Şimdi Ara

BARIŞ PINARI HAREKATI BAŞLADI🔥 🇹🇷 (2136. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
45.543
Cevap
163
Favori
2.745.817
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
266 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 21342135213621372138
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: felsefesever

    Dalga mı geçiyorsun? Bu mektubun cevabı bu mu? Çoluk çocuksunuz hakikaten.
    Heee dalga geçiyoruz, çok bilmiş arkadaşım çoluk çocuk diye itham edeceğine açık açık yaz bakalım sence daha doğru ne cevap verilmeliydi devlet aklıyla, yaz da forum ahalisi olarak öğrenmiş olalım. Burdan klavye den sallamak ile olmuyor neymiş bu mektubun cevabı buymuymuş muş



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DenzeL_28 -- 17 Ekim 2019; 2:29:17 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: DenzeL_28

    Heee dalga geçiyoruz, çok bilmiş arkadaşım çoluk çocuk diye itham edeceğine açık açık yaz bakalım sence daha doğru ne cevap verilmeliydi devlet aklıyla, yaz da forum ahalisi olarak öğrenmiş olalım. Burdan klavye den sallamak ile olmuyor neymiş bu mektubun cevabı buymuymuş muş

    Alıntıları Göster
    Şu mektup AKP'den başka bir parti iktidarında yazılmış olsaydı sizin o yandaş medya ortalığı yıkmıştır.

    Kıbrıs fatihi olan Ecevit'i bile bir fotoğraf yüzünden linç ettiniz. Utanma diye bir şey yok.




  • Yazının ana teması sıkıntılı yanıltıcı. Ghouta'da Douma'da Hama'da yıllarca Esad ile çatışan radikal Öso militanlarının pkk için yetiştirildiğini söylemen gerçek dışı akla mantığa uymayan birşey. Şuan Suriye Milli Ordusu denen oluşumun içindeki örgütler belli bunlar en başından beri Esad ile çatıştılar. Ayrıca ypg 2014 yılında bitmek üzereydi militanı yoktu Amerika devreye girmeseydi. Adamlar ölecek diyorsun da İdlib'e hakimler orada gözlem noktalarımız var Esad bunları öldürmesin diye kurduğumuz bunların aileleri var. Esad buraya saldırdığında ne olacak bunlar nereye gidecekler? Avrupaya emperyalistlere güvenip aldığımız dün mülteci bugün neredeyse vatandışımız olan Suriyelileri ne yapacağız? Bunların cevabını hala alamadım.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: felsefesever

    Şu mektup AKP'den başka bir parti iktidarında yazılmış olsaydı sizin o yandaş medya ortalığı yıkmıştır.

    Kıbrıs fatihi olan Ecevit'i bile bir fotoğraf yüzünden linç ettiniz. Utanma diye bir şey yok.

    Alıntıları Göster
    Benim ak partili olduğumu nerden çıkardın be densiz, sen ilk önce hitap şeklini düzelt, akıl vermeye kalkılıyorsan en mantıklı doğru cevap ne verilmeliydi onu söyle lafı dolandırıp boş lafı kes.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • su forumda konuslanların 1000 de 1 haber program gastelerde yok burdan tüm yorumcuları tebrik ediyorum yılmadan okuyorum
  • Amerika içerden bölünmüş durumda.Tarihlerinde ilk defa bu kadar bölünmüş vaziyetteler.Bunun nedeni de Trump'ın kendisi.

    Trump diğer Amerikan başkanlarından farklı olarak Amerikan emperyalizmini en açık birşekilde eleştiren tek başkan oldu.Bilinçli ya da bilinçsiz adam her fırsatta ''Biz neden ortadoğudayız?'',''Askerlerimiz neden bizi ilgilendirmeyen bir savaşta?'',''Oralarda biz ne arıyoruz?'' dedi.Dahası daha geçenlerde ''Irak'ın işgalinde de gerekçemiz yoktu.Nükleer silahlar yoktu ve fakat bize Irak'ı işgal ettirdiler'' dedi.Dün de yanılmıyorsam ilk defa ''Türkiye incirlik üssünde ki nükleer silahlarımızın güvenliği hakkında rahatım'' diyerek açık açık Türkiye'de nükleer silahlar olduğunu kabul eden ilk başkan oldu.

    İşte bu nedenle Amerikadaki savaş isteyen senatörler,silah tüccarları ve İsrail'in güvenliğini düşünen yahudi lobisi ile ona bağlı medya tarafından topa tutulmuş vaziyette.Zira Amerika'nın politikasında adam köklü değişiklikler yapmaya çalışıyor ve bu onların işine gelmiyor.

