Şimdi Ara

Banka Numarası ile Arayan Dolandırıcı (3. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
59
Cevap
3
Favori
15.425
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
    artık dolandırıcık meslek oldu ülkemizde
  • on gün önce bende arandım dediğiniz bankada kartım ve hesabım yok deyince telefonu kapattılar aslında o bankada kartım ve hesabımda vardı.
  • Arayan numarayı ayarlamak çok kolay bir işlem.

Mantık olarak şunu bilmemiz gerekir:
    Banka sizi arayıp bilgilerinizi soramaz. Bu sırada tuşlama vb de yapmayın.
    Siz bankayı ararsanız,arayanın gerçekten siz olup olmadığını anlamak için sorabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: electronica

+90 850 220 0000 numarasından sürekli arıyorlar. Ziraat Bankasından arıyoruz diyorlar.
    Nette numaraya bakıyorsun. 850 220 0000 numarası Ziraat Bankasına ait gözüküyor.
    Ama bir farkla. Arayan numaranın başında 1-9 gibi numaralar olursa dolandırıcı oluyor.
    Sahtekarlar, işi öğrenmiş. Banka numaralarının aynısını başında 1-9 rakamlar olacak şekilde almışlar.
    Sen zannediyorsun, bankadan arıyorlar. Ne olursa olsun, bankadan dahi arasalar,( ki ben bankadan aramalarına da
    karşıyım, çünkü benim bankayla işim olsa bankayı ben bulurum, onun beni aramasına gerek yok.Benim iznim dışında
    beni aramasını kabul edemem). Telefonu yüzlerine kapatırım. Hiç muhatap olmayın. Çöpün içine, ağacın kenarına
    gidip para bırakmayın. Telefonu açma, gerekirse numarayı engelle. Evdeki yaşlı insanlara durumu tembihle.

beni geçen gün bu numaradan aradılar (başında +90 falan yokmuş o zaman dikkat etmemiştim)
    ziraat bankası deyince tam saydırmaya hazırlanıyordum ki ,kasko teklifi vermek için aradım dedi :)
    internetten sigortam net gibi yerlerde kasko araştırması yapmıştım onu hatırlayınca yumuşadım
    iyi de ben kasko yaptırdım zaten deyince ,evet aynı firmadan yaptırmışsınız diyor
    ya bunlarda gerçekten bir tuhaf ,madem yaptırdığımı görüyorsun o halde niye arıyorsun :)

• teb 'den arıyor gibi yapana "bu numara bankaya ait değil, yaptığınız suç, ağır küfür edeceğim" dedim, " abicim benim" , deyip kapattı. ( +60 ile başlayan numara. başına gelecek olana uyarı)
  • Geçenlerde yapı krediden mesaj eldi internetteki harcamanızı taksitlendirelimi diye . Hemen bankayı aradım ben harcama yapmadım gerekeni yapın dedim. Hemen tutanak tutular kartı kapatılar. Sabahleyin bankaya gidip bir harcamaya itiraz tutanağı tut dediler ve aynısını yaptım.
    Benim söylemek istediğim ben ASKİ ye gitmiştim abone bedelini kartla ödedim orada kartımı aldılar işlemleri yaptılar ben ondan şüpheleniyorum dedim banka hiç oralı olmadı garibibe gitti.
    Halen öyle düşünüyorum.
  • Beni de halk sigorta diye aradılar. Kadının teki adınıza hayat sigortası var, borcunuz birikmiş tarzı bir şeyler dedi. Dedim ki"bir yanlışlık var halk hesabımı kapatalı çok oldu ne alaka? Ben de o sırada cumadaydım sonra arayın dedim, net anlamadım. kontrol edip size dönerim dedim. Numara cep numarasıydı. yarım saat sonra bu sefer adamın teki aradı. Bu zaman zarfında ben de halkbankı arayıp durumu söyledim. Dolandırıcı olduğunu söylediler numarayı kaydettiler. Adama dolandırıcı olduğunu söylediğimde sesini yükseltti. Ben de yükselttim ve küfredip kapattım. Sigorta ayayğından da gidiyorlar
  • Bilgi: Degerli Musterimiz, Bankamizdan arandiginiz belirtilerek sizden SIFRE bilginiz istendiginde sifrenizi asla soylemeyiniz ya da sesli yanit sisteminde tuslamayiniz. GUVENLIGINIZ ICIN BU BILGILERI BANKAMIZ CALISANI DAHIL KIMSEYLE PAYLASMAYINIZ !!! 08502220900
  • quote:

Orijinalden alıntı: Be_Yourself

Bilgi: Degerli Musterimiz, Bankamizdan arandiginiz belirtilerek sizden SIFRE bilginiz istendiginde sifrenizi asla soylemeyiniz ya da sesli yanit sisteminde tuslamayiniz. GUVENLIGINIZ ICIN BU BILGILERI BANKAMIZ CALISANI DAHIL KIMSEYLE PAYLASMAYINIZ !!! 08502220900

Finansbank müşterilerine bu şekilde mesaj göndermeye başladı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benide bugün +908502220724 Vakıfbank dan arıyoruz yurtdışında kartınızdan işlem yapılmış sizmi yaptınız dediler hayır dedim, iptal edelim ozaman dediler edin dedim şüpheli internet bankacılığına girişler var 4 farlı cihazdan girmişler sizmi girdiniz dediler ben girmedim dedim, birkaç isim saydı bu kişilere işlem yapılmış sizmi yaptınız dedi hayır dedim işlemleri iptal edelim dedi edin dedim, ne kadarlık işlem yapılmış kartımla dedim 790 tl yurtdışında oyun sitesinden işlem yapılmışdedi kredi kartımı banka kartımı dedim böylebir soru beklemiyordu herhal afalladı sanal işlem yapılmış dedi, hangi kartımla yapılmış die tekrarladım bankomat veya kredi diyemedi kart numaramın başını söyledi bu kartla dedi, ben şüphelendim sonra sizi aktaracam 16haneli kart numarası girin dedi neden kartnurası giriyorum siz kimsiniz ne bilicem dedim bana söylemiceksiniz tuşlucaksınız dedi tuşlayamam dedim aradığım numarayı kontrol edin isterseniz dedi şuan kontrol edemem kapatayım ben bankayı arayayım dedim öyle olmaz işlemleri ben yapabilirim sorumlu benim dedi siz numarayı arayın kapatın ben sizi ararım tekrar dedi bende ben bankayı ararım dedim bu işlem zorunlu bir işlem değil kapatıyorum ozaman dedi kapattı, aradığı numarayı geri aradım gerçekten Vakıfbanka bağlandı güvenmedim başında +9 olmadan aradım vakıfbank müşteri hizmetlerine anlattım durumu arayanın dolandırıcı olduğunu söyledi kartınızdan herhangi bir işlem yapılmamış tedbir olarak kartınızı iptal edelim dedi iptal ettik yeni kart gönderecekler.

• foks43 F kullanıcısına yanıt
    İyi yapmışsınız.
  • foks43 F kullanıcısına yanıt
    caller id spoofing. numarayı birebir kopyalayabiliyorlar. başında +90 olmuş olmamış farketmiyor. Kapatıp kendiniz arayarak en doğrusunu yapmışsınız Şifreyi söylemek ile tuşlamak arasında hiçbir fark yok, her tuşun sesi ayrı çıkar bu şekilde neye bastığınız kolayca anlaşılır.

Bu sahte numaralar ile ilgili BTK'nın bir düzenlemesi var fakat nasıl bir mantıksa 850222 prefix'i bu düzenlemenin dışında tutulmuş
    https://www.btk.gov.tr/File/?path=ROOT%2F1%2FDocuments%2FTebli%C4%9F%2FArayanHat_Bilgisi_(CLI)_Kullan%C4%B1m%C4%B1na_%C4%B0li%C5%9Fkin_Usul_ve_Esaslar.pdf

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dr. Boone -- 14 Haziran 2017; 12:22:22 >

• 05320002525

Konu kirliliği olmasın diye buraya yazıyorum.
    Az önce yukarıdaki numaradan arandım. Numara Akbank numarasına benziyor. Dalgınlığa getirip düşürmek için ideal. Arayan kişi Akbank Genel Müdürlüğünden aradığını söyledi. Kart üyelik aidatlarımdan dolayı 432 lira birikmiş param varmış. İade mi istiyorsunuz, yoksa sigorta mı dedi. İade olsun diyince, mobil uygulamanızı açmanız lazım dedi. Akbank hesabım maaş hesabım, bugüne kadar 1 lira kesinti yapmadı. Olmayan kesinti ve uygulama deyince zaten şüphelendiğim dolandırıcı kendini ele vermiş oldu.

