Şimdi Ara

Baldur's Gate (1998) / Enhanced Edition (2013) [ANA KONU] (77. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.343
Cevap
7
Favori
113.905
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7576777879
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Oyunu bitirdikten sonra, Ulgolth's Beard'a felan gidemedim ya ( gezmediğim yerler kalmıştı 2-3 tane ), Bu expansionla beraber oynamıştım oyunu ben onunla gelen yerleri gezmedim. Final Boss'tan öncemi gezmem lazımdı? Oyunu bitirdikten sonra devam edemedim. Final Save diye bir yere kopyaladım diyor ama Mission Pack'le açtığım zaman gene o son tapınaktan başlıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VII_outLaw -- 26 Haziran 2011; 20:27:02 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: VII_outLaw

Oyunu bitirdikten sonra, Ulgolth's Beard'a felan gidemedim ya ( gezmediğim yerler kalmıştı 2-3 tane ), Bu expansionla beraber oynamıştım oyunu ben onunla gelen yerleri gezmedim. Final Boss'tan öncemi gezmem lazımdı? Oyunu bitirdikten sonra devam edemedim. Final Save diye bir yere kopyaladım diyor ama Mission Pack'le açtığım zaman gene o son tapınaktan başlıyor.

Evet, ondan önce gitmen lazım, aslında en iyisi Baldur's Gate'ye geri dönmeden önce gitmen... Final saveden sonra zaten oyunu bitirmiş oluyorsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: VII_outLaw

Tales of The Sword Coast'ta devam etmeden önce...Saverok'un planının, akıl hocasının dediğine göre;
    ( Baldur's Gate-Amn arasındaki savaş )Full Metal Alchemist izleyenler bilirler felsefe taşının yapımına çok benzettim, ayrıca orda da bir yer altı şehri var Elric kardeşlerin babası ve bir diğer kadın oradakiler yok etmişler.

Felsefe Taşı: Sahibine, Eşit Takas prensibini tamamen safdışı bırakma izni veren efsanevi taştır. Tüm getirileriyle beraber, bir Felsefe Taşı oluşturmak için hammadenin harcanması gerekmektedir ve bunun için gerekli olan hammadde de insan hayatıdır.

bunun üstüne fırsatım olursa Full Metal Alchemisti tekrar ve ardından çekilen son animesini izlemek geldi. Ayrıca İkinci oyuna yakın zamanda el atmak lazım da zaman ayırmakta zorlanıyorum.

• beyler biri bana oyunun tam çözüm yada yol gösterecek bi şekilde anlatabilirmi. ana hikayeyi ve sınıfların özelliklerini. oyunu kötüden iyi iyiden kötü ingilizcem ile cok defa oynamaya çalıştım taki partilerim dağılana kadar :) diablo2 titan quest gibi daha basit oyunlar oynadım. world of warcraft gibi çok daha karmaşık oyundada en üst level 4 class yaptım(catayı 2 oynadım raidlere zaman ayıramıyorum) ama bu bambaşka youtbe dan izledim 150dk aynısını oynadım oynayan adamla benim oyunun versiyonumu farklıdır nedir aynısı olmadı yine benim parti off. birde oyunla çok eski tanışıp hala aynı yerde saymamla alakalı.dediğim gibi bir yol haritası en basitinden. burda yasakmı yada benmi göremedim??
  • quote:

Orijinalden alıntı: narkozcu009

beyler biri bana oyunun tam çözüm yada yol gösterecek bi şekilde anlatabilirmi. ana hikayeyi ve sınıfların özelliklerini. oyunu kötüden iyi iyiden kötü ingilizcem ile cok defa oynamaya çalıştım taki partilerim dağılana kadar :) diablo2 titan quest gibi daha basit oyunlar oynadım. world of warcraft gibi çok daha karmaşık oyundada en üst level 4 class yaptım(catayı 2 oynadım raidlere zaman ayıramıyorum) ama bu bambaşka youtbe dan izledim 150dk aynısını oynadım oynayan adamla benim oyunun versiyonumu farklıdır nedir aynısı olmadı yine benim parti off. birde oyunla çok eski tanışıp hala aynı yerde saymamla alakalı.dediğim gibi bir yol haritası en basitinden. burda yasakmı yada benmi göremedim??

