Şimdi Ara

Balkonda Çanak Yasak Mıdır? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
52
Cevap
0
Favori
13.414
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • o yoneticiye seni hotbirdde konu mankeni yaparim deseydin

Balkon benim balkonum degilmi ister canak koyarim,ister camasir asarim sanane deseydin,hukuki bir yaptirimi varmi bilmiyorum ama olacaginida hic sanmiyorum.Ha ustteki fotoda oldugu gibi aparmanin disina montajlattiysan o zaman sorun olabilir.Zaten merkezi yayin cok sacma bir sey, Belki ben baska bir uydudaki kanallari seyretmek istiyorum o zaman ne olacak? Nerde kaldi benim haber alma ozgurlugum? Yonetici keyfimin kahyasi mi? Kominist rejim gibi herkes niye ayni kanallari seyredebiliyor?Ha yine merkezi sistem olsun ugrasmak istemeyen taksin tv sine izlesin ama isteyende kendi uydusunu takip istedigi yayini izlesin.
  • quote:

Orjinalden alıntı: suicide

quote:

Orjinalden alıntı: arabaci_58

quote:

quote:

Yasakmı değimi bilmem ama dışarıdan görünen bir yere çanak asmak çevreye karşı yapılmış en büyük ahlaksızlıktır. İmkanınız varsa çatıya vs. aldırın.

ne alaka ya adamın kendi balkonu, ne istersen yaptırabilirsin arkadaşım sonuçta senin özel mülkün orası.

Yaparsında arkadaşım hiç Çamlıca tepesi vb. biryerden İstanbulu seyrettin mi?

http://www.luzumsuzmanzaralar.com/UserImages/UploadImages/529407859.jpg

bunu bi eşya gibi düşün ki zaten öyle adam balkonuna koyuyor eşyasını. seni nası ilgilendirebilir bana bi anlat hele.(balkonun dışında oraya buraya sarkıtırsa o farklı bişey olur tabi) bi arkadaş vardı zamanında kulakları çınlasın, balkonda boxerla dolaşır "oğlum manyakmısın" diyince burası benim mahremim bakmasın istemeyen derdi biraz absürd olsada haklı bi cümle.

koyduğun fotoğraftaki çanaklar balkonda mı? bi bak istersen

Balkonun içinde çanakmı olur bilader olsada nadirdir. Konuyu açan arkadaşın çanağının durumu aşağıdaki fotoğraftaki kırmızı ile işaretlenmiş çanağın durumu gibidir muhtelelen. bana bir zararı yok ama görüntü kirliliği. Nasıl sıvasız, boyasız çarpık yapılaşmış binalar İstanbul'un sorunlarından birisiyse buda öyle.

Balkonda Çanak Yasak Mıdır?

• Apartman kanunları var aslında balkon kapamak bile yasak imara aykırı aynı şekillde görünümü bozan her tür zımpıtıda yasak tabi apt. yönetimi karar almadı ise ! aklınızda olsun dişli bir yönetici isterse mahkemeye verir ve kazanır bizim insanlarda kendi mülkü diye her aklına eseni yaparım sanıyor apt. ortak yasam alanıdır ve kuralları vardır herkes uyması gerekir biz Türkler bunları sallamadığımızdan biri müziği dayar biri balkon kenarıca kocaman çanak takar biri balkon kapatır biri absürd bir renge boyar bunların hepsi kanun dışıdır çok büyük sitelerde bunların birini yapında görün hemen mahkemeye gidersiniz.
  • quote:

Orjinalden alıntı: fsh77

Apartman kanunları var aslında balkon kapamak bile yasak imara aykırı aynı şekillde görünümü bozan her tür zımpıtıda yasak tabi apt. yönetimi karar almadı ise ! aklınızda olsun dişli bir yönetici isterse mahkemeye verir ve kazanır bizim insanlarda kendi mülkü diye her aklına eseni yaparım sanıyor apt. ortak yasam alanıdır ve kuralları vardır herkes uyması gerekir biz Türkler bunları sallamadığımızdan biri müziği dayar biri balkon kenarıca kocaman çanak takar biri balkon kapatır biri absürd bir renge boyar bunların hepsi kanun dışıdır çok büyük sitelerde bunların birini yapında görün hemen mahkemeye gidersiniz.

balkon kimsenin ortak yaşam alanı değildir orda yanlışın var, balkon kapatmakta yasak değildir sadece belediyeden izin alman gerekir evin planı değiştiği için. ortak kullanım alanları koridorlar, bahçe, çatı vs. gibi yerlerdir. kimse kimsenin balkonunun içine karışamaz. sizin bu dediğiniz askeri lojmanlarda var, çamaşır bile asamazsınız fakat o ayrı bir konu orda güvenlikten dolayı olağanüstü kurallar olabiliyor.

@arabaci_58
    kırmızı içine aldığın çanağın sahibi bağlantıyı binanın dış yüzeyine değilde balkonun iç duvarına yaparsa(birazda üstten, yani balkonun kullanımınıda engellemeyecek şekilde) kimse bişey diyemez.

• quote:

quote:

quote:

Yasakmı değimi bilmem ama dışarıdan görünen bir yere çanak asmak çevreye karşı yapılmış en büyük ahlaksızlıktır. İmkanınız varsa çatıya vs. aldırın.

ne alaka ya adamın kendi balkonu, ne istersen yaptırabilirsin arkadaşım sonuçta senin özel mülkün orası.

