Şimdi Ara

Bana uygun fiyatlı bir SSD tavsiye eder misiniz

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
310
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Laptopum i5 2,3 ghz lenovo marka. Laptopta oyun oynamıyorum, photosop draw vs gibi zorlayıcı bir program da kullanmıyorum. internet ve video o kadar.

Laptopun açılması, chrome ve firefoxun açılması hep yavaş. Sanırım hardisk yavaş. Ama ben bu yavaşlığı Ram yüzünden zannettim ve gittim 8 gb daha ram aldım. Şu an laptopta 12 gb ram var ama yine bilgisayar kasılıyor.

Benim gibi standart kullanıcıya hitap eden, bilgisayarın açılışı internetin açılış ve sayfaların daha çabuk belleğe yazılması için makul fiyatlı bir SSD önerirseniz sevinirim. Depolama için harici 1 TB toshibe diskim var yetiyor. Sistemin kolay ve hızlı çalışması için ssd kullanacağım.

SSD alırsam laptopun şu an boşa çıkacak olan 250 GB hardiskini nasıl kullanabilirim o konuda da bilgi verirseniz sevinirim.

• boşa çıkan hardiske bir adet 2.5 inch hdd kutusu alacaksın

sandisk ssdplus veya standart gayet işini görür ama iyi bir şey istersen kingston hyper x veya 850 evo alabilirsin

tam işlemci kodunu ver de sata versiyonuna bakalim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nerd Miner -- 25 Aralık 2015; 17:32:38 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nerd Miner

boşa çıkan hardiske bir adet 2.5 inch hdd kutusu alacaksın

sandisk ssdplus veya standart gayet işini görür ama iyi bir şey istersen kingston hyper x veya 850 evo alabilirsin

tam işlemci kodunu ver de sata versiyonuna bakalim

Hocam lenovo z570 i5 2.30 ghz laptop. Ssd diski nasil alayim. Sata2 mi sata3 mu anlayamadim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • aliriza81 kullanıcısına yanıt
    Kardeşim işlemci kodu diyorum 2450 gibi r690 hibi ghz ni sormuyorum zaten ana mesajda yazmışsın herneyse önemli değil her şekilde alacağın ssd zaten sata 3 olacak sata3 ve sata 2 birbirine takılabilir aradaki tek fark hız sınırlaması sata2 de 300mb/s teorik hızın üzerine çıkamazsın sata 3 bunun 2 katı hızlıdır

eğer cihazının sata desteğini öğrenirsen (hw info gibi programlar ile ) sata3 ise iyi bir ssd alabilirsin sata 2 ise çok para vermene gerek yok şu tarz bir şey işini görürhttp://www.hepsiburada.com/sandisk-ssd-plus-120gb-520mb-180mb-s-sata3-2-5-ssd-sdssda-120g-g25-p-BD803208?wt_gl=cpc.elk.bilgisayar.urun.pla&gclid=CjwKEAiA7_OzBRDA8OfT3orp51oSJACVqslIe9FI1-5xTQIkjS1RXmTzLXky6r00_azUnUOrhkU7AxoC5yDw_wcB

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nerd Miner -- 25 Aralık 2015; 19:05:14 >

• quote:

Kardeşim işlemci kodu diyorum 2450 gibi r690 hibi ghz ni sormuyorum zaten ana mesajda yazmışsın herneyse önemli değil her şekilde alacağın ssd zaten sata 3 olacak sata3 ve sata 2 birbirine takılabilir aradaki tek fark hız sınırlaması sata2 de 300mb/s teorik hızın üzerine çıkamazsın sata 3 bunun 2 katı hızlıdır

eğer cihazının sata desteğini öğrenirsen (hw info gibi programlar ile ) sata3 ise iyi bir ssd alabilirsin sata 2 ise çok para vermene gerek yok şu tarz bir şey işini görürhttp://www.hepsiburada.com/sandisk-ssd-plus-120gb-520mb-180mb-s-sata3-2-5-ssd-sdssda-120g-g25-p-BD803208?wt_gl=cpc.elk.bilgisayar.urun.pla&gclid=CjwKEAiA7_OzBRDA8OfT3orp51oSJACVqslIe9FI1-5xTQIkjS1RXmTzLXky6r00_azUnUOrhkU7AxoC5yDw_wcB

Hocam i5 2410M 2,30 ghz işlemci diyor özelliklerde.

Bana uygun fiyatlı bir SSD tavsiye eder misiniz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aliriza81 -- 25 Aralık 2015; 20:06:42 >

tamam bende zaten google dan bakınca bu denk gelmişti gözüme cihaz sata 3 olmalı

emin olmak için hw info yazılımı ile bakabilirsin

başka yazılımla da bakılıyordur Fakat içindeki hdd yi gösteriyor bu tarz yazılımlar o cihazla gelen içinden çıkaracağın hdd sata 2 dir. Kafan karışmasın.