Aslında yasak olduğunu sanmıyorum ama genel olarak burada soru cevap ya da başımıza gelen ilginç şeylerin paylaşımı ve fikir alışverişi olarak yürüdü işler izlediğim kadarıyla. Bu ton bir sürü tamçözüm var çeşitli sitelerde. İngilizceleri de pek kazık sayılmaz, az bir yardımla çözebilirsin. Ama çok da önermiyorum, çünkü işin zevki biraz kaçıyor :P

Temel olarak şunu söyleyebilirim; BG genel olarak seçimlere dayanan bir oyun, oyundaki konuşmalar, konuşmalardaki seçimler, insanlara yaklaşımın önemli etken oyunda. Tabii herşeyi kılıçla ya da her şeyi konuşarak halletmen gibi bir genelleme yapamıyoruz, onun için işler çok ilginç bir hal alıyor. Bazı durumlar tamamen deneme yanılma ile çözülüyor, hangi stratejinin daha iyi sonuç vereceği gibi. Eğer o youtubedeki şahısı takip ederek oynuyorsan ve sonuç aynı olmuyorsa kesinlikle bir şeyler farklıdır, buna emin olabilirsin.

Genel olarak aklına takılanları burada sorarsan daha açıklayıcı cevaplar alabilirsin, elimizden gelen şekilde (sadece ben değil, buralara takılan her arkadaş ) yardımcı olmaya çalışırız..

• önümüzdeki bi kaç ay baya vaktim olacak bi ingilizce sözlük kafam patlayana kadar uğraşayım aklıma gelen basit sorulardan başlayayım. multiclass actım atıyorum mage/fighter/thief (aç gözlülük işte) partiyi nasıl tamamlarım (nerede bulacağımı netten öğrenirim galiba) 2 tank bi mage bi healer bide druid? .. daha önemli soru partimden biri ayrılırsa kaybım büyük olurmu(giden itemleri saymazsak) yada tekrar ikna işi varmı şimdiden teşekkürler....

tom amca demişki " Ama çok da önermiyorum, çünkü işin zevki biraz kaçıyor" bi kere zevksiz mevksiz bitireyim sonra tadını çıkara çıkara anlayarak oynayacağım....

• quote:

Orijinalden alıntı: narkozcu009

önümüzdeki bi kaç ay baya vaktim olacak bi ingilizce sözlük kafam patlayana kadar uğraşayım aklıma gelen basit sorulardan başlayayım. multiclass actım atıyorum mage/fighter/thief (aç gözlülük işte) partiyi nasıl tamamlarım (nerede bulacağımı netten öğrenirim galiba) 2 tank bi mage bi healer bide druid? .. daha önemli soru partimden biri ayrılırsa kaybım büyük olurmu(giden itemleri saymazsak) yada tekrar ikna işi varmı şimdiden teşekkürler....

tom amca demişki " Ama çok da önermiyorum, çünkü işin zevki biraz kaçıyor" bi kere zevksiz mevksiz bitireyim sonra tadını çıkara çıkara anlayarak oynayacağım....

Aslında ilk sefer oynadığında bunu geniş kapsamlı bir eğitim turu olarak düşün, karşına çıkan insanları, görevleri, malzemeleri, diyarları tanıman için. Biz bu oyunu ev arkadaşımla ilk oynadığımızda partiden 1 kişi ayrılmış, 1 kişi ölmüştü(ölüsünü taşıya taşıya underdark'tan çıkmıştık) ve seviye atlama işini de daha anlayamadan bir çok yeri geçmiştik, sonraları çözdük biraz biraz, o sayede sonraki oyun daha eğlenceli geçmişti. Tabii nasıl oynamak istediğin gene sana kalmış, ama şahsen ben hala beni şaşırtacak ve bazen güldürecek ayrıntıları keşfetmekten bayağı bir hoşlanıyorum bu oyunda.

