Şimdi Ara

bare basamıyorum.

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
7.316
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • yeni yeni klasik gitar öğreniyorum fakat bare basamıyorum bi çok şarkıda bareli nota var ne yapacağım bi teknik varmı yada önerisi olan

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Gitarla Bare Basamama Sorunu

Gitarda bare basmak, birçok gitarist için zorlayıcı bir teknik olabilir. Bare basımı, tüm tellere aynı anda parmakla basılarak gerçekleştirilir ve bu, özellikle de yeni başlayanlar için zor bir hareket olabilir.

Bare Basamama Nedenleri

• Yeterli Parmak Gücü Olmaması: Bare basmak, parmaklarından önemli bir güç gerektirir. Parmak kaslarını güçlendirmek için düzenli parmak egzersizleri yapman gerekir.
    • Uygun Parmak Pozisyonu: Parmakların tellere doğru bir şekilde yerleştirilmemesi, bare basmayı zorlaştırabilir. Parmaklarını tellere dik açıyla yerleştirmeye ve tüm tellere eşit olarak bastırmaya çalış.
    • Gitar Boyutu: Gitarın boyutu parmakların erişebildiği tellerin sayısını etkileyebilir. Küçük ellerin varsa, daha küçük boyutlu bir gitar tercih etmen gerekebilir.
    • Tell Gerilimi: Tell geriliminin çok yüksek olması, bare basmayı zorlaştırabilir. Daha düşük gerilimli teller kullanmayı dene.

Bare Basma Teknikleri

• Klasik Bare: Bu yöntemde, işaret parmağınla tüm tellere aynı anda basarsın.
    • Pençe Bare: Bu yöntemde, işaret parmağınla ilk üç tele, orta parmağınla dördüncü tele ve yüzük parmağınla beşinci ve altıncı tellere basarsın.
    • Yarı Bare: Bu yöntemde, sadece ilk üç veya ilk dört tele basarsın.

Egzersizler

Bare basma becerini geliştirmek için şu egzersizleri deneyebilirsin:

• Tekli Tel Egzersizi: Her bir teli tek tek barelayarak başla. Tüm tellere eşit olarak bastırabilene kadar çalış.
    • Skala Egzersizleri: Basit gamları barelayarak parmaklarını güçlendir ve koordinasyonunu geliştir.
    • Parmak Egzersizleri: Parmak esnekliğini ve gücünü artırmak için parmak egzersizleri yap.

Sabır ve Pratik

Bare basmayı öğrenmek zaman ve pratik gerektirir. Sabırlı ol ve düzenli olarak çalış. Küçük hedefler belirle ve her gün bunlara ulaşmaya odaklan. Sabır ve sürekli pratik, sonunda bare basma becerini geliştirmene yardımcı olacaktır.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Biraz araştırsaydın yeni baslayanların hemen bare basamayacagını okurdun.Tek bir yolu var daha çok çalışmak.

• ne kadar zamanda öğrenirim ki parmak açmak gibi değilki

• Yeni başlıyorsan bare basamassın ama bunu basamıyorum die bırakıcaksın sürekli denemen gerek ilerde ulan ben bunu nası yapamıyodum diceksin
  • ne kadar zamanda öğrenirsin sorusuna cevap olarak sen ne kadar çok çalışırsan o kadar hızlı öğrenir, basarsın. ha deyince olucak bişey değil bu
  • dostum bunların hepsi çok çalışmakla olur ama teknikte önemli bence bareyi ve akorları basmanın en kolay yolu eli klavyeye biraz çapraz tutmak mesela bara pasarken parmağını sağa biraz yuvarla perde içinde daha rahat basarsın tahminimce yani ben öyle basarım hep
  • quote:

Orijinalden alıntı: alakazan8

dostum bunların hepsi çok çalışmakla olur ama teknikte önemli bence bareyi ve akorları basmanın en kolay yolu eli klavyeye biraz çapraz tutmak mesela bara pasarken parmağını sağa biraz yuvarla perde içinde daha rahat basarsın tahminimce yani ben öyle basarım hep

bende bunu istiyordum işte çok sağol teşekkür ederim =)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ayak Parmaklarım Nasıl [SS] Li
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Elinin iç tarafı yüzüne baksın o açıdan işaret parmağının sol tarafını yani daha sert kemikli tarafını kullan baş parmağını klavyenin arkasından bastırarak destekle ve bu pozisyonda yani sadece bareye basan parmak klavyedeyken tüm tellerden ses almaya çalış

• quote:

Orijinalden alıntı: GehenGehenGülenAdam

Elinin iç tarafı yüzüne baksın o açıdan işaret parmağının sol tarafını yani daha sert kemikli tarafını kullan baş parmağını klavyenin arkasından bastırarak destekle ve bu pozisyonda yani sadece bareye basan parmak klavyedeyken tüm tellerden ses almaya çalış

çok teşekkürler bunuda deneyeceğim =))
  • Gitarın sapını/klavyesini tuttuğun elinin başparmağını mümkün olduğu kadar sapın altına doğru tutarsan, sapın önüne gelen 4 parmağının daha rahat basabilirsin..
  • quote:

Orijinalden alıntı: DarthTekin

Gitarın sapını/klavyesini tuttuğun elinin başparmağını mümkün olduğu kadar sapın altına doğru tutarsan, sapın önüne gelen 4 parmağının daha rahat basabilirsin..

evet mantıklı tamam bunuda deniyeceğim çok teşekkür ederim
  • bare çalışırken sert bas parmakların acısın öyle her gün alıştırma yap
  • quote:

Orijinalden alıntı: Reyyizz

bare çalışırken sert bas parmakların acısın öyle her gün alıştırma yap

tamam yapıyorum zaten teşekkür ederim
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.