Şimdi Ara

Baldur's Gate (1998) / Enhanced Edition (2013) [ANA KONU] (88. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2.343
Cevap
7
Favori
113.447
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 8687888990
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Burak-09k

Ya bende baslayayim diyorum, yarin tum gun bosum
    Bana soyle cok guclu bir sihir karakteri tavsiyelerinde bulunurmusunuz? Soyle ikinci oyundaki irenuscus mu neydi o adamin adi, oyle ensesi kalin bir sihirbaz olmak istedim birden

Abilerim ablalarim, bana soyle cok saglam bir buyucu ve cok iyi kilic, kalkan, armor'lu bir tank build'i soyleyebilirmisiniz, mesela karakterlere baslangicta ve ilerleyen levellarda hangi ozelliklerine puan basmaliyim, hangi buyu ve skilleri kullanmaliyim, hangi kilic, kalkan, armoru giymeliyim vb. Hazir konu hafiften cosmusken Oyunu cooook uzun yillar once oynamistim, neyin ne oldugunu unuttum..Bu ay nostalji yapiyorum fallout 1'i bitirdikten sonra Baldur's gate 1 e baslamak istiyorum bugun. Hadi bir el atin.

• quote:

Orijinalden alıntı: TomAmca

quote:

Orijinalden alıntı: axeseytan

Partide Conj. mage (chaotic evil) yer varsa gelirim bende. Tabi partide başka chaotic evil olmaması şartı ile :)
    Bu arada sorc. la tek başına oyunu bitirmek için lvl cap i kaldırmak gerekli. Ben bir kere denedim ve başlarda baya zorlanıyorsun sonrasında kolaylaşıyor.
    Açıkcası ben sıkılıp bıraktım niyemi yanımda minsc ve boo olmadan oyunun zevki cıkmıyorda ondan :)
    Go for the eyes Boo, go for the eyes!
    You and boo and i, Ranger's and hamsters everywhere, rejoice!

Oyunu belli bir süre oynayıp, olayları, büyüleri, mekaniğini, itemleri anladıktan sonra oyunu solo olarak bitirmek mümkün. Tabii bazı zor sınıflar olabilir, mesela druid biraz zor diyorlar, denemedim, genelde yapılabilir duruyor. Ama bu oyunun en temel noktası karakterler arası etkileşimler, diyaloglar, birbirine duydukları hisler, paylaşımlar. (Ters bir büyü denemesi sonucu kadın olan Edwin ve onun üzerinde dönen komik diyaloglar unutulur mu? Ya da Imoen'in Aerie'yi korkutması, Jan Jansen'in komik aksanı ile anlattığı öyküler, bunlar oyunun candamarı olan noktalar bence, solo oynayıp kaçırmak yazık oluyor)

Yoshimoyu partiye alıp iyimiş bu adam tam benim partilik diyip seni arkadan bıçaklaması :)
    Lilarcorun efsane replikleri :)
    (my brother is a +12 hackmaster! heh favorimdir)

Zaten bu oyunu diğerlerinden ayıran en önemli özellikler senin yazdıklarındır. Oyunu koşarak değil emekleyerek bitireceksin :)

• quote:

Orijinalden alıntı: Cannavaro1903

http://www.gamefaqs.com/pc/258273-baldurs-gate-ii-shadows-of-amn/faqs/11588

amca bu faq inceledim. bunda da inte gerek olmadıgını sölemiş. bu yüzden geri kalan statları chaa yüklemiş. fakat tob expansionda 9level büyü için sanırım int önemli oldugu için mage statlarını önermiş. bu büyüyü yapmak istemiyorsanız da normal statları yazmış statlar şu şekilde.

str 18
    dex 19
    con 16
    int 9
    wis 8
    cha 16

karakter elf bu arada.

senin önerin nedir amca bir sorcerer buildi rica etsem itemiyle statıyla proficiencyle sorcerer denicem de :)

İnt e gerek yok ama STR daha saçma bence :) Ve 9 seviyede gelen Wish büyüsünden düşük Wis ve İnt ile yararlanamazsın. Karizmayı yükseltmek mantıksız bence, oyunun başlarında direkt 18 Cha yapan yüzük buluyoruz. Konuşmalarda ve alışverişlerde o yüzüğü takabilirsin. Bir de parşomenlerden büyü yapabilmek için 9 İnt lazım en az.

