Şimdi Ara

Bana Göre TURKNET vs NETSPEED vs MİLENİCOM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
1
Favori
6.744
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bana Göre TURKNET vs NETSPEED vs MİLENİCOM

    Yeni taşındım bina eski ama vdsl mevcutmuş. Etrafımdakiler hep eski abone ve ev sahibi olduğundan 16 mbit kullanıyorlar.

    Daha önce hiç internet aboneliği almadım ama kesinlikle tahattut falan istemiyorum hatta vdsl modemi kendim alacağım dışarıdan(modem kurulum konularında bilgiliyim openwrt sistemleri bile tplink modellere kurmuşlugum var.)

    Evde kablo göremedim apartman girişinde kablo var. Eve kadar çekiyorlar?

    Hangi firmaları tavsiye edersiniz speednet 100 mbit olanlar ilgimi çekti ama ne dersiniz?

    Türknet düşünüyordum ama çok olumsuz yorum var aynı şekilde milenum da kötu diyorlar ne alacağız bi tavsiye verin


    Güncelleme 24.07.2018

    sanırım bizim santral de yapa altyapısı yok haliyle 35 mbit ancak alabileceğim turknetten benim için akn çok büyük problem değil nedeni en fazla aylık 150 gb kullanım yapıyordum ve şuan komşu ile ortak kullanıyoruz yeni taşındığım için ona rağmen 2 aydır 150 yi geçmedik(kendisi 50 gb anca kullanıyor.) ben kendi internetim olsa biraz daha kullanıırım yine en fazla 150 gb akn çok makul benim için. benim sorunum haliyle kendi evimde modem olmadığı için kablosuz bağlanıyorum ve kopmalar çok yaşıyorum yaptığım iş gereği sürekli RDP uzak masaüstü bağlantısı kullanıyorum ve bu kopmalar çok fazla can sıkıcı oluyor.

    bir haftadır araştırıyorum bugünümü komple turknet üzerine ayırdım. Belki benim gibi araştıranlara bir fikir oluşturur öğrendiklerimi yazayım
    quote:


    TURNET

    Turknet Dezavantajları

    1-Yapa olmadığı için port sorunu v.s ile karşılaşıp kullanmadığım hizmet için fatura çıkarma durumları
    - Birçok sikayet bu yönde ve kendi adıma ben böyle bir durumda gerekirse o paranın hepsini hakem heyetine veririm ama onlara yedirmem almadığım hizmete para ödemem.
    2-İptal etmek istediğinizde oldukça geç cevap vermeleri haliyle yukarıda belirttiğim fatura sorunuu arttırıyor.
    3-Müşterisi olduğunuz andan itibaren telefon ile bir destek mümkün değil tamamen mail ve online işlem(Bu benim için sorun değil ben bankalardaki işlemlerimde bile mail kullanarak destek tercih ediyorum ama burada belirteyim ki merak edenler bilsin)
    4-Kurulum aşamasında benim gibi ilk defa bağlatacak arkadaşlar için Turknet evdeki ankastre ye kadar bağlantı sağlıyor bu açıdan oldukça dezavantajlı.

    Turknet Avantajları
    1- eğerki YAPA altyapısındaysanız hem hız hemde port sorunu gibi bir probleminiz olmayacak bu nedenle oldukça iyi bir tercih.
    2- Yine yapa sayesinde upload hızları 2-3-4 mbit ile sınırlı kalmıyor buda bir avantaj.
    3- Özellikle mevcut internet altyapınız varsa yani TAŞIMA işlemi yapacaklar için işlemler çok hızlı bir şekilde ilerliyor.


