Şimdi Ara

bandwidth management (ağlar için trafik kontrol) yazılımları hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
6.472
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

malumunuz ülkemizde internet çok yavaş ve pahalı. ortak internet kullanımı, birim hız başına ödenen miktarı düşürmekte ve çok daha mantıklı hale gelmekte. ancak apartmanlarda ortak kullanılan bağlantılarda dengesiz hız dağılımları olmaması için bazı önlemler almak gerekiyor. ben bununla ilgili bazı bildiklerimi paylaşmak ve sorularıma da cevap bulmak niyetindeyim.

bant genişliğini kontrol edebilen yönetilebilir switch ler, bizim gibi 4-5 daire ortak internet kullanacaksanız çok pahalıya denk geliyor. ben de bir yazılımla bunu çözmek istiyorum.

1. sadece kendi bilgisayarıma kuracağım bir yazılımla trafik kontrolü sağlamak istesem:

öğrendiğim kadarıyla bu durumda diğer kullanıcıların yerel ip'lerine limit koyabiliyorum. kulağa hoş geliyor fakat sormak istediğim birkaç soru var. bu sınırlama, yönetici bilgisayar kapandığında da acaba geçerli oluyor mu? ayrıca diğer kullanıcılar bir şekilde yerel ip'lerini değiştirirlerse önceden uyguladığım sınırlama geçerliliğini yitireceğine göre benim bu ip'leri sabitleme şansım var mıdır? böyle bir durum için yazılım öneriniz nedir? (ücretli veya ücretsiz)

2. diğer bilgisayarlara da yazılım kurmayı ve kullanıcılarına güvenebileceğimi varsaysam:

sanırım bu en kolayı olacak. ancak böyle bir durumda da yazılımdan şunları bekliyorum: diğer kullanıcılar kendi bilgisayarlarındaki sınırlama ayarlarını değiştirmesinler diye sadece benim bildiğim bir şifreyle korunmalı. ayrıca bu kişiler bir şekilde sınırlamadan kurtulurlarsa da kendi bilgisayarımdan bu bilgiyi görebilmeliyim. böyle bir durum için yazılım öneriniz nedir? (ücretli veya ücretsiz)

yardımlarınız için teşekkür ederim, diğer sorularım olursa ekleyeceğim. iyi günler :)

not: aslında bu soru önceden açtığımhttp://forum.donanimhaber.com/m_39110927/tm.htm adresindeki konuyla ilgili. ama başlıkla pek alakalı olmadığını düşündüğüm için buraya başka bir konu olarak açtım. umarım sorun olmaz :)

• Sorularınızı tekrar okudum, cevaplar açmış olduğunuz diğer konuda mevcut.
    yine diğer konunuzda vermiş olduğum link :http://forum.donanimhaber.com/m_39091032/tm.htm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zimkoz -- 14 Nisan 2010; 13:46:27 >
  • 1- limitlemeyi ip bazında değil kullanıcı bazında yapabilirsiniz, dolayısı ile ip değişsede verdiğiniz ayarlar geçerli olacaktır.
    2- sunucu bilgisayar kapandığında bırakın limitlemeyi internete bile çıkamaz diğer kullanıcılar.

Yazılım olarak :

http://www.youngzsoft.net/ccproxy/

bunu kullanabilirsiniz, ücretli bir yazılım ama 3 kullanıcıya kadar bedava.
  • tşkrler paylaşımınız için. benzer bir sorun bendede oldu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kumandan

1- limitlemeyi ip bazında değil kullanıcı bazında yapabilirsiniz, dolayısı ile ip değişsede verdiğiniz ayarlar geçerli olacaktır.
    2- sunucu bilgisayar kapandığında bırakın limitlemeyi internete bile çıkamaz diğer kullanıcılar.

