Şimdi Ara

Barış Özcan (8. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
189
Cevap
0
Favori
22.081
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
127 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Konuyu okumadım, öne çıkan mesajlar üzerine şöyle demek istiyorum.

Yurt dışında olduğu halde tek yaptığı Youtube'da kendi deyimiyle "sanat, tasarım, teknoloji" içerikleri oluşturmak. Çok nadiren ülkede olan biten için bir iki şey söylüyor.(dün instagram'dan seçimlerin yenilenmesi üzerine) Geçmişte kirli insanlarla bir arada olmuş olabilir, şu an siyaset içinde de geçmişinde kirli insanlarla kol kola olanlar yer alıyor. Kimse hesap soramıyor. Ne düşüncede bilemiyorum ama belki de olan biteni tasvip etmiyordur. Ülkemize yaşatılan şeyleri savunuyorsa o zaman deriz ki yazıklar olsun. Uzakta olmasına rağmen bu kırılgan konulara girmiyor. KEndi farklı bir yol çizmiş kendine. Bize görünen bu.

Şu an ben sadece içeriklerini kaliteli buluyorum, belki bu fazla oldu, içeriklerini izletmeyi başarıyor. Başarılı bir anlatıcı demek daha doğru. Çoğu insanın haberinin olmadığı konuları gençlerin dikkatini çekecek şekilde bizlere aktarıyor.

• Bilmeyenler için yazıyorum Barış Özcan Hukuk mezunu fakat merakından dolayı tasarım ve reklam dünyasına gençken dalmış, zamanla medyasoft ve Adobe gibi firmalarda yükselmiş birisidir. Yanlış hatırlamıyorsam Adobe'de orta doğu satış pazarlama bölümünün başıydı. Yazılımlarla da arası iyidir ben mesela Premiere yazılımında bir çok şeyi kendisinden öğrendim. kabaca 10 yıldır kendisini takip ederim. Yurt dışından bir çok uzmanı Türkiyeye getirmiştir. Barış özcan kendisini hikaye anlatıcısı (storyteller) olarak tanımlıyor. Bir anlamda yaptığı şey belgeselcilik youtubedeki her videosu kendi çapında belgeseldir. Kendisi bilim adamı değil belgeselcidir.

Zaman gastesi konusuna gelirsek orada yapılan etkinliklerin sebebi, Zaman gastesinın üst üste 5 sene en iyi tasarım ödülü alması. 8-10yıl önce iyi gazete tasarımı olarak sadece Zamanı gösterirdi insanlar bizim sektörde. İçeriğe girmiyorum burada konu içerik değil. Barış Özcan da pazarlamanın başında olduğu için Adobe Indesign yazılımıyla üretilen bir yayınla uğraşmasından daha doğal bir şey olamaz. Çünkü Adobe özellikle yayıncılık dünyasında Quark denilen yazılımdan pazar payı almaya çalışıyordu, nitekim şu an Türkiye'de de Adobe, pazar lideri bu olay bu kadar basit. Bir kerede bilmediğiniz konuda fikriniz olmasın kardeşim...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi feylosoft -- 7 Mayıs 2019; 14:11:17 >

• Scene kullanıcısına yanıt
    Aynı insandan mı bahsediyoruz? Barış Özcanı 10 yıldır takip ederim. Meslek icabı telefonda da olsa görüşmüşlüğümüz vardır. Eleştirilerinizle adamın yakından uzaktan alakası yok. Sınırlarını, adam yıllar önce çizdi. Daha fazla anlamlar yükleyenler varsa bu onların sorunu. Adam diyor ki ben hikaye anlatısıyım, belgesel yapımcısıyım, tasarım ve teknolojiyle harmanlayıp estetik açıdan iyi içerikler hazırlamaya çalışıyorum. Bunun üstünde yada altında misyonu yok adamın. Bunlar dışında biraz pembe sen de yapabilirsin aslanım videoları yapıyor bu kadar yani. Sanki üniversitede sahte diplomayla insanları dolandıran birinden bahsediyorsunuz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi feylosoft -- 7 Mayıs 2019; 14:34:20 >
  • Barış Özcan’dan kaç para aldın bu konu için?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kim ne derse desin bu adamda bildigin fetocu tipi var. oyledir degildir bilemem. onu da gectim, yaptigi is nedir ben anlamadim hala. youtube oncesinde adobe icin calisiyormus vs. vs. nasil hemen gidip yerlesiyor amerikaya anlamadim. bunlar supheli benim icin.