    Tabi burada Türkiye'de arada kaynıyor.Yoksa daha önce Türkiye'nin ypg konusunda haklı olduğunu ve Amerika'nın ypg'yi desteklemesinin çok absürt bir davranış olduğunu söyleyen Lindsey Graham neden birden bire Türkiye karşıtı birisi olup çıktı?Dertleri Trump'un kurmak istedikleri Büyük Ortadoğu'yu içerden sabote etmesi.Yoksa umurlarında değil Kürtler,Türkler,Araplar,siviller vs...

    Bunu şuradan anlayabiliriz.İnternette yabancı kanalları takip ederseniz adamlar önce ''Kürt müttefiklerimizi yalnız bırakmamalıyız'' diyor ve peşinden de ''Amerikanın çekilmesi ancak Rusya ve İranın işine yarar.Amerikanın boşalttığı yerleri Rusya dolduracak'' diyorlar.Yani adamların asıl karın ağrısı Suriye İç Savaşı bahanesiyle girdikleri Suriye'den üstelik bir Amerikan başkanı tarafından çıkartılmaları.Bu tabi yukarda anlattığım gibi savaş isteyen senatörleri,silah tüccarlarını ve herşeyden öte İsrail'in güvenliğini Amerikan ordusunun bölgedeki varlığına bağlayan yahudi lobisi ile onun medyasının işine gelmiyor.




  • Mektup olayında twittera baktım Trump letter diye aratıp bakabilirsiniz. Amerikan gazeteciler Trumpa çok tepkililer böyle mektup utanç verici diyorlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vict0ry -- 17 Ekim 2019; 3:14:13 >


  • -Türk Silahlı Kuvvetlerine ait askeri konvoy Münbiç kuzeyindeki cephelere intikal etti.



    Mektup konusunda ise ,aslında tartışmaya gerek yok.9 ekimde yazılan mektuba erdoğan "kimseden izin almadan" barış pınarı harekatını başlatarak cevabı vermiştir.abd başkan yardımcısı da bizzat harekat başlamadan önce erdoğan'ın kendisini arayıp harekatı başlattığının bilgisini verdiğini,izin almadığını dile getirmiştir.

    Şuan herşey muallak,baskılar çok.Rejim rengini belli etti ve pyd-ypg milislerini kendi safına aldı rusyanın arabulucuğu ile.Türkiye kararlılığından vazgeçmemeli zira rejim güçlerine geçen pyd-ypg saldırılarını sürdürürken TSK rejim üniformalı olmalarına rağmen yer yer çatışmalara giriyor.

    Rusya ise Türkiye gibi bir komşu müttefiki kaybetmemek adına nasıl hareket edecek göreceğiz zira ruslarda büyük kumar oynuyor bölgede.Rusların asıl amacı eset rejimi ile resmi görüşmelere zorlamak devleti dolayısıyla stratejik anlamda bizi köşeye sıkıştıracak çok adım atılıyor şuan..




  • quote:

    Orijinalden alıntı: The Nameless Man

    Esad kuzey suriyeyi ypgye verdi. ypg özerklik kazandı. tıpkı ırakta özerklik kazanan kürtler gibi. Şimdiden devlet kurma amacında değiller. Onlara şimdilik özerklik yetiyordu ve aldılar. Esad ise tek bir kurşun sıkmadan eski topraklarına kavuştu. Rusya ise Suriye'deki bu çatışmaların bitecek olmasıyla istediğine kavuştu(daha idlib meselesi çözülmüş değil biliyorum). Şu durumda Türkiye'nin bir kazanımı yok. Sahada kazandığımızı masada kaybettik tarih tekerrür etti yine. Abd ve Rusya Suriye'deki petrol ve doğalgazı aralarında pay edecekler belli. Muhtemelen bunun karşılığında Abd askerlerini çekti. Yine kaybeden taraf biz olduk
    Ama nasıl kaybetmeyelim ki? Ortadoğu gibi bir çukurun içindesin ve kimse seninle müttefik olmuyor herkes sana karşı. Şu durumda yapacak ne var ki? Tam hükümeti suçlayacam ama bu gerçekleri hatırlayınca diyorum şu ortamda ne yapabilirsin ki?
    Cok anlayisli birisiniz.




