Şimdi Ara

Bardakta Mısırlar zararlı mıdır ? (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
47
Cevap
1
Favori
3.304
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Budu dedigin misira havami ilave etmisler ne

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hergün neler geçiyor mideden bunamı taktın + nar ekşisi ile mukemmel oluyo mayonezle yiyenler nasıl bi mide ve ağız tadı zevkiniz var
  • quote:

    Orijinalden alıntı: AMD HASTASI 044

    Budu dedigin misira havami ilave etmisler ne

    hayır hocam genetiğiyle oynanmamış mısır bu
    trabzonda kadınlar pazarı var.köylü kadınlar bahçesinden toplayıp satıyor.
    sebze meyve olarak doğal olupta tadı lezzeti bukadar farkeden bir meve sebze bilmiyorum ben.
    haşlanmış olarak buralarda satılmaz ama normal gdo lu ziraat tohumundan yapılan mısırlar satılıyor haşlanmış olarak.

    ziraat mısırıda satılıyor tabi ama kimse bakmıyor yüzüne saman gibi kalıyor yanında.bir gün pazarda olurda rastlarsanız kesinlikle alın yamuk yumuş felan olmasına bakmayın ilaçsız ve doğal olduğunda dolayı öyle olabiliyor
    yada almayın sonra diğer mısırları yemezsiniz




  • Yok hocam ben misiri severimde ilk defa burda gordum bu misiri ondan onun mevsimi nezaman o dogal misirin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: AMD HASTASI 044

    Yok hocam ben misiri severimde ilk defa burda gordum bu misiri ondan onun mevsimi nezaman o dogal misirin

    normal temmuz ağustos gibidir.
    en sevdiğin 3 yiyecek say deseler ilk 3 e girer bende mısır.daha bulunmaz şimdi güz mısırı dediğimiz mısır çıkar onunlada mısırunu yapılır.
  • Daha bugun yedim o atesde bismis misir duz olani zor isiriliyor bide tadi hic guzel degil ilacli misir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: AMD HASTASI 044

    Daha bugun yedim o atesde bismis misir duz olani zor isiriliyor bide tadi hic guzel degil ilacli misir

    İlaçlı mı? Kardeşim siz genleriyle oynanan gıdaları yiye yiye bunların orjinal hallerini unutmuşsunuz.Közde mısır sert olur zaten.
    Ayrıca sen mısırı bardakta soslu ve bilmem ne katkılı yediğinden normal mısırın tadı sana yavan geliyor.O sosların içinde kim bilir neler var.
  • Indigo I kullanıcısına yanıt
    Abi hani pazarlarda atesde kozlenmis misirlar onlar gdo lu degilmi onlar dogalmi duz misir degilmi yani

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: AMD HASTASI 044

    Daha bugun yedim o atesde bismis misir duz olani zor isiriliyor bide tadi hic guzel degil ilacli misir

    Normali budur kardeş, mısırı ilk bardakta mı yedin?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kaynamis misir cok yedim ben bardakta ki misiri en fazla 3 yada 4 defa yemisimdir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kadıköyde 2.yıl boyunca coğu zaman yemişimdir tadı güzelmi güzel ancak ne bileyim bir süre sonra bıkıyo insan normal mısır tadı fln hiç yok zaten he arada bir ye canın cekerse ama pek sağlıklı değil.
  • AMD HASTASI 044 kullanıcısına yanıt
    Tohumunu gidip israilliden almadılarsa ve yerliyse dogaldır.Pazarlarda genellikle köylüler mısırı yığar oradan kiloyla alırsın evde kaynatırsın.ben közlenmişini sevmem dişlere yapışıyor ve sert olur.Doğalı da bulunabilir ama bardaktan olanlarında bir pislik var.İçindeki şeker bile sahte onların.
  • Indigo I kullanıcısına yanıt
    Hakkaken bu bardakdaki misirlara gilikoz mu koyuyorlar ne o kadar sekerliki icine aci doksede gene o seker tadi bi turlu yok olmuyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • birkaç defa içine mısırı koyarlarken gördüm, pek hoş değildi görüntü. gerçi bu ülkede dışardan ne alırsan al pek temiz ve hijyenik değildir. hergün evimize aldığımız ekmekler ne şartlarda yapılıyor malum. 30 kişinin mıncıkladığı ekmeği alıp eve götürüyorsun sonra. bu mısırcılar haricinde pazarda köylülerden aldığınızı ve sağlıklı olduğunu düşündüğünüz mısırla da gdo'lu. Ya yemeyeceksiniz ya da 30 yıl sonra merhaba kanser demeyi göza alacaksınız.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Fx_57,5

    istanbulda bulmak zor ama köy mısırı yiyenler normal ziraattan alınıp yapılan mısırı bile yemez.
    ama bardakta mısırın normal mısır tadı yok.kokusu bile farklı.
    gerçek mısır budur
     Bardakta Mısırlar zararlı mıdır ?

