Şimdi Ara

BANA SONSUZLUĞU ANLATIN

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
48
Cevap
0
Favori
1.938
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Beyler bu dünyanın fani olduğunu hepimiz biliyoruz hepimiz bi gün öleceğiz. ama öldükten sonra sonsuzluk başlayacak mı aklıma cok takılıyor.
    örneğin;
    bize 1 ile 0 arasında sonsuz tane nokta var deniyor ama sonu var 0 yada 1 de bitiyor yani sonu olmak zorunda
    sonsuzda 1 bile bi ihtimal bildirir
    anlayacağınız sonsuzluk kavramının bile sonu olmak zorunda
    düşünün öbür dünyada sonsuza kadar yaşayacağız sonsuz mantığım almıyor benim ama sonsuza kadar yaşamak istiyorum ama sonsuzluk mantıksızlık bitmek zorunda bişeyler ama bitmemeli

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi What is love -- 1 Temmuz 2011; 23:28:32 >

• nasıl bir sonsuzluk kavramıymış o 1 ile 0 arasında sonsuz nokta var :) sonsuzluğun ne başlangıcı ne de sonu olur benimde aklım almıyor tabi ki, açıklamaya çalışırlar fakat hiçbir cevap yeterli olmaz sonsuzluk sorusuna.
  • Sonsuzluk her ne kadar popüler düşüncede bitmeyen, zamansız ve zamanla tanımlansa da; birçok kişiye göre zamanın dışında bir zamansızlık varoluşu olarak tanımlanmıştır. Birçok sonsuzluk tanımı mevcuttur, bunlardan en belirgin olanı Aristo'nun maddenin, hareketin ve zamanın sonsuza dek varolduğunu önermesidir. Sonsuzluk, bir bakımdan ise sonu olmayan demektir.
    Bazı felsefeciler, sonsuz çeşit sonsuzluk olduğunu ileri sürmüşlerdir. Sonsuzluk biçimleri zamansal, mekansal, sayısal olarak en fazla tanımlanan sonsuzluk çeşitleridir.
  • kişisel bilgilerinizi istiyorum
  • içinde leblebide olsunmu
  • bence sonsuzluk yok.bize öyle öğretiliyo sadece.mesela evreni düşün hala genişliyo demi? genişleyen yere gelince sonuna gelmiş oluyosun sonrasını bilmiyoruz.ama onunda sonu vardır mutlaka.mesela sayıları yazmaya başla nereye kadar?evrenin sonuna kadar değilmi yazabileceğin yer.öyle yani bilmiyorum ama ben böyle düşünüyorum
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • sonsuzlağa bir limit koymak istiyorsan kuran'a sor: ''gökler ver durdukça''

bu kavramı açacak olursak, kainat 14 milyar yaşında, yani bir başlangıcı var, kainatı yaratan yok etmeyi isterse o da sonu olacaktır...
  • Varolmadan önce nasıl neden yokum demiyorsan, eğer yokolursanda sorun olmayacak düşünmek bile gereksiz yani sonun geldiğinde nokta konacak kitap kapanacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Khorne -- 1 Temmuz 2011; 23:58:51 >
  • Penaltılar
  • quote:

Orijinalden alıntı: Khorne

Varolmadan önce nasıl neden yokum demiyorsan, eğer yokolursanda sorun olmayacak düşünmek bile gereksiz yani sonun geldiğinde nokta konacak kitap kapanacak.

ben de senin gibi düşünürdüm hep . ölünce simsiyah olcak yani bayılmışız gibi uyandığımızda nasl bişey hatrlamıyorsak . tam bayılma anımızdaki siyahlık gibi düşünemiyeceğiz yok olacağız hep bunu düşünürdüm takihttp://forum.donanimhaber.com/m_49604666/mpage_1/f_/key_//tm.htm#49604666 konumu okursan anlayabilirsin belki

• aklın kavrayamayacağı bazı şeyler vardır,deneyim edinmeden öğrenilemicek,öğrenildikten sonrada öğretilemicek şeyler.
    dogmatik dediğimiz Din burda iş başına geçiyor. O sonsuzluk var diyor Bizler inanıyoruz.
    Ölümden sonra hayat var diyor,aslında ölmediniz yeniden doğdunuz diyor, inanıyoruz,inanmak istiyoruz.Ruhumuzun bizi saçma sapan sorularla köşeye sıkıştırdığı,aklımızın artık taşınamayacak bir yük haline geldiği zamanlarda Din kartını oynuyoruz.
    Sorduğun şey tamda burda başlıyor.İmanı olan herkez sonsuzluğa inanmakla hükümlüdür.Sonsuzluk tadılacak bir sudur Tadı ne Acı ne tatlıdır,ölüm kaçınılmaz bir sondur,ama her son bir başlangıcın habercisidir.Sonsuzluk bu döngüde biryerde seni kucaklayacak gerçekliktir.
    Allah varmıdır? yokmudur? Görmenin mümkün,hissetmenin imkansız olduğu bir varlığa tapmak.
    tek bir nedene bağlıdır. inanmak istediğin için inanmışsındır. Ben Allaha sonuna kadar inanıyorum,Benim gerçeğim burda başlıyor.