  • sirulas kullanıcısına yanıt
    Ahmet Davutoğlu'nun yönlendiği Suriye politikasını ayırmamız lazım evet haklısınız. Ben Ahmet Davutoğlu'nun çizdiği planı atlamıştım. Erdoğan Ahmet Davutoğlu'na çok güveniyordu ve dediklerini uyguluyordu. Davutoğlu'nun amacı Suriye'de islami yönetimli devlet kurulmasını sağlamaktı. Bu ya Esad'ı devirerek yada parçalayarak idi. Bir süre Erdoğan da bu planın peşinden koştu ama önce bu gruplar konusunda İngiltere ve ABD ile anlaşmazlık yaşandı. Batı,bu grupların ılımlı islamcı değil,radikal islamcı olduğunu söyledi ve revizyon istedi. Anlaşma sağlanamadı,sağlansa da uygulanamadı çünkü bu gruplardan ılımlı islamcı çıkarmak mümkün değildi. Bu aşamada İngiltere ve ABD Esad'ı devirmekten vazgeçip topraklarını bölmeyi planladı. Çünkü Esad devrilirse yerine gelecek bu yapı Türkiye kontrolünde olur diye düşündüler. Bu aşama bu revizyon Suriye politikasında çok önemli bir andı. Batı Esad'ı devirmekten vazgeçmeseydi kesinlikle devrilmişti ve islamcı gruplar yönetimi alacaktı. Batı Suriye'yi Türkiye yönetmektense Esad yönetsin dedi daha sonra. Çünkü Davutoğlu ümmet ümmet diyerek ılımlı islam projesine yanaşmadı.
    Daha sonra Rusya Suriye'ye el attı ki bunu sağlayan da İngiltere'dir.
    Rusya bırakın Suriyede islami yapıları,Türkiyedeki islami yapılara bile karışan bir ülke.
    Rusya Suriye'ye girdikten sonra Cumhurbaşkanlığındaki aslında Davutoğlu hayranı ümmetçi yapının da ısrarıyla Erdoğan da belki Esad'ı devirebiliriz Halep ve diğer bazı şehirleri içeren islami devlet kurulabilir planının peşinden gitti. Bir süre sonra Rusya ve Batının buna izin vermeyeceğini( Araplar desteği ve parayı da kesince) düşündü. Bu aşamadan sonra bu grupları Esad'ı devirmek için değil de,bölgede pkkya karşı kullanalım stratejisi planlandı. ABD nasıl pkk gibi örgütleri kullanıyorsa biz de kullanabilirdik,kullanmalıydık. Bu strateji aynı zamanda Kuzey Suriye topraklarının bir kısmını kontrol etmeyi ve buraya Türkiyedeki Suriyelileri de yerleştirmeyi gerektiriyordu.
    İsrail de zamanında Rusya ve Almanya'daki,hatta tüm dünyadaki yahudileri Filistin topraklarının yanına yerleştirmişti.
    Sonuç olarak Türkiye'nin aklında ve elinde 2 sebepten kesin bir plan var.
    Sebeplerden biri bölgede pkknın gittikçe güçlenip devlet kurmaya gitmesi.(Bu bölgenin pkkdan alınması gerekiyordu)
    Bu sebeplerden 2.si: Ülkemizdeki suriyelileri ve halâ Suriyeden kaçan suriyelilerin yerleştirilebileceği bir bölge gerekliydi.
    Bu 2 sebep de pkknın işgal ettiği toprakları elinden almayı gerektiriyordu. Planlar birbirini tamamlıyordu.
    Şimdi amaçlanan pkkyı bölgeden çıkarıp bölgeye kısmen önceki halkı ve Türkiyedeki suriyelileri yerleştirmek. Bu şekilde 1 taşla 2 kuş vurmuş oluyor.
    Hem pkk yı bölgeden uzaklaştır,hem ülkendeki suriyelileri bu bölgeye yerleştir.
    Daha sonra da (Rusya'nın baskısıyla) Suriye Anayasının kabulü ve seçim.Seçimde şartlar gereği Esed kazanır ve bu şekilde Esed yönetimi kabul edilmiş olur. Rusyanın da istedği bu ama Türkiye bölgeden pkk çıkarıldıktan sonra bu seçimin yapılmasını istiyor çünkü bu haliyle bölgede pkk özerklik için bastıracak alacaktır da.
    Ben bu konuda önceki yazılarımın arkasında olmakla beraber 25 Ekim'e kadar herşey netleşir diyorum.
    Rusya islamcı gruplara kesinlikle karşı,hatta islamcı gruplara pkk yı tercih eder ama Stratejik Ortak isek ülkemizdeki suriyelileri yerleştirebileceğimiz bölgeyi pkkdan alıp kontrol altına almamıza destek olmalı.
    BM toplantısında operasyona destek veren oy kullanması,hava sahasının açılması Rusya ile aramızda bu konuda bir anlaşma olduğunu gösteriyor.
    Rusya Kobaniye girmesi bence lehimize. İçerden bilgi koordinat sinyal almaya ihtiyacımız vardı.
    Rusya ve Esed güçleri Kobanide muhtemelen ağır silahlara el koyacaktır.
    Bence bu bizim ve Rusya ile planladığımız bir süreç idi. Bence pkkpyd kapana alınıyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: dockhanger