Sorularına gelirsek;

1. partinden ayrılan insanlar demişsin, önemli olan neden ayrıldıkları: saygınlık (reputation) yüzünden ayrılmışlar ise geri dönmeleri zordur, oyunda birbirleri ile çelişen dünya görüşlerine (alignment) sahip NPC ler var, bunlar çeşitli vesileler ile tartışıp kavga edip gidebilir, senin görevin de mümkün olduğu kadar seçimlerin ile onları birarada tutmak. Ya da görevleri olduğu için gitmiş olabilirler, bunu sürmekte olan sohbetten anlayabilirsin, ya da günlüğüne yazıldıysa orada okursun, bu durumda görevleri bitince ya da sen gereken hareketi yapınca geleceklerdir. Ya da senden belli bir görevi belli bir zaman diliminde bitirmeni istemişler ve sen buna uymadığın için gitmişlerdir ki bu durumda genelde dönmezler. (son duruma örnek olarak, Korgan isimli bir cüce var, senden kitabını bulması için yardım istiyor, bir kaç sefer de uyarıyor oyun sırasında "benim şu işi halledelim" diye, uymazsan da çekip gidiyor. Bu durumda ben onu hiç bulamamıştım diye hatırlıyorum, en iyisi partideki elemanların söylediklerine kulak verip belli bir sıra takip etmek.)

Gidenler, sana itemden fazlasına mal olur mu dersen, oyunu sık sık kaydediyorsan, o zaman sana item kaybettirmez, son kayıttan devam edersin, malzeme kaybun olmaz, ama oyunun ilerleyen aşamalarında gidiyorsa bu NPCler, o zaman onlara kazandırdığın deneyimler kaybolacaktır, onların yerine alacağın yeni NPcler daha düşük seviyeden başlayacaktır, onlarda da sana uyacak seçimler (silah, büyü, yetenek puanı) yapman gerekecektir.

2. Multiclass F/M/T ile oynayacağım demişsin, tebrik ederim, oyunun en damar sınıflarından biri ama aynı zamanda da en zorlarından. Oyunda belli bir düzey atlama ve her düzeyde elde edebileceğin yetenekleri belirleyen bir sistem var. Senin söylediğin sınıf üç bileşenli, herşeyi (neredeyse) yapan ama oyundaki sistem sınırlamaları yüzünden son seviyeye erişemeyecek bir sınıf. Ve de oyunu çözemeye çalışan biri için zorlayacak bir seçim. Yeni başlayanlar için genelde paladin, fighter (berserker özellikle) önerilen sınıflar, hem oynaması hem de yönlendirmesi kolay seçenekler. Tavsiye ederim ama istediğim olsun diyorsan, oyuna başladığın yerde zaten bir thief/mage, bir fighter/druid, 1 de tank olabilecek ranger var. İçinde başladığın zindanlarda 1 tane thief, oradan çıkınca gidebileceğin ilk bölgede de fighter/cleric(healer ve ötesi), 1 cüce, 1 thief/mage daha bulacaksın. Bunlar sana başlangıç için yeterince seçim sansı verecektir.

• quote:

Orijinalden alıntı: TomAmca

Aslında ilk sefer oynadığında bunu geniş kapsamlı bir eğitim turu olarak düşün, karşına çıkan insanları, görevleri, malzemeleri, diyarları tanıman için. Biz bu oyunu ev arkadaşımla ilk oynadığımızda partiden 1 kişi ayrılmış, 1 kişi ölmüştü(ölüsünü taşıya taşıya underdark'tan çıkmıştık) ve seviye atlama işini de daha anlayamadan bir çok yeri geçmiştik, sonraları çözdük biraz biraz, o sayede sonraki oyun daha eğlenceli geçmişti. Tabii nasıl oynamak istediğin gene sana kalmış, ama şahsen ben hala beni şaşırtacak ve bazen güldürecek ayrıntıları keşfetmekten bayağı bir hoşlanıyorum bu oyunda.