onu da gectim, adam o kadar tek duze konusuyor ki klas olacagim diye duygusuz tonlamalarini anlamiyorum. arada bir yuzeysel, sentetik bir hava katmaya calisiyor videolarina. samimiyetten cok uzak. yaptigi videolardan oradan buradan toparlama zaten. tabi ki tesla gibi icat yap bize sun demiyorum. ama toparliyorsan bu havalar nedir? her acidan samimiyetsiz.

uzay uzay diye basimizin etini yedi youtube'da. ulan uzay bize mi uzay. cinden rusyadan amerikadan parca gelmese, fransa falan uydumuzu atmasa, parasini verip almasak neyimiz var. daha yerli arabamiz bile yok uzay diyorsun. yani sorunun cevabi en net bu, adam bizi ilgilendiren seylerden konusmuyor bu kadar net.

ben de sunu soruyorum, bu adam neden konusulmuyor ? cayir cayir icat yapmis. ustelik hepsi ulkenin ihtiyaci seyler.
    https://www.youtube.com/channel/UCJ7Je6B5uHfQcloZ6W0H7jQ

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Acemi_Uyducu -- 7 Mayıs 2019; 14:53:42 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Acemi_Uyducu

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    pardon
  • Adamı konuşacak ortam bırakmadılar ki.. ülkede at koşturan dikta yönetim ve onun içine ettiği bir ortam var iken bu tarz güzel gelişmeleri konuşmamız daha uzun zaman alır.
  • Hesaplarındaki Youtube Kanal Önerileri ;

Challenge videoları,
    Günlük rutinim,
    Çantamda ne var ?
    Orkun Işıtmak'ın saçma sapan videoları ?
    Enis Batur'un videoları
    vb. tarzı videoları olanlar gelmiş BARIŞ ÖZCAN'ı eleştiriyor.
    Barış Özcan eleştilmez bir insan mı ? HAYIR. Ama adamın biri sırf ne için sevmediğini anlatmak için makale yazmış. ŞAKA GİBİ..

Barış Özcan'ı ilk kanalını kurduğu zamandan beri takip ederim. İnanılmaz mütevazi, kesinlikle bilgiçlik taslamayan, anlattığı herşeyi kaynakları ile belirten bir konuda bir bilgisi yoksa o konuda ki video varsayımlarını anlamlı yapan bir kişidir.

Uzayla ile ilgili videolarını NASA çalışanları görmüş adama Akreditasyon verip Spacex CRY-17 füzesinin fırlatılmasına davet ediyor, bizim forumdaki arkadaşlar Barış Özcan'ı neden sevmiyorum diye makale yazıyor Gerçekten çok ilginç arkadaşlar. Barış Özcan'la alakalı bu şekilde düşünenler bile varmış.
    Hali hazırda adam NASA'ya bu fırlatma öncesi tamamiyle kendi cebinden harcayarak gitti videolar çekti, bize bu durumu elinden geldiğince anlattı.

Oradan NASA ve Spacex ile beraber yapılan konferansta sorular sordu..
    NASA'nın önde gelen Türk araştırmacılarını tanıttı. Bunları halkımıza sundu.
    Alışılagelmiş videoların dışında görsel ve anlatım üslübü harika kullanan biri Barış Özcan.

Benim her daim bildirimlerin açık. Video geldiği an o an ne işim varsa bırakıp onu izlerim.
    Allah işini gücünü rast getirsin. O ve onun gibi insanlara çok ihtiyacımız var. Çok hemde.

