Bildirim
BARAJLAR

Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

3 Misafir - 3 Masaüstü

Giriş
-
Up up up up
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
yani
adam hakli
Adam boş bir adamda değil.
Bu tepkiler çoğalırsa işe yarayabilir. Baraj olayı bence mantıksız özellikle bu seneki sınav için. Eğer amaç öğrenci kalitesini arttırmak ise hali hazırda olan bölümlerin yenisini açmamak veya kontenjanları düşürmek gerekli. Bu sayede doğal bi baraj oluşacaktır zaten. Bu sene için yapılacak şey 240 barajına takılan veya takılmayan ama destek vermek isteyen kişilerin birleşerek tepkisini belli etmesidir.
Ustam 1 yıl içerisinde 8 kere sistemi değiştirdiler. Attığım adamda boş adam değil kurucu sonuçta. O tepki gösterdiyse hepsi gösterdi. Böyle olunca bana da çekilecek gibi geliyor. Burada tepki görüyorum ben sadece. Twitter da her şey dalgaya alınmış.
Sonuçlardan 1 gün sonra bile 3-4 kişiden bu tepkileri gördük. Artarak devam eder bence çünkü konuştukları mevzular mantıklı. Değişmezse insanın mantığına yatmıyor kontenjanların boş kalacağı çok belli. -
Amacım kimseyi küçümsemek felan değil baştan bunu yazayım. 240 binden daha sonrası için konuşuyorum fizik neti çok düşük olan bir kişinin mühendislikte ne işi var 240 binle bir ayar geldi mühendisliğe bence kaldırılmaması lazım. YÖK boş bir kurum olduğu için dışarda kalacakları asla düşünmüyor. Barajı düşürmek yerine kontenjanları düşürmeleri lazım. -
Haklısın ustam buna kimse bir şey demiyor ama bunlar belli olmadan müh konteyjanlarını arttırıp tek puana düşürdüler. O yerlere öğrenci girmeyecekse neden yükselttiler? Paralar neden boş üniversiteye akacak? Dediğinde haklısın azaltmaları lazımdı ama bu saatten sonra azaltamazlar. Daha da açmaya çalışıyorlar. Ama bu sistemde 240k mantıksız kalıyor. Kaldırılsın demiyorum. Esnetilmesi lazım.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HoMarchlo -- 31 Temmuz 2018; 18:37:30 >
Özel üniversitelerin tepki göstermesi kadar doğal birşey olamaz. Devlet üniversiteleri zaten dolacak, dolmasa bile kar amacı gütmeyen bir kurulus oldugu için sıkıntı yok. Özel okullar genellikle 240 bin barajına daha yakın puanlarda alım yapıcak o yüzden bunları duyabiliriz. Önemli olan tek konuşmalar veya söylemler değil. Bir anda toplu ve etkili tepki verebilmek. Eğitim alanında sözü geçen isimlere ulaşarak hastag kampanyası bence ilk yapılması gereken eylem. Ama bunu ben 250 bin sıralama ile mühendis olamıyorum o yüzden kalkmalı diye savunmamalı. Mantıklı bir şekilde puan türlerinin birleşmesi gibi faktörler insanlara anlatılmalı ve öyle destek istenmelidir. Umarım başarılı olunur.quote:
Orijinalden alıntı: HoMarchlo
Ustam 1 yıl içerisinde 8 kere sistemi değiştirdiler. Attığım adamda boş adam değil kurucu sonuçta. O tepki gösterdiyse hepsi gösterdi. Böyle olunca bana da çekilecek gibi geliyor. Burada tepki görüyorum ben sadece. Twitter da her şey dalgaya alınmış.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sahibinden Satılık Nick -- 31 Temmuz 2018; 18:38:50 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Kontenjanlar düşse elbette baraj böyle kalmalı ya da azaltılmalı ama kontenjanlar 2018 2019 için artık belli ve artırıldı mühendislikte. Adamlar geçen sene temel bilimlerin boş kalmaması için öğrencilere burs verdi, bu sene mühendislikler kalırsa kötü bir durum olur onlar için. Ama onun dışında katılıyorum hocam zaten o sıralamadaki üniversitelerden de öğrenci bir şey beklememeli kendisi çabamalı artık -
Hocam zaten para israf ediliyor bunun önüne geçmek maalesef imkansız. Dediğim gibi çok kapsamlı bir düzenleme gerekiyor ve bu bence bu sene gerçekleşmeyecek. -
Dediğin gibi asla yanlış anlama 250k ile olamıyor kaldırılsın değil. Sadece yeni sistemde ea ve mfler ortak olduğu için 240k bandına haddinden fazla ea giriyor bu da 240k içinde ki müh alan dışına itiyor. Ben baraj kaldırılsın asla demiyorum. Sadece bu yeni sistemde 240k biraz yüksek kalıyor diye düşünüyorum.
İnsanları üzen nokta bu hocam. 8 kere değiştirdilip bir de hiç bir şey yapılamazsa insanları üzecekler.
Tercihler ne zaman başlıyordu umarım kimse üzülmez ama bir standart getirilmeli hocam senin için iyi dilekler diliyorum. -
Belki 0,5 net olayı kaldırılmasa bu kadar sorun olmazdı. İnsanlar süre yetiştiremedi zaten, EA düşünen biri fen den soru işaretlememe olasılığı yüksekti. Umarım herkesin hak ettiği yere yerleştiği bir sistem gelir önümüzdeki dönemler için.quote:
Orijinalden alıntı: HoMarchlo
Dediğin gibi asla yanlış anlama 250k ile olamıyor kaldırılsın değil. Sadece yeni sistemde ea ve mfler ortak olduğu için 240k bandına haddinden fazla ea giriyor bu da 240k içinde ki müh alan dışına itiyor. Ben baraj kaldırılsın asla demiyorum. Sadece bu yeni sistemde 240k biraz yüksek kalıyor diye düşünüyorum.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
7 sinde başlıyor hocam. Karşılıklı fikir alış-verişi için teşekkür ederim. Umarım herkesin gönlüne göre olur.
Kesinlikle hocam. O son anda yaptıkları 0.5 net zaten ea ları ve mf cileri üzdü.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X