Şimdi Ara

BANA NE LAZIM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
18
Cevap
0
Favori
506
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Abilerim kardeslerim, Ben koydeki evime bir pc topladim ve internete girmek istoyorum. Arkadasim ttnet in 8 mbitlik sinirsiz tarifesini kullaniyor. Ve ttnetin verdigi airmax 101 marka modemi var.Aramizdaki arazi düz dag tepe deil. Mesafe De yaklasik 1 km
    Arada engel teskil edecek agaclar ve evimizin duvarlari var. Baskada birsey yok. Ben bu arkadasimdan internet cekmem icin bana sirasiyla neler lazim. Yardimlariniz icin simdiden cok tesekkur ederim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 500 metre menzilli bir access pointe ihtiyacın var, aranızdaki 1 kmnin tam orta yerine koyacaksın onu. Ya da 1 kmlik kablo çekeceksiniz.

Ben olsam vınn alırdım
  • Bu kadarmi baska yokmu cozum. Bu wifi bulucu anten gibi aparatlar var sahibinden com da 6 km menzilli diyor oyle birsey isime yaramazmi

• 6 km menzilli wi-fi falan ilk defa duyuyorum, bir networker olarak öyle bir şeyin olduğuna da inanmıyorum pek
  • quote:

Orijinalden alıntı: anilcan07

6 km menzilli wi-fi falan ilk defa duyuyorum, bir networker olarak öyle bir şeyin olduğuna da inanmıyorum pek

Ama bir networker olarak 1km kablo cekmeyi onerebiliyorsun?
  • quote:

6 km menzilli wi-fi falan ilk defa duyuyorum, bir networker olarak öyle bir şeyin olduğuna da inanmıyorum pek

Valla birak altiyi adam ilan vermis 10 km orjinal taiwan etiketli urun diye. Cepten giriyorum eve gidince link atarim bakarsin :))

• quote:

Orijinalden alıntı: axiadam

quote:

Onun sarkazm olduğunu anlamayan sen kafanı duvarlara vur bence
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bi kaç öneri lazım
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: cixelli5

quote:

Valla birak altiyi adam ilan vermis 10 km orjinal taiwan etiketli urun diye. Cepten giriyorum eve gidince link atarim bakarsin :))

Dostum ben de veririm şimdi sahibindene girip dunyanın her yerindeki hatları gören wireless adaptor diye altına da amerika orjinal malıdır yazarım. Yok öyle bi teknoloji. 10 km menzili olsaydı herkes ondan alır tek bir internet hattı kullanıp internete para vermek zorunda kalmazlardı.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: axiadam

quote:

Onun sarkazm olduğunu anlamayan sen kafanı duvarlara vur bence

Ilk once fazla yabanci dizi izlemeyi birak. Turkce konusmayi ogren Sarcazm'mis, igneleme diyemiyor beyfendi..

• quote:

Orijinalden alıntı: ugrzhr36

Biz modem yanımızda, kabloyla internete zor giriyoruz (TTnetin müthiş kalitesiyle) adam 1kmden internete girmeyi düşünüyor..Beyin bedava.

http://www.wired.com/gadgetlab/2007/06/w_wifi_record_2/
  • 1km mesafede kablosuz bir link için öncelikle açık görüşe ihiyacınız var. Arada engel olmamalı.
    Bunu belki bulunduğunuz yere göre 5-10m yükseklikte bir direk ile sağlayabilirsiniz.

Ancak, aynı durumu bağlantısını paylaşacağınız konşunuzun tarafında da sağlamalısınız.

1km menzile sahip parabolik antenli kablosuz iletişim cihazları var. Bunlardan da iki tane gerekiyor size ve komşuya.

Yapılması mümkün ama pek ucuz bir çözüm değil.
  • quote:

Biz modem yanımızda, kabloyla internete zor giriyoruz (TTnetin müthiş kalitesiyle) adam 1kmden internete girmeyi düşünüyor..Beyin bedava.

Sende beynini kullan bilader. Hatta biraz zorlada bilmedigin neler neler var ogren. Ama sen teklonijiden yoksun herseyi gordugunde yapan arastirmayan beynini parayla kullanan birisin. Babanda bundan 20 sene once burda benimle mesajlasabilecegine inanmazdi. Sana iyi uykular lutfen faydali olmayan bos mesajlar atma.

• quote:

Orijinalden alıntı: g3nt00

1km mesafede kablosuz bir link için öncelikle açık görüşe ihiyacınız var. Arada engel olmamalı.
    Bunu belki bulunduğunuz yere göre 5-10m yükseklikte bir direk ile sağlayabilirsiniz.

Ancak, aynı durumu bağlantısını paylaşacağınız konşunuzun tarafında da sağlamalısınız.

1km menzile sahip parabolik antenli kablosuz iletişim cihazları var. Bunlardan da iki tane gerekiyor size ve komşuya.

Yapılması mümkün ama pek ucuz bir çözüm değil.

Anladim ustad demekki saticilarin anlattigi kadar basit degil. Az daha alacaktim saol bilgilerin icin.

• quote:

Orijinalden alıntı: cixelli5

Abilerim kardeslerim, Ben koydeki evime bir pc topladim ve internete girmek istoyorum. Arkadasim ttnet in 8 mbitlik sinirsiz tarifesini kullaniyor. Ve ttnetin verdigi airmax 101 marka modemi var.Aramizdaki arazi düz dag tepe deil. Mesafe De yaklasik 1 km
    Arada engel teskil edecek agaclar ve evimizin duvarlari var. Baskada birsey yok. Ben bu arkadasimdan internet cekmem icin bana sirasiyla neler lazim. Yardimlariniz icin simdiden cok tesekkur ederim.

2 adet tplink 5210g alıcaksın.

birisini arkadaşının evinin çatısına kurup yayın yapacaksın.

diğerini kendi evinin çatısında alıcı olarak kullanacaksın.

1 km arada engel yok sadece ağaçlar var dediğin için %100 bağlanırsın
    en azda 8-10 mbit hız alırsın.
  • quote:

1 km çerez geliyor.
    karşılıklı rt-205 lerle mesh yaparak utanmasak bağlanacaz 1 km yi. (24 dbi gridleri bağlarsan şıkır şıkır bağlanır)

2 km dende giriyoruz, 3 km dende, 4 km dende, 14 km dende ..... elindeki donanımlara göre bu liste uzuyorda uzuyor.

bence biraz araştır.
  • o bizi aşar usta. oyle bi sistem yaptımmı en az 10 kişi falan bağlanmalı ki kurtarsın ettiğin masraflar. bide internet fiber olması lazım. Burası köy bi gün elektirek yok bigün su :) saoL bilgilerin için.
  • ?
    beni aşar dediğin sistemin maliyeti 220 bilemedin 250 tl.
    1 litre benzin in 4.90 tl. olduğu ortalama 50 litre benzin alan
    bir aracın 250 tl. ile depo doldurduğu bir ülkede ayrıca
    aylık 60 tl. internet ücreti verilen bir ülkede bu rakam seni nasıl aşıyor anlamadım ?
  • Çanak anten içerisine yerleştirilen cantenna denilen bir olay var onunla 10km 'ye kadar bağlantı kurabilirsin. Teknik olarak basit bir olay aslında ama anlatması uzun sürer şimdi. Google dayıya sorabilirsin.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.