Şimdi Ara

Balataların durumu nasıl anlaşılır

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
346
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bugün araçta 6 kişi vardı fren yapmam gerekirken yaklaşık fren pedalının %20 ile %25 arasında bir boşluk olduğunu fark ettim geriside epeyi sertti yük olduğu için diyeceğim o boşluk niye o kadar olsun o zaman balatalar bitmiş veya epeyi aşınmış olabilir mi?Araba bu aralar fazla yatıyor ben kullanıyorum ara sıra bi yere gitmek için veya yıkamak için garajdan dışarı alıp yıkayınca içeri koyuyorum babam farkında olmayabilir onun için sordum balataların durumu nasıl anlaşılır onuda bilmiyorum

• bence bir ustaya baktir geciktirme

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • bnym97 kullanıcısına yanıt
    tekeri söküpte diske bakarsanız balataları görürsünüz.Demir kısmı ve balata kısmını net olarak anlayabilirsiniz.yük fazlayken fren gücünün fazlalaşması normal.araba örn 200 kg durduracağına 400 kg durduruyor.Bu durum normal.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Spirited -- 22 Ağustos 2014; 22:46:32 >
  • Frene bastığınızda ses yapıyorsa ya da düşük sabit hızla giderken frene hafif basıldığında fren bir sıkı tutuyor bir bol tutuyorsa disk ve balatalardandır.

Fren aşağıda tutmaya başlıyorsa, hidrolik yağ kontrolü yapılır, havası var ise alınır, balata ayarları kontrol edilir, westinghouse kontrol edilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Paranormal Adam

Frene bastığınızda ses yapıyorsa ya da düşük sabit hızla giderken frene hafif basıldığında fren bir sıkı tutuyor bir bol tutuyorsa disk ve balatalardandır.

Fren aşağıda tutmaya başlıyorsa, hidrolik yağ kontrolü yapılır, havası var ise alınır, balata ayarları kontrol edilir, westinghouse kontrol edilir.

Ses felan hic birsey yok hocam ama bayagi asagida tutuyor pazar gunu arabanin altini siddettli bir sekilde vurmustuk ondan suphelenmeye basladim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: bnym97

quote:

Orijinalden alıntı: Paranormal Adam

Frene bastığınızda ses yapıyorsa ya da düşük sabit hızla giderken frene hafif basıldığında fren bir sıkı tutuyor bir bol tutuyorsa disk ve balatalardandır.

Ses felan hic birsey yok hocam ama bayagi asagida tutuyor pazar gunu arabanin altini siddettli bir sekilde vurmustuk ondan suphelenmeye basladim

Hocam alttan arkaya giden fren hidrolik kablolalırında problem olmuş olabilir.
  • Sertleşme veya bollasma varsa veya değişik yerlerde bi assa bi yukarı farklı farklı yerlerde tutuyorsa yapar.balata takımını degistirebilirsib fazla bi masrafı yok ben orjinal c4 benzinli balatasi 30 ön 30 arka takım aldım 40 liraya değiştirdim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.