınızı okuyunca pek ciddiye almadım ama tsk nın hala münbiç e güncel askeri sevkiyat haberlerini görüyorum. ayrıca ayn el arab bölgesine o kadar sevkiyat yapılıp neden beklenildi ki? yani bu iki bölgeye olan sevkiyatlar rusya-ypg ile ilgili yazdıklarınızı doğruluyor gibi.
  • Mete yararı imamoğluna karşı aday çıkartırlar bu geceden sonra😆

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Arda ML

    Beyaz Saray'daki Türkiye konulu toplantıda Demokratlar-Cumhuriyetçiler Trump'ı PASİF durduğu için topluca linç etti.

    Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi ABD Başkanı Donald Trump'la kavga edince salonu terk etmiş.
    Trump demokratlara geçen bunlar 3.sınıf siyasetçi bunlarla ne konuşacağım ben demiş.

    Sanırım bu dediğin toplantıda aynı zamanda demokratlar bu durumdan dolayı sinirlenip dumur olmuş ve biri mikrofonu ısırmış.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi M3lank0lik -- 17 Ekim 2019; 1:46:52 >
  • The Nameless Man T kullanıcısına yanıt
    Farklı düşündüğümüzü makale tadında paylaşmamız ne güzel. Diğer kelime yazıp cümle kuramayan arkadaşlar gibi hakaret etmediğiniz için teşekkürler.