    su forumda konuslanların 1000 de 1 haber program gastelerde yok burdan tüm yorumcuları tebrik ediyorum yılmadan okuyorum
    bütün ajanlar burda

    buraya dusen bilgi dunya basinina dusmeden geliyo hizli yaris var dogru haberi yuklemek icin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Beyler az gürültüyü kesin sizden ufak bir isteğim var.

    Halamın oğlu yani kuzenim Mardin Suriye sınırında asker. Dün devriyedeyken zırhlı arıza vermiş, açık hedef olmuşlar ama saldırı olmamış. Son 11 günü kaldı tezkereye. Hepiniz burada sabahlara kadar yazıyorsunuz, bir defa da iyi olduğuna emin olacağınız bir şey yapın. Dua edin kuzenim sağ salim gelsin, haber sayfalarına forumlara korkuyla bakıyoruz diken üstündeyiz bişey olacak diye. Dualarınızı eksik etmeyin, çok zor bir durum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Beyler az gürültüyü kesin sizden ufak bir isteğim var.

    Halamın oğlu yani kuzenim Mardin Suriye sınırında asker. Dün devriyedeyken zırhlı arıza vermiş, açık hedef olmuşlar ama saldırı olmamış. Son 11 günü kaldı tezkereye. Hepiniz burada sabahlara kadar yazıyorsunuz, bir defa da iyi olduğuna emin olacağınız bir şey yapın. Dua edin kuzenim sağ salim gelsin, haber sayfalarına forumlara korkuyla bakıyoruz diken üstündeyiz bişey olacak diye. Dualarınızı eksik etmeyin, çok zor bir durum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: M3lank0lik

    Bağımsızlık biraz zor ifade özgürlüğün yok ayrıca köle gibi sağlıyorsun vergilendirme ve zamla yani hayatın pahalılaştırılması seni zaten bağımsız ve serbest hareket edebilmenden alıkoyuyor aha mesela artık şuan güvenlik gibi bir unsurda yok her an başına birşey gelebilir ve hak adalet beklediğinde onuda bulamayacaksın.Türkler her zaman bağımsızdır denilmesi bu saçmalığa inanılması saçma Türkler yeni Türkiye cumhuriyetinde ilk yıllarında değer gördü yoksa ikincil belkide üçüncül sınıf vatandaşlardı hep.

    Alıntıları Göster
    Kim birinci sınıftı peki?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Türkiye esad inadını önceden yıkmış olsaydı şuan ypg'yi hem biz hem Rusya hem de Esad vuruyor olacaktı.Fakat biz inatlaştık ve görünen o ki bu operasyon gayet başarılı giderken diplomatik Esad saplantımızdan dolayı tıkanma noktasına geldik.Trump mektubu ve üstüne Dünya basının aşırı nefret dolu Türkiye karşıtı propagandası bizi istemesek bile masaya oturmak zorunda bırakacak gibi.

    Rusya'ya en başından beri aşırı güven duyulmaması gerektiğini ve sadece çıkar amacıyla ortaklık kurulması gerektiğini çoğumuz söylüyorduk.Fakat biz bunu yapmadık.Rusya'dan Esad'ı bize karşı satmasını ve bizim yanımızda olmasını bekledik.Bu gerçekçi bir durum değildi.Esad'ı 2011 yılından beri koruyan ve iç savaştan beri arkasında olan Rusya uzun yıllar boyunca NATO ülkesi olan ve dahası şimdide NATO üyesi olan Türkiye'ye K.Suriyeyi böyle kolayca bırakacak değildi.Nitekim işte bırakmadı.Sırf Esad inadımız yüzünden...