    Turknet'den hizmet almak isteyenlere nacizane notlarım
    1- kesinlikle YAPA varmı sorun
    2- Kesinlikle VDSL modemi almadan önce VDSL desteğinin kesin olarak alabileceğinizi teyit edin(250-300 modeme para verip hattına 24 mbit ADSL2 bağlanan kullanıcılar var eski modemleri de aynı işi görüyor boşuna para harcamışlar bu konudan şikayetçiler.)
    3- Taşıma yapacaklarda sorun yok ama benim gibi ilk defa alacaklar tesisatınız varmı yokmu kontrol edin.
    4- Turknet düşünüyorsanız. Biraz sabır etmeniz şart bunu da bilin.
    5- 2018 sonuna kadar istanbulda YAPA yani Aktif altyapıları olmayan çoğu bölgeye altyapı getireceklerini(Benim bulunduğum bölge için öyle söylediler.) söylediler. Yani Turknet düşünen arkadaşlar muhakkak sorsunlar kendi bölgelerine YAPA gelecek mi diye.(25.07.2018 güncellemesi)

    Turknet'e Başvurmadan önce kesin düşünmesi gerekenler.
    1- Bulunduğunuz bina yeni ise ve kutu yoksa(ankastre) kesinlikle bir defa daha düşünün çünkü bu durumda ya hizmet veremiyorlar yada sizin adınıza başvuruyorlar ve turk telekomun gelip yeni kutu koyması v.s işlemler çok sancılı 1 aydan uzun bile sürebiliyor.
    2- Sinan Kurmuş'un videolarını izlerseniz %90 turknet abonesi olmak istersiniz. Ancak tarafsız olarak söyleyebilirim ki konuşmanın sonucu şu "Aktif Altyapımız" kelimesi çok geçiyor. Yani yapa sorun yaşama ihtimailiniz düşük ama yoksa TTNET yada diğer servis sağlayıcılarında hangi sorunları yaşıyorsanız hepsini yaşayabilirsiniz artı olarak Müşteri hizmetleri dezavantajıyla çiledden de çıkabilirsiniz. Çünkü sorunlara verdiği cevaplar hep yuvarlak. Özellikle alamadığı(Bakın hizmet alıp memnun kalmama v.s demiyorum) hizmet için fatura ödemek zorunda kalan çok sayıda insan var. Bunun için önce kendi altyapınız da ne var ne yok onu öğrenip ona göre hareket etmek gerekir. Bunu söylerken turknet i kötülemek niyetim de yok sonuçta adamlar YAPA dışındaki hizmeti VEA dan alıyor ve onlara tabiri caizse gebe bir şekilde iş yapıyorlar. Yani ne kadar çok aracı olursa işler o kadar uzuyor.
    3- Genel olarak yorumları değerlendirecek olursak 3 kategori var
    - Hiç sıkıntı yaşamayanlar.
    - Turknette müşteri hizmetlerine işi düşünceye kadar problem yaşamayanlar.
    - Daha hizmet alamadan problem yaşayanlar.
    4- @Porno Graffiti'ye teşekkür ederim bende okuduğum ve atladığım önemli bir noktayı yazmayı unuttum.
    YAPA çok güzel hızlı diyorum kendi altyapıları olduğu için hizmetleri de güzel görünüyor lakin olduda memnun kalmadınız YAPA portları ayrı olduğu için tekrar TT altyapısı(VEA) kullanan herhangi bir ISS ye geçtiğinizde Port bulamama ve bu nedenle işlemiz uzun sürmesi muhtemel nedeni ise TT fazladan port koymuyor kutulara ve Kendi altyapısı dışında ki Portları haliyle kullanmıyor. Sizi YAPA'dan alıp VEA ya vermesi için de kutuda port olması gerekiyor. Kısaca TURKNET YAPA kullanıp başka ISS ye geçmek istediğinizde Port sorunu yaşayabilirsiniz.(Güncelleme 25.07.2018)



    Sen ne yapacaksın derseniz acelem olmadığı için ben şuan turknet düşünmüyorum. Yarın netspeed i ve milenicom u araştıracağım. onlarında detaylı sonuçlarını paylaşmaya çalışacağım.