ben ilk BG1 oynadığımda Imoen ölmüştü, napıcam lan bunu derken bir şekilde partiden çıkardım. Sonra bir ara Khalid de gebermişti (korkak herif, ölmese şaşardım zaten), onuda attım yere. Zaten böyle gri heykel gibi kalıyorlardı yerde ölüleri partiden çıkarınca.
    Neyse, bir şehirde templeda diriltme büyüsü olduğunu ve ölenleri aslında parayla diriltebildiğimi görünce kendi kendime söyleip, lan acaba bıraktığım yerde ölü ölü yatıyorlarmıdır gider alır diriltirim diye gidip bakmışlığım vardır.
    Çok anı var bu oyunla ilgili ya...

narkozcu009 için konuya dönelim bari, TomAmca nın dediklerine ek olarak BG2 için konuşursak;

1- Bazı karakterler, onları partiden çıkarsan bile seni şurada bekleyeceğim diyip gidiyor, başka parti elemanlarından sıkıldığında veya ek yan görevler yapmak istediğinde o kişileri gidip dedikleri yerde bularak tekrar partine alabilirsin.
    2- O kadar multi class bir karakter çok zorlar, herşeyden azıcık ama hiç birinden tam olmaz. Zaten oyun içinde her sınıftan sağlam karakterler var, yanına onları alacağını hesaba katarak daha başlangıç seviyesine uygun, belli bir sınıf seçebilirsin. İlla multi olsun istiyorsan Fighter-thief vs. gibi 2 li sınıfları denemeni öneririm. Hatta Kensai-Mage yapabilirsin, ilerleyen bölümlerde aşırı güçlü bir karakter olup çıkıyor.

Ancak sonuçta bu oyun bir rol yapma oyunu. Bizim söylediklerimizi hiç takmayıp canın nasıl istiyorsa, nasıl hoşuna gidiyorsa öyle oynayabilirsin. Bu oyun buna izin veriyor çünkü...

• partideki npc ler good - nötr - evil olduklarındamı geçinemiyorlar yani atıyorum nötr evil ve chaotic evil arasında kavgaa çıkmaz gibimi düşüneyim. biraz araştırdım bg1 i özellikle (bg2 ve PT yi sonra) naturel good lardan imoen khalid minsc braven faldorn(nasıl oldu thief,fighter,ranger,priest,druid) bende naturel good bi mage yada pala ile kurmayı düşünüyorum biraz daha araştırıp başlayacam...
  • Evet, good-neutral-evil oldukları için geçinemiyorlar. Reputation puanları bu olayda etkin rol oynuyor. Oyunun kuralları diyelim, yaptığın iyi işlerde (insanları kurtarmak, birilerine yardım etmek, vs vs.) sana reputation puanı veriyor, yaptığın kötü işlerde (yoldan geçen masum sivilleri öldürmek, hırsızlık yaparken yakalanmak (sadece yakalanmak) gibi) rep puanı düşüyor. Rep limitin 1-20, ama 18 de ptdeki eviller ayrılmaya başlıyor, 3 olduğunda da good ve neutraller (umarım bu sayıları yanlış hatırlamıyorumdur, ama en azından böyle bir durum olduğunu bilmen iyi olur). Bu arada kavga çıkması gerekli değil, NPC sana"ne yapıyorsan yap, bu işler bana uymuyor" deyip çekip de gidebilir. Aralarında özellikle kavga çıkan belli çiftler var: Keldorn - Viconia, Edwin - Minsc gibi.