Dex : 19
    Con : 17
    İnt : 15-16
    Wis : 15-16
    Cha : 9 oluyordu galiba elflerde en düşük.

Prof da çok mühim değil ama missle yada throwing e verebilirsin. Güzel bonus veren stafflar var onlarıda değerleri için kullanabilirsin. Dual class olmadığı sürece (ki Sorcerer ile olmaz) yakın dövüşe girme, en iyi koruma büyüleri olsa bile.
    Büyülerde hasar verenleri tercih edebilrisin, İmp.İnvisiblty, Stoneskin, Mage armor koruma büyüleri olarak iyi iş görür. 5. seviyede Lower Resist büyüsü var, ejderha savaşlarında çok işe yarar. Gene 5 te Chaos var, toplu confuse etmek için süperdir. 7. de Khelben's Warding Whip güzeldir karşı magelerin korumaları siler ard arda. 8. seviyede Horrid Wittig'i almazsan forumlara uğrama :)9 da Time Stop, Meteor Shower ı alma gerekirse parşomenlerden yaparsın.
    20-21 olduktan (tam emin değilim ama İrenicus'u da yenmem gerekebilir) sonra kuvvetli özelliklerin açılmaya başlayacak. Mage ve Sorclar için bunlar büyü slotu yiyorlar.

Büyüleri alırken hep ileride işe yaramalarına göre al çünkü Sorc ile kitabındaki büyü sayısı az olacak. Gruptan birine yüksek magic resistance verip, önden tek gönderip korkmadan alan büyüleri ile ortalığı yıkabilirsin.

@Tom Amca;

BG serisini bir kere solo oynadım, klasik kensai/wizard(katliam) ile. Dediğin gibi oyun o grup varken olan havayı vermiyor.
    Grupta Minsctir, Edwindir,Jansendir olmadıktan sonra gerçekten bir şey anlamıyoruz o işten.
    Tamamen iyi bir grupta Jansen, İmoen gibi thiefler sıkılıyordu arada çok gülüyordum :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi siberarmi -- 4 Nisan 2012; 13:35:54 >

• quote:

Orijinalden alıntı: siberarmi

quote:

amca bu faq inceledim. bunda da inte gerek olmadıgını sölemiş. bu yüzden geri kalan statları chaa yüklemiş. fakat tob expansionda 9level büyü için sanırım int önemli oldugu için mage statlarını önermiş. bu büyüyü yapmak istemiyorsanız da normal statları yazmış statlar şu şekilde.

str 18
    dex 19
    con 16
    int 9
    wis 8
    cha 16

karakter elf bu arada.

senin önerin nedir amca bir sorcerer buildi rica etsem itemiyle statıyla proficiencyle sorcerer denicem de :)

İnt e gerek yok ama STR daha saçma bence :) Ve 9 seviyede gelen Wish büyüsünden düşük Wis ve İnt ile yararlanamazsın. Karizmayı yükseltmek mantıksız bence, oyunun başlarında direkt 18 Cha yapan yüzük buluyoruz. Konuşmalarda ve alışverişlerde o yüzüğü takabilirsin. Bir de parşomenlerden büyü yapabilmek için 9 İnt lazım en az.

Dex : 19
    Con : 17
    İnt : 15-16
    Wis : 15-16
    Cha : 9 oluyordu galiba elflerde en düşük.