Ben ve kanalında bulunan 2.5 Milyon insan böyle düşünüyor.

• # Ace # kullanıcısına yanıt
    Anlamıyorsunuz yada anlayamıyorsunuz.

Bugün bilinen bilgiler başlangıçtan beridir hep oradaydı. Taş devrinde de uzay boşluğunda yer çekimi yoktu, m.s 2019 yılında da uzay boşluğunda yer çekimi yok. Bu bilgiyi öğrenip öğrenmemen dünyanın işleyişine bir etki bırakmaz. Yine doğudan doğar batıdan batar, dünya bir şekilde seninle veya sensiz dönmeye devam eder. Bu bilgileri öğrenmen ancak kişisel gelişime etki eder. Eğer ileri düzey çalışılırsa toplumsal açıdan etki yaratılır.

Gerekli ortam koşulunun olup olmamasının hiçbir zaman bir değeri olmaz.Bazı değerler sadece belli bir kesime özel hitap eder. Yani hiçkimse Ayşe teyzenin sümüklü çocuğu Mehmet de bundan faydalansın diye bir uğraş içerisinde bulunmaz. Kimse Mehmet'in ne yaptığını umursamaz. Bilmem anlatabiliyor muyum?

Belli geliri olan sokakta görülmeyen adamların ilgileneceği işler. Bilimi halk düzeyine çekersen popüler bilim olur, fantezi olur, ufoloji olur saçma sapan birşeye dönüşür.
    Bazı değerler yukarıda tutulur ve topluma çekilmez.
    Anadolu liselerinde matematik, kimya öğretiliyor diye de bilim yapılmaz. O başka iş. Para lazım , ilgi lazım, vizyon lazım, stresten uzak kapalı kapılar ardında uzunca bir süre yalnız kalmak lazım.

• Takip

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
    Sırf beğenmediğin bir adam için bir ton yazı yazmandan bile kimin boş adam olduğu belli oluyor... Çöp

Özellikle Erdi Bey konusuna kesinlikle katılıyorum.

Güzel olmuş.
  • quote:

Orijinalden alıntı: feylosoft

Aynı insandan mı bahsediyoruz? Barış Özcanı 10 yıldır takip ederim. Meslek icabı telefonda da olsa görüşmüşlüğümüz vardır. Eleştirilerinizle adamın yakından uzaktan alakası yok. Sınırlarını, adam yıllar önce çizdi. Daha fazla anlamlar yükleyenler varsa bu onların sorunu. Adam diyor ki ben hikaye anlatısıyım, belgesel yapımcısıyım, tasarım ve teknolojiyle harmanlayıp estetik açıdan iyi içerikler hazırlamaya çalışıyorum. Bunun üstünde yada altında misyonu yok adamın. Bunlar dışında biraz pembe sen de yapabilirsin aslanım videoları yapıyor bu kadar yani. Sanki üniversitede sahte diplomayla insanları dolandıran birinden bahsediyorsunuz.
    Selam :)

Öncelikle aynı şeyleri yazmaktan yorulduğumu ve mesajının da sinirlerimi bir miktar bozduğunu söylemek istiyorum. Biraz agresif olabilirim, bunun için umarım beni affedersin.

1- Aynı kişiyi mi konuşuyoruz?

Cevap: Evet. Aynı kişiyi konuşuyoruz. Aynı kişi hakkında farklı, hatta tamamen birbirine zıt düşüncelerimiz ve gözlemlerimiz olabilir. Senin kafandaki Barış Özcan ile benim kafamdaki Barış Özcan bayağı zıt, bu çok açık. Ama ikisi de aynı Barış Özcan.

2- Adam sınırlarını yıllar önce çizdi, bahsettiğin şeyler adamla alakasız.

Yahu güzel kardeşim, okuduğunu anlamıyor musun? Barış Özcan'ın kendisi "Barış Özcan fetöcüdür" demiş olabilir mi? Çok açık ki ben o mesajımda ne konuştuğu hakkında ufacık fikri olmayan bir 3. şahısın önermelerini ve sorularını cevaplandırıyorum. O metni okuduğunda bunu anlayamıyor musun?