Bu arada pt güzel olmuş da, neden partinde özellikle bir druid istiyorsun ?
  • diablo olsun titN QUEST HEROES WOW ben hep büyücü klası secerim :) o yüzden priest ve druid partide olsun bende mage olarak tüm koruyucu büyüleri kullankam isterim :) kılıctan cok üstün oldugunu gördüm büüyünün siz BG yi daha iyi bilirsiniz aslında... sebebim bu pala olursam bi mage alıp ranger veya thiefi eleyebilirim..
    oyuna basladım 2 tane görev yaptım bilincli olarak oyunu çözecemmmmmm :)
  • Bu oyunda gerçekten büyücüler sağlam sınıftır, eğleneceğine eminim, ama thief işini bir daha gözden geçir, rangeri sallamak kolay ama bir çok yerde thiefler sana yardımcı olacaktır; tuzakların ve kilitli kasaların çok olduğu bu oyunda, saf/dual/multi class bir thief çok işe yarıyor.Aksi halde büyü kullanıcılarına çok miktarda tuzak bulucu ve kilit açıcı büyü eklemen lazım, o da beni biraz bayıyor.
  • ilk partimde oyun benim için bitti :) sadece quick save yaptığım için yanlış yerde saveledim friendly arm inn de hırsızlık yaparken yakalandım :) bi quest öğrendim orda. ya orjinal adı neydi(cinsiyetini değiştiren kemer) onu 2. katta bi büyücü ona getirecekmişim(yanlış anlamadıysam). bide canddle keep de saman balsasındaki kitabı biliyorum onuda netten gördüm

1-gorion scroll için friendly arm inn ne yapacam (khalid ve jameria yamı verecez)
    2-sanki o ikisini partiye almak zorundaymısım hissi uyanıyor hep bende :)
    3-böyle 2 npc birden katılınan durumlarda diğerini çıkarmam için öldürtmemmi gerek(aslında ikiside işime yarar gibi duruyo)
    4-oyun içinde npc lerin good-nötr-evil olduğu nerede yazıyor? ben netten baktım , ya not aldıgım kagıdı monitöre yapıstıracam .....
    5-bide gün ile ilgili atıyorum imoen galiba katılırken zaman mefhumu hiç geçmiyor canımın istediği kadar gezebilirmiyim. xp toplamak için tüm haritaları dolaşmak istiyorumda...?
    6-candlekeep deki catacomb nerede? (gorionun arkasındaki kilitli kapımı)
    7-candle keep e tekrar dönmek istemiştim olmadı dönülüyormu gerek varmı...

şimdiden teşekkürler...

• candle keep e malesef dönüş yok. haritadan gidemezsin... belki ilerde...
    o ikisini de almak zorunda degilsin...
    oyunda belli bir zaman sınırı var sanirim. ama o sınır da bir zaman sonra kalkiyor(bu acaba sadece fallout'ta miydi?)
    partine kivan i almani tavsiye ederim legolas gidi adam. tak tak indiriyor okla ki oyunu tutusuz orijinal oynuyorsan göreceksin okçular dehşet bu oyunda...
    eger tüm haritayi açma gibi fantazilerin varsa kesin görürsün onu da. böyle ortasinda çok yüce bir büyücünün yuvarlak bir yapıdaki evinin oldugu map'te..

oyunun hikayesini az çok anlayabildin mi bari? istersen o konuda da fazla sürprizleri engellemeden anlatabiliriz...
  • 1. Scrollda, FAI'de arkadaşlarım bekliyor gibi bir şey olması lazım yanlış hatırlamıyorsam (uzun süredir oynamadım 1. oyunu), yani birine bir şey vermek zorunda değilsin, tanış kaynaş, birbirinize ısınırsanız alırsın ya da sallarsın.

2. Keyfin bilir.
    3. Genellikle kabul edilen metot öldürtmektir, sanırım başka bir çare de yok, birine git deyince diğeri de alınıp gidiyor.
    4. Oyun içinde derken sadece partidekilere bakabilirsin, partinde olmayan almayı düşündüğün NPCler için netten arama yapman lazım.
    5. Bazı NPCler için zaman önemlidir, bazıları için değil. Mesela Minsc, Edwin, Kagain, Jaheria/Khalid gibi NPCler katılırken bunu söyler, "şuraya şu kadar zaman içinde gitmemiz lazım" gibi bir beyanları olur.
    Haritanın her yerini dolaşman güzel olur, yeni moblar yeni NPCler, yeni görevler, itemler. Sadece bilmen gereken, haritaları ancak onlara komşu olanlardan geçerek açabiliyorsun, en azından başlangıçta, 1 kere gittikten sonra bu zorunluluk kalkıyor, bazı haritalara da ancak bağlayıcı görevlerini bitirdikten sonra gidebiliyorsun.
    6. Orası kütüphaneydi sanırım. Candlekeep'teki catacombları şimdilik boşver, gitmen gerektiği zaman sana yol gösterecek insanları bulacaksın zaten, hem zaten şu level da gitsen 3 saniye sürmez sanırım kıymaya donüşmen.
    7. Şimdilik sana kapalı candlekeep, önünde görülecek bir sürü yeni diyar var, onlarla idare edeceksin bir müddet :P

