Şimdi Ara

Bankalardaki sıra sistemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
5.275
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bugün kredi kartımı almaya bankaya gittim. Bankalarla pek işim olmaz normalde bankaya gittiğim nadir anlardan. Aslında acelem vardı ama içerde bir kişi görünce girip bekleyeyim bari dedim, girdim numara aldım bireyselden tc siz. Bekledim bi on dk kadar ikimiz varız sadece şubede biri veznede işlem yapan bir de ben. En son içeri birisi girdi numara aldı oturdu. Veznedekinin işi bitmeye yakın ben de ayağa kalktım vezneye yanaştım ki acelem var hemen halledip çıkayım. Veznedeki adam çıktı ben direkt kredi kartım gelecekti dedim ve veznedar dedi ki sıra numaranızın yanmasını bekleyin dedi. Ben bi şaşırdım sonra sırada ben varım zaten dedim ve numaramı gösterdim (numara tabelasına bakmadım hiç) sıranız yanmadı dedi. Dedim ne demek yanmadı az önce çıkan beyefendiden sonra ben vardım zaten dedim. İçeriye henüz girmiş olup daha yeni numara alan adama yanmış sıra. Veznedara dedim nasıl oluyor bu sıra bende. Veznedar da tc kimlik no nuzla sıra alın dedi?!? Ben de ne fark eder sonuçta ben daha önce gelmişim bekliyorum burada dedim ve aldığım cevap: Sistem böyle karışık alıyor dedi ve bende sigortalar attı numarayı masaya atıp çıktım.

Diyeceğim o ki bu nasıl sistem nerenin sistemi? Nasıl oluyorda ben beklerken benden sonra gelen adam benden önce girebiliyor? T.C. ile alması veyahut müşteri numarasıyla numara alması neyi değiştiriyor? Nasıl bir üstünlüğü olabiliyor? Ben önce gelmişim önce girmem lazım bu kadar. Yok tc ile almış yok müşteri no almış ne fark eder? Bi izah edin izahı varsa.

• Yapay Zekanın Yanıtı

Bankalardaki Sıra Sistemi

Bankaların yoğun iş yüküyle başa çıkmak için kullandığı sıra sistemleri, müşteriler için bekleme süresini azaltmaya yardımcı olur. Bu sistemler, hangi müşterinin öncelikli olarak hizmet alacağını belirleyen bir dizi kurala dayanmaktadır.

Sıra Numarası Nasıl Veriliyor?

Genellikle bankalardaki sıra numaraları, müşterilerin gelme sırasına göre verilir. Ancak bazı bankalar, aşağıdakiler gibi faktörleri de dikkate alan daha karmaşık algoritmalar kullanabilir:

• Müşteri türü (örneğin, öncelikli müşteriler daha erken numara alabilir)
    • İşlem türü (örneğin, para çekme işlemleri para yatırma işlemlerinden öncelikli olabilir)
    • Bekleme süresi (örneğin, daha uzun süre bekleyen müşteriler daha erken numara alabilir)

Sıra Önceliği

Bazı kişiler bankalarda sıra önceliği alır. Bunlar genellikle:

• Engelli müşteriler
    • Yaşlı müşteriler
    • Hamile kadınlar
    • Küçük çocuklu müşteriler

Bu müşteriler genellikle özel sıra numaraları alır veya beklemeden doğrudan hizmet alabilir.

Sıra Beklememek İçin

Bankada sıra beklememek için şu yöntemleri deneyebilirsin:

• Randevu al: Birçok banka, randevu sistemi sunmaktadır. Bu sayede belirli bir saatte gelebilir ve sıra beklemek zorunda kalmazsın.
    • TC ile sıra al: Bazı bankalar, müşterilerinin kimlik numaralarıyla önceden sıra almalarına olanak tanır. Bu sayede bekleme süresini azaltabilirsin.
    • Mobil uygulama kullan: Bazı bankalar, müşterilerin mobil uygulamaları aracılığıyla sıra almalarına olanak tanır. Bu sayede şubeye gitmeden sıra alabilir ve sıra geldiğinde bildirim alabilirsin.