    Güncelleme 25.07.2018



    quote:

    Netspeed


    Netspeed Dezavantajları

    1- En önemli Sorun şuan(İstanbul için konuşuyorum) Santralde günlerdir süren bir sorun var ve bu nedenle istanbul kullanıcılarının çoğu şikayetçi. Kendilerinin Yeni santral kurulduğu yönünde bir açıklamaları mevcut ve kurulum dan sonra sorunun düzeleceğini söylemekteler. bekleyip göreceğiz.(Sorun Düzelmiştir)
    2- Aynı turknet gibi sadece ankastreye kadar bağlantı sağlıyorlar.
    3- objektif olayım daha hiçbir sağlayıcıya karar vermedim ama en az şikayet gördüğüm firma
    4- Ek olarak modem alacaklar taksit falan yok kart ile bile işlem yapmıyorlar direk iban gönderip modem parasını ödemenizi istiyorlar. ve kullandıkları modemler everest ve tenda bugün itibariyle(25.07.2018) 215 TL dedi aynı modemler 175 ve 200 TL ye internette taksitli satılıyor. modem alacaksanız dışarıdan alın.

    Netspeed Avantajları
    1- En önemlisi iptal ettirmek istediğinizde hızlı dönüş yapmaları.(Hattın bağlanaması yüzünden iptal dilekçesi gönderen bir kullanıcın dilekçe gönderiminin yapıldığı gün iptali işleme koyulmuş.)
    2- Turknetin YAPA olmayan yerlerde 35 mbit sınırını Netspeed aşmış durumda 82 mbit görülen hattıma rahatlıkla 75 mbit verileceğini söylediler.(Çağrı merkezine pek inanmam araştırdım sosyal medya da kullanıcıların altyapı sorgularında 65-70 mbit almalarına rağmen 75 mbit istediklerini ısrarlı dile getirdiklerinde hatlarında 75 mbit hız görebildiklerini ve sorunsuz kullandıklarını belirttiklerini gördüm. zor değil sizde sosyal medya yorumlarını okuyabilirsiniz(Not: adamların sayfasından değil daha çok kullanıcıların oluşturdukarı gruplara bakın en sağlıklı ve doğru yorum gerçek kullanıcılarda oluyor.))
    3- Genel itibariyle turknet ve biraz araştırmaya başladığım millenicom yorum ve şikayetler arasında en az şikayet alan ve diğerlerine göre şikayetlere en hızlı dönüş yapmaya çalışan firma. yani teknik desteği mükemmel değil kesinlikle ama diğer sağlayıcılara göre daha iyi gözüküyor.
    4- Ek olarak taahhüt yok ama ona rağmen 1 yıl sabit fiyat garantisi veriyorlar.


    NetSpeed'den hizmet almak isteyenlere nacizane notlarım
    1- Altyapınıza göre hız limiti neyse o konuda ısrarcı olun daha düşüğüne razı olmayın.
    2- Port sorgusu yapabiliyoruz dediler(Ne kadar doğru bilemem). Mutlaka port varmı sorgulatın VDSL için
    3- Turkiye geneli kullanılar memnun ancak NETSPEED abone sayısının diğer firmalara nazaran daha az olduğu bu nedenle şuan için sorun olmadığını unutmayın ilerleyen dönemlerde bir kampanya patlatıp TURKNET gibi desteği kesme ihtimali her zaman var.
    Turknet'e Başvurmadan önce kesin düşünmesi gerekenler.

    Sen ne yapacaksın derseniz. zaten 1 ay sonra bağlatacağım 1 ay bekleyip Netspeed in santral sorununu çözüp çözmediğine bakacağım. onun dışında şuan için netspeed tarafı daha baskın gelmekte.



    quote:

    MILLENICOM

    inanın araştırma gereği bile göremedim. o kadar çok şikayet ve kötü yorum varki millenicom a geçeceğinize TURKNET'de şansınızı deneyin ben santralimde yapa olmamasından dolayı sıkıntı yaşamamak ve 35 mbit ile sınırlı kalmamak için netspeed düşünüyorum. millenicom düşünenler TTnet'e geri dönün daha iyi.