• Bazen öteki tarafı düşününce biran önce gidesim geliyo huriler falan hiç usanmadan yıllarca oyşşş
    tövbe tövbe
  • @what is love

arkadaşım ordaki konuyu hortlatmak istemedim.
    rüyanın cevabını ben vereyim...

hep o ölüm anını düşünür ve simsiyah birşey olacak gözümüzün önünde demişsin ve buna inanmışsın.
    rüyanda görme sebebin bilinç altının bunun etkisinde kalmış olmasındandır.
    mesela kimileride, beyaz ışık gördüm, şunu gördüm, aaa ben buna inanıyordum zaten bunu gördüm rüyamda, der.
    bunun sebebi zaten buna inanmamısıdır.
    neye inanırsan onu görürsün.

ayrıca 0 ile 1 arasında sonsuz nokta yoktur.
    elbet sonu vardır.
    fakat sayılmaya kalkışılamayacak kadar uzundur.
    bu nedenle sonsuz bir sayı bile ifade etmez.
    örn: sonsuz X 0 = sonsuzdur.

ama 0 çarpmada yutan elamandır.
    ama sonsuzu yutamaz.Çünkü sonsuzun belli bir tanım aralığı yok:)

Ölümden sonrasını ise ölmeden öğrenemezsin.
    sana tavsiyem çok fazla üzerinde kafa yorma.
    intihara kadar sürüklenebilirsin:)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ryan Oreily -- 2 Temmuz 2011; 0:13:23 >

• quote:

Orijinalden alıntı: amashe

aklın kavrayamayacağı bazı şeyler vardır,deneyim edinmeden öğrenilemicek,öğrenildikten sonrada öğretilemicek şeyler.
    dogmatik dediğimiz Din burda iş başına geçiyor. O sonsuzluk var diyor Bizler inanıyoruz.
    Ölümden sonra hayat var diyor,aslında ölmediniz yeniden doğdunuz diyor, inanıyoruz,inanmak istiyoruz.Ruhumuzun bizi saçma sapan sorularla köşeye sıkıştırdığı,aklımızın artık taşınamayacak bir yük haline geldiği zamanlarda Din kartını oynuyoruz.
    Sorduğun şey tamda burda başlıyor.İmanı olan herkez sonsuzluğa inanmakla hükümlüdür.Sonsuzluk tadılacak bir sudur Tadı ne Acı ne tatlıdır,ölüm kaçınılmaz bir sondur,ama her son bir başlangıcın habercisidir.Sonsuzluk bu döngüde biryerde seni kucaklayacak gerçekliktir.
    Allah varmıdır? yokmudur? Görmenin mümkün,hissetmenin imkansız olduğu bir varlığa tapmak.
    tek bir nedene bağlıdır. inanmak istediğin için inanmışsındır. Ben Allaha sonuna kadar inanıyorum,Benim gerçeğim burda başlıyor.

çok güzel anlatmışsın çok sağol

• quote:

Orijinalden alıntı: What is love

quote:

Varolmadan önce nasıl neden yokum demiyorsan, eğer yokolursanda sorun olmayacak düşünmek bile gereksiz yani sonun geldiğinde nokta konacak kitap kapanacak.

ben de senin gibi düşünürdüm hep . ölünce simsiyah olcak yani bayılmışız gibi uyandığımızda nasl bişey hatrlamıyorsak . tam bayılma anımızdaki siyahlık gibi düşünemiyeceğiz yok olacağız hep bunu düşünürdüm takihttp://forum.donanimhaber.com/m_49604666/mpage_1/f_/key_//tm.htm#49604666 konumu okursan anlayabilirsin belki

Ben ölümden sonrası yok demiyorum ama eğer yokolursan korkmak için bir beynin bile var olmayacak ama yok olmassan yok olmadığın için mutlu olucaksın anlatabildimmidimmidi

• Panpalar ölüm ve dirilme mantıksız değil. Cinler ve diğer alemleri neden görmüyoruz tamamen fizik. Onların dalga boyları nasıl kızılötesi görülmüyosa bunların dalga boyları çok fazla. Aslında ruh denen şey bizim bir üst dalga boyuna sahip 2. beden. Şuan ruh bedenimizle etten bedenimiz birbirine bağlı taki ölünceye kadar. Ölünce etten beden burda kalcak ruh bedenden tamamen ayrılcak bu yeni bedende acı açlık olmucak. Tabi dünyadaki yaptığımız olaylar falan sanki dünmüş gibi hatırlıcaz tüm anılarımız hatta buraya yazdığımız zamanları bile. İşte dediğim gibi cennet-cehennemde faklı dalga boyundalar. Bu arada dalga boyu ışık frekansı demek. Tamamen öbür dünya fizik kurallarına bağlı bir yer inanmıcak bişey yok.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: What is love

quote:

Ben ölümden sonrası yok demiyorum ama eğer yokolursan korkmak için bir beynin bile var olmayacak ama yok olmassan yok olmadığın için mutlu olucaksın anlatabildimmidimmidi

evet çok doğru söylüyorsun

• sonu yok işte .
  • ayrıca fiziksel olarak da bakarsak.
    her yok olan şey yeni bir enerji doğurur.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.