Bu arada BG saf haliyle mi oynuyorsun yoksa Tutu yüklü mü ?
    Dipnot: İngilizce üzerine biraz eğil, çok işine yarayacaktır her ne kadar BG nin dili biraz ağdalı da olsa...

• orjinal oynuyorum tutu indirdim ama yüklemedim yüklemekten vazgeçtim daha doğrusu... kivan ranger dı sanırım bi kere almıştım partime.. partine katılan npc ler minimum senin lvl de oluyor değilmi? netten izledim adam fighter yada ranger yaptı bow 2 tane verdi bi doğduğun yerde satıcının yanında scrollu veren büyücü ondan 600 gold aldı satıcıdan büyülü oklarla gidip basiliks vari yaratıkları kesti bikaç lvl falan yapıp partiye adam toplamaya başladı...

bide druid yerine jameira gibi dru/fgt multi alsam bu seferde tanktanmı olurum?
  • O bahsettiğin şey bir miktar (bir miktar ne kelime, doğrudan doğruya) hileye kaçmış. Oyunun başında öyle bir şey olmuyor, hatta ve hatta level atlaman da bayağı bir zor 1. oyunun başlarında. Ek paketi ile 8-10 levelda bitirdiğin bir oyunda çatır çatır level atlamak kolay değil, atlarsın ama dediğim gibi hile ile olur, o da zevk bırakmıyor insanda.

Tank soruna gelirsek, oyundaki hemen hemen her classı tank yapabilirsin uygun malzeme ve bufflama ile. Oyun tamamen senin seçimlerinle ilerler, sen yönlendirirsin; istersen 6 tane tank, istersen 6 tane mage ile oyna, zorlanırsın ama bu oyun biter sonuçta. Onun için çok takılma onu alırsam bu mu olur mevzularına :)
  • Tom amca'nında dediği gibi tanklık olayı yapmasan da olur bu oyunlarda. Özellikle BG1 de HP ler düşük olduğu için çoğu oyunumda vur-kaç tekniklerini kullanmıştım.
    Kullanabilen herkese menzilli bir silah ver o sayede biraz rahatlık sağlarsın ve oyundaki büyücüleri daha rahat kesersin.

Bu arada illa çabuk level atlamak istiyorum diyorsan şöyle bir taktik var;
    Haritanın güneydoğusuna doğru bir bölge var, dolaşıp ulaşman gereken. Bütün harita Greater ve normal basilisk kaynıyor. Basiliskler sürekli Turn to stone yaptığında gerçekten zorlu rakipler fakat haritada sana yardımcı olmak isteyen "akıllı" bir undead var. Onu gruba alırsan mükemmel tanklıyor bassiliskleri. Save vs deathte faillemiyor hiç.Bütün haritayı temizle, bir tane deli mage var onunda üstünde güzel eşyalar var.
    Savaşı zordur ama.
    Çılgın bir xp kaynağıdır orası. 6 kişi ile bile 1-2 level alırsın parti karakterlerine göre.