Maşallah NASA ya ait biryermiş gibi duruyor

• Yasak degil diyen arkadas belediye izni demis yani kendi dediğini kendi yalanmamıs :) ben ortak yasam alanıdır demedim kafanıza gore asla bir degisiklil yapamazsınız dedim boyası bile ! acın okuyun apt. kurallarını sonra milleti dogru bilgilendirin.
  • quote:

Orjinalden alıntı: fsh77

Yasak degil diyen arkadas belediye izni demis yani kendi dediğini kendi yalanmamıs :) ben ortak yasam alanıdır demedim kafanıza gore asla bir degisiklil yapamazsınız dedim boyası bile ! acın okuyun apt. kurallarını sonra milleti dogru bilgilendirin.

balkon kapatmakla çanağın ne alakası var? biri binanın yapısı ile ilgili bişey diğeri balkona koyulan bir eşya, bunun ayırdını yapmak bu kadar mı zor ya.
  • apartman kurallarında balkona çanak koymak yasaktır diye bir madde varsa istediğiniz kadar yırtının fayda etmez koyamazsın dedilermi olay bitmiştir.kıl bir yöneticiyse zaten verir mahkemeye söktürür o çanağı o kadar balkona çanak koyla meraklısı varsada müstakil bir eve taşınsın koysun balkonuna çanağını o kadar basit :) eğer apartmanda yaşıyorsan apartman kurallarına uyma zorunluluğun vardır.Çünkü senin istediğin değil çoğunluğun istediği olur.
  • çoğunluk koltuğunu salonun ortasına televizyona ters bakacak şekilde koyacaksın dese koyarım diyosun yani

ortak alandan bahsetmiyoruz burda, adamın kendi balkonunun içinden bahsediyoruz. yani yukardaki fotoğraftakiler yanlış, balkonun içine yapılan montajlara kimse karışamaz.
  •  Balkonda Çanak Yasak Mıdır?

Kafamıza göre iş yaptığımızın güzel bir örneği
  • Başlığı ''Balkonda Çakmak Yasak Mıdır?'' diye okudum
  • gerçekten çok çirkin bir görüntü haline geliyor şu çanak mevzusu
    ilk bakışta herkes bir çanak takmışım çokmu diye geçiştiriyor ama işte her daire bunu yaparsa üstteki fotoğraf gibi bir manzara çıkıyor
  • Çatıda Yasak olabilir ama balkonda olmadığına eminim öyle olsa DreamBox Oposcular SS2 SS3 cü ler herkesi içeri atarlardı.Biz bunları kullanırken hiç kimseye birşey olmaz.Bizim balkonda 3 çanak var. 90lık 60 lık 90 lık
  • Ben 1.5 sene önce ankarada eryamanda KC lale evlerine taşındım. Evler yeniydi ve henüz merkezi uydu sistemi yoktu. Bekledik, anten takılsın da biz de dsmart'ımızı kullanırız dedik. Yok bir türlü para toplanmadı yönetici merkezi sistem kurmadı. Bekle bekle bir yere kadar. Yöneticiyi aradım benim dsmart kullanmama engel olamazsınız dedim. Başkaları para vermiyor diye merkezi sistem kurulmamazlık olamaz dedim. Allem etti kallem etti. Yok işte seneye olcak falan. HD ready LCD tvde yükselticili normal anten yayını izlemekten bıktık. Ben de bir tane çanak aldım. Çatıya değil pencerenin dışından direkt çanak anteni takacağım. Bana yasak diyorsa önce gitsin merkezi sistemi kursun.

Hem diğer blokların 2 katı aidat alıyor, hem uydu kurmuyor, hem de bireysel çanak yasak diyor, herkes sonra kendi taktırır diyor. Umrumda değil, burama kadar geldi. Benim tv izleme özgürlüğümü böyle abidik gubidik ve "amir olma" egolarını apartman yöneticisi olarak tatmin etmeye çalışan tipler engelleyemez.

• Bizim çatıda yok balkonda da yok babam çirkin duruyo diye balkona taktırmıyo yöneticide para toplayamadığı için çatıya
  • quote:

Orijinalden alıntı: PLATINIUM

Çatıda Yasak olabilir ama balkonda olmadığına eminim öyle olsa DreamBox Oposcular SS2 SS3 cü ler herkesi içeri atarlardı.Biz bunları kullanırken hiç kimseye birşey olmaz.Bizim balkonda 3 çanak var. 90lık 60 lık 90 lık

90 60 90 güzel canaklarmıs:)
  • quote:

Orijinalden alıntı: arabaci_58

quote:

quote:

burayı çok iyi biliyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: mamad

Arkadaşlar küçük bir sorum olacak. Apartmanda merkezi sistem bir çanak var ve uyduyu bu şekilde kullanıyoruz. Ancak tek recever kullanılıyor. Biz de diğer tv'yi de kullanmak için balkona kendi çanaklarımızdan birini taktık. Yönetici de yasak olduğunu fln söyledi. Ancak kendisi insan olmadığı için bir hayvan edasında bunu dile getirdi. Ben de kendisine gereken karşılığı verdim. Şimdi bu yasak mı oluyor? Bilgisi olanlar yardım ederlerse sevinirim.

reciever(alıcı) olmasın :D
  • Yöneticiye beni çekemiyorsan anten tak de.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Millennium

Başlığı ''Balkonda Çakmak Yasak Mıdır?'' diye okudum

Yav sizde okumayı yeniden ögrenin kardeşim gözlük felan alın
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.