    Özet: Altyapınızda YAPA varsa TURKNET yoksa NETSPEED.

    umarım herkese faydalı bir konu olur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi robinex -- 28 Temmuz 2018; 0:27:16 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Netspeed firmasına bakabilirsiniz 75 Mbitlik tarife bence sizin için en iyi seçenek olacaktır.
  • Netspeed firmasına bakabilirsiniz 75 Mbitlik tarife bence sizin için en iyi seçenek olacaktır.
  • eski abone olsan turknet 100 mbit'e kadar vercikti şimdi onu 35'e düşürdükleri için bence netspeed yada millenicom daha mantıklı.
    ama o şikayetlere bakma sen. abone yığıldığı için şikayet çok oluyor. şimdi milleniye veya netspeede abone yığılsa onlara da artacak aynı
    şekilde.

    türknet 75 mbit sürem: 1 yıl 9 ayhttps://www.speedtest.net/my-result/d/ce82665d-8738-4439-8290-45b043c903f1



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tweenietomatoes -- 24 Temmuz 2018; 1:54:48 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tweenietomatoes

    eski abone olsan turknet 100 mbit'e kadar vercikti şimdi onu 35'e düşürdükleri için bence netspeed yada millenicom daha mantıklı.
    ama o şikayetlere bakma sen. abone yığıldığı için şikayet çok oluyor. şimdi milleniye veya netspeede abone yığılsa onlara da artacak aynı
    şekilde.

    türknet 75 mbit sürem: 1 yıl 9 ayhttps://www.speedtest.net/my-result/d/ce82665d-8738-4439-8290-45b043c903f1
    cevabınız için teşekkür ederim. benimde aklımda netspeed oluşmaya başladı. önümüzdeki ay içerisinde başvuru yapacağım bakalım o zamana kadar belki yeni kampanyalar çıkar.




  • robinex kullanıcısına yanıt
    bi de türknet gnl. müdür yrd. şöyle bi tweet atmış geçtiğimiz sene twitterda botlarla türknete bi karalama kampanyası başlatılmıştı ben eminim ki bu forumda da gerçekten problem yaşayanlar olduğu gibi karalama amaçlı sahte başlık açanlar da var.
    Bana Göre TURKNET vs NETSPEED vs MİLENİCOM



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tweenietomatoes -- 24 Temmuz 2018; 19:18:43 >
  • Konuyu güncelledim ihtiyacı olan veya eklemek istediği olan arkadaşlarımın yorumlarını beklerim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tweenietomatoes

    bi de türknet gnl. müdür yrd. şöyle bi tweet atmış geçtiğimiz sene twitterda botlarla türknete bi karalama kampanyası başlatılmıştı ben eminim ki bu forumda da gerçekten problem yaşayanlar olduğu gibi karalama amaçlı sahte başlık açanlar da var.
    Tabiki olabilir ancak ben genelde son kullancıların(gerçek kullanıcı) Detaylı şikayetlerini araştırarak olumsuz yorumlar olduğunu belirttim.
  • robinex kullanıcısına yanıt


    Güzel bir paylaşım olmuş ben 2 yılı aşkın zamandır türknet liyim sorunsuz kullanmaktayım başka iss asla kullanmayı düşünmüyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • son güncelleme yaptım umarım birilerine faydalı olur. aboneliğimi başlattığımda konuyu güncelleyeceğim.
  • geç netspeed fazla düşünme zaten şu anda türk telekomdan al-sat yapıyor, hiç bi noktada
    netspeed altyapısına uğramıcan komple türk telekom.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tweenietomatoes

    geç netspeed fazla düşünme zaten şu anda türk telekomdan al-sat yapıyor, hiç bi noktada
    netspeed altyapısına uğramıcan komple türk telekom.
    kardeşim derdin neyse belirt sende rahatla bizde benim konumu ve konunun sonunda yazdığımı okurmusun YAPA altyapısı olan varsa zaten turknet benim izlenimlerime göre iyi eğer yoksa hız için turknet 35 veriyor faha fazlası için netspeed daha iyi burada o yada bu sağlayıcıyı övmedim yada gömmedim farkındaysan objektif yaklaşmaya çalışıyorum. senin derdin Turknet seçmek istemem mi. Madem tek tarafı savunuyorsun girme konuya okuma bile. Ben turknet de netspeed de yerine göre iyi diyorum hatta gerekçesini bile belirttim konuda. Günlerdir araştırıyorum detaylı bir şekilde eğer benim gibi araştırmak isteyen varsa bilgisi olsun faydalansın diye konuya yazdım.