Prof da çok mühim değil ama missle yada throwing e verebilirsin. Güzel bonus veren stafflar var onlarıda değerleri için kullanabilirsin. Dual class olmadığı sürece (ki Sorcerer ile olmaz) yakın dövüşe girme, en iyi koruma büyüleri olsa bile.
    Büyülerde hasar verenleri tercih edebilrisin, İmp.İnvisiblty, Stoneskin, Mage armor koruma büyüleri olarak iyi iş görür. 5. seviyede Lower Resist büyüsü var, ejderha savaşlarında çok işe yarar. Gene 5 te Chaos var, toplu confuse etmek için süperdir. 7. de Khelben's Warding Whip güzeldir karşı magelerin korumaları siler ard arda. 8. seviyede Horrid Wittig'i almazsan forumlara uğrama :)9 da Time Stop, Meteor Shower ı alma gerekirse parşomenlerden yaparsın.
    20-21 olduktan (tam emin değilim ama İrenicus'u da yenmem gerekebilir) sonra kuvvetli özelliklerin açılmaya başlayacak. Mage ve Sorclar için bunlar büyü slotu yiyorlar.

Büyüleri alırken hep ileride işe yaramalarına göre al çünkü Sorc ile kitabındaki büyü sayısı az olacak. Gruptan birine yüksek magic resistance verip, önden tek gönderip korkmadan alan büyüleri ile ortalığı yıkabilirsin.

@Tom Amca;

BG serisini bir kere solo oynadım, klasik kensai/wizard(katliam) ile. Dediğin gibi oyun o grup varken olan havayı vermiyor.
    Grupta Minsctir, Edwindir,Jansendir olmadıktan sonra gerçekten bir şey anlamıyoruz o işten.
    Tamamen iyi bir grupta Jansen, İmoen gibi thiefler sıkılıyordu arada çok gülüyordum :)

şimdi bi karakter yapıcam hocam birazdan yazarım sallayalım zarları bakalım :)

• quote:

quote:

Bu arada, sorcerer zordur ama güzeldir. Seçimleri çok dikkatli yapmak gerekiyor yoksa işe yaramayan bir büyü kitabı ile kalıp kağıttan büyü okumak zorunda kalabilir insan. Yanlız karizma puanının sorcerer büyüleri üstünde bir etkisi olduğunu sanmıyorum. Evet, icewind dale 2 manuellerinde gördüm ama BG2 için böyle bir durum olduğunu sanmıyorum.

str 18
    dex 19
    con 16
    int 9
    wis 8
    cha 16

karakter elf bu arada.

Adam orada int ve wis gerekli değildir, isterseniz böyle bir char yaparsınız, fazla olan puanları da cha/str/dex ve cona verirsiniz demiş. Buradaki amaç Cha'nın ne kadar önemli olduğu değil, INT ve WIS'in ne kadar az gerekli olduğu bir sorcerer için.

Sorcerer buildi derken, bu oyun diablo tarzı değil, hammerdin yaratmak için su skillere şu puanları vereceksin diye bir şey söyleyemem. Sadece itemlerin gerektiği minimal statlar vardır, scrolları okumak için (kaydetmek değil, sadece büyüyü scrolldan yapmak için). Yani ne yaparsan uyar bu oyunda. (En son biri bütün statları 3 olan bir char ile oynamaya çalışıyordu, sonuç ne oldu bilmiyorum ama ilginç bir fikir)

Ama öneri olarak STR 12, DEX 19 (elf), CON 16, INT 15, WIS 15, CHA 10

toplamda 87 puan yapıyor, rahat bulursun, olmadı CHA düşür, fazla geldi ver int/wis/str den birine. Silah olarak da sling, dagger (bomerang ya da fire tooth gibi fırlatılan daggerlar çok güzel ama tavsiyem fire tooth), quarterstaff. Pek yakın dövüşe girmezsin. Tenser transformation var ama o büyü de sorcerer için yazılması gereken bir büyü değil bence. Ama fikir senin gene de...