Ben de nereden arıyordunuz diye tekrardan sordum, adını soyadını istedim. Güvenmediğimi genel müdürlükten teyit edeceğimi söyleyince, direkt kapattı. Eğer bu numaradan aranırsanız sakın bilgi vermeyin.

Ardından Akbankı arayıp durumu teyit ettim, sabit numara harici arama yapmadıklarını belirttiler.
    Lütfen dikkatli olun

05320002525

• infra_dark kullanıcısına yanıt
    Bankanın birebir numarasına bile güvenmeyin. Caller id spoofing diye bir olay var, voip (internet tabanlı) hatlarla karşı tarafın ekranında istedikleri numarayı gösterebiliyorlar. BTK operatörlerden, yurtdışından başlatılıp bizdeki numaraların yapısındaki belli blokları engellemesini istiyor. Fakat bu konuda operatörlerin umursamazlığı ve ihmali var.

Madde 6

• Aynı numaradan (0850 2220900) beni de bugünlerde sürekli arayıp kampanyalar hakkında bilgi güncellemesi yapacağız deyip, güvenlik bilgilerini istiyorlar. Vermeyince ısrar ediyorlar. Tersleyip kapatıyorum. Böyle şüpheli aramalarda kesinlikle bilgi vermemek lazım.
  • Her numaraya da şüpheli yaklaşmayın. Mesela dün Amerika'daki bir yerden internet üzerinden alışveriş yapacaktım sipariş verdikten 30 sn sonra 0216 alan kodlu bir telefondan arandım ve bu işlemi sizin yapıp yapmadığınızı teyip etmek için arıyorlar o kadar..İşlemi yaptığım zaman da gece 11-12..

Bankam TEB, müşteri hizmetleri de 444 0 666... Tutupta niye bu numaradan aramadılar deyip küfredip suratına kapatmayın yani..
  • Bide benim başıma gelenler söyleyeyim. Biri benim tel numaram ile voip diye bir program la Vakıfbank müşteri hizmetleri den benim kredi kartımdan para çekti. Adam kredi kart şifresini bilmiyor fakat kimlik doğrulama yaparak para çekti adam doğum tarihi anne kızlık soyadı hepsini biliyor hadi para çekti banka hesabına düştü bir de EFT yaptı EFT SMS bana geldi uyardım yinede parayı hırsıza verdiler. Şimdi savcılık olayın peşinde uğraşıyorlar benim kuzginligim adam bankayı dolandırıyor savcılıkta ben uğraşıyorum

• GSM şirketlerine dikkat edin güvenmediğini bir yerde kimlik veya kredi bilgisi vermeyin benim başıma gelen böyle birşey telefon taşıma işinde adamlar kimlik bilgilerini bazen üçüncü şahıslara satabiliyor onlarda dolandırıldıyor

Sizin bilginiz alan kişi bu bilgileri başkalarına satabiliyor dikkat edin

Dolandırıcılık olmadan önce Teknosa da Teknosacell geçiş yapmıştım kredi kartı bilgilerimide orada vermiştim 2 ay sonra Vakıfbank'tan müşteri hizmetleri aradılar adıma para çektiler aman dikkat kredi kartınizi müşteri hizmetleribe kapalı tutun

Parayı çekenin resimleri var yakında yakalanır.

• Dolandırıcılar özel bilgilere nasıl ulaşıyorlar? Mesele burada. En büyük şüpheli gsm şirketleri. Kimlik bilgilerini almaları açık doğuruyor. Peki bunlardan kimlik bilgilerini kim istiyor? Emniyet Genel Müdürlüğü.

Bence açığı doğuran devletin kendisi.

IMEI kaydının da vergi ile ilgili olduğunu zannetmiyorum.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.