    Sen gelip burda benim inceleme gereği bile duymadığım millenicom u savunsan tamam haklısın diyeceğim ama TURKNET YAPA olduğu zaman 1. tercihim demişim. YAPA olmayanlar Speednet daha avantajlı gözüküyor demişim. Amacın ne Komisyon falan mı alıyon satış başı allah allah rahatsız oluyorsan girme konuya bu kadar basit.

    Artı turknet'i tercih etme konusunda en büyük terettütüm hizmet verilemezken bile fatura kesme çabası altyapı falan değil yani. Faturalarınızı ben öderim diyebiliyorsan bu kadar ısrarlı savun bir firmayı



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi robinex -- 25 Temmuz 2018; 16:51:13 >




  • robinex kullanıcısına yanıt
    yanlış anlamışın sen ciddi geç didiydim.

    tabi türknet almaman içime sıkıntı yaptı çünkü ben türknetçiyim saplantılı şekilde.
  • tweenietomatoes kullanıcısına yanıt
    Turknet için tüm sonuçlar şuna çıkıyor Eğer YAPA varsa Teknik sorun az oluyor. Teknik sorun az olunca müşteri hizmeti derdin yok.
    yani Turknet>YAPA>Müşteri hizmetleri olmasada olur Turknet>VEA>Müşteri hizmetini bulabilene aşk olsun.

    Artı olarak 1 ay sonra alacağım interneti Netspeed sorunu çözerse ne ala çözemezse başka arayışlara gireceğim. Ve TURKNET YAPA yı (Müşteri hizmetlerinin söylediği gibi) Benim santral'e de getirebilirse yılbaşından sonra geçebilirim sebebi de eğer YAPA altyapısı olursa 20-30 mbit UPLOAD hızı imkanı var. Benim gibi sürekli veri transferleri ile uğraşanlar için mükemmel hizmet. Ben şuan sırf upload hızı nedeniyle Fransa online.net veri merkezli dedicated server kiralıdım o şekilde çözüm sağlıyorum. Evimde 20-30 mbit upload hızım olsa masraflarım bile yarı yarıya inecek. Turknet'e bu kadar sevdalıysan 1-2 mail de benim için yolla YAPA bi an önce gelsin.




  • robinex kullanıcısına yanıt
    valla bana kalırsa tt harici neresi olursa mübah çünkü al-sat yapanlardan alsan bile ttye daha az para gitmiş oluyor.
    türknet benim lokasyonda 1 yıl 9 ay temmuz 10'a kadar aynı netspeed gibi sadece al-sat yapıyordu. VAE diye satıyorlar ama akışı kendi üstlerine hemen almıyorlar yatırım yaptıkça alıyorlar. Alternatif ISPlerin kızışması çekişmeyi çok olumlu etkiliycik.
    Ülkemizde ne yazıkki 3 cep operatörü var tt ile turkcell zaten devlet, bi vodafone kalıyor. Kızışmanın nasıl olduğu ortada. Daha sınırsız data paketi seçeneği yok.

    Bu arada türknetçiyim ama tüm altyapıyı gayrettepeye bağlamalarından şikayetçiyim cem reiz duysun bunu kendi şehrimize x2 pingle dönüyoruz. En azından büyükşehirlere bi router koysunlar. Bi de yurtdışına çıkışta centurylinkle de anlaşsınlar en iyi ping onlarda. Facebook ve Youtubela direk peering yapmaları lazım pingler direk -10 ms düşer.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tweenietomatoes -- 25 Temmuz 2018; 17:53:27 >




  • Yanlız yapa göründüğü kadar masum ve iştah kabartılacak birşey değil.