Burak09k; sağlamından fighter istiyorsan ya dwarf berserker fighter ile başlayacaksın, ya da tutu ile oynayacaksan dwarf barbarian. Saving throwlar iyi, CON yüksek, ver eline baltayı doğrasın, yüzünü kara çıkarmaz. Değişiklik olsun diyorsan kensai açacan, üstte tarifi var, sağlamından katliam yapıyor. Ama korumak zor....

Not: Ben açıp cevap yazana kadar (1.5 saat sürdü millete laf anlatmaya çalışmaktan) siber sağolsun aydınlatmış seni. Ama o kadar uğraştım silmeyeyim. (kahrolası üşengeçlik )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TomAmca -- 4 Nisan 2012; 16:13:46 >

• ya build derken ağız alışkanlığı işte :)

şöyle bir elf sorcerer yaptım

str 12
    dex 19
    con 17
    int 15
    wis 15
    cha 9

dagger ve sling tek yıldız şeklinde.

lvl 1: magic missile, burning hands, chromatic orb, grease, shocking grasp
    lvl 2: melfs acid arrow, agannazars scorcher, mirror image
    lvl 3: fireball, skull trap

büyülerim de bu şekilde. bakalım bir başlayalım.
  • Baştan moralini bozmak gibi olmasın :) ama Burning hands yerine sleep, scorcher yerinede Fear alsaydın keşke bu ikisini atmak hem zor hem de ileride efektif değiller.

Bak şimdi hem hasara yönel dedim hem de büyüleri beğenmedim

Edit: İlk başta Shocking graspı görmemişim ondan da kurtul :) BG2 ToB da seviye atlayınca büyü değiştirme hakkı veriyordu galiba sana ama emin değilim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi siberarmi -- 4 Nisan 2012; 17:31:49 >
  • Ben de ekleme yapayım:

1. 17 con mage için gerekli değil, 16 con sana yetiyor, fazlasından pek randıman alamazsın.

2. 1. level için shield de seçilmesi gereken bir büyü bence. siberin dediği gibi shockingi çıkarıp shield alabilirsin, burning hand troller için kullanışlı olabilir.

3. 2. levelda zorluk çekeceksin, blur + glitterdust gibi 2 seçeneğin de var. Bence bunları da incele.Glitterdust saving throwları da düşürdüğü için greater malison ile (4. level) iyi bir combo olabilir sequencerlarda.

Bu arada aganazarda sibere katılmıyorum, aganazzar gruplar üzerinde çok kullanışlı olabilir, en arkasındaki target alıp aradakileri de kızartabilme imkanın var. Ama bu büyüyü fire of wand ile de yapabiliyorsun, seçim sana kalıyor :)

Bu arada tek başına mı oynayacaksın parti ile mi?

NOT: Ey sorcerer üstadı yavuzselim neredesin, bizim elimize kaldı millet....

• quote:

NOT: Ey sorcerer üstadı yavuzselim neredesin, bizim elimize kaldı millet....

Aklımdan geçmedi değil. SS' leri gözümde canlandı :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: axeseytan

Partide Conj. mage (chaotic evil) yer varsa gelirim bende. Tabi partide başka chaotic evil olmaması şartı ile :)
    Bu arada sorc. la tek başına oyunu bitirmek için lvl cap i kaldırmak gerekli. Ben bir kere denedim ve başlarda baya zorlanıyorsun sonrasında kolaylaşıyor.
    Açıkcası ben sıkılıp bıraktım niyemi yanımda minsc ve boo olmadan oyunun zevki cıkmıyorda ondan :)
    Go for the eyes Boo, go for the eyes!
    You and boo and i, Ranger's and hamsters everywhere, rejoice!

Sanırım chaotic evil olmak isteyen yok.