    Halbuki harekat başladığı gün Suriye dışişleri bakanı Türkiye'ye kapı aralamıştı.Açık açık ''Ypg yıllarca Amerikaya hizmet etti,ülkemize ihanet etti.Ne halleri varsa görsünler'' dedi.Öncesinde de ypg'nin terör örgütü olduğunu ilan etmişti.Tüm bunlar aslında Türkiye'ye verilen mesajlardı fakat Türkiye Esad inadından vazgeçmedi.Türkiye eğer bunun üzerine Esad ile anlaşma yoluna gitseydi bugün biz değil ypg kıskaca alınmış olacaktı.

    Bu harekatı şimdiki haliyle kısaca değerlendirirsek;
    1)Rusya Suriye'de tek kurşun atmadan kazanan tarafta oldu.Ülkenin Kuzey kısımlarını tekrar rejime bağladı ve Amerikanın bölgeden çekilmesini sağladı.Dahası NATO içinde güven sorunu yaratmayı başardı
    2)Suriye rejimi de tek kurşun atmadan kazanan tarafta oldu.Ülkenin Kuzey bölgesini hiç çatışmaya girmeden tekrar kendine bağladı
    3)Amerika büyük bir kaos içine düştü.Türkiye'ye karşı basın ve siyasetçiler tarafından çok büyük bir algı operasyonu başladı.Türkiye ilk kez Amerika'da işgalci,işid destekçisi,diktatörlükle yönetilen,radikal islamı benimseyen ve masum Kürtleri (!) vahşice katleden otoriter bir ülke konumuna sokuldu.Hatta içlerinde Türkiye'yi NATO'dan atalım diyecek kadar akıldan uzaklaşan tamamen nefret dolu söylemler söyleyende oldu
    4)Türkiye ise hedeflediğinden çok küçük bir alanı ele geçirebildi.Bir de ypg'nin Suriye rejimine bağlanmasını sağlayarak özerklik ya da bağımsızlık kazanmalarını ''şimdilik'' engellemiş oldu.

    Umarım ilerleyen günlerde bizim lehimize daha iyi gelişmeler olur fakat gidişat pek iyi gibi de durmuyor...




  • Long Nightt kullanıcısına yanıt
    NE yani Ruslarin Turkiye'ye kurdugu Akkuyu Nukleer Santrali ve diger gizli vs Nukleer Santral filanlara karsi guvenemeyecek mi Turkiye ?


    Rusya yillar once imzaladigi bir karar var yani Esed gitse de baskasi da gelse o topraklarda Rusya omur boyu kalacagina dair bir imzalamasi vardir!


    Rusya isgal etmeden yasal olarak Suriye'dedir! De-facto durum degilgir Rusya in Suriye'de olusu yani yasallasmistir yani diger adiyla " De Jure " iledir .


    Suriye'de Turk askerlerini bekleyen bir tehlike de :


    " Esad İle Putin Kimyasal Konusunda Gizlice Anlaştı "
    https://www.haberler.com/rusya-dan-suriye-ye-konvansiyonel-silah-sevkiyati-5046510-haberi/




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Emekli Komutan

    Pence yarın pkk koordinatlarını ve silahların konumlarını Erdoğan'a sunacak. Görüşmeden sonra gece bombalama başlar. Sandılar ki tehditlerinden santajlarından korkup pes edecektik.
    Bugün bir anda planlanan Erdoğan'ın Rusya ziyareti Amerika'ya gözdağıdır,bize destek olmazsanız umrumuzda değilsiniz mesajıdır.
    ABD'nin vereceği(hediye edeceği) koordinatları yarın gece vurmaya başlamazsak bana hatırlatın. Bir daha burada yazmam.
    Birader bir mesaj önce Rusya ile ortak devriye atacağız diyordun.

    Şimdi ABD koordinat verecek Rusya ve rejimin hemen heryerde artık yanyana durduğu Pyd'yi bombalayacağız diyorsun.

    Ve Suriye hava sahası kapalı tamamen bu arada.

    Kobani ve Mümbiç'i bizim yerimize Rusya' ya teslim eden ABD'nin senato yüzde yüz bize karşı iken yardım edeceğini söylüyorsun.

    Bu nasıl bir saçmalamaktır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi amadeus99 -- 17 Ekim 2019; 7:34:7 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Long Nightt

    Türkiye esad inadını önceden yıkmış olsaydı şuan ypg'yi hem biz hem Rusya hem de Esad vuruyor olacaktı.Fakat biz inatlaştık ve görünen o ki bu operasyon gayet başarılı giderken diplomatik Esad saplantımızdan dolayı tıkanma noktasına geldik.Trump mektubu ve üstüne Dünya basının aşırı nefret dolu Türkiye karşıtı propagandası bizi istemesek bile masaya oturmak zorunda bırakacak gibi.

