Şimdi Ara

soru: switch den çıkıp kablosuz modem e girerek kablosuz bağlantı elde etmek mümkün müdür?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
4.086
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

apartmanımızda 4 daire ortak internet kullanımına geçmeyi düşünüyoruz. 8 mbps sınırsız paket alacağız. beraber kullanacağım insanlara mahçup duruma düşmemek için birkaç konuda yardımlarınızı bekliyorum. şimdiden teşekkür ederim :)

1. abonelik benim dairemde olacak. kendi modemimden inca marka bir switch e girip oradan da aşağı katlara (her kata bir kablo) ethernet kablolarıyla dağıtım yapmayı düşünüyorum. acaba bu switch ve/veya bir yazılım vasıtasıyla her daireye düşecek bant genişliğini sınırlamam mümkün müdür? örneğin adil bir dağılım olması için herhangi bir anda kaç kişi online olursa olsun herkese 2 mbps genişlik düşmesini istiyorum.

2. dairelerden birindeki komşumuz kendi evi içinde kablosuz ağa sahip olmak istiyor. bu komşumuzun kendi kablosuz modemi mevcut. acaba benim switch imden çıkıp bu daireye giden ethernet kablosuyla o kablosuz modeme girip bu komşumuzun kablosuz bağlantı kullanmasını sağlayabilir miyim? ne gibi yazılım ve donanıma ihtiyacım olacaktır?

yardımınıza müteşekkir kalacağım :) hepinize iyi günler dilerim.

• Merhaba,

1:Basit ağlarda bu tarz sınırlandırmaları kullanılan bilgisayar üzerlerine basit programlar yükleyerek (netlimiter vs.) yapabilirsiniz.
  • 1-Switchten giden kabloyu komşunuzun adsl modemine bağlarsanız, gerekli ayarları yaptıktan sonra kablosuz bağlantıya sahip olursunuz.

2-Trafik yönetimi farklı yöntemlerle yapılabiliyor.(bm destekli adsl modemler, routerlar,sunucu bazlı yazılımlar,kullanıcı bazlı yazılımlar vs.vs.)
    Sizin için en düşük maliyetli yöntem netlimiter yada benzeri programları interneti kullanacak bilgisayarlara kurup, istemiş olduğunuz kısıtlamaları yapmanız olacaktır.(tabi bu tarz programları kullanıcılar kapatabilirler, güvensizlik varsa bu programlarla olmaz).Eğer program kurmadan trafik yönetimi yapayım diyorsanız 250-300 TL değerinde trafik yönetimi yapabilme özelliğine sahip modemlerden almanız gerekir.

Not:interneti paylaştığınız kişiler, internet aracılığıyla herhangi bir suç işledikleri taktirde sizinde başınız ağrıyacaktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zimkoz -- 14 Nisan 2010; 10:31:34 >
  • cevaplar için teşekkürler. benim merak ettiğim, elimdeki mevcut donanımla (bir modem ve bir yönetilemeyen switch), sadece ana bilgisayara kuracağım bir yazılımla tüm diğer bilgisayarlara gidecek veri trafiğinin hızını belirleyebilmem mümkün müdür?
  • hayır mümkün değil,o dediğiniz olay domain altyapılı networklerde olabilir.sizin yapmanız gereken,kontrol altına almak istediğiniz bütün bilgisayarlara yukarıda bahsettiğimiz programlardan yüklemek ile mümkün olabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: tororosso

cevaplar için teşekkürler. benim merak ettiğim, elimdeki mevcut donanımla (bir modem ve bir yönetilemeyen switch), sadece ana bilgisayara kuracağım bir yazılımla tüm diğer bilgisayarlara gidecek veri trafiğinin hızını belirleyebilmem mümkün müdür?

Modemden çıkan cat5 kabloyu çift ethernet kartlı bir bilgisayara takıp, diğer ethernet kartındanda switche kablo çekip interneti paylaştırırsanız,çift ethernetli bilgisayar üstüne kuracağınız yazılımlarla istemiş olduğunuz işlemi yapabilirsiniz.Fakat bu durumda çift ethernetli bilgisayarın devamlı aktif olması gerekir.
    **Bu yazılımlar ev kullanıcıları düşünülerek hazırlanmış yazılımlar değildir, kullanabilirsiniz tabiki fakat hem bilgisayarın 7/24 açık kalacak olması, hemde yazılım maliyetleri sizin için uygun olmayabilir.

Aşağıda vermiş olduğum linkteki konuyuda incelerseniz sizin için faydalı olur.

http://forum.donanimhaber.com/m_39091032/tm.htm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zimkoz -- 14 Nisan 2010; 10:40:47 >

• quote:

1. abonelik benim dairemde olacak. kendi modemimden inca marka bir switch e girip oradan da aşağı katlara (her kata bir kablo) ethernet kablolarıyla dağıtım yapmayı düşünüyorum. acaba bu switch ve/veya bir yazılım vasıtasıyla her daireye düşecek bant genişliğini sınırlamam mümkün müdür?

Merhaba,
    1. Dağıtım işleminde band genişliğini ayarlamk için etkin ve esas olarak 2 yöntem vardır: Ya modemin bandgenişliği yenetimini desteklemesi ya da internet çıkışının bir bilgisayar üzerinden yapılarak (birtakım yazılımlarla) band genişliğinin ayarlanması.
    Band genişliği yönetimin az sayıda modem desteklemektedir. Bunun için kullandığınız modemin kullanım kitabını bir kontrol edin.
    İnternet çıkışını bir bilgisayar üzerinden vererek kontrol sistemi oluşturulabilir ama bu iş için sürekli açık olacak şekilde bir bilgisayarı rezerv edilmesi, birtakım yazılımların gerekliliği vs. gibi şartları vardır. Bu nedenle 4 bilgisayarlı bir internet dağıtımı için pek pratik bi çözüm değildir.
    Her bilgisayara netlimiter vs. yapılım kurmada bir çözüm olabilir ama bu kullanıcıların keyfine kalmış bir işlemdir. İsteyen kulanıcı iptal edebilir. Ayrıca band genişliği yönetimi olmasının bir avantajıda modemin gerekli olduğu zaman band genişliğini sınırlamasıdır. Yani hat boş ise band genişliğinin tamamı bir kullanıcıya tahsis edilebilmektedir.

quote:

2. dairelerden birindeki komşumuz kendi evi içinde kablosuz ağa sahip olmak istiyor. bu komşumuzun kendi kablosuz modemi mevcut. acaba benim switch imden çıkıp bu daireye giden ethernet kablosuyla o kablosuz modeme girip bu komşumuzun kablosuz bağlantı kullanmasını sağlayabilir miyim? ne gibi yazılım ve donanıma ihtiyacım olacaktır?

2. Bahsettiğiniz kullanıcı elindeki kablosuz modemi kendi ev ortamında internet dağıtımı için kullanabilir. Bu iş için yapılması gereken tek şey modeminde DHCP'yi iptal etmesidir. Burada önemli bir nokta var: olası IP çakışmasını engellemek için ağ ortamındaki modemlerin IP'lerinin farklı olması gerekir. Mesela: internet çıkışı yapılacak modemin IP'si 192.168.1.1 olsun, diğer evdeki kablosuz modemin IP'sini 192.168.1.200 yapın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ramazanyalcin -- 14 Nisan 2010; 12:16:13 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.