Şimdi Ara

Ball engineer hydrocarbon vs Chronoswiss timemaster lumeshot

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
1
Favori
1.539
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba, daha önceleri başka bir platformda paylaştığım ve Ball saatlerin Kullandığı Lume malzemesi (tritium tüp) farkını ortaya koymak adına, farklı 1-2 saat ile, gece okunabilirlik, ve bu okunabilirliği sürdürme kabiliyetini 1-2 çekim ile test ettim.

Ball saatleri ve kullandığı tritium tüpleri ayrı bir başlık açarak açıklayacağım.

Malum ball saatlerin özelliklerinden biride, hemen hemen tüm koleksiyonda tritium tüp kullanması.
    Tritium ile ilgili bilgiler çeşitli forumlarda mevcut, işin bu kısmını daha sonraya bırakarak, performansı ile ilgili bazı görselleri paylaşmak isterim. bir pazar günü, evde can sıkıntısından çektiğim 1-2 fotoğrafı sizlere sunuyorum,

Ball'un yanına, mevcut saatlerimden, lumesine en çok güvendiğim Chronoswiss'i seçtim. Daha sonra, bu iki saat yerine, Başka arkadaşlara fikir olmsı açısından, bu tarz karşılaştırmaların olmazsa olmazı Seiko monster'ı da dahil ettim. Güçlü luminova, genellikle diver ve spor saatlere uygulandığı için, klasik bir elbise saatinin, bu üçlüyle ne kadar başedeceğini görmek adına, ML pontos GMT'de dahil edildi.

Karşılaştırma öncesi, eşit şartlar sağlamak adına, aralarında çalışan saatler varsa, second hack yapıldı ( uzun pozlamada, lume içeren hareketli saniye kolu, kadranın daha aydınlık olmasına sebep olmaması için).

karşılaştırmaya girecek tüm saatler akşamdan kapalı kutunun içine konuldu. (kampa soktum ) ertesi gün öğlen saatlerinde, kutu, yeterli gün ışığı alacak bir konuma (pencere kenarı) yerleştirilerek, 2 saat gün ışığı alacak şekilde açık bırakıldı.

Yeterli gün ışığı aldığını düşündüğüm saatler, evin ardiyası olan, penceresiz küçük bir odacığa alındı. Kapı kapatıldığı an içerideki görme mesafesi 0 cm idi (zifiri karanlık) denklaşörü el yordamıyla buldum desem yeridir. olası ışık sızmasını engellemek adına, kapanın altına [hanımdan gizli olarak (aksiyona bak)] havlu sıkıştırıldı. Çekimlerde mini tripod kullanıldı, saatlerin ve makinenin konumu ile makine ile saatlerin arasındaki mesafe sabit tutuldu.

çekimler, karanlık odaya alındıkları il dakika, ve onu takip eden 1'er saat arayla çekildi.

Saatler sol baştan itibaren sırasıyla; Seiko monster (siyah kadran), Chronoswiss timemaster, Ball engineer hydrocarbon ve ML pontos GMT.

ve çekimler, başlangıç anı;
    (seiko ve chronoswiss ball'a ciddi olarak kafa tutuyor, boyuna posuna aldırmayan ML, bende varım diyor )

1. saat;

2. saat;
    (2.saat sonunda seiko ve chronoswiss hala yeterli okunabilirliğe sahipken, ML'nin şarjörü bitmek üzere.)

3. saat
    (ML havlu attı, seiko ve chronoswiss zayıflasada hala okunabilirliğini sürdürüyor)

ball farklı bir kategoride olduğu için, bir karşılaştırma, yada kıyaslama yapmak, aslında adil olmaz. Böyle birşeyden ziyade, tritium'un, standart luminova uygulamalarından farkını görmek adına faydalı olacağını düşündüm.

• Referans etiketi olsa bu incelemeye eklenmesi gerekirdi.
    Aslında tritium tüp farkını yine Ball kendi kendine ortaya koymuş. Bezeldeki standart lume ile indekslerdeki tüplerin performans farkı 2 saat sonunda açıkca ortaya çıkmış.
  • Polish

Acaba fotoları imageshack'ten koyma imkanın var mı? Ben koyduğun fotoğrafları göremiyorum, diğer bölümlere koyduklarının çoğunda da durum aynı.

Dediğin gibi bu luminova durumu daha çok Ball'un kullandığı yeni nesil tüplerle ilgili. Ama bu da diğer markalara artık bu konuda ilerleme yapmaları gerektiği konusunda bir örnek olabilir.

Edit: İmageShack İçin teşekkürler Keşke herkes böyle yüklese

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi burbank -- 13 Ocak 2012; 10:39:50 >
  • bunlarda senin için imageshack;

• Hocam çok güzel bir inceleme. Adım adım saat dünyasını öğreniyoruz, teşekkürler.
  • Lume shot merak edenler için Polish üstadın bu referans incelemesini uplayalım bir kez.
  • @Can-KSK sayesinde gördüm tritium sözlerini çok duydum ama bu kadar fark olacağını tahmin etmemiştim açıkçası

her yerde fener gibi parlayan monster bile havlu atmaya yaklaştığında ball parıldıyor

teşekkürler karşılaştırma için @polish
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • güzel bir inceleme olmus ilk mesaja en alt kısma saatlerin toplu resimlerinide eklerseniz daha iyi olur gıbı benim gibi modelleri tam bilmeyenler için faydalı olur
  • polish hocam ball tritium tüp sadece bu markaya özgü bir teknolojimi?Farklı markalardada kullanılıyormu?
  • estağfurullah arkadaşlar, tritiumu o dönem çok soran ve merak eden vardı, bende 1-2 saat boyunca takip edip 1-2 fotoğraf çekmeye çalıştım. Ama o zamanlar pek ilgi görmemişti :)

Ball, kullandığı tritium tüp sistemi için en az 10 yıl garanti veriyor. kesintisiz ışıl ışıl kadran en az 10 yıl garanti,

tritium eskidende kullanılıyordu, ama tüp sistem değil, rolex ve panerainin bazı modellerinde zamanında tritium kullanılmış. günümüzde de kullanan farklı markalar mevcut. ama ball ile özdeşleşmiş durumda, zira 1-2 modeli hariç, istisnasız her koleksiyonu tritium'lu. Ball dışında en sık kullanan marka luminox. ayrıca traser ve bazı vostok modellerinde de mevcut, tabiki tüp sistem.

• quote:

Orijinalden alıntı: teeKin

güzel bir inceleme olmus ilk mesaja en alt kısma saatlerin toplu resimlerinide eklerseniz daha iyi olur gıbı benim gibi modelleri tam bilmeyenler için faydalı olur

sırasıyla;

seiko black monster;

Chronoswiss timemaster;

Ball engineer hydrocarbon GMT; (tritium tüplerin görünmesi açısından yakın plan çekilmiştir)

Maurice Lacroix Pontos GMT;

• elinize sağlık güzel konu olmuş tritium sistemini araştırırken konuyu bulmuş oldum, yukarı çıksın benim gibi merak eden arkadaşlar görmüş olur
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.