    Rusya'ya en başından beri aşırı güven duyulmaması gerektiğini ve sadece çıkar amacıyla ortaklık kurulması gerektiğini çoğumuz söylüyorduk.Fakat biz bunu yapmadık.Rusya'dan Esad'ı bize karşı satmasını ve bizim yanımızda olmasını bekledik.Bu gerçekçi bir durum değildi.Esad'ı 2011 yılından beri koruyan ve iç savaştan beri arkasında olan Rusya uzun yıllar boyunca NATO ülkesi olan ve dahası şimdide NATO üyesi olan Türkiye'ye K.Suriyeyi böyle kolayca bırakacak değildi.Nitekim işte bırakmadı.Sırf Esad inadımız yüzünden...

    Halbuki harekat başladığı gün Suriye dışişleri bakanı Türkiye'ye kapı aralamıştı.Açık açık ''Ypg yıllarca Amerikaya hizmet etti,ülkemize ihanet etti.Ne halleri varsa görsünler'' dedi.Öncesinde de ypg'nin terör örgütü olduğunu ilan etmişti.Tüm bunlar aslında Türkiye'ye verilen mesajlardı fakat Türkiye Esad inadından vazgeçmedi.Türkiye eğer bunun üzerine Esad ile anlaşma yoluna gitseydi bugün biz değil ypg kıskaca alınmış olacaktı.

    Bu harekatı şimdiki haliyle kısaca değerlendirirsek;
    1)Rusya Suriye'de tek kurşun atmadan kazanan tarafta oldu.Ülkenin Kuzey kısımlarını tekrar rejime bağladı ve Amerikanın bölgeden çekilmesini sağladı.Dahası NATO içinde güven sorunu yaratmayı başardı
    2)Suriye rejimi de tek kurşun atmadan kazanan tarafta oldu.Ülkenin Kuzey bölgesini hiç çatışmaya girmeden tekrar kendine bağladı
    3)Amerika büyük bir kaos içine düştü.Türkiye'ye karşı basın ve siyasetçiler tarafından çok büyük bir algı operasyonu başladı.Türkiye ilk kez Amerika'da işgalci,işid destekçisi,diktatörlükle yönetilen,radikal islamı benimseyen ve masum Kürtleri (!) vahşice katleden otoriter bir ülke konumuna sokuldu.Hatta içlerinde Türkiye'yi NATO'dan atalım diyecek kadar akıldan uzaklaşan tamamen nefret dolu söylemler söyleyende oldu
    4)Türkiye ise hedeflediğinden çok küçük bir alanı ele geçirebildi.Bir de ypg'nin Suriye rejimine bağlanmasını sağlayarak özerklik ya da bağımsızlık kazanmalarını ''şimdilik'' engellemiş oldu.

    Umarım ilerleyen günlerde bizim lehimize daha iyi gelişmeler olur fakat gidişat pek iyi gibi de durmuyor...
    Katılıyorum. Üzerine bir de elimizdeki Suriyeliler bize kaldı. Onları yerleştirecek kadar toprak elde edemedik üstelik artık Avrupa'nın desteğini de almak zor olacak. Yani Suriyeliler kalıcı Ve bu hızla çocuk yapmaya devam ederlerse birkaç seneye sayıları 5 milyonu geçer. Elimizde nur topu gibi yeni iç çatışmalar türeyecek.

    Yani yüksek stratejik derinliğe sahip bilgeligi ve erdemi sual olmaz hükümet bir kez daha kandırıldı ve planlarının hiçbiri gerçekleşmedi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ImbaLanceD -- 17 Ekim 2019; 7:33:50 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: murat1981pls

    Asker kendi kafasina goremi operasyon yapti emri kendimi aldi.. Basta askerimiz ve oso diplomasi bir butun olarak mucadele verdi.. Sizin kaftnci ve kemal olaydi suan koridor bitmisti..
    Ne sizin dediginiz gibi perisanlik var neden akp lilerin dedigi gibi her sey gulluk gulistanlik..
    CHP falan bilemem.

    Herhangi bir parti hatta 10 tane üniversiteli bile bizi yönetse zaten asla bu durumda olmazdık.

    Koridor cart curt demişsin kılıçdaroğlu olsa Suriye halen tek parça olurdu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • amadeus99 A kullanıcısına yanıt
    Tabiki tek parca pyd nin elinde, canan da bolge valisi..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 21342135213621372138
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.