Uzun suredir(yaklasik 7 sene) laptop kullaniyorum. Tabi bu yuzden hardware ve Masaustu bilgisayar piyasasina cok uzak kaldim. Simdi evime masaustu almak istiyorum. Biraz arastirma yaptim, buyuk bir PC toplamak cok mantikli gelmedi. Kocaman bir laptop alip onu masaya bagimli yapmak ta cok anlamli gelmiyor bana. Sonra bu mini Pc denilen ilginc cihazlarla karsilastim. Goruntu olarak ta hosuma gitti ama bu cihazlar konusunda pek bilgi sahibi degilim. Sanirim notebook anakarti uzerine yapiliyor bu sistemler.
Neyse genelde calisma amacim, Web programlama, SQL ve .Net. Zaman zaman foto/video editing yapiyorum. Tabi multimedya ozellikleri de olsa hos olur. Performans onemli bir kriter benim icin ama oyun oynamam, makine deli gibi calisin derdim yok. Zati oyun konusunda biraz old skool takilirim pek yeni oyunlarla isim ve vaktim olmuyo
Sadece onemli kriter benim icin performans ama dedigim gibi oyun performansi degil uygulama performansi.
http://www.sffcomputers.com/shop/ adresini buldum birada bolca var istedigim turden cihazlar ama tabi konu hakkinda yeterli bilgi sahibi olmayinca bakip kaliyorum cihazlara sadece. Bir de bu sitede Shuttle Barebone ve Shuttle XPC diye ayrim yapilmis. Ikisi farkli sistemler mi yoksa marka/model farki mi?
Bir de bu satilan barebone/mini pcleri aldigimizda uzerinde neler geliyor. Ram, hard drive, optik drive falan sonradan mi satin aliyoruz?
Butun bunlari goz onuna aldigimizda bana onerebileceginiz bir mini pc sistem var mi? (Cift monitor desteklerse tadindan yenmez olur tabi)
Butce konusunda su anda aklimda net bir rakam yok. Cunku alacagim sistemin ortalama fiyatlarini bilmiyorum. Onerileriniz dogrultusunda guzel bir sistem cikartmaya calisacagim