    Eviniz santrale uzaksa 8 mbps hızı mumla ararsınız

    Uzaklığa bağlı olarak yaşayacağınız Ping sorunlar cabası

    Yapa bir hattı başka bir iss na geçiremezsiniz. Oldu ki boşta başka port yok dımdızlak kalırsınız.

    Türknetin tahhüt olmamasına rağmen yapada geçişi olmadığı ve bbk hız bilgilerini bu sıralar bilerek hatalı girmesi yüzünden Türk Telekom’dan 1 93 gün arası hız tanımlaması yapmalarını bekler durursunuz başka iss geçmek için.

    Arıza olduğunda o çok övülen oim e destek kaydı açıp o tiwetter senin bu donanımhaber benim arıza kaydınızın peşine düşersiniz günlerde alınamayan cevap sorun iç tesisatta denilerek kapatılan kayıt cabası.

    Haftalarca aboneliğin aktif edilmesini beklemek işine girmiyorum bile.

    Akşam saatlerinde o kotasız aknsiz 35 mbps hızında 3lerde 5 lerde sürünmeside yemek sonrası tatlı

    Şu sıralar türknete geçmek gerçekten cesaret işi valla düşünen varsa şimdiden tebrik ediyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Porno Graffiti kullanıcısına yanıt
    Yorumunuz için teşekkür ederim. Ben de yakın fikirlerdeyim ve araştırdıkça insanin fikri değişiyor haliyle. Ve Satış sonrası destek her ne kadar basit gözüksede 1 yıl kullanırsınız sorunsuz ama 1 ay sorun yaşarsınız ve bir bakarsınız hiç muhattap bulamıyorsunuz. Sonuç 1 yıl çok iyi kullandım ama 1 ayda başka ISS ye geçtim.

    Port noktasını tamamen atlamışım evet Eğer YAPA portundaysanız ve başka ISS yani VEA kullanan herhangi bir sağlayıcıya geçmek istediğinizde Port bulamaya bilirsiniz çünkü VEA sadece kendi portlarını kullanıyor ve fazladan gereksiz port koymuyor(Boşta port) buda şu demek YAPA dan VEA geçerken Haliyle port bulamama sorununuz olabiliyor.

    Konuya bu kısmı da ekliyorum bilgilendirmeniz için teşekkür ederim tekrardan.
  • Porno Graffiti kullanıcısına yanıt
    YAPA işinin gitmeyeceği belliydi zaten. Bakır ve saha dolaplarının işletmesinin tamamiyle ortak altyapı şirketine devredilmesi aciliyetle FARZdır, bu iş minik bi şirkete bırakılamayacak kadar ciddi. Türknet İstanbul hariç hatta İstanbul dahil YAPAda bazı yerlerde çakıldı. Çünkü ulusal çapta hizmet verse de Türkiye'de hangi şehirde şubesi var? Taşeronla bu iş hiç yürümüyor. Bence burada yanlış adım atıldı. Boğaz çevresinde takılsalar iyiydi, şikayetlerin %80'i ya yeni abonelerin VDSL modemi olmamasından ya da YAPA'dan kaynaklanıyor.
  • Türknet bağlatalı 1 ay oldu beklentilerimi karşıladımı hayır ancak ttnet sağolsun son aylarda bolca kopmalarla iyice soğuttu kendinden 16 mbit internet 11_12 max alınan ayda 60 tl + 30 ev telefonu vs idi şimdi 35 beklediğim hızı göremedim ttnet ile aynı ama ev telefonu ile ayda 25 tl daha ucuz.

    Türknet müşteri hizmetleri yok deniyor sanki ttnette var 2 ayda 20 defa aradım tek dedikleri tamam bakıyoruz herşeyden bi haber çağrı merkezi çalışanları anca kayıt alıyor türknetin uygulama üzerinde kayıt alması daha pratik...

    Son olarak yakın zamanda bulunduğum yerden taşınacağım gittiğim yerde hala alt yapı bahanesi ile aynı hızı verirlerse türknetlede uzun bir serüvenimiz olmucak , şu an tek avantajı fiyat ve kopmayan net olarak görünüyor...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HumWE -- 25 Temmuz 2018; 18:13:35 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.