Beyler gelecek olanlar msn'den beni eklerse şu işi bir halledelim yahu.

immortalwarrior_broftml@hotmail.com

• ben gelicem de cuma bitiyor sınavlarım. cuma akşamdan sonra özgürüm :) can.oksuz@hotmail.com

yalnız sorcerer pek sarmadı beni. ben kullanamadığımdan etkili olamadım sanırım. kensai daha bi iyiydi sanki

denemek istediğim o kadar karakter var ki :) archer nasıl gruba katkısı olur mu ne dersiniz?
  • quote:

ben gelicem de cuma bitiyor sınavlarım. cuma akşamdan sonra özgürüm :) can.oksuz@hotmail.com

yalnız sorcerer pek sarmadı beni. ben kullanamadığımdan etkili olamadım sanırım. kensai daha bi iyiydi sanki

denemek istediğim o kadar karakter var ki :) archer nasıl gruba katkısı olur mu ne dersiniz?

Olur olur bal gibi olur....
  • tweakpack yaptım da sistem değişti kafam karıştı ya. oyunda trapları kaldırmış lockları kaldırmış saçmasapan oldu herşey.

birde beastmaster nasıl bir karakter? hayvan mı summonluyor yoksa hep yanında dolaştırdıgı bir hayvan mı var?
  • Evet başladık bakalım tekrardan...

Kensai ile bu sefer.

Grupta şimdilik Anomen Yoshimo Jaheria Minsc ve Nalia mevcut.

Nalianın kale görevlerini bitirdim.Kaleyede el koydum. Jaheria ilede romance takılıyorum. Bu oyunu direkt Kensai ile bitirip 2 .seferde mage 'e dual yapayım diyorum.

Birkaçta npc modu kurdum.Onlarda tadı tuzu olsun diye...:D
  • kensai gerçekten çok güzel

kensai deki bu kai özelliği ne bu arada?
  • Kensai'den bilmeyiz gayrı.
  • bg cilerin fo yu da seveceğini düşünerek bu mesajın yazılmasına...
    http://oyungezer.com.tr/haberler/45-oyun-dunyasinda-olup-bitenler/8742-bedava-fallout-icin-acele-edin
  • hocam eyvallah falloutu da bir ara indireyim diyordum da yeriniyordum indirmeye
  • quote:

tweakpack yaptım da sistem değişti kafam karıştı ya. oyunda trapları kaldırmış lockları kaldırmış saçmasapan oldu herşey.

birde beastmaster nasıl bir karakter? hayvan mı summonluyor yoksa hep yanında dolaştırdıgı bir hayvan mı var?

Tweakpack sana birçok seçenek sunuyor, bunlardan biri de oyundaki bütün tuzak ve kilitlerin kaldırılması. Bunu seçmişsin sanırım bakmadan. Kurulumunu kontrol et, hatta kurmadan önce "READ ME" dokümanını oku, hangisi ne işe yarıyor öğren.

Beastmaster ranger kiti, rangerdan farkları silah limitleri (metal silahları kullanamaz), yapabildiği animal summoning büyüleri.

Ya aslı şu, adam şehirlerde rahatsız olup, kendi kıra bayıra vuruyor, börtü böceklerle konuşup dolanıyor ortamda.... Bu charı açacam diyorsan senin bileceğin iş

• TomAmca 2 sorum var sana, cevaplarsan sevinirim.

1- Tutu programini indiriyorum, Winrar'li bir dosya indiriyor, o dosyayi 'extract here' dedigim zaman, programi calistirmak icin ihtiyacim olan EasyTutuManager.exe dosyasi haric hepsini extract ediyor. Bir turlu kuramadim su programi. Ben de ugrasmaktan sikilip sadece widescreen modu ile oynaya basladim ama gercekten Baldur's Gate 2 nin nimetleri olmadan oynanmiyor.

2-Bir Elf-Fighter actim stat'lari uygunmudur?

Strength: 18/99 Full
    Dexterit: 19 Full
    Constitu: 17 Full
    Intellig: 8
    Wishdom : 8
    Charisma: 18 Full

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 8687888990
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.