     Bardakta Mısırlar zararlı mıdır ?
    bu değil



    +1

    Bütün yiyeceklerin doğalı çok daha güzel

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Fx_57,5

    quote:

    Orijinalden alıntı: AMD HASTASI 044

    Budu dedigin misira havami ilave etmisler ne

    hayır hocam genetiğiyle oynanmamış mısır bu
    trabzonda kadınlar pazarı var.köylü kadınlar bahçesinden toplayıp satıyor.
    sebze meyve olarak doğal olupta tadı lezzeti bukadar farkeden bir meve sebze bilmiyorum ben.
    haşlanmış olarak buralarda satılmaz ama normal gdo lu ziraat tohumundan yapılan mısırlar satılıyor haşlanmış olarak.

    ziraat mısırıda satılıyor tabi ama kimse bakmıyor yüzüne saman gibi kalıyor yanında.bir gün pazarda olurda rastlarsanız kesinlikle alın yamuk yumuş felan olmasına bakmayın ilaçsız ve doğal olduğunda dolayı öyle olabiliyor
    yada almayın sonra diğer mısırları yemezsiniz

    şimdi olacaktı köyde sobada pişen mısırekmeği , fırından çıkarıp üstüne kendi yaptığı tere yağını verip karıştıracaktı anneannem , hey yavrum be , bundan güzel bir yemek var mı




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Indigo

    Tohumunu gidip israilliden almadılarsa ve yerliyse dogaldır.Pazarlarda genellikle köylüler mısırı yığar oradan kiloyla alırsın evde kaynatırsın.ben közlenmişini sevmem dişlere yapışıyor ve sert olur.Doğalı da bulunabilir ama bardaktan olanlarında bir pislik var.İçindeki şeker bile sahte onların.

    Bizim burda tane isi satilir misir coksa fiyat duser 4 tanesi 1 lira gibi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Fx_57,5


    quote:

    Orijinalden alıntı: Indigo

    Tohumunu gidip israilliden almadılarsa ve yerliyse dogaldır.Pazarlarda genellikle köylüler mısırı yığar oradan kiloyla alırsın evde kaynatırsın.ben közlenmişini sevmem dişlere yapışıyor ve sert olur.Doğalı da bulunabilir ama bardaktan olanlarında bir pislik var.İçindeki şeker bile sahte onların.

    Bizim burda tane isi satilir misir coksa fiyat duser 4 tanesi 1 lira gibi

    Evet doğru.Yıllardır böyle şeyler almadığımızdan nasıl satıldığını bile unutmuşum.Bunlar tane hesabı satılırdı.Bir de bu yamuk yumuk mısırları hatırlarım.Tabi bunların şekli beğenilmediği için eken kalmadı.Aynı domates gibi onlarda çok güzel gözükür ama eskinin yamuk yumuk domateslerinin tadı en iyi sera malında yok.Millet şekline baktığından yerli tohumlar kalmadı.
    Allahtan ben bunları gördüm yeni nesil ne olduğunu bile bilmiyor.




  • AMD HASTASI 044 kullanıcısına yanıt
    Glikoz koyuyorlar tabiki.Glikoz sayesinde sana tadı güzel geliyor bir de bağımlılık yaptırıyorlar.O glikoz normal şeker bile değil sanayi ürünü 25 kilosu 50 lira olan tatlı ve kanserojen bir sıvı.Yoksa o mısırın tadı sana yavan gelir.Soslarla güzel birşeye benzetmeye çalışıyorlar.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Albert Enişten

    Her gün akşamüzeri 1 bardak mısır tüketiyorum , tadı çok güzel geliyor hele soğuk havalarda iç ısıtıyor.

    Ama tadının bu kadar güzel olmasından dolayı zararlı olup olamacağı geldi aklıma. Ne de olsa her güzel şey zararlıdır.

    Bu mısırların normal silindir biçimindeki elle tutulup , ağızla yenilen mısırlardan farkı nedir ? Zararlı mıdır ?

    Coğrafya öğretmenimiz bize bu bardak mısırlar yüzünden 20 yıl sonra kansere benzer bir hastalığın türeyeceğini söylemişti bu laftan önce severek yerdim ancak şimdi ağzıma bile sürmem.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.