Bankalardaki sıra sistemleri, müşterilere adil ve verimli bir hizmet deneyimi sağlamayı amaçlamaktadır. Yukarıdaki bilgileri kullanarak, bankalarda sıra bekleme süreni en aza indirebilir ve işlemlerini daha hızlı gerçekleştirebilirsin.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • HOCAM BU OLAYIN İZAHI ŞU ;

BEN BİR BELEDİYEDE BELEDİYE BAŞKANIYIM (ORNEK IZMIR) BELEDIYEDE BOS POZİSYON VAR BEN GIDIYORUM ORAYA KENDİ ADAMLARIMI YERLESTİRİYORUM..

AYNI SEKILDE BANKA KENDI MUSTERİSİNİ ONCE YERLESTIRIYOR
  • Kişiye göre sistem sıra belirliyor. Kısaca zenginsen çok beklemiyorsun. Bekleyen sen oluyorsun.

Bir abim başına gelen olayı anlatmıştı öyle öğrenmiştim.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Zodiac Killer

Kişiye göre sistem sıra belirliyor. Kısaca zenginsen çok beklemiyorsun. Bekleyen sen oluyorsun.

Böyle bir dünya yok.

Tüm bankalar kendi müşterilerine öncelik tanıyor şayet kimlik numaranla alırsan.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Şehmistan

quote:

Kişiye göre sistem sıra belirliyor. Kısaca zenginsen çok beklemiyorsun. Bekleyen sen oluyorsun.

Böyle bir dünya yok.

Tüm bankalar kendi müşterilerine öncelik tanıyor şayet kimlik numaranla alırsan.

Hala çok saçma bu bir gerekçe olamaz. Ben bu bankanın müşterisi olmak için gitmiştim sırf bu olaydan dolayı olmayacağım. Mesela bak müşteri kazanacakken kazanamadı benim hakkımı yediği için. Kart mart kullanmam nakite devam.
  • Kredi kartıyla sıra alanların sırası farklı oluyor

• Hesaptaki paraya göre alıyorlar.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Beyler şöyle bi şey var mesela lüks bi lokantaya gittiniz karttan ödeme yaptınız bakın hangi bankanın pos cihazı kullanıldı sonra slipdeki v.d. numarasını yazın ve pos cihazının bankasında vergi No ile numara alın içerde 50 kişi vardı en son girdim ilk beni çağırdılar ,bim a101 falan , ile yapmayın çok dikkat çeker

• Misal bende bir tane mastercard platinum kredi kartı var bankaya gidince onunla alıyorum sıra numarasını. Kartı cihaza takınca numara veriyor zaten tc girmeye gerek olmuyor.

Yani müşteri olsan bile müşteriler arasında da bir sıralama yapılıyor.
  • Bankanın müşterisi sıradan insanlara göre öncelikli. Bankanın müşterileri arasından da en çok harcama yapan ve yapacağı işlemi önemli olan öncelikli. Kısaca sıradan birisiysen adam yerine koymuyorlar. Her bankada bu durum geçerliymiş. Normalde bankayla işim olmaz, geçen gün bankaya gittiğimde öğrendim ben de.

• quote:

Orijinalden alıntı: Şehmistan

quote:

Böyle bir dünya yok.

Bugatti1907'nin alıntısıyla alıntı yaptığını gördüm. Bloklamıştım neyse

Bilmediğin konulara itiraz etmeden önce araştır genç.

• bugatti1907 kullanıcısına yanıt
    Müşterinin cebinin ne kadar kabarık olduğuna göre belirleniyor.
    Hiç sıra beklemeden direk bankaya girip sıra bile almadan işlem yaptıranlar var. Büyük paralar döndüren müşteriyi banka bekletmek istemez.
  • tam emin değilim ama
    o aletler numarayı verirken bir kaç tane farklı kritere göre veriyor
    TC ile alana ayrı atıyorum 500lü
    visa kartla alana farklı mesela 100 lü
    kredi kartı ile alana 1000li şeklinde veriyor
    birinden bir kişi alırken diğer seriden 10 kişi alabiliyor
    ha adil mi diye sorarsanız kesinlikle adil değil.
  • Sırayı ticari olarak alırsan en hızlısı oluyor 😂

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.