kız olmazsa erkişi kolsuz kanatsız demek davulu dengi dengine vurmak gerek Adem oğlu kızgın fırın Havva kızı mercimek Mercimek fırın yan yana fazla söze ne gerek. Evet 1970 doğumluyum ve Barış Manço şarkıları hayatımın bir çok döneminde su gibiydi hava gibiydi yemek gibiydi. Hele ne ola yar ola nın bulunduğu aynalı kemer plağını koyunca ışıkları söndürür ve plağın çıtırtısı ile defalarca dinlerdim albümü. Kısaca Türkiyede yaşayan her insanın bir Barış Manço şarkısı vardır. Hangibirini söyleyeyim arkadaşlar hangibirini....
yukarı
onun sayesinde ask mesk disinda da sarki sozu yazildigini ogrendik yeni popculara ornek olsun... allah rahmet eylesin...
bu forumu hep yukarıda tutmamız lazım.
Keşke ölmeseydi
yukarı
GERÇEK BİR SANaTaÇIYDI.................
yukarı
YUKARI
quote:
Orjinalden alıntı: turkmen
YUKARI
bugun 23 nisan olması sebebiyle buyuk sanatcı BARIS MANCO yu bir kez daha hatırladım.Onun 'bugun bayram,erken kalkın cocuklar' diyerek tum cocuklara seslenmesi,gercek bir sanatcı oldugunu gosteriyor bizlere.Cunku halkın her kesimini dusunmus birisiydi o.
Çoçukluğumda en çok katılmak istediğim program Barış Mançonun programıydı.Hep oraya çıkıp şarkı söylemeyi hayal ederdim.
Çok genç öldü.Allah rahmet eylesin.
quote:
Orjinalden alıntı: BesTCooL
bunlardan baska hangı parcaları var acaba ?
1. Barış MAnço - 7den 77ye...delikanli gibi.mp3 2. Barış MAnço - Affet Beni.mp3 3. Barış Manço - Aglama Degmez Hayat.mp3 4. Barış Manço - Ahmet Beyin Ceketi.mp3 5. Barış Manço - Al Beni.mp3 6. Barış Manço - Allahim Guc Ver Bana.mp3 7. Barış Manço - al beni.mp3 8. Barış Manço - Aman yavas aheste.mp3 9. Barış Manço - Anadolu.mp3 10. Barış Manço - Anahtar.mp3 11. Barış Manço - Anliyorsun Degilmi.mp3 12. Barış Manço - Ay Osman.mp3 13. Barış Manço - Aynali Kemer.mp3 14. Barış Manço - Ayrilik.mp3 15. Barış Manço - Balsultan.mp3 16. Barış Manço - Ben Bilirim.mp3 17. Barış Manço - Bin Boganin Kizi.mp3 18. Barış Manço - Burasi Mustur.mp3 19. Barış Manço - Can Bedenden Cikmayinca.mp3 20. Barış Manço - Cit Cit Cedene.mp3 21. Barış Manço - Coban Yildizi.mp3 22. Barış Manço - Daglar Daglar.mp3 23. Barış Manço - Dere Boyu Kavaklar.mp3 24. Barış Manço - Derule.mp3 25. Barış Manço - Domates Biber Patlican.mp3 26. Barış Manço - Donence.MP3 27. Barış Manço - Duriye.mp3 28. Barış Manço - Elveda Olum.mp3 29. Barış Manço - Estergon Kalesi.mp3 30. Barış Manço - Fransizca.mp3 31. Barış Manço - Gamzedeyim Deva Bulmam.mp3 32. Barış Manço - Gecti Dost Kervani.mp3 33. Barış Manço - Gel.mp3 34. Barış Manço - Gesi Baglari.mp3 35. Barış Manço - Gonul Dagi.mp3 36. Barış Manço - Gonul Ferman Dinlemiyor.mp3 37. Barış Manço - Gule Gule Oglum.mp3 38. Barış Manço - Gulme Ha Gulme.mp3 39. Barış Manço - Gulpembe.MP3 40. Barış Manço - Gunaydin Cocukla.mp3 41. Barış Manço - Halil Ibrahim Sofrasi.mp3 42. Barış Manço - Ham Meyvayi Kopardilar Dalindan.mp3 43. Barış Manço - Hatirlasana.mp3 44. Barış Manço - Hayir.mp3 45. Barış Manço - Hemserim Memleket Nire.mp3 46. Barış Manço - Hey Koca Topcu.mp3 47. Barış Manço - Iste Hendek Iste Deve.mp3 48. Barış Manço - Kagizman.mp3 49. Barış Manço - Kalk Gidelim Kuheylan.mp3 50. Barış Manço - Kalpler Beraber.mp3 51. Barış Manço - Kara Sevda.mp3 52. Barış Manço - Katip Arzu Halim.mp3 53. Barış Manço - Kazma.mp3 54. Barış Manço - Kezban.mp3 55. Barış Manço - Kirpiklerin Ok Eyle.mp3 56. Barış Manço - Kol Düğmeleri.mp3 57. Barış Manço - Lambaya Puf De.mp3 58. Barış Manço - Musadenizle cocuklar.mp3 59. Barış Manço - Nane Limon Kabugu.mp3 60. Barış Manço - Nanny.mp3 61. Barış Manço - Nazar Eyle Nazar Eyle.mp3 62. Barış Manço - Ne ola Yar Ola.mp3 63. Barış Manço - Nerede .mp3 64. Barış Manço - Nick The Chopper.mp3 65. Barış Manço - Olmaya Devlet Cihanda .mp3 66. Barış Manço - Olum Allahin Emri.mp3 67. Barış Manço - Omrumun Sonbaharinda.mp3 68. Barış Manço - Osman.mp3 69. Barış Manço - Ruya.mp3 70. Barış Manço - S.o.S. Aman Hocam.mp3 71. Barış Manço - Sahilde.mp3 72. Barış Manço - Sakiz Hanim=Mahur Bey.mp3 73. Barış Manço - Sari Cizmeli Mehmet Aga.mp3 74. Barış Manço - Seher Vakti.mp3 75. Barış Manço - Selahattin Etubun Yegeni Aslan.mp3 76. Barış Manço - Suleyman.mp3 77. Barış Manço - Super Babaanne.mp3 78. Barış Manço - Tuti=i Mucize Guyem.mp3 79. Barış Manço - Unutamadim.mp3 80. Barış Manço - Unutamiyorum.mp3 81. Barış Manço - Uzun Ince Bir Yoldayim.mp3 82. Barış Manço - Yeni bir gun dogdu Merhaba.mp3 83. Barış Manço - Yine Bir Gulnihal.mp3 84. Barış Manço - Yine Yol Gorundu.mp3 85. Barış Manço - Yol verin Agalar Beyler.mp3 86. Barış Manço - yol.mp3 87. Barış Manço - yolla yarim tez yolla.mp3 88. Barış Manço - Yurekli richard a karsi.mp3 89. Barış Manço - Zehra.mp3 90. Hayır = Barış MANÇO.mp3
war tabiki
barış manço-benden öte benden ziyade
Bu akşam yine garip bir hüzün çöktü üstüme Hücrem soğuk bir tek sen varsın düşlerimde Demir kapı yine kapandı ağır ağır üzerime Kelepçeler yine vuruldu kilit kilit yüreğime Derin derin soluyorum seni gecelerce Duvarlara kazıdım ismini her köşeye Dudakların şeker gibiydi Baldan öte baldan ziyade Pembe pembe yanakların Gülden öte gülden ziyade Sabret gönül sabret Sakın isyan etme Bir gün elbet bitecek bu çile İsyan etme Dört kitaptan başlayalım istersen gel söze Orda öyle bir isim var ki Kuldan öte kuldan ziyade O'nu düşün o'na sığın O senden öte benden ziyade Bir sabah elbet güneş de doğacak penceremde Ama bil ki ateşin hala yanacak yüreğimde Gözyaşlarım akıp gidecek Selden öte selden ziyade Bir canım var vereceğim Baldan öte baldan ziyade Sabret gönül sabret Sakın isyan etme Bir gün elbet bitecek bu çile İsyan etme Dört kitaptan başlayalım istersen gel söze Orda öyle bir isim var ki Kuldan öte kuldan ziyade O'nu düşün o'na sığın O senden öte benden ziyade Bir ben var ki benim içimde Benden öte benden ziyade Bir sen var ki senin içinde Senden öte senden ziyade Bir ben var ki benim içimde Benden öte benden ziyade Bir sen var ki senin içinde Senden öte senden ziyade _________________
mukemmel bi şarkı...
+ up
barış abiyi saygıyla anıyoruz
trt 1 sabah kuşağında barış mançonun programlarının tekrarını vermekte. izlemesi çok keyifli...
şarkılarınla büyüdüm senin barış amca.ben daha küçücüktüm senin şarkkılarınla tanıştığımda ama annemler de seni dinliyorlardı.dedemler de...yani gerçekten de 7den70e herkes :)
şu dünyada yaptıkların bize o kadar faydalı ki we de ülkemiz için...hala sen gibi bir sanatçımız olsa türkiye hakettiği şanıyla ilerlese diğer ülkeler yanında..
seni çok seviyorum barış amca
Unutmadık seni unutamadık içimizdeki bu aşkı yok edemedik senle biz türkiyemle biz ayrıldığımıza inanamadık