Piyasada alınabilir en iyi ssdlerden biri 850 evodurhttp://www.vatanbilgisayar.com/samsung-120gb-850-evo-sata-30-okuma-540mb-yazma-520mb-ssd.html?keywords=ssd

daha uyguna bunu alırsan da iyi bir ssd dirhttp://www.vatanbilgisayar.com/kingston-120gb-hyperx-fury-sata-30-cache-ssd-okuma-500mb-yazma-500mb.html?keywords=ssd

Almaman gereken ssd v300 kingston ve bazı silocon power modelleri yine eski çıkışlı team marka olanlar

• quote:

tamam bende zaten google dan bakınca bu denk gelmişti gözüme cihaz sata 3 olmalı

emin olmak için hw info yazılımı ile bakabilirsin

başka yazılımla da bakılıyordur Fakat içindeki hdd yi gösteriyor bu tarz yazılımlar o cihazla gelen içinden çıkaracağın hdd sata 2 dir. Kafan karışmasın.

Piyasada alınabilir en iyi ssdlerden biri 850 evodurhttp://www.vatanbilgisayar.com/samsung-120gb-850-evo-sata-30-okuma-540mb-yazma-520mb-ssd.html?keywords=ssd

daha uyguna bunu alırsan da iyi bir ssd dirhttp://www.vatanbilgisayar.com/kingston-120gb-hyperx-fury-sata-30-cache-ssd-okuma-500mb-yazma-500mb.html?keywords=ssd

Almaman gereken ssd v300 kingston ve bazı silocon power modelleri yine eski çıkışlı team marka olanlar

Hocam yukardaki mesajımdaki resimde Sata Port 2 and 3 supported diyor. Bu Sata3 desteklediği manasına gelir mi? Ayrıca bahsettiğin o samsung SSD aldığımda laptopta bariz bir hızlanma olacak mı. Youtube'da bir video izlemiştim, adam eski bir laptopa vasat bir SSD taktığı halde laptopun açılışı, açılışta kendine gelmesi filan baya hızlıydı. Ben de o şekilde istiyorum.

Bir de SSD diske sık sık işletim sistemi kurmamak lazım, formatlamamak lazım diyorlar. Bu SSD disklerin bir ömrü mü var.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Uygun sistem için tavsiye
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
    Evet resim gözükmüyordu yada göremedim yazarken cihazın sata 3 destekli

Cihazın oyun performansı artmayacak (ssdler fps artırmaz böyle olmadığını bilenler oluyor genelde uyarımızı yapalım) ama günlük işlerin çok hızlanacak açılış kapanış bariz farkedecek Evet heleki bu fiyatlara alabileceğin random okuması en iyi ssdler den birisi 850 evo ssdlerde 4k değeri yüksek olması günlük performansı hissedilir derece iyileştrir.

Evet her ssd nin bir yazma ömrü var gerekli ayarlar yapıldıktan sonra yazılımla sağlık değeri kullanım süreci izlenir. (belirli ayarlar vardır ssd anakonusunda görebilirsiniz) iyi ssdlerin okuma yazma ömrü de yüksektir.
  • quote:

Evet resim gözükmüyordu yada göremedim yazarken cihazın sata 3 destekli

Cihazın oyun performansı artmayacak (ssdler fps artırmaz böyle olmadığını bilenler oluyor genelde uyarımızı yapalım) ama günlük işlerin çok hızlanacak açılış kapanış bariz farkedecek Evet heleki bu fiyatlara alabileceğin random okuması en iyi ssdler den birisi 850 evo ssdlerde 4k değeri yüksek olması günlük performansı hissedilir derece iyileştrir.

Evet her ssd nin bir yazma ömrü var gerekli ayarlar yapıldıktan sonra yazılımla sağlık değeri kullanım süreci izlenir. (belirli ayarlar vardır ssd anakonusunda görebilirsiniz) iyi ssdlerin okuma yazma ömrü de yüksektir.

Hocam samsung SSD 850 pro alacağım herhalde dostum. Almışken tam alayım. Vatan bilgisayar yakın, oraya gidip alayım, hem orda montajını yaptırayım, bir de 2,5" hdd kutusu alayım diyorum.

• Bence 850 pro yerine 850 evo alin aradaki fiyat farkını hissettiginiz halde performans farkını hissetmezsiniz.

Pro modeli normal bir kullanici icin cok abartili olur 2 sinin farkini hissetmek zor onun yerine kapasite artirirsin

• o zaman ben evo alayım.
  • Evo aldim ama makine sata2 dediler

Bunu size vatan çalışanı mı söyledi acaba?
  • Evet laptopu acti ve senin makine sata2 dedi. Ama yukardaki sistem bilgisinde sata 2 and 3 supported diyor

Bakarak nasıl anlamış yuvada yazı mı var sata 2 ve sata 3 aynı yuvaya takılır Her halde hdd ye baktı o zamanki diz üstülerin içinde hep sata 2 hdd ler bulunur.
  • Hocam SSD taktık ama bilgisayarın açılışında bir iyileşme oldu ama bilgisayarın kapanışında hiç bir iyileşme yok, yine uzun uzun bekletiyor kapatılırken.
    sata 3 olarak okudumu ve sıfırdan kurulum mu yaptın

hah aklıma geldi hocam Pagefile.sys dosyasını kapatırsan hızlı kapanır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nerd Miner -- 27 Aralık 2015; 0:25:06 >
  • quote:

sata 3 olarak okudumu ve sıfırdan kurulum mu yaptın

hah aklıma geldi hocam Pagefile.sys dosyasını kapatırsan hızlı kapanır.

Hocam o dosya nasıl kapanıyor ki
    Sanal bellek ve uyku modunu kapatarak..

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.