Barış Özcan'ın sınırlarını ne zaman belirlediğini, ne olduğunu, ne olmadığını bize anlatacağına; Barış Özcan'ı milli eğitim bakanı ilan eden, Albrrt Einstein ile karşılaştıran, toplumun kanaat önderi zanneden , bilim yaptığını sanan, dünyanın en iyi araştırmacılarından biri zanneden, Türk Toplumu'nun en entelektuel ikinci kişisi sanan, her şeyi bildiğini zanneden, her konuya hakim olduğunu zanneden; Barış Özcan üzerinden bilim insanlarına saldıran, öğretmenlere saldıran, sayıları yüz binleri bulan dangalak sürüsüne anlatsana.

Bunları neden bana anlatıyorsun? Ben zaten adamın ne olup olmadığını çok iyi biliyorum.

Şunu da eklemek isterim; Ne zaman Barış Özcan'ın milyonu bulan fanatik kitlesinin argümanlarını çürütmeye başlasam aynı sizin gibi biri çıkıp

"İyi de bu adam bilim insanı olduğunu iddia etmiyor ki" gibi bir cümle kurabiliyor. Sırf bu sebepten o mesajın içine "iyi de bu adam youtuber, bilim insanı değil" gibi bir madde koydum ki, sixin gibiler kime neyi yazdığımı anlasın.

Konuyu burada kapatıyorum. Yeni konuya geçeceğim.

"Scene! Senin Barış Özcan'ın sayıları milyonu bulan; ne konuştuğundan haberi olmayan fanatik kitlesini eleştirdiğini anladik. Peki, senin doğrudan Barış Özcan'a yaptığın eleştiriler yok mu"

Cevap: Var. Hatta Barış Özcan'ı anlamsızca yücelten kitleye yaptığım eleştirilerden daha çok ve daha ağırlar. Merak eden varsa tartışmaya hazırım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Scene -- 7 Mayıs 2019; 16:57:1 >

• Barış Özcan'nın kaliteli youtube yayınlarını çekemeyip, sayfalarca açıklama yapıp kendisini haklı gösterenleri de anlayışla karşılamak lazım. Ülkemizdeki çoğunluğun bakış açısı böyledir. Daha iyisini yapmakla uğraşmak yerine, iyi olana çamur atıp kendi seviyesine çekmek ülkemizin kaderi.

Barış Özcan yapılmayanı yapıyor. Bir bakın bakalım, bugüne kadar kaç kişi insanları sorgulamaya, araştırmaya, ayrıntılara, bilime özendirdi?

Madem bilimi sevdirme konusunda Barış Özcan başarısız, ondan daha iyi yapan bir tane örnek verin de, yazdıklarınızı ciddiye alayım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bahadir.Gurel -- 7 Mayıs 2019; 16:57:30 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Okeanos_1

Sırf beğenmediğin bir adam için bir ton yazı yazmandan bile kimin boş adam olduğu belli oluyor... Çöp
    ad hominem : Kalıplaşmış bir Latince deyimdir. Bir reaksiyonun, belirli bir kişinin herhangi bir konudaki duruşu yerine şahsına yöeltilmesidir. Örneğin bir argümana cevap verirken, argümanı eleştirmekten ziyade, argümanı ortaya atan kişinin alakasız bir özelliğini gündeme getirerek fikirlerini çürütmeye çalışmaktır. Önerme yerine, önerme yapan kişi tartışma konusu edilerek iddialara karşı çıkmak suretiyle yapılır. Ad hominem, mantıksal bir safsata kabul edilir.

Kaynak: Vikipedi

Tartışmayla ilgili yazacak tek bir cümleniz olmadığı için, konu ile ilgili ufacık bir fikriniz olmadığı için ad hominem'e başvurmanızı normal karşılıyorum. Hatta bu konunun bu sayfasına kadar iyi bile dayandınız.