• ya ben nötr yaptım charı ama 3 repuya kadar düştük :) her ters konusana bastım sopayı naskel madenine geldim khalid ve jaheira öyle istiyo sanırım..? 3.katta bi geçit var 2 tane tuzak var üzerinde thief ile görüyorum fakat sadece görüyorum yani o kadar. ne kaldırabiliyorum nede yanından gecme sansım var..?? bu arada sacma sapan bi partim oldu fight-fight-fight-fight/druid-thief- bende mage. thiefe 2. özellik verilebildiğini simdi kesfettim buda bana oyuna yeniden baslamam için bi neden sundu imoen(thief) mage ekleyebilirim böylece bende paladi yada bow++ ranger olabilirim (hızlı lvl alırım hantal melee moblara karsı güçlü) birde daha önce karsılasmadığım npc için quest falan lazımmı(nerede bulacağımı netten bakacam artık) mesela quayle(rahip-illusyonist) yeslick(fight-cleric) dynaheir(invoker) birde bu bard ozanmıs ne iş yapar ??

• Reputation olayını daha önce anlatmıştım sana, öneminden bahsetmiştik. Ama biraz yarım kaldı sanırım. Parti üyelerinin sana yaklaşımını bir yana bırak, şehirlerde ve yollarda karşılaştığın insanlar ve özellikle de şehir muhafızları sana reputation puanına göre davranır, çok düşürürsen sana saldırmaya başlarlar, öldürürsen daha da düşer partin dağılır. BG serisi oyunlar kötü tarafı bu biraz, EVIL parti ile bile oynasan, rep puanını belli bir seviyede tutman lazım, çok düşürmemelisin. Hatta ve hatta alışveriş yaptığın yerlerde de karizma ve rep puanına göre fiyatlar düşer çıkar. Ters konuşana sopayı basarsan, birileri de sonunda sana sopayı basıyor, köprüyü geçene kadar idare etmeye bak şimdilik, gerekmedik kimseyi kesme. ( Bu arada bir yerlerde görmüştüm, BG1 no kill turnuvası filan yapmıştı adamlar, oyunu kimseyi kesmeden sürekli kaçarak bitirenler var, sarevok hariç tabii onu kesmen lazım )

Thief 2. özellik demişsin, o durumu da sana açıklayayım: Sadece Humanlara özel olmak üzere DUAL class denilen bir yapı var, bunda stat puanları yeterli olmak üzere, karakter gelişimini belli sınıflarda devam ettirebilirsin. En çok kullanılanlar fighter/mage, thief/mage, fighter/thief ve fighter/cleric. Ama bunu yaparken ilk sınıfındaki ana puanın (mesela Imoen durumunda dex, fighter için str) en az 15, dual yapacağın sınıfın ana puanının 17 olması lazım (mesela mage açacaksan INT 17 olacak, Thief açacaksan DEX 17 olacak).

http://clankiller.com/games/bg/dualclass/

Bu sitede bir kaç bilgi var, başlangıç için sana yeterli olacaktır.
    Ama unutmaman gereken konu şu: dual class yapacağın karakterin, ilk sınıfı bu noktadan sonra gelişmeyecektir, sadece açacağın sınıfı gelişecektir, yani imoen'i dual class thief/mage yapacaksan, yaptıktan sonra Imoen thief olarak herhangi bir ilerleme göstermeyecektir. Eğer partindeki tek thief Imoen olacaksa, o zaman dual yapmadan önce sana yetecek kadar thief özelliği olmasını sağlamalısın(en çok gerekecekler open locks/find/disarm traps) Yoksa onu dualleyeyim derken thief özelliklerini batırırsın, yarım gelişmiş mage ile kalır, yanına bir de thief almak zorunda kalırsın, işler karışır. Hoş ders alır bir dahakine aynı hatayı yapmazsın, ders olur
    Son nokta da şu dual class için, açtığın class, önceki classından bir level üste çıkmadan, eski classın özellikleri kullanamazsın.

Karşılaşacağın NPCler için özel bir görev yok, belli görevleri yerine getirirken ya da haritada dolaşırken bunlarla karşılaşıyorsun.
    Bard, herşeyi yapar biraz biraz yapar, ama iyi kullanırsan çok hayırlı evlat olurlar (Ben çok güzel kullanamadım hiç ama hep böyle anlatılır)

• 
Sayfa: önceki 7576777879
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.