Şimdi Ara

Bana spor yapmam konusunda yardımcı olabilir misiniz?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
2
Favori
302
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Mesela sadece cardio mu yapmam doğru olacaktır? Onun dışında kilo verene kadar hiç mi bir şey yapmamalıyım?

Cardio'yu nasıl yapmalıyım? Yürüyüş hangi hızlarda olmalı? Saatte 6 km'yi geçmemem mi gerekir? Yani koşarak kendimi yormam doğru olmaz mı? Bisiklet tarzındaki alet (Adı artık her neyse) en kolay modda mı olmalı?

Spor yaparken belirli bir kiloya kadar Powerlifting'i tamamen kesmeyi düşünüyorum ama kesmem doğru mu? Ha bir de, dumbbell ile yapılan diğer egzersizleri de mi kesmeliyim? Powerlifting harici geriye kalan her türlü ağırlık çalışmasını da mı kesmeliyim? Yoksa sadece hocaya uysam daha mı doğru olur?

Bu Çarşamba umarım spora başlıyorum. (Yıllık) Yoğun bir şekilde cardio kasacağım ama sadece cardio sarkma yapmaz mı?

Sadece cardio yapacaksam evde şınav, mekik, ağırlıksız squat ile de tamamlayabilirim hareketlerimi.

Beslenmeme de ben gerektiği kadar dikkat ediyorum. Çikolatayı kesebildiğim kadar kestim. (Meyveli çikolatalar hariç) Cola'yı bıraktım. Cipsi bıraktım. Patatesi püre hariç kestim. Eti ve tavuğu sadece haşlama şeklinde alıyorum. (Geri kalan her türde almıyorum) Tuz almıyorum. Beyaz ekmeği de bıraktım. Kepekli ve tam buğday ekmeğini de nadiren yiyorum ama yemeğimi abartmadan, gerektiği kadar yiyorum.

Şu anda yine bir durgunluk dönemindeyim. 125 kiloyum. Bir kaç gündür kilo veremedim. Hedefim en fazla 75 kg. Daha az (Olabilecek en yüksek kilom 90 kg olmalı) vermeye de razıyım. Boyum 1.81 m.

Not: Bir de deadlift videom var. Hareket gereken noktaya gelecek şekilde yapıldı ama biraz yamuk yapıldı. Onun dışında bu hareketle ilgili tavsiyeleriniz var mı? (Kilo verdikten sonra tekrar Powerlifting'e başlamayı düşünüyorum. Hedefim 85 kg'da 250 kg) Ha bir de, kardeşim dedi ki, ağırlık oraya yazdığım kadar durmuyormuş. Kardeşimin bu işleri bilmeyişine verdim ben. Sizce de öyle değildir umarım ama öyle bile olsa ispatı video açıklamasında var. O yüzden siz de bu ağırlık bu kadar değil derseniz, önce açıklamayı okuyun ve dediğim yere bakın. :)

http://www.youtube.com/watch?v=B2MXkdmzzwQ

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-7FA67E2CF -- 25 Ekim 2013; 19:25:17 >

• Cardio yap spor salonunda. 40 dk hill interval cardio ile başla. Çok iyi yaktırıyor tavsiye ederim. 40 dk dan sonra da definison yapar gibi fitness yap 3x20 olur 4x15 olur, bu şekil setler halinde seni zorlamayan ağırlıklarla çalış. Hem bu şekilde çalışmak yağ da yaktırır ağırlık çalışırken de cardio yapmış olursun ama fazla dinlenme setler arası. Bütün kas gruplarını çalıştır, kas grubu başına 2 hareket yapsan yeter. Hem sarkmayı önlersin bu şekilde hemde formunu korursun. Ağır girmeye kalkma bu sefer diyet yapacağın için aldığın karbonhidrat ve protein yetmez, kas eritirsin. Son 15 dk da eliptik bisiklet yap bitir. Gün aşırı gitsen bu şekilde gayet güzel kilo verirsin. Kilo başına mutlaka 1 gram protein al, her öğünün bol protein içerikli olsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: DaYWaLkeR

Cardio yap spor salonunda. 40 dk hill interval cardio ile başla. Çok iyi yaktırıyor tavsiye ederim. 40 dk dan sonra da definison yapar gibi fitness yap 3x20 olur 4x15 olur, bu şekil setler halinde seni zorlamayan ağırlıklarla çalış. Hem bu şekilde çalışmak yağ da yaktırır ağırlık çalışırken de cardio yapmış olursun ama fazla dinlenme setler arası. Bütün kas gruplarını çalıştır, kas grubu başına 2 hareket yapsan yeter. Hem sarkmayı önlersin bu şekilde hemde formunu korursun. Ağır girmeye kalkma bu sefer diyet yapacağın için aldığın karbonhidrat ve protein yetmez, kas eritirsin. Son 15 dk da eliptik bisiklet yap bitir. Gün aşırı gitsen bu şekilde gayet güzel kilo verirsin. Kilo başına mutlaka 1 gram protein al, her öğünün bol protein içerikli olsun.