    Irak'taki özerk yapıdan kastınız Barzani ise,Barzani ile Pkk farklı konumdalar. Barzani ve ailesi sanırım en az 100 yıldır orada. Türkiye'de silahlı mücadeleleri yok diye biliyorum.
    Türkiye,Barzani'ye eğer Türkiye'de hak iddia etmeyeceksen ne yaparsan yap diyor gibi.
    Şuan pkknın Kandilden başka gidecek yeri yok.
    Rüzgar yön değiştirdi,pkk devleti planı bitmiştir,artık nefes alabilecekleri yer arayacaklar. Tahmin ediyorum Türkiye pkkyı Irak tarafına kovalayacak ve orada Barzani ile çatışarak birbirini bitirmesini izleyecek bir süre. Bu şekilde pkkya karşı kürtlerin desteğini arttıracak. Pkk Barzani ile çatışırsa sen gör bak kürtler bir anda pkk düşmanı olur. Tahmin ediyorum pkkyı ırak'a sıkıştırıp,pkk barzani çatışması olmasını beklemek şuan devletimizin en çok planladığı stratejidir.
    Esed ve Rusta'nın şimdilik pkkpyd ile anlaşmış gibi yaomasının sebebi ABD'nin verdiği binlerce tır silahı almak istemelerinden. Rusya neden pkk yı Türkiye'nin elinden karşılıksız kurtarsın. Rusya pkkdan silahları alacak,sonra şutlayacak hadi neereye gidiyorsam git deyecek. Şuan Esed ve Rusya'nın derdi pkkdaki silahları almak. Aldıktan sonra bizim kucağımıza atarlar pkkyı.
    Uluslararası ilişkilerde STRATEJİK ORTAKLIK" kavramı çok önemli,öyle sıradan bir kavram değil.
    Bakın Amerikan Neo-Con'un şuan son prensleri Pence ve Pompeo Türkiye'ye geliyor acele. Eğer onların eli güçlü olsaydı,bizi ikna edecek teklifleri ve telefonda söylenemeyecek gizli teklifleri olmasaydı Türkiye'ye gelmez,bizimkileri ayağına çağırırlardı. Pompeo ve Pence'nin koşa koşa ülkemize gelmeleri kötü değil,iyidir.
    Teklifleri var ama yarın belli olur. Pompeo ve Pence'nin gelmesi Erdoğan tarafından Putin'e de bir mesajdır. Bak,istersem ABD ile anlaşırım onunla Suriyede ortak hareket ederim mesajıdır. Osmanlı ve Türkiye yıllardır denge siyasetini çok iyi yapar,buna Türk aklı diyebiliriz.
    Benim anladığım ve tahminim ABD Türkiye'ye Suriye'de ortak ordu kuralım,kontrolü beraber sağlayalım teklifi. Bazı pkk elebaşlarını teslim edeyim diyecektir. Karayılanı verdi diyelim ama zaten pkk içindeki yükselen amerikancı diğer grup Karayılanı bitirmek istiyor,hatta pkk içinde Karayılana suikast yapılmak istendi Kobani merkezli liderler tarafından.
    Türkiyede öldürülen pkklıların da ekseriyetle Karayılanın adamları olması analiz edilmeli.
    Pkknın diğer yönetimi tarafından Karayılanın ekibi tasfiye ediliyor yani. Karayılanın hangi ülkelerden pasaportu var analiz edilmeli.
    Sonuç olarak kurufasulyenin faydalarına gelirsek ok yaydan çıktı. Türkiye bekledi bekledi ve masaya oturdu.
    Siz bakmayın gizli pkk destekcilerinin "Türkiye Suriye bataklığına girerse batar" algısı yaparak halkta panik oluşturup operasyonları engellmeye çalışmasına. Tamamen algı operasyonudur. Suriye hava sahası Türk savaş uçaklarına açık olursa pkkdaki toprakların alınması en geç 3 ay sürer,hava sahası açık olmazsa 6-9 ay içinde biter.
    Bakın,pkk hemen esed ile anlaşmaya çalıştı,yıllardır elde ettiği kazanımlardan vazgeçip Esed'e yani Rusya'ya teklif etti.Madem direnip kazanabileceklerine inanıyorlar neden direnmiyorlar. Düzenli orduya ve dünyanın en yetenekli özel kuvvetlerinden birine sahip olan Türkiye'ye direnemeyeceklerini biliyorlar. Zaten şimdiden sadece su ve elektrik kesilince paniklediler. Elektrik kesilince ağlayanlar mı direnebilecek aylarca.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • sirulas kullanıcısına yanıt
    Bakın,Rusya Afrin'deki ve diğer bölgelerdeki islamcı grupları vuracağını bitireceğini söyledi Türkiye'ye. Kulağa hoş gelebilir,Rusya vuracak 40bin islamcı militan ölecek bitecek sanılabilir ama o kadar kolay değil. Hele Türkiye bu militanlara destek verirse hiç kolay olmaz. Rusya bunu biliyor.
    Türkiye de dedi ki Rusya'ya:
    Sen şimdi vurma,ben onları kullanıp pkkya karşı operasyon yapayım. Zaten çatışmalarda çoğu ölür ve sayıları azalır dedi. Ayrıca ben bu islamcı militanları pkk bölgelerine kaydırdığımda Afrin boşalır sen de daha kolay girersin dedi.
    Bu plan Rusya'nın işine gelen bir plan tabiki.
    Zaten Türkiye'nin başından beri ismi sık sık değişen ÖSO gibi militanları eğitmesinin sebebi birgün pkkya karşı operasyonlarda kullanmak içindi.
    Kimse küçümsemesin,şuan Suriye'de Türkiye'nin yönlendirdiği en az 20bin silahlı oluşum var.
    Tabiki bu 20 bin kişi aç susuz silahsız durmuyor,örtülü ödenekten para gidiyor.
    Türkiye de diyorki ben bunları Rusya öldürsün diye mi büyüttüm yedirdim yetiştirdim.
    O halde bir an önce pkkya karşı kullanayım,ölen ölsün,kalan kalsın.
    Düzenli Türk ordusu ile kısmem eğitimli bu 30bin civarı şimdiki adı Suriye Milli Ordusu denilen oluşum bir araya geldiğinde pkknın direnmesi sadece birkaç aydır. İsterse pkk 100bin militan olsun.
    Bu arada,Esad'ın asker sayısı çok az ve çok yorgun. Suriyede 5 Rus askeri ölse Rusya karışıyor,Rus halkı ne işimiz var bizim Suriye'de diye gösteri yapıyor.
    Rusya'da fırsat kollayan bir muhalif yapı olduğunu da unutmayalım.
    Suriye'de Türkiye ile anlaşmaya Rusya'nın da ABD'nin de ihtiyacı var.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Abd çalkalanıyor şu aralar mektup pelosiye 3.sınıf siyasetçi dmesi adamları karıstırdık yeminle yanlız abd de bizi tutan bir tek trump var oda giderse işimiz yaş gerçektende

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • DenzeL_28 kullanıcısına yanıt
    Dalga mı geçiyorsun? Bu mektubun cevabı bu mu? Çoluk çocuksunuz hakikaten.
  • 
Sayfa: önceki 21332134213521362137
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.