Yazılım olarak :

1. kullanıcı bazında sınırlamadan kastın mac adreslerine sınır koymak mıdır? bunu biraz daha açabilir misin?
    2. şu soru geliyor aklıma: ben bilgisayarı kapatsam bile modem ve switch aktif olacağından diğer kullanıcılar yine girebilir ancak bilgisayarıma yüklü olan yazılımın sağladığı sınırlamalar aktif olmadığı için herkese dağıtılan hız kontrol edilemez... diye düşünmüştüm ben. acaba bilgisayarımı kapattığımda bağlantının tamamen kopacağı konusunda emin misin?

ilgin için teşekkür ederim. iyi günler :)

• quote:

Orijinalden alıntı: tororosso
    quote:

Orijinalden alıntı: Kumandan
    1- limitlemeyi ip bazında değil kullanıcı bazında yapabilirsiniz, dolayısı ile ip değişsede verdiğiniz ayarlar geçerli olacaktır.
    Yazılım olarak :

1. kullanıcı bazında sınırlamadan kastın mac adreslerine sınır koymak mıdır? bunu biraz daha açabilir misin?
    2. şu soru geliyor aklıma: ben bilgisayarı kapatsam bile modem ve switch aktif olacağından diğer kullanıcılar yine girebilir ancak bilgisayarıma yüklü olan yazılımın sağladığı sınırlamalar aktif olmadığı için herkese dağıtılan hız kontrol edilemez... diye düşünmüştüm ben. acaba bilgisayarımı kapattığımda bağlantının tamamen kopacağı konusunda emin misin?
    ilgin için teşekkür ederim. iyi günler :)

Degiliz

• " değiliz " derken niye testere gösteriyorsun üyemize, yeni üyemize her zaman hürmet göstermek lazım..

commoder 64 ile ufak bir program oluşturarak bu problemi çözebiliriz.

10 IF SERVER_PC$ <KAPANIYORUM> "" THEN GO TO 20
    20 IF USER_1_PC$ <BEN ZATEN KAPALIYIM> "" THEN GO TO 30
    30 IF USER_2_PC$ <BEN ZATEN KAPALIYIM> "" THEN GO TO 40
    40 IF USER_3_PC$ <BEN ZATEN KAPALIYIM> "" THEN GO TO 50
    50 IF USER_1_PC$ <HEY NEREYE GİDİYORSUN BEN DAHA BURDAYIM> "" THEN GO TO 60
    60 IF USER_2_PC$ <HEY NEREYE GİDİYORSUN BEN DAHA BURDAYIM> "" THEN GO TO 70
    70 IF USER_3_PC$ <HEY NEREYE GİDİYORSUN BEN DAHA BURDAYIM> "" THEN GO TO 90
    90 IF USER_1_PC$ <BEN DE KAPANIYORUM> "" THEN GO TO 100
    100 IF USER_2_PC$ <BEN DAHA BURADAYIM> "" THEN GO TO 110
    110 IF USER_3_PC$ <BEN DE DAHA BURADAYIM> "" THEN GO TO 130
    130 IF SERVER_PC$ <BENI ILGILENDIRMEZ NE HALINIZI VARSA> "" THEN GO TO 140
    140 IF USER_3_PC$ <BEN DAHA BURADAYIM> "" THEN GO TO 100
    150 IF USER_3_PC$ <BEN DE GIDIYORUM> "" THEN GO TO 100
    160 IF USER_2_PC$ <BEN DE GIDIYORUM> "" THEN GO TO 170
    170 NO USER NO CONNECTION SYSTEM OFF.

yani commodor64 gerek sadece. program fikir olması açısından, hata yapmış olabilirim..

ben daha önce bu tarz program yazmıştım. ama program ne yapıyordu tam olarak hatırlayamadım.
    yani oyunlardan kopya çekerek birşeyler yapmıştım. ayrıca ihale açmış gibi gördüm ben üyemizi. yani zaten kabahat bende.
    axi adam testere göstererek ihaleyi kapyı galiba.. bu arada ceza puanı almışım. şimdi bir mesaj daha atarsak olmaz buna ilave edeyim bari..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The souls migration -- 15 Nisan 2010; 16:36:24 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • basic bilgilerimi tazeleyecek olursam; başta sona hatalı kodlar, birbirini takip eden satırlar için GO TO demenize gerek yok ve zaten şartlandırma stringleri de hatalı, sallamışsın baya
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.