Tamam hocam, ağır girmenin pek de bir işe yaramayacağını artık daha iyi bir şekilde anlıyorum. Geri kalan tavsiyeleriniz de aklımda. Teşekkür ederim. Okulun spor salonunda bu dediklerinizi mümkün mertebede değerlendireceğim. Artık her gün olmaz ama haftanın belirli günleri olur.

• Kesinlikle Cardio'yu antremandan sonra yap.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Huddleston

Kesinlikle Cardio'yu antremandan sonra yap.

Basit bir Cardio ile başlayıp, antremanlarla devam edip, Cardio ile sonlandırmak daha doğru geldi bana hocam. :) Zira vücudu hiç açmadan antremana girmek çok sağlıklı olmaz gibi. Gerçi enerjini azaltırsın mantığı da var ama biraz vücudu açmak bence daha doğru.
  • Cardio'yu abartma eger siskoysan cardio cok yap eger fit bir vucudun varsa en fazla antrenmandan once 20dk yada 10dk cardio yap

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Valla amacınızın yağ yakmak olduğunu düşünüyorum. Antremandan sonra yaptığınız kardiyo, antremandan önce yaptığınız kardiyodan daha fazla yağ yakmanızı sağlıyor. Zaten Google'a bile en basit şekilde yazdığınızda neredeyse bütün sonuçlar antreman sonrasını öneriyor. Ama dediğiniz gibi belki çok basit, yormayan bir kardiyo(çok fazla uzun olmayacak tabi) da bir seçenek olabilir. Amacının zaten az kilo-çok tekrar olduğunu düşünürsek, çok fazla sıkıntı oluşturcağını sanmıyorum direk antremana girişmenin.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: IntellectualGuy

Cardio'yu abartma eger siskoysan cardio cok yap eger fit bir vucudun varsa en fazla antrenmandan once 20dk yada 10dk cardio yap

İlk dediğinizdenim, o yüzden cardio'yu en etkili şekilde yapmam doğru olacaktır sanırsam.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Huddleston

Valla amacınızın yağ yakmak olduğunu düşünüyorum. Antremandan sonra yaptığınız kardiyo, antremandan önce yaptığınız kardiyodan daha fazla yağ yakmanızı sağlıyor. Zaten Google'a bile en basit şekilde yazdığınızda neredeyse bütün sonuçlar antreman sonrasını öneriyor. Ama dediğiniz gibi belki çok basit, yormayan bir kardiyo(çok fazla uzun olmayacak tabi) da bir seçenek olabilir. Amacının zaten az kilo-çok tekrar olduğunu düşünürsek, çok fazla sıkıntı oluşturcağını sanmıyorum direk antremana girişmenin.

Sağ olun hocam yorumlarınız için. Dediğiniz şimdi daha makul geliyor.
  • Bu yollardan geçmiş biri olarak mutlaka başlangıçta 40dk cardio yap. Seni bilmeyenler yazmış genelde, ben 40dk cardio üzerine antreman ve son 15dk bisiklet dahil ayda 5 kilo anca verebiliyodum. Cardio'yu kısa tutarsan sonra veremiyorum diye dert yanma.
  • quote:

Orijinalden alıntı: DaYWaLkeR

Bu yollardan geçmiş biri olarak mutlaka başlangıçta 40dk cardio yap. Seni bilmeyenler yazmış genelde, ben 40dk cardio üzerine antreman ve son 15dk bisiklet dahil ayda 5 kilo anca verebiliyodum. Cardio'yu kısa tutarsan sonra veremiyorum diye dert yanma.

Tamam hocam. Aklımda dedikleriniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Engineering Student

quote:

Cardio'yu abartma eger siskoysan cardio cok yap eger fit bir vucudun varsa en fazla antrenmandan once 20dk yada 10dk cardio yap

İlk dediğinizdenim, o yüzden cardio'yu en etkili şekilde yapmam doğru olacaktır sanırsam.

aynen oyle ozaman 30dk kosu bandi tavsiyemdir gerisini classic cardio devam et sinav mekik falan

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Engineering Student

quote:

aynen oyle ozaman 30dk kosu bandi tavsiyemdir gerisini classic cardio devam et sinav mekik falan

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.