Nasıl ki Barış Özcan'ın yaptıklarını konuşmayıp kendisini fetöcülükten vurmaya çalışıyorlar; siz de ürettiğim argümanlara ait tek bir cümle yazamayıp, kişiliğime saldırıyorsunuz. Normaldir :) İyi bile dayandınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Scene -- 7 Mayıs 2019; 17:9:18 >

Siz, eğitimci gözüyle bakmışsınız. Ve biraz da Barış Özcan a içerlemişsiniz. Açıkçası ben videolarını izlerken hiç bir kompleks hissetmiyorum. Milyonlarca boş içerik varken Barış Özcan’ı kötülemek bence haksızlık. Sonuçta o bir kıvılcım çakıyor , ateşi yakacak olan biziz . Yetmiyorsa anlattıkları araştırmaları derinleştirebiliriz.

• quote:

Orijinalden alıntı: onuryeşildağ

Siz, eğitimci gözüyle bakmışsınız. Ve biraz da Barış Özcan a içerlemişsiniz. Açıkçası ben videolarını izlerken hiç bir kompleks hissetmiyorum. Milyonlarca boş içerik varken Barış Özcan’ı kötülemek bence haksızlık. Sonuçta o bir kıvılcım çakıyor , ateşi yakacak olan biziz . Yetmiyorsa anlattıkları araştırmaları derinleştirebiliriz.
    Değerli dostum

Kompleks geliştirdigimi nasıl anladın?

Ben yıllardır ne konuştuğu hakkında fikri olmayan, bilmediği konuda konuşan, fikir yürüten insanları eleştiriyorum.

Bundan en çok nasibini alanlar da dezenformasyonun uç noktasını yaşayan Nikola Tesla fanatikleri, Steve Jobs fanatikleri, Elon Musk fanatikleri ve Caner Taslaman fanatikleridir.

Konu Barış Özcan olunca mı kompleksli olduk?

Dünyada her şey, her şey, her şey, her şey eleştiriliyor. Barış Özcan eleştirilince mi kompleksli oluyoruz?

Bir de şunu anlamıyorum. Yazdıklarım ortada. Bu kadar çekemeyen, bu kadar kompleks sahibi, bu kadar ezik bir adamsam;

Biriniz de çıkın canlı yayında beni cümle aleme rezil ediverin. Size yalvarıyorum.

Basitçe 2 sayfa eleştiri yazısını bile kaldıramıyorsunuz ki örneğin yıllar önce Erich Von Daniken hakkında 10 sayfa yazdım.

• Konular "kişiliğime saldırı" noktasına evrildiği için konuyu kapatıyorum. Alışığım bu duruma.
    Türkler malesef bu şekilde tartışıyor.

Nasa eleştiriyoruz, nasa'yı çekemiyoruz;
    Tesla eleştiriyoruz, Tesla'yı çekemiyoruz;
    Aziz Yıldırım eleştiriyoruz, Aziz Yıldırımı çekemiyoruz;
    Fatih Terim eleştiriyoruz; İmparatoru çekemiyoruz;

Demet Akalın'ı, Ajdar'ı, Rte, Kılıçdaroğlu
    ve daha niceleri... Saymakla bitmez.

Bugün de burada Barış Özcan'ı çekemedik.Yarın da muhtemelen ünlü herbokolog Celal Şengör'ü eleştirip, onu da çekemeyeceğim.

Malumunuz Celal Sengör de istediği konuda istediği pişkinlikt konuşabiliyor. Adamı yadırdamıyorum; yapısı öyle, durduramıyor kendisini.

Lakin yakın zamanda biri Celal Şengör'ün Hegel Diyalektiği hakkında ne kadar boş ve yanlış-eksik konuştuğunu eleştitdi. Adamı linç ettiler.

Düzgünce tartışanlara lafım yok, onlarla tartışmaya devam edecegim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Scene -- 7 Mayıs 2019; 18:0:43 >

• 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.